Dali by ste dieťa k babke na prázdniny?
Ahojte, riešime s manželom dilemu či dať alebo nie dieťa k babke cez prázdniny. Máme 5rocneho chlapčeka, je veľmi živý celý deň sa nezastaví. Je to náročné dieťa, často ani my rodičia nestíhame pri ňom ostatné veci a nemáme čas na oddych až keď večer zaspí. Manžel by aj bol za keby sme si pár dní od neho oddýchli a porobili v kľude niečo v záhrade a okolo domu. Uf keď to teraz píšem dôjde mi že som divná ak vôbec rozmýšľam nad tým dať dieťa k babke aby sme si od neho oddýchli. On ešte nikdy nebol s babkou sám. Keď ideme k nim na návštevu chvíľu sa s ním zahrajú babka s dedkom a ďalej sa venujeme ja s manželom malému. Ony si pozerajú telku alebo oddychujú ležia. Majú 65 rokov obaja na dôchodku. Bývajú od nás 100 km čiže 2 hodiny cesta autom. Malý sám nezaspí musíme ležať pri ňom. Bojím sa to risknúť čo keď u nich bude plakať večer že nebude vedieť zaspať, alebo aj cez deň keď nebudú vedieť s ním rady. Predsa je to diaľka a není to len tak ísť preňho na otočku. Navrhla som babke nech dôjde ku nám na pár dní aby si zvykli na seba s vnucikom ale nechce o tom ani pocut. Tak neviem, skôr ja osobne by som k nim dieťa nedala. Možno o pár rokov keď bude väčší a samostatnejší. Čo si myslíte?

Nie, nedala. Nemaju spolu vybudovaný ziadny vztah, babka nepride ani na par dni, aby si dieta zvyklo....
Podla mna by to bolo trapenie pre jednu i druhu stranu.
Na druhej strane, starych rodicov nechapem. Od narodenia prvého vnuka tvrdim, ze vnucata su odmenou za to, ze sa rodic trapil s vychovou deti. Mame s nimi uzasne vztahy, mame sa radi, tesime sa ked sme spolu.
Toto autorkiny svokrovci nezaziju. Nevedia o co prichadzaju.