icon

Dali by ste dieťa k babke na prázdniny?

14. júl 2024

Ahojte, riešime s manželom dilemu či dať alebo nie dieťa k babke cez prázdniny. Máme 5rocneho chlapčeka, je veľmi živý celý deň sa nezastaví. Je to náročné dieťa, často ani my rodičia nestíhame pri ňom ostatné veci a nemáme čas na oddych až keď večer zaspí. Manžel by aj bol za keby sme si pár dní od neho oddýchli a porobili v kľude niečo v záhrade a okolo domu. Uf keď to teraz píšem dôjde mi že som divná ak vôbec rozmýšľam nad tým dať dieťa k babke aby sme si od neho oddýchli. On ešte nikdy nebol s babkou sám. Keď ideme k nim na návštevu chvíľu sa s ním zahrajú babka s dedkom a ďalej sa venujeme ja s manželom malému. Ony si pozerajú telku alebo oddychujú ležia. Majú 65 rokov obaja na dôchodku. Bývajú od nás 100 km čiže 2 hodiny cesta autom. Malý sám nezaspí musíme ležať pri ňom. Bojím sa to risknúť čo keď u nich bude plakať večer že nebude vedieť zaspať, alebo aj cez deň keď nebudú vedieť s ním rady. Predsa je to diaľka a není to len tak ísť preňho na otočku. Navrhla som babke nech dôjde ku nám na pár dní aby si zvykli na seba s vnucikom ale nechce o tom ani pocut. Tak neviem, skôr ja osobne by som k nim dieťa nedala. Možno o pár rokov keď bude väčší a samostatnejší. Čo si myslíte?

Strana
z3
evansova
17. sep 2024

Nie, nedala. Nemaju spolu vybudovaný ziadny vztah, babka nepride ani na par dni, aby si dieta zvyklo....
Podla mna by to bolo trapenie pre jednu i druhu stranu.
Na druhej strane, starych rodicov nechapem. Od narodenia prvého vnuka tvrdim, ze vnucata su odmenou za to, ze sa rodic trapil s vychovou deti. Mame s nimi uzasne vztahy, mame sa radi, tesime sa ked sme spolu.
Toto autorkiny svokrovci nezaziju. Nevedia o co prichadzaju.

Strana
z3