icon

Dali by ste šancu vzťahu bez lásky?

24. feb 2024

Ahojte,

momentálne mám takého nápadníka, ktorý má o mňa záujem, začali sme randiť, je milý, snaží sa, dal mi kvety a darček na narodky, potom mi poslal prekvapenie aj na Valentína, stále ma volá von, píše. Asi si hovoríte, že ideál, ja si to tiež uvedomujem, lenže môj problém je ten, že ja akosi necitím nič. Cením si ho, vidím, že sa snaží, vážim si a uvedomujem si, že má svoje kvality, ale neviem sa nejako naňho naladiť, pripadám si, akoby vo mne bola chyba a ja som bola nejako ,,pokazená".
Po novom vzťahu už túžim, prešla som si veľmi nezdravým vzťahom s manipulátorom, s ktorým sme sa stále hadáli a dávali opätovne dokopy a už chcem zdravý, vyrovnaný vzťah, kým som bola sama, snažila som sa na seba pracovať, vyysporiadať si racionálne požiadavky na chlapa.
A teraz prišla fajn chlap, má dobrú robotu, je sympatický, podobné predstavy o živote, nič zásadné mi na ňom nevadí (iba povrchne výška, má 173 cm, ja 170 cm, ale viem, že to nie je dôležité), že v živote záleží na iných veciach, ale ja sa proste nedokážem nejako naladiť naňho.

Dali by ste šancu chlapovi, aj keď ho úplne nemilujete? Môže to ešte prísť?

Ď.

muchotrafka298
24. feb 2024

Ja suhlasim s dievcatami vyssie, ukonci to, lebo to nie je voci nemu fer. Ty vies, ze Ta nepritahuje a on sa snazi a nic z toho. Proste mu povedz, ze ty k nemu necitis nic a nevies mu tie sympatie opatovat.

januska12323
24. feb 2024

Pre teba je ten človek len kamarát. Nie je povinné byť hneď s každým vo vzťahu. Hľadaj ďalej.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
mikadooo
24. feb 2024

Ináč a koľko si po rozchode? Možno potrebuješ čas byť ešte proste len chvíľku sama... A to že je pozorný atď., možno máš v sebe výkričníky, asi aj ten manipulátor na začiatku asi love bomboval, tak možno mozog automaticky zaradil zdržanlivý mód 🤷. Možno by stačilo mu to takto vysvetliť, že proste chceš byť ešte chvíľu sama, že sa potrebuješ upratať po rozchode, ale neviem, netuším.

biglovemom
24. feb 2024

@mabenn 😨 uau zaujimave

marseillefan
24. feb 2024

Ja ti poviem presne prečo ťa nepriťahuje a nie je tam chémia... lebo nie je hajzel a manipulátor.

nekonecna_katastrofa
24. feb 2024

Určite sú aj vzťahy, kde to vyšlo, ale si ochotná riskovať, že to budeš práve ty? Pol roka niekoho namotávať a potom mu povedať, že to nejde? Podľa mňa je to veľmi nefér voči tomu človeku. Mala som takú kamošku, niekoľko rokov sa okolo nej točil náš kamarát, využívala jeho služby, odprevádzal ju domov, behal okolo nej ako psíček, vyzerali navonok, že spolu chodia (aj keď nič telesné tam medzi nimi nebolo). Nám v partii ho bolo tak ľúto. Potom sa konečne sám odhodlal prestať čakať na jej zvolenie, po čase si našiel aj dievča a neskôr sa vzali. A dotyčná sa vytratila z našej partie a ani netrvalo dlho a tiež sme videli na fb, že si niekoho vzala a ani nechodili spolu tak dlho. Inak aj tu na MK je veľa príbehov: som s mužom 15r, je skvelý otec, manžel, ale zapaľujú sa mi lýtka kvôli kolegovi, lebo s mužom to nikdy telesne nebolo tiptop. Môj manžel bol môj kolega, tiež som 2 roky naňho nepomyslela inak, ale keď sme začali spolu tráviť čas ako kamoši, ja som sa tešila na čas s ním, nikdy by som mu neodriekla výlet a potom prišla láska.

dadka1997
24. feb 2024

Este ste velmi kratko v kontakte..ale ak necitis nič teraz , nepride to, mala som taky vztah, vyznal lasku, potom nejak som podlahla mlada naivna jeho citom, mame dve deti, ale nevyslo to sme rozvedený , vela tajil a nebol taky ako na zaciatku

marca12
24. feb 2024

Nie je to povrchne. Partner sa nam musi pacit na zaciatku,lebo ked opadne osial az potom si zacneme vsimat nedostatky,ktore ale vdaka vasni a laske medzi nami,vieme tolerovat. A partnera si vyberame na cely zivot,musi sa nam pacit.

autor
24. feb 2024

@mikadooo už to je vyše roka cca, som single, i keď napadníci bol aj sú, ale chcela som na sebe zapracovať, nebola som pripravená na nový vzťah, bývalý vzťah ma dostal na najväčšie dno, aké som zažila a stále je vo mne istý strach...

autor
24. feb 2024

@marseillefan mala som aj frajerov, ktorí neboli manipulátori ani nič podobné a bola chémia aj láska...poučila som sa

autor
24. feb 2024

@marca12 áno, ja si hľadám pekný, zdravý, kvalitný vzťah, nie úlet, človeka, ktorého budem ľúbiť, vážiť si ho, bude sa mi páčiť po všetkých stránkacha a aj ja jemu...

rybkoava
24. feb 2024

Ja mám 20 ročný vzťah a teda na začiatku tam bola skôr chémia a motýle, ako predstava o deťoch a svadbe. Predsa len mala som 17 on 22. On už začiatku vedel, že chce rodinu,deti... Počkal a ja som pri ňom dozrela. Po tých rokoch chémia aj láska ostali. Rozumieme si aj bez slov. A keď sme si prechádzali ťažkými životnými situáciami, vtedy nás to držalo pri sebe. Takže za mňa to tam proste musí byť.

crazy_cat_lady
24. feb 2024

@autorka ja som to mala podobne. Zoznamila som sa s chlapcom (muzom :D), cez kamosku, chodili sme spolu von, na vylety, atd, ja som to brala ako spestrenie dna/zivota :D z jeho strany boli jasne city, z mojej nic :D rozumeli sme si, mali sme sa o com rozpravat, ale z mojej strany ziadna iskra/sympatie. Trvalo mi nejaky cas, kym sa objavilu z mojej strany city/sympatie, nebola to laska na prvy (ani druhy/treti :D) pohlad. Teraz sme manzelia a nevymenila by som ho za nic na svete ♥️ neviem, ako dlho spolu randite, u mna sa to zlomilo mozno po dvoch/troch mesiacoch

grof_monte_christo
24. feb 2024

Nečítala som ostatné komentáre. Moja rada, daj tomu ešte dva mesiace. Vzťah môže prerásť do lásky aj z priateľstva, ale to skôr v prípade, keď sa dvaja ľudia stretnú a prirodzene sa spoznávajú, nie je randenie od samého začiatku. Trochu iné to je, keď ide o cielené randenie, napríklad cez zoznamku, kde sú od samého začiatku očakávania, že sa to bude posúvať do vzťahu a väčšinou to potom ukončí ten z partnerov, ktorého ocakavania sa nenapĺňajú. Do troch mesiacov by tento človek mal u teba vzbudzovať nejaké pocity, inak to treba ukončit, alebo ťa ten druhy predbehne.

minka201
24. feb 2024

@autorka Daj tomu ešte šancu. My s mužom sme sa tiež nezamilovali hneď na začiatku. Prišlo to postupne a o to je to teraz krajšie. Silná "chémia" od prvého stretnutia môže byť aj dosť na škodu, keď človeka zaslepí tak, že nedokáže racionálne zhodnotiť vzťah a drží spolu dvoch ľudí, ktorí sa k sebe inak vôbec nehodia.

autor
24. feb 2024

@crazy_cat_lady tolko ešte nie sme....chcem tomu dať ešte šancu, nechcem si odohnať od seba dobrého chlapca...zatiaľ je to presne ako píšeš, spestrenie dňa, program, ale netúžim po ňom ako po chlapovi...on už by bral asi viac

martinmmartin
24. feb 2024

predsav si presne tuto tvoju vetu ale naopak-
Si pravidelne v kontakte s chalanom z ktoreho si paf ze ani nespis ale ty si pre neho iba spestrenie dna a netuzi po tebe ako po zene. Neprefackala by si sa???

autor
24. feb 2024

@martinmmartin jasné, tiež som si prešla aj takým, nie je to o tom, že chalana chcem využiť alebo niečo podobné...

martinmmartin
24. feb 2024

lente to robis a je to jedno ci vedome alebo podvedome. Ty by si chcela byt vo vztahu kde by tvoj partner stale snival o niekom inom a ty by si bola iba na "spestrenie casu?"

sandrasstini
24. feb 2024

Ja som raz dala sanca takemu muzovi, bol uspesny, inteligentny, vtipny, ochotny, robil pre mna vsetko avsak ani po par tyzdnoch u mna chemia 0 tak som to skoncila, ale velmi mi to bolo luto . Velmi som chcela aby som to citila ako on lebo naozaj skvely chlap ale zial nic. Takze za skusku to stoji, ale ak to nepride netahaj ho zbytocne dlho za nos, nie je to fer
A potom priesiel moj terajsi vdaka bohu opat skvely chlap s ktorym tam je vsetko 🙂 drzim ti palce!

grof_monte_christo
24. feb 2024

@martinmmartin Čo je na autorkinom postoji také odsúdeniahodné? Trávi s ním svoj čas a skúma svoje pocity, chcela by tomu dat šancu.

martinmmartin
24. feb 2024

@grof_monte_christo odmieta mu povedat ako presne ona na tom je a nechava ho v stave ze vsetko ide dobrym smerom mozno niekedy nieco..
Klame mu o svojich naozajstnych pocitoch a on jej nie

ruxandra
24. feb 2024

U mňa nikdy na zaciatku žiadneho vztahu neprebehla iskra, postupne som si to vsak vzdy vybudovala. A som rada, ze som tomu dala sancu, lebo teraz mam absolutne ideálneho muza, presne takeho ako som si vysnívala. Ale tiez bola moja posledná skusenost s manipulátorom a pri takychto ľuďoch je ta iskra uplne ina, preto som aj pri tomto mala pocit, ze to tak necitim a nieco mi tam chyba. No nakoniec som si povedala, ze lepsieho muza uz nenájdem, a teraz sa ta iskra prave objavila a je to dokonale.
Teda, byt tebou sancu by som dala. Iskra na zaciatku nie je najdôležitejšia. Pokojne mozes mat iskru aj s nejakym idiotom. A myslim, ze je lepsie mat pri sebe schopného a dobrého muza, ako blba z ktorého sa mi podlamuju kolena..

minka201
24. feb 2024

@martinmmartin Ona mu dáva šancu a trápi ju, že k nemu ešte necíti to, čo by chcela. Nestretáva sa s ním len tak, aby zabila nudu.

martinmmartin
24. feb 2024

@minka201 ale nikdy mu nepovedala ako presne na tom je . vsetko by bolo ok keby ona jemu povedala svoj uvodny prispevok. Inak je to vodenie za nos

minka201
24. feb 2024

@martinmmartin Asi ho ešte nechce odplasit vyjadreniami, že ju nepriťahuje, že sa nezalubila. Prvýkrát sa stretli iba pred mesiacom. Myslím, že mesiac je veľmi krátka doba na to, aby mu už dokázala vyhodnotiť, či ho chce alebo nie. A tiež si myslím, že on sa rozbehol veľmi rýchlo: kvety, darčeky... Ale máš pravdu v tom, že by nebolo fér predstierať, že je z neho paf.

martinmmartin
24. feb 2024

@minka201 Ak vie svoje pocity presne formulovat na fore mi tak by on mal byt ten prvy co o tom pocuje nie az posledny

grof_monte_christo
24. feb 2024

@martinmmartin Ak je to tak, ako autorka píše, že ešte ani pusa nepadla, tak by chlapec nemal mať pocit, že sa to uz vyvíja smerom do vzťahu. Aj on môže randenie prehodnocovať, či to splna jeho očakávania alebo nie a nepotrebuje, aby mu autorka sama od seba povedala, čo k nemu cíti. To si môže vyvodiť z jej správania.