Ďalšie dieťa z rozvrátenej rodiny
Verím, že žiadna z vás neplanovala, ze skonci ako rozvedená, alebo slobodna matka.
Môžte ma medzi sebou privítať. Urobila som vsetko co bolo v mojich silách. Nedokázala som to. Nic som si neprišla viac, ako rodinu pre moje dieťa. Je to preč. Puka mi srdce, ťažko sa mi dýcha a neviem prestať plakať. Viem, že už nie je cesta späť. Ako sa dá toto prežiť? Som strašný slaboch.
@sorak co môže byt dobre na tom, ze dnes máš polovicu deti v triede z rozvedenej rodiny? Ze si dospelí striedajú dieta ako nejakú vec? Ze Vianoce prázdniny striedačka podľa toho ako to vyjde?
Co na tomto môže byť dobre???? Ze moje dieťa si nebude pamätať ako sa niekedy ocko s mamkou lubili?
Toto som nepotrebovala počuť.
Dobre tak akurát nato, ze od mala budem.viest moju dcéru k tomu, že.chlapi sú obyčajne svine a nech sa radšej nikdy nevydava
Mňa vychovala mamina ako slobodná matka a mám krásne spomienky na detstvo a aj momentálne môžem povedať, že mám skvelú a milujúcu rodinu, aj keď v nej slovo otec neexistuje... Vo svojom okolí mám mnoho kamarátov, ktorých rodiča boli spolu, len aby boli spolu a doma mali peklo, pretože každý deň tam boli samé hádky a podobne... To že žijú otec a matka spolu ešte neznamená, že ide je to ideálne a verím, že často je rozvod tým najlepším riešením aj pre dieťa
Sú presne take iste svine ako i ženy. Bude to dobre,ak si spravila všetko preto aby si zabezpečila dieťaťu rodinný život no viac sa nedalo, musíš veriť, hlavne kvôli nej, že všetko bude dobre.
dnes za teba hovoria emocie , o pár rokov to budeš vidieť inak...😉
Ahoj, rozvod ci rozchod s dlhorocnym partnerom je velka strata, je normalne ze si nahnevena, smutna, sklamana a este kopec dalsich zlych pocitov ktore citis. Casom sa ti snad poradi akceptovat situaciu a budes sa snazit stavat na tom, co ostalo. Caka ta este urcite vela pekneho. Ak sa ti podari casom nejako znormalizovat vztah s tym clovekom, tak mozes svojej dcere zabezpecit aby mala aspon ako-taky kontakt s otcom. Teraz to znie asi ako sci-fi pre teba, ale je skvele ked to niektori vyspeli ludia dokazu a snazia sa, aby deti trpeli rozpadom vztahu co najmenej.
@lindous
Ano, robím to len kvôli dieťaťu. Síce, keby nebolo dieta, urcite spolu nie sme už dávno. Nie je to žiaden otec roka. Dcera k nemu vlastne nechce ani ísť. Ak má s ním ostať sama tak place
Nezdvíha po nej ani jednu hracku, doslova ho musím prosím, aby si ju vzal na ruky.
Ked vynimocne za ním príde ani si to nevsimne. Keď niečo od neho chce ignoruje ju lebo pozera niečo zaujímavé
Taky je
Ignorant egoista bezcitny
Hlavu hore! Tvoja dcéra si bude pamätať na pokojne detstvo a milujúcu matku,ktorá jej ho dopriala . Žiadne hádky,nevraživosť medzi manželmi či matka placuca po večeri do vankúša,že to nieje také, ako čakala. Bude si ťa pamätať ako odvaznu mamu,ktorá napriek tomu že to nebolo ľahké , sa rozhodla odísť z toho čo nefunguje. A ja som presvedcena , že všetko je tak, ako má byť. A ty mi dáš časom za pravdu😉
nato je to dobre,ze dieta nebude vychovavane v zlej atmosfere plnej hnevu,nenavisti a neviem coho este...nasa mama sa nerozviedla,napriek tomu,ze 2x mala ziadost napisanu a v puberte sme jej to casto vytykali..otec bol despoticky alkoholik..zazivali sme casto peklo a chceli sme od neho odist...po skonceni strednej skoly a najdeni prace sme sa so sestrou z domu odstahovali a zacali sa starat sami o seba...za mna bolo najhorsie rozhodnutie,ze mama zostala s otcom...
@sorak ďakujem
@deti95060810 na to sa spolieham
Myslím ze budem šťastná ze som sa dokázala od takého idiota osamostatnit
@kristina2412
Ale teraz to strašne boli
Preco to takto muselo dopadnúť?
Ved sme sa na rodine a dieťati dohodli
Mali sme rovnaké sny a plány, vychovávať spolu dieta
Nechapem ako sa zivot zrazu tak dokáže otočiť
Neviem od čoho sa odraziť
Ako začať?
Ved práve teraz ma uvidí plakať, neviem dokedy, kedy má to cele prejde?
@jarmila2010
Ako sa prejavoval despota?
Môj alkoholik nie je, ale je strasny terorista.
Úplne psycho.
On zo mna urobil takmer nesvojpravnu a ja som mu skoro všetko uverila až natoľko ze si nie som istá ci dokážem zit bez neho
Neviem ci vobec zvládnem nákup v obchode. Keď doteraz ešte aj zehlil on, lebo ja sa viem jedine starať o dieta
@meluela
Naozaj ako scifi
Pri živote má drzi to ze mam nadherne zdrave dievcatko
Uz sa len modl aby nezdedilo tu jeho prisernu povahu
*sa modlim
Človek často plánuje a život mení. Teraz máš kopec otázok a nechápeš prečo ,ale postupne ako bude plynúť čas , najdeš na ne odpovede. Je normálne že si smutná , skončila sa nejaká etapa v tvojom živote a skončila skôr,ako si čakala. Ale máš dôvod na radosť,máš dieťa. Kvoli nej dokážes všetko prekonať ,určite 💪teraz čítam čo si písala ďalej , ty si jednoducho z toho vzťahu musela odísť ,keď si si chcela zachovať posledné zbytky sebaúcty a psychického zdravia. Neboj ,ty s dcérou to date a budete urcite spokojné a šťastné.
okrem toho,ze pil a vtedy vystrajal,az tak,ze dokazal napr.rozbit sekerou dvere na spalni,ked sa tam mama s nami pred nim zamkla..susedia nas cez okno vyberali von...tak bol aj velmi prisny ...mal na nas neprimerane poziadavky a pri tom,on sam bol slaboch...so sestrou sme nemali ku nemu takmer ziadnu doveru..bali sme sa ho a ako sa vsetko zhorsovalo casom,tak sme ho aj nenavideli...a pri tom,mama nebola ziadna negramotna chudera...mala aj vzdelanie a aj dobru pracu..rodicia jej ponukli byvanie na celom poschodi domu a ona sa aj tak drzala pri takom....nikdy sme to so sestrou nepochopili...
@kristina2412
Si zlatá
Ďakujem!!! Áno musíme. Doslova. Už na mňa raz zaútočil a povedal ze prísaha ze neručí za seba.
Vraj je schopný ma zabiť. Doslova to takto povedal, lebo ze ho tak dokážem vytočiť svojou sprostostou
Udrel ma keď za dverami spala naša dcéra a chcel ma byt ďalej, ja som v sebaobrane urobilato ze som.mu chytila obe ruky a hlavou udrela do nosa.
Nic strasne, nešla mu krv ale spamätal sa a prestal
A on teraz všetkým rozpráva ze som mu rozbila nos
Ľutuje sa ako som ho udrela do nosa ale to, ze on ma prvý zbil, Doslova ma scapal po tvári a toto asi zabudol
O tom nevie
Toto nikomu nepovie
si zranena a nestastna, co je absolutne pochopitelne
ale prosim, prosim, neuc dceru, ze chlapi su svine. das jej tym este horsi vzorec do zivota, nez uz Takto bude mat
@jarmila2010
Ja ju trochu chapem
Je to niečo ako nádej na lepšie časy
Viera v to, ze sa to zmení a ze nic vám nevynahradi otca
Prosím nevycitajtejej to
Tvoja výpoveď ma utvrdzuje v tom, ze to musím urobiť!!!
Čím skôr. Nepáči sa mi ako správa k malej
Ku mne to ani nehovorím
Tiez som ho za to všetko zacala nenávidieť a dvojnásobne aj za naše dieťa
@taskataska
Mas pravdu
Vlastne len jej otec je sviňa
Ja som pred ním mala viac vzťahov ale žiaden z mojich ex nebol takýto netvor
Rozišli sme sa ci pre neveru tak každý išiel svojou cestou ci pre alkohol, nechcela som to tolerovať
Ale každý z nich bol ľudský
Toto je netvor
To co on dokázal a verím ze ešte dokáže je na knihu
Naozaj uvažujem že toto len tak nenechám
Dá sa dokázať nejaké ublíženie na psychike? Ze ma deptal?
uz je mrtvy 8r...a s mamou sa o nom,uz vobec nebavime...a ani ona ho nespomenie...ale asi v dosledku vsetkeho mame aj s mamou "vlazne"vztahy..niekde to v nas zostalo...ja verim,ze si urobila dobre rozhodnutie,ukoncit taketo manzelstvo...a uvidis,ze casom budes opat stastna..drzim ti palce ❤🍀
@jarmila2010
Dakujem
Aj tebe všetko dobre, nech sa ti darí!!!
@jarmila2010
Vidim ze mas 2 deticky, tak dúfam ze mas.dobreho muža 🥰
ano,mam...velmi dobreho 🙂 uplny opak mojho otca...
a tiez,dakujem...
Mzno by sa mala trosku oprostit od tych extremnych pocitov ktore mas, a ukludnit sa. Si emocne nestabilna a podla vyjadrovania to vypada, ze aj hystericka. Niesi prva ani posledna zena ktora zostava rozvedena. Niekedy je lepsie ked sa rodicia rozidu, ako keby mali dieta nasilu vychovavat v rodine ktora je vyslovene dysfunkcna. Mozno by si sama pozriet realite do oci a prestat vyplakavat ako keby sa ti stalo nieco horsie. Treba riesit aby dieta trpelo co najmenej pri otcovi, treba najst vhodny sposob komunikacie vasich problemov, treba aby si sa zacala sama starat o financie, zazemie, rodinu a zacala robit rozumne rozhodnutia. To za teba nikto nespravi. Dufam, ze mas rodinu alebo priatelov okolo seba, pretoze podla toho co pises, to skutocne vypada ze niesi uplne v poriadku. Staci prezit den za dnom, ist krok po kroku a riesit male problemy jeden po druhom a vysledky sa dostavia. Je este mozne ze muz dceru chciet nebude alebo ta neskor poziada o vyhradnu starostlivost u teba. To od urciteho veku ide. Ty sa hlavne nezblazni. Nicomu to nepomoze.
Som dieťa z rozvedenej rodiny, nedávno dospelé.😀 A úprimne lepšie šťastný single rodič ako mať nešťastných rodičov spolu. Podľa mňa je horší príklad. Keď vidí dieťa ako sa rodičia tvária ako sú v poriadku a ledva tolerujú, že ten druhý vedľa nich dýcha. Takže určite neboj. Šťastná mama = šťastné dieťa.😊
@kittykat22
Tvoje príspevky sú zakaždým takéto
Len zhodiť a poniziť a kopnúť si do osoby ktorá potrebuje povzbudiť
Myslím, že problém mas ty sama so sebou
Najprv pomôž sebe a potom rad druhym
@mimka1402 ďa
Ďakujem ❤
@kittykat22
Ani tvoj komentár ničomu nepomohol

Nie si slaboch,všetko zle je na niečo dobre a nie je to len fráza