icon

Ďalšie dieťa z rozvrátenej rodiny

2. aug 2021

Verím, že žiadna z vás neplanovala, ze skonci ako rozvedená, alebo slobodna matka.
Môžte ma medzi sebou privítať. Urobila som vsetko co bolo v mojich silách. Nedokázala som to. Nic som si neprišla viac, ako rodinu pre moje dieťa. Je to preč. Puka mi srdce, ťažko sa mi dýcha a neviem prestať plakať. Viem, že už nie je cesta späť. Ako sa dá toto prežiť? Som strašný slaboch.

miadi
3. aug 2021

Povedat ze budes viest dceru k tomu ze vsetci chlapi su svine nech sa nevydava.. len preto ze ty si nemala stastie alebo nieco ine pri vybere jej otca . To je velmi škodlivy postoj. Zatrpknutost voci celemu muzskemu rodu. Su aj uzasni muzi hoci si s takym asi nebola. Mate taky zly vztah s muzom ze tam uz bolo fyzicke nasilie z oboch stran, ty si plna hnevu a nenavisti. Jednoducho sa rozved a zi stastne. Nehuckaj dieta proti muzom ani proti jej otcovi. On Mozno ked pride o to stastie mat svoje dieta kazdy den doma sa uvedomi a bude jej lepsi otec Aj ked s limitovanym mnozstvom casu. Je to len na tebe ako sa dokazes odosobnit zabudnut na znicene zranene ego. A koli dietatu snim vychadzat. Lebo otec je dolezity pre dieta aj po rozvode.

kittykat22
3. aug 2021

vypisujes prispevky ala 15 rocna stratena vila. Moc ma mrzi ze vnimas moj prisevok negativne, ale na taketo vylevy ake tu predvadzas - moc nemas priestor. Si single matka a musis ukazat odvahu a schopnost riesit situaciu pred svojim dietatom. Z toho co pises to vypada ze si spadla z jahody. Ako si myslis, ze sa citi tvoje dieta ked vidi rozlozenu matku? Zabudni na nieco take, ze budes vyplakavat ako tulen a podliehat sebalutosti. Toto privilegium si stratila v momente, ked si sa stala matkou. Na vyrevavanie, sebalutost a neschopnost sa o seba postarat mame deti. My matky - mame inu ulohu. Moj prispevok nesluzi na to aby som ta ponizovala. Ale k tomu, aby si sa prebrala. Mas dieta ktore je na tebe kompletne zavisle - tak sa spamataj.

vilma7
3. aug 2021

Máš pravdu v tom, že dnes je to hrozné...tie vzťahy, večné rozchody a striedania partnerov. Ja som sa s jedným chlapcom rozprávala, že či má súrodencov a tak...no a keď spustil, nešla som sa vysomáriť- má dvoch nevlastných súrodencov, jeho otec s predchádzajúcou má dieťa, potom s ďalšou (jeho.mamou) jeho a po rozchode zas s ďalšou ďalšie a jeho matka sa akurát s ním nasťahovala k tretiemu partnerovi- no ak takéto vzory dostávajú dnešné deti, tak zbohom rodina. A to mal chlapec 10 rokov.

Ale zas na druhej strane, ostávať tam, kde to nemá význam? Plačeš za rodinou, že sa ti rozpadla a otec tvojho dieťaťa mal malú totálne na háku? Keby bol vzorný takto a zamiloval sa do inej, tak ešte pochopím, ale ty si sa zrejme vyslobodila z toxického vzťahu. A prajem ti do budúcnosti lepšiu voľbu partnera. Ale asi je to aj o šťastí, lebo ozaj sa.dokaze veľa ľudí pretvarovať. Držím palce nech to čím skôr prebolí.

buberova
3. aug 2021

Inak od otca sme sa presťahovali 2 týždne po tom, čo som začala chodiť do 1.ročníka na základnej. Otec sa mi nikdy moc nevenoval, mama ma proti nemu nijak nehuckala, ja som sama videla ako sa veci majú a teraz mám 24, normálny usporiadaný život a skvelého manžela. Verím že to bude rovnako v tvojom prípade, tvoje dieťa sa s touto situáciou vysporiada a bude mať normálny život aj keď je z neúplnej rodiny.

kitycat
3. aug 2021

Och, je nacase prestat zit na oblaciku a mysliet realisticky. Ja som z takej rozvratenej rodiny a ver, ze ani raz som neuronila slzu za to, ze by sme neslavili Vianoce ako rodina, narodky ako rodina ci dovolenku ako rodina. ☺️

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
78787878
3. aug 2021

Stastie a spokojnost v zivote predsa nestoji na jedinej veci, komplet rodine pre nase dieta. Najskor sa zacni mat rada, bud spokojna sama so sebou a prestanes cakat, ze Ti to stastie a spokojnost vyrobi nieco a niekto zvonku. Tvoje dieta bude stastne a spokojne, ked budes Ty sama. Asi tomu este nerozumies.

elaela23
3. aug 2021

Nic urazlive a ponizujuce som v prispevku od @kittykat22 nenasla.napisala ti uplnu pravdu,no ty cakas aktualne iba polutovanie,preto ti jej prispevok pride zakerny.casom zistis ze mala pravdu.dieta ta nepotrebuje vidiet uplakanu,ono potrebuje istotu.si az moc zmanipulovana chlapom a sama nemas o sebe dobru mienku. Teraz mas sancu ukazat vsetkym, ze vies zehlit,prat,varit,nakupit,starat sa o dieta... a nepotrebujes aby ta niekto pri tom komandoval.
Skus to brat tak,ze si konecne slobodna a mozrs si veci robit pidla seba,bez toho aby niekto tvrdil,ze to robis zle.a ked rozprava,ze si mu zlomila nos aj si mu oponovala,ze si sa iba branila?
toto je najlepsie covta mohlo stretnut,skurat to musis aj ty prijat a nehkadat iba negativne veci.zacni hladat pozitivne.
Drzim palce

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
autor
3. aug 2021

@zazvorka87
Ďakujem za povzbudivé slová. Som rada ze mi rozumieš
Dnes je nový deň a je to už oveľa lepšie len večere sú tazke

autor
3. aug 2021

@buberova
To sa veľmi tesim ze si spokojná
Dúfam ze aj v našom prípade to bude bez problemov

autor
3. aug 2021

@vilma7
Ďakujem
Prave toho som sa bála
Muž uz ma z prvého manželstva dieta s manželkou ktora uz tiež mala deti
Preto si ja určite hľadať druhého muža nebudem
To je totálne chore co sa deje a ako sa žije a koľko majú deti nevlastných súrodencov
Veľmi som chcela udržať klasickú rodinu po kope
O to viac cítim voči nemu zlosť ze zničil dvom detom rodinu
Dve deti pripravil o normy život v rodine a to v tom istom veku
Celé zle!

dievcacitajucelist
3. aug 2021

Ahoj, ja som vyrastala v krásnej rodine...so super rodičmi, ktorých som milovala nado všetko😊 keď som sa vydala myslela som si, že budeme s mojim ex rovnako šťastný ako moji rodičia...po 12 rokoch plných zloby a násilia som to vzdala...ostala som s dvomi deťmi na ulici...na šťastie mi pomohla rodina a priatelia...poviem ti, že sa mi z jedného dňa na druhý rozpadla moja predstava o "šťastnom" manželstve ako domček z karát...už som pár rokov rozvedená a môžem povedať že som šťastná a áno mám aj nového partnera s nim dieťa...on taktiež ma s predchádzajúceho vzťahu dieťa (žijem zo čo som predtým odcudzovala)...sme "poskladana" rodina, ale máme sa radi a naše deti vyrastajú v laske a s úsmevom na tvári...držím ti silno prsty 👍

mondolina
3. aug 2021

veď nevlastní súrodenci nie sú lepra...a nezabúdaj, že ty si vybrala otca pre svoje dieťa, treba sa poučiť a ísť ďalej, to ako bude Tvoje dieťa a ty do budúcna šťastné a spokojné záleží len od Teba.
PS: tiež som sa rozviedla s alkoholikom, a neľutujem, mám teraz správneho partnera a máme peknú rodinu.

dadis
3. aug 2021

Vobec nie je chore, hladat si noveho partnera. To si kde vzala...treba hladat uz dobre, aby tvoje dieta malo priklad, ako to vyzera, ked je stastny vztah a nie byt zatrpknutou..co sa stalo, stalo sa. Vybrala si si zle otca pre svoje dieta. Aj mne sa to stalo, no stale je to ich otec, treba sa nad to povzniest a zit si zivot dalej. Nejde o nic tragicke. Ja som skoro 2 roky prec a spokojnejsia ako kedykolvek predtym. Deti to nejako davaju, nebrali to nejako tragicky, videli, ze to doma uz nema cenu nasilu drzat

dievcacitajucelist
3. aug 2021

@dadis súhlasím...myslim si, že my ženy máme skôr s tým problém, keď vzťah prestane fungovať...deti sa s tým vo väčšine prípadov vysporiadaju oveľa lepšie ako my 👍

miadi
3. aug 2021

Ironicke je ze ked si snim dieta robila tak ti neprislo chore ze uz jedno dieta mà s ex. Trochu sa zamysli aj nad sebou . ( Ja som stastne vydata ale takto ako ty si nedovolim odsudzovat druhych) nie je nic chore ked maju deti nevlastnych surodencov, ( a si predstav moje deti maju 1 otca)

janynyna
3. aug 2021

Ahoj ja som na tom podobne ako ty. Tiež som odišla od partnera. Už je to viac ako pol roka a ešte stále ma to boli. Tiež mu nič nebolo dobre co som spravila. Akurát na jedlo sa nesťažoval co som navarila. Ináč podľa neho som nič nevedela. Ani upratovať vraj. K malému sa tiež nejako nemal. Tiež keď malý niečo chcel tak mu povedal, že chce teraz pozerať futbal a pod. Tak si držme palce nech to všetko zvládam ľavou zadnou 🍀🍀🍀

autor
3. aug 2021

@miadi
Co je na tom ironické? Ze som si robila dieta? Vyjadrujes sa ako . . .
Nerobila
Splodili sme ho z lásky a planovane
Jedine co nebolo planovane bol rozvod
A áno je to choré Ze dnes má súrodenec 4 nevlastnych od matky otca kona brata
Je to sodoma gomora
A koho odsudzujem? Ved som sa tiež zaradila medzi nich!
A to ze majú tvoje deti 1 otca... to ako co tým chceš povedať?
Chvalis sa?
Zatiaľ, nevieš čo bude to po prvé
A po druhé vôbec to nema s tym nič spoločné a ani sa ta nikto na to nepýtal
Aj ja som bola hrdinka ze mam dieta s manželom a žijeme ako ideálna rodinka
Neviem co bude a co príde tak bud spokojna

autor
3. aug 2021

@janynyna
A kde teraz žiješ? Ako sa ti darí? Olutovala si to niekedy?
Mozem súkromnú správu?

janynyna
4. aug 2021

Ahoj. Môžme kľudne aj súkromnú správu.

kittykat22
4. aug 2021

@zazvorka87 myslis, ze sa sprava inak v reale ako na konikovi? 🤔 Podla mna nie. Pre deti je rozhchod rodicov casto super trauma. Dieta je zmatene a jedine k comu sa moze obratit je rodic. Obratit sa k autorke musi byt tiez zazitok. Rozchod je - tak stalo sa. Netreba sa z toho rucat. Je to neprijemna situacia, ale nie je to nic, co by sa nedalo zvladnut. A zial bohu, to treba zvladat - a denne riesit situacie ktore niesu prijemne. Treba previest rozvodom nielen seba, ale aj dieta.

minutka
4. aug 2021

@kitycat a co su matky dake nadbytosti? Ze nemozu prejavit emocie. Toto je odraz doby, matka dokonala osoba kt vsetko vie a zvladne pre komfort inych a ju moze aj drbnut v dusi.

Autorka tvoje pocity su adekvatne situacii. Zivot nie je vzdy prechadzka ruzovou zahradou. Kazdy sme ina osobnost a prezivame inak traumy. Je normalne ze dieta vidi ze si smutna. Lebo toto obdobie nie je vesele. Snaz sa nebyt histericka. Smutok ma mnoho faz. Od šoku, hnevu, depresie az po prijatie. Drzim ti palce , aby u teba faza prijatie nastala cim skor. Lebo az potom budes opat vediet normalne fungovat a vidiet svetle stranky zivota. Na konci tunela je vzdy svetlo 😉 dolezite je aby si mala oporu v tazkych casoch. Ak nie blizku osobu tak kludne aj zaplateneho odbornika. A clovek nikdy nevie, mozno este budes mat raz aj fungujucu rodinu s milovanym muzom. Lebo pro jedno kviti slunce nesviti 🙂 Drz sa

janiela6
4. aug 2021

Neprenášaj svoj hnev na dcéru, lebo v dospelosti dopadne rovnako ako ty. A to si asi neželáš. Radšej nech idú rodičia od seba, ako by malo dieťa denne pred očami hádky, prípadne nadávky a pod. Presne ako písali vyššie - Lepšie šťastný single rodič, ako nešťastní rodičia spolu. Teraz to tak nevidíš, ale časom zistíš, že to naozaj bolo správne a pre teba dobré. Máš možnosť začať znovu. Hnev ťa časom prejde, keď ti príde do cesty ten pravý.

malva123
4. aug 2021

Trochu z mojej mladosti: moj otec ma nebraval na ruky..moj otec sa so mnou o mojich dievcenskych potrebach nerozpraval...nemojkal ma...dnes kwd uz nie je na svete viem..ze urobil vsetko preto aby nam nic nechybalo..aby sme mali vsetko...Len nebol mojkavy....Moj svagor svojmu otcovi vykal...takze..treba sa aj zamysliet..kde my zeny robime chybu..a preco su ti chlapi aki su....vychovali ich predsa zeny....kde je chyba?

autor
4. aug 2021

@kittykat22 a ty si aj v reále taka krava?

betulinka1
4. aug 2021

@lindous velmi pekne si to napísala. Dúfam, že aj môj malý to v dospelosti takto zhodnodnoti.

autor
4. aug 2021

@minutka
Ďakujem za slová
Paradoxne je mi oveľa lepšie
Ja ho skutočne začínam nenávidieť a nechcem s nim zit
Ja už nechcem byť jeho tercom a uz nechcem dovoliť aby pred našou dcérou na mňa nonstop útočil
Myslím ze aj to je dôvod prečo ho odmieta
Ona moje emocie vycíti bez toho aby som plakala
Mala som to urobiť už dávno ale stále nie je neskoro

@janiela6
@malva123
Ja viem, ze teraz zo mna hovorí len zlosť
Ja som nikdy nemala šťastie na chlapov vrátane môjho fotra
To je yz jedno
Urcite tak skoro na nový vzťah ani nepomyslim a neviem ci dokážem niekedy si vôbec nejakého k sebe pripustit

a_adamcova
4. aug 2021

Držím ti veľmi palce. Ono sa ľahko vraví, ťažšie robí... takže je úplne pochopiteľné, že si emočne rozladená. Úplne to chápem.
Ono môj ex manžel bol aj je podobná nátura ako ten tvoj. Tiež ma fackal, škrtil, bil. Raz chcel siahnuť na moju dcéru (z predchádzajúceho vzťahu), v tom momente som po ňom hodila hneď prvé niečo čo mi prišlo pod ruku. Od vtedy nerozprával nič - len že som na ňom rozbila stoličku :D :D Bola to plastová stolička Mammut z Ikei - a iba sa vytiahla nožička, keďže je skladacia. Ale príbeh už mal, to bolo hlavné. Joooj a bolo toho do aleluja. A ja blbá som tolerovala a tolerovala, až kým som neprišla na to, že "tr..á" prvú ligu s mojou drahou sestričkou.... Pán veľkomožný a dokonalý.
A na toto celé pomôže len čas, veľa času. Ale prejde to.
Vzťahy sú zlé a ľudia ešte horší, a ide to s nami ako s ľudstvom dole vodou :( Bohužiaľ.

majoranka24
4. aug 2021

A ty by si s takymto clovekom, co sa k tebe sprava nasilnicky, chcela zostat????😳 Tvoja dcera spala za dverami... Nemusela to vidiet, ale mohla to pocut! Chces, aby si raz nasla partnera podla tvojho vzoru a zila by s despotom????! Gratulujem, ze sa ti podarilo zbavit sa ho! Nic lepsie sa ti nemohlo stat!