Dať ďalšiu šancu alebo sa rozísť?
Nieco sa vo mne zlomilo.Uz ho neľúbim,ako mám ho rada no to je asi všetko.Sex sme nemali už vyše 2 roky.Chcela som s ním to riešiť,ísť aj do poradne.No on odmietal.Nepriznal si chybu a všetko zhadzoval na mňa.Vraj ja som hlúpa chudera a nič neviem preto musí nadávať a urážať ma.Uz nevládzem ďalej s ním.Moje sebavedomie na bode mrazu.Mame 2 deti dvojičky.Len kvôli nim som ešte s ním a spája nás aj spoločné bývanie.Plus mám strach že to sama nedám,že som ozaj taká sprostá a nezvládnem to starostlivosť o deti aj hlavne financnu stranku.Bojim sa aj samoty.Bola som rozhodnutá že ho opustim.No teraz svokra ma prehovára že mám mu dať ešte šancu.Ci som schopná rozísť sa aby som mala pohodlie,že mám bojovať až do poslednej chvíle,že deti potrebujú otca a ja im ho chcem zobrať.S deťmi mi moc nepomáha, domácnosť tak isto.Vsetko je len na mne.
Neviem čo ďalej čo by bolo lepšie či sa rozísť alebo dať mu ešte šancu?
@viestta veď jasné, ale ak ju naozaj naozaj miluje, tak existuje nejaký happy end že sa zmení nie? Nechapem ludi čo za každú cenu tvrdia že sa ľudia nezmenia. Nemusia spolu byť ale aspoň kvôli deťom, žiť v nejakom harmonickom vzťahu. Znie to idylicky hej hej, ale keď sa autorka vyjadrila že sa bojí osamostatniť. Ale neviem. Asi žiť potom v domácnosti v nepartnerskom vzťahu s ex je tiež na nič... fu. Ani tak ani tak asi
@viestta Tak nejak ako píšeš s jeho správaním ku mne zabil vo mne tú lásku čo som k nemu cítila.Tiez aj moja reč keby ma ľúbil tak mi tak škaredo nenadava.
Ved si dala sancu - svokre. O com nas tu presviedcas???
Dúfam, že sranduješ. Chudákovi, ktorý si svoje komplexy vybíja na Tebe, lebo asi na nič iné nemá, chceš dávať ešte nejaké šance??
@viestta Začalo sa to úplne nevinne,najprv len všetko mi okomentoval keď som niečo zle robila alebo jemu sa to nepáčilo.Potom tie škaredé slová že ja nič neviem.A potom aj tie nadávky že som chudera a podobne.Priklad ideme niekam on na mňa hneď že čo mám robiť ako sa mám správať lebo nič neviem,keď sme medzi ľuďmi tak mi hovorí že ako mám ísť že sa mám vyhýbať ľuďom.Do všetkého mi hovorí ako mám obliekať deti,čo mám variť.Alebo ideme von a povie mi daj deťom capicu nech im není zima ako keby som sama od seba to nevedela.To bol len príklad,no robí ako keby som bola nesvojpravna.
@78787878 Nechcem len on mi navypraval že sama to nezvládnem lebo som sprostá a bojím sa o to že ozaj to nezvládnem.A budem musieť sa k nemu vrátiť.Tiez sa bojím aj samoty že už ostanem do konca života sama.
@ope321 nuz, u nas sa povie kadeco, nebudem klamat. Ale este sme sa k hlupym chuderam a podobnym perlam nedopracovali... Vies preco? Lebo mame jeden k kdruhemu uctu. Lebo mam sebeuctu, takze Keby mi niekto opakovane nadaval do chuder, tak mozno by mu to par krat aj vyslo, ale naozaj len par krat... Na druhej strane mam uctu k partnerovi a nech sa deje cokolvek, tak viem, ze to je clovek, ktoreho nechcem ponizovat
@viestta ano, súhlasím. Neviem, mne keby povie chudera a mal by na to dôvod určite by boli hádky a podobné že takto sa nema správať ale ja by som to vedela odpustiť lebo v hneve sa dá čokoľvek. Ale kebyže, čo dufam že nieje prípad autorky, mi to hovorí často, tak to už je problém potom len na jednej strane. Ale určite neobhajujem muža, len polemizujem nad tým, že možno v zúfalstve to z neho vyšlo čo ho neospravedlňuje ale stane sa.
Veď to je iba psychohra. Cíti sa hrdina, lebo sa mu darí podkopávať Ti sebavedomie. Čím viac sa cítiš ako neschopná hlupaňa, tým viac sa on cíti ako víťaz. Ponižuje Ťa, nenechaj sa udupať a čo najskôr odchod. Dali to iné baby, dáš to aj Ty.
Kolko maju deti? Pracujes? Chodia do skolky/skoly? Ake mas moznosti odchodu? Pomohlo by ti par mesiacov nasetrit si nejaku sumu, aby si mala daco na zaciatok? Je to manzel, cize bude potrebny rozvod? Lebo niektore volaju danu osobu svokra, ale je to priatelova matka.
PS asi si sex riesi mimo a dotycnej/dotyvnym sa chudiatko stazuje, ze mu zena doma neda a je s nou len kvoli detom.
@majka99999 Deti budú mať 6 rokov,v septembri budú predškoláci.Jasne pracujem len málo zarábam,robím len na skrátený úväzok kvôli škôlke a bývajú často chorý.Vela si nenasetrim.Ano je to manžel sme zobraty tak bude treba rozviesť sa.
Nerozmýšľala si nad psychológom? Zišiel by sa ti niekto komu by si sa mohla zveriť a kto by ťa sprevádzal týmto náročným obdobím, teda rozvodom. Nechce teba, nechce deti, doma nič neurobí, zhadzuje ťa.. Načo toto? No uznaj, nebolo by ti bez neho lepšie? Nič pozitívne si na neho nepovedala, je vôbec niečo také? Mi to tak príde, že ti riadne za ten čas udupal sebavedomie ale to nie ty si chudera. To on je chudák. Ku každej by sa po čase správal rovnako. Len nie každá by si toto nechala. Vôbec neznamená že keď nebudeš s týmto chlapom nemožným, že už budeš len sama. Deti budú staršie, budú ti viac partaci, raz môžeš stretnúť niekoho normálneho.. Predstav si že by si mala byť s týmto do konca života. Do konca života bez sexu, bez pomoci, s urazkami.. A predtým ste mali sex ako často? A nemyslíš že on ten sex nemá niekde inde?
@podmostom Často nad tým rozmýšľam že aké by to bolo bez neho žiť,bez urážok bez osočovania,len ja deti a kľud.No potom ma napadne aj druhá strana že sme niekde sami s deťmi smutno mi bude zo samoty,budem sa trápiť či to dám financne,rozmýšľať nad každým eurom či kúpiť jesť alebo deťom niečo.Chodit z podnájmu do podnájmu.Tieto dva myšlienky sa vo mne bijú.Na jednej strane chcem od manžela odísť,na druhej strane mám strach byť sama.Do konca života bez sexu to by sa ešte dalo prežiť.Predtym sme mali 2-3 krát týždenne.On to nemá s nikým inde, nemá nikoho.Chodi len do roboty a domov,stále je doma s nami.Nechodi ani do krčmy nemá s kým nemá kamarátov.
nemali ste sex dva roky a on to odmieta riesit
ty uz nedavaj sance davala si ju dva roky psycholog by bol fajna by sis i utriedila myslienky
vela stastia zvladnes to
Žiadna láska, žiadny sex, žiadna starostlivosť o deti a domácnosť z jeho strany a ešte si aj hlúpa chudera... ☹️ Aký ďalší dôvod ešte potrebuješ?
A čo vlastne robí keď je doma? Keď píšeš, že nemá kamarátov, čo sa nedivím a sedí doma. On vyzerá taký frustrovaný sám zo seba a teba ešte zdzube za svoje problémy. A k deťom sa ako správa? A čo víkendy, ide aspoň s vami na nejaký výlet alebo niečo? No keď si jeho volala do poradne a on nechcel tak sa pozbieraj a choď aspoň sama so sebou. Si zrejme ešte celkom mladá, prečo by si mala byť celý život bez sexu, bez lásky? A inak čo ty a tvoje hobby, kamarátky, chodíš niekde aj bez neho? Na začiatok by si sa aspoň mohla začať venovať aj sama sebe. A ak nič pánko nerobí, zamestnala by som ho okamžite. Ak by protestoval, prestala by som mu napríklad prať jeho veci. Aj tak tvoju námahu nikdy neoceni, tak nech má aspoň dôvod.
Vobec sa detom nevenuje? Ked uz maju 5 rokov, skoro 6, to nie su babatka zavisle na mame. Ja na tvojom mieste, by som sa zacala pripravovat na odchod. Myslim, ze muz sa citi frustrovany, mozno praca, mozno peniaze, mozno zivot nie je to, co cakal, mozno kolegovia v praci chodia na 2 dovolenky kazde leto a vam neostava a kedze zarabas malo, vini z toho teba a potom si vybija frustraciu. Samozrejme ho to neospravedlnuje, ale proste je tak, ze vela muzov (aj zien) nie je pripravenych na to, co deti obnasaju, vidia male ruzove babatko, stastnu mamicku a hrdeho otca... Pritom kazda skoro tuna z kona by ti povedala par historiek hrozy, kedy malo dieta febrilne krce, zvracalo, uz aj ked nemalo co, atd. Muz aspon cvici, bicykluje, ma nejake hobby? Naozaj ani slamku neprelozi?
Svokra by mala hlavne dať riadnu kázeň svojmu synovi, kokso a nie ťa prehovárať, že máš s ním ďalší zvyšok života trpieť....hrozní chlapi.... sexovať chcú, ale žiadna úcta k ženám, žiadna..... svokry aj my matky, by sme sa mali zamyslieť ako vychovávame svojích synov....to čo píšeš ty je na každom kroku.... arogantní, bezcitni chlapi.... česť výnimkám....ja sa ani nečudujem, že láska vyprchala.... keď nie je úcta nebude ani láska.... keď nebude láska, nebude ani sex....ale toto chlapom akosi nedochádza.....
@podmostom Doma pozerá telku alebo sa motá po dvore.Vikendy chodíme na výlety všetci spolu,no neľúbi sa mu to na všetko má blbé reči on chce byť len doma.No hovorí že musí ísť so mnou lebo ja som sprostá a neviem si dať pozor na deti.Kamaratov on nemá nikoho.Ja mám kamarátky stretávame sa v meste alebo u nich.Ku nám nemôžu dôjsť lebo manželovi to vadí.K deťom zahrá sa s nimi keď má náladu.Inokedy povie nech ho neotravuju.
@majka99999 Nie nemá žiadne hobby,pozerá televízor alebo sa hrá na mobile keď je doma.Jeho to neláka na dovolenky a tak,on je skôr taký zgrlos.
Prečo ste nemali vyše 2 roky sex? Tomuto by som ďalšiu šancu nedávala. Buď ostať vo vzťahu a zvyknúť si, alebo sa rozísť. Mne by bolo lepšie bez toho chlapa. Aj tak si sama
Takže ta pri nom drží len jeho výplata... ani sex, ani láska, ani láska k deťom..
Tie prachy ti tiež postupne začne redukovať. Jeho predstava o živote je teda, aby si držala hubu, nechala ho doma kvasit a?
Skus tajy pokus cez august, cez víkend sa vychyť s deťmi kúsok vlakom, niekam na túru, niečo pozrieť... Nerozprávaj naňho, len prevádzkové veci... (tak ako doteraz😂)
Ci si niečo ujasni v tej frustrovanej makovici... (ze mu chýbate, ze sa správa ako kkino, ze si zoberie radšej toho kamoša, ze to povie mamičke najdrahsej, ktorá to už dávno tusi🌈

@viestta však preto som napísala že nevidím do ich vzťahu 🙂