icon

Dať novému vzťahu druhú šancu?

5. nov 2023

Potrebujem sa možno len vyrozprávať, a prečítať názory ostatných.
Nie tak dávno som sa rozišla s priateľom kvôli tomu, že som pre neho nikdy nebola prioritou, po 2 rokoch sme sa nikam neposunuli, skôr naopak, stále menej času na mňa. Snažím sa z toho dostať, rozum vie, že to už nemalo zmysel. Tak to chcem úplne hodiť za hlavu, aj keď je to ťažké, keďže ako človek mi veľmi sedel.
Stretla som sa s niekým, moje pocity sú však strašne zmiešané. Nepreskocila tam u mňa iskra. Aj keď ako človek je myslím fajn, spĺňa dosť z mojich požiadaviek. Ale!!! Možno ma odsudite, ale každá žena si praje pri sebe muža, ktorý je aj chlapom a dokáže sa postarať o prípadnú rodinu. A o to ide. Neviem koľko zarobí, ale viem čo robí, čiže približne sa to dá zistiť. A teda je to o čosi menej ako zarobím ja, a to ani ja nezarabam nič extra. A nemá auto, ani vodičák, čo teda nie je úplne nevyhnutnosť. Ale na druhej strane, žiadny výlet, nikam ďalej ísť. Ja teda tiež auto momentálne nemám, ale neviem si akosi predstaviť, že by šoférovanie bolo vždy úplne na mne (nemyslím, že by mal záujem si vodičák spraviť).
A čo chlapi, čo sú príliš citliví? Páči sa mi, keď vie chlap vyjadriť city, je romantik, ale s mierou. Plus sa mi zdá, že tlačí na mňa. Ja sa ešte len dostávam z predošlého vzťahu (i keď som myslela že som za tým, no nie som). A on stále niečo pise, chce aby sme mali vzťah. Ale na mňa je to priskoro, prirýchlo.
Dali by ste takému vzťahu šancu, keď už na začiatku máte výhrady? Nemám záujem o žiadne dobrodružstvo, úlet, už som v živote premárnili dosť času s nesprávnymi mužmi. A tiež nie som úplne najmladšia, no ani zúfalá.

autor
5. nov 2023

@bbshop ďakujem, máš pravdu

autor
5. nov 2023

@marianaaoa ďakujem za skúsenosť

grof_monte_christo
5. nov 2023

Je úplne pochopiteľne, že v týchto veciach chces aspoň rovnocenného partnera, časom by to bolo len horšie, nevzhliadala by si k nemu ako k mužovi, mala by si ho za slabocha.

topgabo
5. nov 2023

kolko mas rokov? a kolko rokov ma on?

autor
5. nov 2023

@grof_monte_christo áno, presne tak som to myslela, rovnocenného.

autor
5. nov 2023

@topgabo 40, 41

miadi
5. nov 2023

Moze ta odpudzovat aj tym ze on mà snahu chut skusit vztah ovela silnejsiu ako mas ty. Nepridava mu to na pritažlivosti skor naopak. Hlavne ked ty este potrebujes byt chvilku sama po minulom vztahu. Je lepsie byt chvilku single a najst v tom stastie . Netreba sa nasilu nutit do vztahu . Daj na svoj instinct.

autor
5. nov 2023

@miadi veď to, že mám taký zvláštny pocit z toho všetkého. Príliš sa snaží, je inak pozorný, vnímavý. Nepije, nefajčí, čo je pre mňa dosť dôležité.
A aj mi napíše, že mi dá čas, no potom zas píše. A znovu dokola o vzťahu a tak 🙄

autor
5. nov 2023

A ešte mi napadlo. Rozmýšľala som o brigáde, a keď som mu to spomenula, tak bol taký zvláštny. Akoby to malo prekážať vzťahu, že budem mať menej času a tak.

kris_tin257
5. nov 2023

Keď už teraz vidíš toľko toho ALE tak to nie je dobre, tie ale tam budú stále. Treba používať hlavu a pozerať sa na to racionálne, všetky veci čo si napísala by vadili aj mne a pre mňa by to bol dôvod prečo do toho nejsť a nestracat čas mesiace prípadne roky niečím čo nechcem.

grof_monte_christo
5. nov 2023

Úprimne, ja mat tvoj vek, už jedno dieťa, inak by som si zariadila život. Nenechala by som takto na seba tlačiť a za takýchto podmienok rozmýšľať o ďalšom dieťati. Najskôr by som sa spamätala z byvaleho vzťahu a potom by som videla, čo ďalej.

autor
5. nov 2023

@kris_tin257 vo viacerých veciach sme sa zhodli, podobné názory, povaha... Len rozmýšľam dopredu, keďže mám svoj vek, a nechcem strácať čas, ak by to nemalo zmysel. Radšej aj sama budem. A mám v hlave dosť chaos.

miadi
5. nov 2023

Kazdy chcete nieco ine. Kasli na to.

autor
5. nov 2023

@grof_monte_christo tak ja som ešte nad ďalším dieťaťom uvažovala, ak by sa našiel ten pravý. To som si myslela o bývalom priateľovi. Žiaľ, iné priority, hodnoty. Tento zas rodinu chce, aj dieťa. Ale zľakla som sa toho jeho tlačenia na to. Čiže bude asi najlepšie, keď chvíľu zostanem sama. Nemôžem sa nechať zatlačiť do niečoho, čím si nie som istá. Ďakujem.
Môžeš mi napísať, ako by si si život zariadila?

autor
5. nov 2023

@miadi tak boli veci, čo som myslela, že chcem. Len nie takýmto štýlom. Že teraz, a tlačiť
A dochádza mi, že teda to možno ani nechcem, alebo nie takto

oslo1
5. nov 2023

Autorka, velmi Vela veci ti na nom vadi, teraz ich prehliadas, casom ti budu velmi vadit.
V 40 tke byal byt clovek na vrchole svojej kariery a celkom slusne zarabat.
Ja, ked som stretla mojho manzela, tak tickol vsetky okienka, pamatam si, ako sme sa o nom s kamoskou bavili a nemohli sme najst ziadnu chybu.
Nezlavuj zo svojich poziadaviek, pokial si ich nedostatky nie si ochotna akceptovat.

autor
5. nov 2023

@oslo1 ďakujem za príspevok

eliska13
5. nov 2023

Máš 40 r a jedno stretnutie za sebou.Nesnivaj o ďalšom dieťati ešte nie si vysporiadana z predošlého vzťahu.Auto nie je problém, ale chlap v 40 tke by už mal mať našetrené na dovolenku.

madeline1
5. nov 2023

Nie, nemate medzi sebou chemiu, preto aspon kalkulujes, ale to nie je spravne.

autor
5. nov 2023

@eliska13 nesnívala som o dieťati konkrétne s ním. S predošlým priateľom som nad tým uvažovala. Písala som len toľko, že by som si to vedela ešte predstaviť. Ale tu si začínam uvedomovať, že on to chce až príliš. A akosi mi bliká tzv.cervena kontrolka.
Nie som vysporiadana, to som si uvedomila, keď som po "rande" kvôli nemu plakala 🤦‍♀️

autor
5. nov 2023

@madeline1 z mojej strany tam tá chémia veru nie je. Nie že by nebol sympatický, ale proste to u mňa nezaiskrilo. Ale napr aj láska môže časom vzniknúť, aj z priateľstva. Len tu je to neustále "tlačenie" cez správy, sa mi prestáva páčiť, akokoľvek sa snažím.

madeline1
5. nov 2023

Nie nevznikne, urcite partnerska laska nie. Chemiu na lasku partnersku treba. Ty si zufala, osamela, nevies sa odputat od ex, chces niekoho noveho, tak ak nie je tvoj tip, nech aspon ma, ale to nema buducnost. Chemia tam musi byt a potom bude aj porozumenie a laska.

la_dolce_vita
5. nov 2023

A pritahuje ta fyzicky, chemia funguje? Tieto typy su dobraci, ale velmi neimponuju zenam. To mi pripomenulo, ze raz davnejsie som muza odpisala z dovodu, ze nemal auto, na rande by prisiel busom a byval niekde na dedine s matkou, praca nic moc. Bol mily, ale vravela som si, ze mam na viac, ty to zrejme citis rovnako.. Uz som starsia a rozmyslam inak, ale niektore veci proste platia v kazdom veku, ja musim muza obdivovat.

autor
5. nov 2023

@madeline1 zúfalá zrovna nie som, ale osamelá áno. Neviem na ex zabudnúť, to je pravda.
Nechcem byť nejaká zlá, ale určite existujú páry, kde podľa mňa tá chémia nemohla extra byť (nikoho nechcem uraziť), napriek tomu môžu mať pekný vzťah.
A tiež nečakám, že niečo "nech ma". Len proste by bolo podľa mňa lepšie byť na nejakej podobnej úrovni. Auto samo o sebe by nebol taký problém, veď sa dá kúpiť, aj ojazdené... Len keď niekto ani nechce, lebo to nepotrebuje k šťastiu, nikam chodiť mimo mesta. Ja idem niekedy hoc i vlakom s dcérou niekam, alebo si od otca požičiam auto.

autor
5. nov 2023

@la_dolce_vita nie, zatiaľ tam nič také nie je, že by ma vyslovene priťahoval.

madeline1
5. nov 2023

Proste spekulujes, nechces ho. Tak nech si najde taku, ktora ho bude chciet, nebude to naplnene ani prenho, ani pre teba.

autor
5. nov 2023

@madeline1 chcela som dať tomu šancu, ale asi to nepôjde. A nemyslím, že spekulujem

marca12
5. nov 2023

V mladosti by som mu dala sancu,no uz s tymto rozumom nie. Netreba upustat zo svojich kriterii. Nechapem,kam sa ponahla,preco tak tlaci na vztah. Ked to tak necitis,nenut sa do toho,razne ho odmietni. Nemozes byt s niekym len preto,ze sa ti zda byt dobry clovek. S dobrym clovekom mozem byt kamoska. Ale s partnerom,muzom svojho zivota musim citit iskrenie od zaciatku,musi ma to k nemu tahat,aj ked mam postramotenu dusu a zlomene srdce. Ja som mojho spoznala pol roka po tazkom rozchode a veeeelmi zlomenom srdci. Nemala som chut s nikym chodit,zacinat nejaky vztah,uplne som zanevrela na muzov. A predsa ma to k nemu tahalo a dal mi priestor,netlacil na mna.

autor
5. nov 2023

@marca12 ďakujem, už som sa rozhodla aj mu dala vedieť. Zbytočne niečo začínať, keď to tak necítim. Pri bývalom som hneď od prvého stretnutia cítila, že by som s ním chcela byť. Tu to proste neprišlo.

marca12
5. nov 2023

Dolezite je,aby si si nasla partnera s podobnym zmyslanim a nemusela ho menit,ale brala takeho,aky je. A preto to musi byt clovek,ktory ti vyhovuje svojim zmyslanim. Tento to bohuzial nie je. On ma inu predstavu o fungovani,ty inu. Vobec sa nemusis citit ako zlatokopka alebo spekulantka alebo zena,co sa chce nechat dotovat ako tu niektore pisu. vyberame si takeho partnera,aky nam vyhovuje. Tohto nech si necha nejaka,ktora zije ekologicky a staci jej prezivat a nemat ambicie. Aj to je v poriadku,ked to niekomu tak vyhovuje. Ale ty chces viac a vobec na tom nie je nic zle!