Dávajú starí rodičia peniaze za vysvedčenie?
Ahojte, prosím vás, ako je to u vás? Moji rodičia dali dcere 20 eur za vysvedčenie, končila 6.rocnik. majú štyri vnúčatá a piate na ceste. Vôbec sa mi to nepáči, nepoviem keby kúpia čokoládu, ale nie peniaze. Ako je to u vás? Neviem či som jediná, ktorej sa to nepáči? Ja som dala dcére 10 eur a vzala ju do cukrárne a pochválila za dobré známky. Takisto majú sklony dať peniaze len tak, keď k nim vnúčatá prídu, napr 5 eur. Pritom samozrejme im nič netreba, sebe nič nedopraje, nič si nekúpia.
Toto keby švagriná povedala môjmu synovi to by videla to rodeo. A mala by som úplne na salame nejaké vzťahy. A keby ďalej bola nepríjemná na môjho syna som schopná s ňou pozametať aj príjazdovú cestu. Normálne som sa nasrala len keď som to čítala
@dariaaa áno presne si to pochopila. Vieš neraz ich objednám k dr, pozistujem čo potrebujú po úradoch, poradím, vyzdvihnem lieky, poviem keď dačo treba, objednam cez net lacnejšie, vybrala som si dovolenku keď potrebovali pomôcť v záhrade.... Mama mi aj povie že jej je trápne len mňa otravovať,ale ja to robím rada. A potom sú tu súrodenci s ich deťmi, ktorí len berú a este majú sprosté reči. Teda brat pomôže napr s drevom ale švagriná nič, sestra nič, len brať. Veď ja to beriem tak,že sme rodina,pomáhame si navzájom a nie iba jedna strana.
Nechápem, čo z toho robíš takú vedu. Niekedy sa mi rozum zastavuje, čo tu tie ženské dokážu riešiť. Čo ja by som dala za to, keby moje deti dostali dvacku od babky za vysvedčenie.
@candii to švagriná vraví svojim deťom. Že naši ich nechcú. To som neraz počula na vlastné uši keď som tam. Ona by chcela aby ich naši brali na víkendy, na prázdniny vkuse. Pritom sú ich vezmú,aj idú na výlet s nimi. Aj im dajú. Všetko malo a ešte sprosté reči.
Kokos ja by jej dala... Normálne mi stúpol tlak. By som jej nie tak vyčistila žalúdok
@candii vieš napr hrabene seno v sobotu alebo robíme niečo s drevom plus mama sa stará o svoju chorú matku. Brat pomôže. V nedeľu alebo o týždeň príde brat so švagrinou a s deťmi na kávu a keď deti ešte nechcú ísť domov,ako každé dieťa od starkej,tak im povie "nik vás tu nechce". To už x krát bolo. Že ona nepomôže nič,to jej nevadí. A pritom naši vnúčatám nezabudnú na žiadny sviatok. Vieš mne asi v podstate vadí to využívanie, nie nejaká dvacka za vysvecko.
@candii no ona ešte našim povie že jej kamošky svokra im aj vari, ráno im donesie čerstvé pečivo v sobotu,že oni sa tak zaujímajú. Ja nechápem veď nech jej rodičia im nosia ráno raňajky a nie od svokrovcov to vyžadovať. Takže naši sa nezaujímajú. Ale to by bolo na knihu.
Za mna je to v poriadku. Nie je to nejaká horibilná suma. Poznám deti ktoré dostávajú 2€ od rodičov za každú jednotku 😂🙈 Autorka este otazka na teba, ty dáš dieťaťu 10€ a riesis ze starí rodičia dali 20€? Vodu kažes s vino pijes?
Kolko rokov maju rodičia? Aj nasi davaju vnucatam,tiez nemusia a tiez poviem,ze netreba..ale myslim to uprimne...tiez si nedopraju,cely zivot sa nadreli...tak my sme im navrhli spolocnu dovolenku pri mori...chytili sa pred dvomi rokmi a tento rok ideme opat spolu...pre mna je to pocit satisfakcie...kedze v zivote nikde takto neboli...maju pred 70tkou...a tesime sa na tu dovolenku vsetci...
Mne sa to nepaci, ale niektore deti dostavaju od rodicov honosne dary za vysvedcka, niektore dokonca aj za bezne znamky, napr. euro za kazdu jednotku. Ja detom odmala vysvetlujem, ze skola je ako keby ich praca, je to ich jedina povinnost, vysvedcenie je ocenenim ich prace. My ako rodicia sa na tom vysledku spolupodielame tym, ze deti vedieme k zodpovednemu pristupu, uceniu, plneniu roznych uloh.
@mironka mama 59, oco 62. No to ja dom raz navrhla že im kúpime manželskú posteľ, sme štyria súrodenci, každého to vyšlo po stovke. Nič luxusné. To bol najväčší dar, aký kedy dostali,keďže pomaly posteľ sa šla preborit a že to ešte vydržia. Tak oco sa so mnou dva týždne nerozprával kvôli tomu že sme to kúpili. Lebo to bol môj nápad,tak preto sa na mňa hneval.
Aha...prave citam,ze mate choru starku...co potrebuje starostlivost...tak nic...ale rozumiem...svagrina si mysli,ze dochodcovia okolo nej maju behat? Ranajky do postele?....dokedy? Uz by sa mala zacat starat ona..o nich...
@mironka no chorú starkú a pred dvomi mesiacmi zomrela starina bezdetná teta, ktorá mala rakovinu,choré srdce a naši sa starali aj o ňu. Tak si predstav ten stres.
Včerajší darcek nasim detom za vysvedcenie: boli sme v Kauflande...jedna si vybrala mini mozarelky,druha parenicu,tretie syrove nite...stvrte vanilkove acidko....a stastni boli...syrecky podla vlastnej chuti...a ja matka roka...😜🙈😄😄😄😄
@mironka no a veď to je super. My sme boli len v cukrárni aké keďže má 12 rokov a rada si kupuje bižutériu,tak som jej dala ešte 10 eur nech si kúpi. A spokojná.
@dariaaa najprv autorka písala ako si nič nedopraju (a to by mohla zmenit, keby chcela) a potom sa ukázal hlbší a druhy problém, že ich vyciciava druhá strana a na to je zas ine riesenie alebo postoj. Poďakovať sa môže autorka a detto poriesit aj druhú stranu a ich správanie, ak sa na to odhodlá.
No ja by jej raz dva kocura vytrela.Akym pravom povie ona dietatu ze ho tam nikto nechce.A ty to nechas.Sa čudujem.Ty si máš stat za tvojim dietatom.Jeho nema kto branit.Ako sa citi ked si na to ticho ..Ty si dievca neotvaraj usta na moje dieta.To si rob vo svojom.Ty si na navsteve,kym to dieta u starych rodicov,co znamena "doma".Zas napisem viac...nakoniec co z toho,ked im pomozete na zahrade,ked ich nema kto zastat Asi toto by potrebovali viac.Starí ludia su ticho,nechcu ísť do skriepok, ale su vdacni ked maju niekoho za koho chrbat sa mozu ukryt.
No ked to hovori svojim detom,polozim chlapcovi ruku na plece,alebo si k nemu cupmem,chytim za ruku a poviem..."nic sa neboj,mama sranduje Teba tu chceme vsetci"
@dariaaa joj tak toto je super veta, ďakujem, to isto pouzijem
Svokrovci davaju malemu aj na pol roka, aj na konci roka 50€... tiez som s tym nie stotoznena, my mu nedavame za vysvedcenie nic, iba ideme na veceru...ale zase neriesim, maju jedine vnuca, tak ich to nezruinuje
Áno deti potrebujú vreckové, mali byť mať základnú finančnú gramotnosť už od veku kedy chápu, že veci stoja peniažky ( a na tú bábiku, či autíčko si môžu sami ušetriť )
Mne by sa to páčilo. Ale naši na to kašlú, mne matka zavolá výčitky, čooj syn vykonal. A 2. Syn mal teraz také hrozné vysvedčenie, že dostal do mňa vyhubovanie. Vraj načo sa bude učiť, keď je už prijatý na strednú.

@dariaaa vieš napr idú od našich domov z navstevy a synovec povie že ešte nechce ísť s švagriná na to pred našimi "nikto ťa tu nechce". Ako ja už jej niečo na to poviem lebo neraz som to počula aj ja ale mama furt že nech nejazim vzťahy. Tak sú radšej ticho