icon

Dávate svojim partnerom peniaze?

29. jún 2023

Ahoj, všetci mi tvrdia, že to nie je normálne ale už to začína vadiť aj mne. S partnerom spolu žijeme 5 rokov, zarábam v priemere o 500€ viac ako on. Domácnosť je na 50%. Každý robíme nákupy, ale nemáme to rozdelené striktne. Za posledné dva týždne som mu dala 75€ z toho urobil jeden nákup za 15, čiže berme to tak, že 60€. Dnes domov priniesol nejaké hlúposti čo si kúpil.
Opýtala som sa ho, či mu nie je blbé, že si odo mňa berie peniaze a kupuje si za to hovadiny, keď to chcel na jedlo.
A vykričal mi, že mu nedávam na benzín, a aké nákupy on robí domov ( aj ja robím nákupy), keď ideme na pumpu spolu, platím ja keďže aj mňa vozí na tom aute, ale v podstate ho využíva on denno denne, pretože ja nemám vodičák. Čokoľvek sa kupuje do domácnosti, platím to ja už som si kvôli tomu stiahla aplikáciu, aby som vedela, kde všade dávam peniaze. Za posledné dva týždne to len na upresnenie 60€ som mu dala na neviem čo, 120€ na potraviny+ drogeria, 30€ na večeru čo sme si objednali, 85€ som mu kupovala oblečenie na leto. Som normálna, alebo čo mám akože robiť? Mám sa báť, že nezaplatí nejaký spoločný účet a vypnú nás alebo čo

Strana
z6
mk22
1. júl 2023

@alex49 anooo 4x taxik vyjde lacnejšie ako 100e.
To je chudák, že vbc pýta a ešte ako to odôvodni.. By som sa pozerala co to za lakomca mam vedľa seba keď ma na 100e za benzín takýto dôvod..

sashabb
1. júl 2023

Chcela by som vedieť, či si tento vzťah na základe príspevkov aj nejako prehodnotila. Nie si spokojná a vidíš podľa reakcií, že to nie je normálny vzťah.

peterfeher1975
1. júl 2023

Utekaj čím skôr

jana0215
1. júl 2023

Normálne ma to serie za teba. Aspoň niečo z toho chlapa máš? Navarí, uprace? Alebo sa vo všetkých smeroch tvári, že si jeho mama a musíš sa oňho aj starať, okrem toho, že ho aj finančne dotuješ?

Zatiaľ som o ňom nečítala jedinú pozitívnu vec.

lujza123
1. júl 2023

Zalezi aké máte auto a akú spotrebu ale za 100 € prejdeš okolo 800 km... To mate riadne ďaleko ten obchod 🤷‍♀️

Správne tusis chalan ta trochu využíva. Prestala by som ho dotovať.

www_vfmoda_sk
1. júl 2023

nečítam celú komunikáciu.. ale nemalo by to byť všetko naopak? teraz tak všeobecne.. ak muž nevie prebrať zodpovednosť za financie ako sa má potom postarať o rodinu dobudúcna? úprimne, s takým chlapom by som sa bála že ani na plienky nebude z jeho strany

modraslamka
1. júl 2023

no, radsej kasli nanho.

kristinapetronela
1. júl 2023

@maranta_leuconeura tak to má byť ... 💓

jano1010
1. júl 2023

Mne pride, ze zmrzlinka pise rozumne. Jedna rada by bola pre manzelku v tejto situacii, ale tebe nemozno radit rovnako. Z toho co pises, on bude mat jedneho dna nie len auto, ale aj byt. Uz ked ste zarabali rovnako a rovnako to financovali, tak to nebolo spravodlive.

darinaslay
1. júl 2023

@svetlonos realne napisala 5 rokov

modra_kolobezka
1. júl 2023

My tankujeme 120 eur mesacne do dvoch aut, chodime na nich denne do prace. 120 eur na styri cesty?! Chod radsej taxikom

konikmodry111
1. júl 2023

Ja ti to napíšem takto otvorene. Panko ta využíva a poriadne 🙈 ty si neni povinná ani platiť jeho poistku na auto a ani sponzorovať jeho ošatenie. On ta čisto využíva a ty to buď nechceš alebo fakt nevidíš 🙈 ja ti len napíšem ešte toľko že keď si chceš do@ebabrat život tak si nechaj svoje ružové okuliare a stoj pri nejakom dilinovi čo ta bude vyciciavat alebo sa vzchop a začni si vážiť samu seba a odíď z tohto vzťahu, je to na tebe 🤷‍♀️

vikiki29
1. júl 2023

@autorka na liste vlastníctva ste vlastníci bytu obaja? 50 na 50?

mk22
1. júl 2023

Ty dás 120e na benzín.. 35l je plná nádrž pri fsbii, pri octavii cca 40l a vychádza to na 800km.
Z tvojich 120l mu vyjdu cca 3 nádrže na 3x800km.
Cisla sú cca, neviem aké má auto

Véd on chudák hádam ani netsnkuje lebo mu v pohode stačí tvojich 120e, chápeš..ako ta využíva.
Normálne oznam ze nebudeš platiť benzín ani poistku lebo ty si platíš MHD a v aute si 4x mesačne na vás nakup a ten vybaví aj sam a voziť sa nemusíš.
Za 120e ta musí voziť do prace aj z prace.
Normálne nad tebou rozmýšľam ze otvor oči dievča.. Keď budete mat deti, neprispeje ti na spoločné dieťa nič alebo s bolesťou v srdci.. Vid témy ktoré tu pribúdajú denne ako žena na materskej ťahá sama domácnosť..
Zatrhni mu to, oznam a uvidíš reakciu..

simca06022011
1. júl 2023

Vieš koľko by ta vyšiel taxik na mesiac? Menej ako ten tvoj trulo doma. Spamataj sa, nedaj sa využívať. Véd zbehni za ním, že nech ti dá 20eur na obed ako sa bude tváriť... ci ti dá, tak ako ty jemu. Mam pocit ze nie lebo je to riadny ***** . On na otázku kam dáva peniaze ti povie že tankuje a plati poistku :D nie je ti to smiešne? Odkladaj si peniaze, nebuď hlupa a nič viac ako polku hypo a polku energií viac neplat. Ak má problém ze ta vezie na spoločný nákup, nuž nech ho urobí sám alebo si vezmeš taxik. Jedlo nech si kúpi, obed nech sinkuoi... A uvazuj ako z tohto vzťahu preč. Toto nie je partner. Toto je prizivnik.

lacibo
1. júl 2023

@alex49 presne tak manzela musis povinne vyzivovat ak nema ale frajera nie.a ked nechce svadbu je nacase aby sa postavil na vlastne nohy a zivil sa sam .nikto totiz voci nemu ziadnu vyzivovaciu povinnost nema

autor
1. júl 2023

Byt a teda aj hypo máme 50 na 50. Od všetkého mam doklady čo som platila na domácnosť, podľa výpisu z účtu. Ale ako odsit z toho vzťahu? Ja sa nechcem vzdať bytu a on tiež nie. Nevadilo by mi žiť s ním ako spolubývajúci, ale asi by sa nič nezmenilo. Čo mám vyčleniť chladničku na moje a tvoje jedlo. Sama by som hypo nedostala asi nikdy, a bola by som hlúpa pustiť tento byt. Možno keby som sa odsťahovala hypo na polovicu a výdavky nech si platí sám. To by bolo riešenie?

autor
1. júl 2023

A nemám ružové okuliare, neskutočne mi to vadí, len som chcela vedieť ako je to inde, či to takto funguje.

autor
1. júl 2023

Chcela som vedieť či ja nie som hlúpa, že mi to vadí a, že mi poviete, že to je normálne vo vzťahu.

som_realistka
1. júl 2023

No,, ak sa nechceš vzdať bytu, a si schopná ho platiť sama, tak si a ním sadni a povedz že buď odíde a vyplatis ho alebo vyplatí on teba, ale nedaj sa odr....ať, nepristup ani na splácanie alebo podobné hovadiny. A HNED nastaviť režim, že platíš iba svoje veci a svoju polovicu nákladov, žiadny benzín, raňajky, nákupy, a žiadna starostlivosť. Len musíš mať pevné nervy, držím palce

som_realistka
1. júl 2023

Môžeš sa aj odsťahovať ak máš kam, (napr k rodičom?) A on nech ti platí najom

katuskamala1
1. júl 2023

Bolo by fer,ci uz zena ci muz zaraba menej ci viac aby ste sli na PERCENTA nie na sumy. Kebyze si v opacnej situacii,tiez by si to takto vnimala? Kebyze ste manzelia,tak urcite spolocny ucet.

srdeenko19
1. júl 2023

Toto určite nie je normálne. Odteraz by som neplatila nič navyše. Hypo, energie na polovicu. Plus sprav nákup 2x za mesiac. Ostatné on. Ja jazdím na benzín, denno denne do prace, 35km, miniem 100e mesačne. Čiže ty mu vlastne zrejme platíš aj benzín na celý mesiac a on si vysmiaty jazdi, kokos. A skrýva to akože za to, že ťa vozí na nákup par x za mesiac. Ved keď si taxík zavoláš ta to vyjde min. o polovicu lacnejšie. A to sa vôbec nehanbí, že ešte od teba pýta aj na raňajky a obedy. Ved nech si nakupi, navarí si a pekne v obedariku odnesie do prace. Toto by som ja netrpela, ale spravila krátky proces. Aby si on kupoval pitchoviny, nezostanú mu peniaze a potom pýtal odo mna, ja si nic neodlozila, to isto.

mk22
1. júl 2023

Nemusíš deliť chladničku.. Na začiatok stačí nech si každý platí svoje veci.. Co ty máš spoločne s poistkou auta?
Normálne sa ho to opýtaj ci mu to není blbé alebo 120e mesačne benzín.. A za čo?
To ani on za toľko netankuje a to sa denne vozí.
Načo by aj, ved mu cvaknes dve tri nádrže..
Ďalej jeho raňajky, obedy.. Ty si jeho maminka?
Véd on zarába, ma príjem..
Ďalej oblecko za 80e.. On ti tiež kúpi.. Sam od seba sem tam občas, niečo? Ze vytiahne peňaženku a zaplatí ti nakup? Kabelku, vôňu.. Nejakú ženskú prkotinku?
Len tak, lebo chce?
Stopni tie zbytočné platby.. Nemáš jediný dôvod ho dotovať.
Zober si koľko si si mohla odložiť.
Spoločne náklady áno, strava detto ale normálne s kľudom oznam..
Véd skus to opačne.. Janko, nedám ti na benzín, nemám..
Janko máš 50e, idem kadernícke..
Obaja zarábate, každý si gazduje so svojím.
A aby chlap pýtal na obed?
Véd to ti ukazuje aký je.. Musíš vidieť predsa.. Príde dieťa, deti.. Sa zbláznis.

hope87
3. júl 2023

@autorka akoze ta jeho odpoved, ze aj ty vyuzivas auto, to je tak ubohe, ze koniec. Je sakra rozdiel, ze zakazdym zaplatis ty natankovanie, co je teda ako pises 100-150e mesacne a pritom ho "vyuzijes" stylom, ze idete na spolocny nakup do spolocnej domacnosti?? Popripade, ze ta naahodou niekam zavezie? To ani zdaleka nepokrýva tu sumu, ktoru zaplatis za to tankovanie + este mas vlastne vydaje na MHD 35e...ostatne si prejazdi on...cize ty mu platis jeho vozenie v jeho aute. Inak toto ani zdaleka nie je partnerstvo...teda nejaky normalny vztah medzi muzom a zenou, lebo mat potrebu riesit taketo veci az do mrku kosti je uplne mimo. On sa ma snazit zarabat viac, ked mu to nestaci, co ma a nie si to kompenzovat tebou. Keby zil sam, tak z coho bude zit? Ako bude jazdit, ked nebude mat na benzin?

Strana
z6