Dcéra mojej kamarátky
Ahojte, chcela by som sa opýtať či ste mali niekedy nejaký problém s iným dieťaťom kamošky. Ide o to, ze vždy ako príde moja veľmi dobrá kamarátka na návštevu zoberie aj svoju dcéru (7r), ja mám syna (5r) ako to je fajn ale mám pocit že keď je tam môj syn nevie čo zo sebou. Asi chyba komunikácia ale nepáči sa mi ako sa k nej kamoška chová. Povie mi že sú zdraví a prídu vždy nachladeny a chorý, už pár krát sa nám stalo že nám očurala v dome kúpeľnú lebo že nestihla, popisala stenu v detskej izbe ale od kamošky som počula len “to sú len deti kúp si hubku z dm to pôjde dole”. Mame nový dom… syn nikdy po stenách nepísal. Z jeho pokladničky si na návšteve vybrala 5eurovku a kamoška len na to že to nič veď to 5€. Normálne som cely večer ukludnovala syna lebo plakal. No nemala som popravde chuť na ňu kričať, povedala som jej slusne či by mu ich mohla vrátiť. Otočila sa a že nie nevráti. Kamarátka to nerieši. Celu návštevu len sledujem či náhodou niečo.. alebo mi príde zahlásiť syn že mu popísala knihu (podotýkam z knižnice za ktorú sme potom zaplatili) ako jasne rozumiem stane sa občas su to deti ale už mám pocit že to dieťa to robí naschval. Raz som kamošky naznačila či ju trošku ne toto veľmi sa urazila… ak som sa jej snažila aj vysvetlit či nechce prísť sama tak že sa jej dcéra strašne teší ku nám… už som zúfalá občas a normálne uvažujem prerušiť priateľstvo..
@anonym_autor no ja by som toto nevydrzala. V mojom dome by dodrziavali moje pravidla. A v mojom dome sa neberu peniaze a nepise po stenach. Ak by nedodrziavali pravidla jednoducho by k nam nechodili. Keby som nechcela ukoncit kamaratstvo stretavali by sme sa len vonku na ihrisku, v kaviarni....
To čo máš za kamošku ? Príde mi že tebe je to celé ľúto a jej na háku. Snažíš sa nájsť cestu ona nie , a také že či by mohla tvojmu synovi vrátiť 5€ a ona že nie ? U mňa by to neprešlo. Nesmieš sa báť tej tvojej akože “kamošky”. Buď nájsť kompromis alebo sa rozlúčiť. 😎
Toto je chyba kamosky, nie jej dietata. Akoze aby moje decko v cudzom dome popisalo stenu? Tak to by dostala minimalne hubovu, ak by som nas nezbalila a hajde domov, ked sa nevie spravat nemame co byt na navsetve. Domacej by som sa ospravedlnila a navrhla kompenzaciu.
Moja popisala stenu 1x ked mala 2 roky a od vtedy velmi dobre vie, ze toto ani nahodou - to plati aj pre nalepky. A nie, nebijem ju.
Znicit hracku ci nejaku vec, zobrat peniaze? To je co za vychova?
My sme mali podobny problem, vyrazne som obmedzila stretavanie sa na uplne minimum, aj to vonku. Ak sa druhe decko nevie zmestit do koze a matka nereaguje utnem stretnutie, ze uz asi stacilo a odchadzame.
@selest naposledy keď som na ňu len zvýšila hlas sa kamoška urazila že s jej dcérou sa tak baviť nebudem… ako ona je perfektná osoba tá moja kamarátka fakt ale mám pocit že si to dieťa hýčka a človek jej k výchove nesmie povedať ani ň lebo zle nedobre… a ak prídem s návrhom nech príde sama tak vôbec..
@anonym_autor a čo je na nej perfektné,keď ako matka je na nič?
Stretavajte sa len vonku, alebo v kaviarni s kutikom. Ak tak mala nieco spravi, tak jej vynada cudzia osoba nech si uprace rozmaznanu dceru a nahradi skodu. Ak nebude suhlasit utni kontakt. Dieta bude rast a s nim aj jej ego a matke bude skakat po hlave. Osobne by som asi o taku kamaratku nestala ..v mojom dome platia moje pravidla … 7 rocna je prilis velka na to aby ocurala kupelnu a pisala po stene a liezla do cudzej pokladnicky: Pokial nema papier na to, ze nema vsetky kable v poriadku je len rozmaznany fracek s trhnutou matkou.
Stretavajte sa len vonku, alebo v kaviarni s kutikom. Ak tak mala nieco spravi, tak jej vynada cudzia osoba nech si uprace rozmaznanu dceru a nahradi skodu. Ak nebude suhlasit utni kontakt. Dieta bude rast a s nim aj jej ego a matke bude skakat po hlave. Osobne by som asi o taku kamaratku nestala ..v mojom dome platia moje pravidla … 7 rocna je prilis velka na to aby ocurala kupelnu a pisala po stene a liezla do cudzej pokladnicky: Pokial nema papier na to, ze nema vsetky kable v poriadku je len rozmaznany fracek s trhnutou matkou.
@anonym_autor
ahoj
k tym stenam - nas skoro 6 rocny to nikdy netobil okrem jedneho razu - mal asi 1,5 roka.
Teraz druhy ma 2,5 a nase steny su na plač. Mozem po dobrom aj po zlom. Vzdy u inych som bola "mudra" ako to maju riesit, hmmm...
On napriklad aj kusal, teraz zhadzuje/ sace deti 🫣.
Ale v zivote by ma nenapadlo mat postoj tej "kamaratky" stylom mam v pi.. !
To je vrchol nerespektu, neslusnosti. Mam kamosku s babom rovnako malym ako mam ja. Tam ked pojdem k nej, tak len s malou. Este si to lezúni 🙂.
S dalsou komoskou s detmi sa stretame same alebo vonku a v restike potom.
Ja fakt nechcem hukat po malom decku ale teda ani ho nechat kreslit po stene. A ze vzalo 5e? To by teda vratila a by to dostala jasnym oznamom, nie ue prosim ta mohla by si vratit?
Sa s tych deti nepo... . Respektujuca vychova neznamena nechat deti robit cokolvek bez naskedkov. To len mnohy zamenili za mamvprdelizmus a to je rozdiel!
Pokial 7 rocna ocura kupelnu, ma bud zspal mechura alebo inu dg! A predpokladam ze aj ma len mamuša ma v uplne v pazi. V podstate si vas kupuje tymi blbostami, co synovi nosi.
Ta mater tiez nebude uplne kompletna a este sa aj urazi?
Toto nie je kamaratka. Je vychcana a ked jej to nevadi, ok. Ale tvoj dom, dieta - tvoje pravidla. A ked blbemu nevysvetlis, treba zrusit "kamarststvo".
@selest naposledy keď som na ňu len zvýšila hlas sa kamoška urazila že s jej dcérou sa tak baviť nebudem… ako ona je perfektná osoba tá moja kamarátka fakt ale mám pocit že si to dieťa hýčka a človek jej k výchove nesmie povedať ani ň lebo zle nedobre… a ak prídem s návrhom nech príde sama tak vôbec..
@anonym_autor akosi sa mi to vylučuje.. Perfektná osoba a správanie ako matky 🤔
v tvojom vlastnom dome ti pri pomaĺovanej stene povie - toto nerieš ??? by som sa jej spytala, s kym si myslí, že sa rozpráva? keby navrhla, že vymaĺuje stenu, tak odpustím...za akého blbca ťa ona musí mat, ked si toto k tebe dovolí...
@anonym_autor keď je jej decko také sprosté tak sa s ňou tak baviť bude každý a každý ju bude neznášať 😅 chyba matky

Ďakujem zienky asi preruším kamarátstvo ak nebude chcieť prísť na iný spôsob stretávania. Len som si nejak aj v sebe chcela uistit že to neni ok