icon

Definitívny koniec vzťahu?

mishicca
8. máj 2020

Ahoj zeny,

mozno sa len potrebujem vykecat..neviem.. ako zacat vlastne. Sme spolu 7.5 roka. Nie sme zobrati- avsak mame spolu 2 deti (6 a 2) a hypoteku, ktoru platime takmer 2.5 roka. Som na materskej. Medzi materskymi som pracovala. Nas vztah je skutocne v rozpade. Uz len to, ze som vytvorila temu na MK je pre mna ponizujuce 🤦‍♀️. Nespavame spolu. Maximalne raz za mesiac, a ked vidim jeho pohlady, uplne sa mu hnusim. Pri hadkachmi nadava vulgarne... do tlstych nechutnic pi*. Dcere dokonca raz povedal, ze.ked bude tolko jest bude tlata ako jej mater. Je toho strasne vela kolko sa nabalilo toho za tie roky. Alea...mam odist? Co bide s domom? Jaho nemam ako platit...k rodicom ist nemozem. Mam na nieco narok? On ma stale vyhana...v kuse su tu jeho kamosi. Ja som hkavny dlznik v hypo ale platby odxhadzaju z jeho uctu. Podla neho nemam na nic narok, lebo vraj vserko plati on, co je aj pravda, ale mne poaiela len 150 e a ja cely rodicak miniem na stravu..na deti...akolka..oblecenie...plienky..(aj vybavu som si sama kupovala).. som vysokoskol

Strana
z2
mishicca
autor
8. máj 2020

Otrasne sa pise na mobile, nekamenujte ma.... keby som neni taka silna povaha, uz som davno na antidepresivach.... ja neviem ako postupovat dalej 🤦‍♀️ mam cakat do konca rodicaku? Este ROK! A co dalej? Co mam robit? Ako sa dostanem z hypoteky...mam sa s nim sudit? Naco mam narok? Co sa tyka domu?

michaelasadlak
8. máj 2020

@mishicca ohľadom domu neviem , Alw nenechaj sa tak ponižovať , čo by mal byt rad že ma manželku dve detičky tak . Ach to proste neni chlap musíš nájsť riešenie a nie byt takto ponižovania parchantom čo si ta nezaslúži

0silvia0
8. máj 2020

@michaelasadlak nie je to jeho manzelka...

michaelasadlak
8. máj 2020

@0silvia0 nie je ale bolo to myslene ako ženu takú čo s ním už žije dlhšie .

liz_lemon
8. máj 2020

@mishicca si zapisana na LV?

pribinak
8. máj 2020

je tu právnická skupina. Poradia ti co s domom a úverom. Skús si ich pohľadať.
Čo sa týka deti, majú nárok na výživné.
Prečo nemôžeš ísť k rodičom?

mishicca
autor
8. máj 2020

@liz_lemon ano... mame kazdy polovicu. Viem, teoreticky z netu..ze by som sa mohla dat vynat z hypo... ale mam narok od neho nieco pytat? On mi tvrdi, ze nemam na nic narok..lebo hypo plati on...ale ja platim stravu...lieky...vsetko okolo deti a skolky...drogerku. ja som naozaj carodejnik. Posiela mi este tych 150 e a cely rodicak ale to miniem. Ja nemam nic. Nijaky start od zaciatku. Este aj s autom do servisu si chodim sama a cvakam sama....

evalin88
8. máj 2020

Ked nie ste zobrati, netusim ako pohnut s tym domom, lebo po dobrom to asi nepojde, tu na mk je pravna poradna, skus napisat aj tam. No deti majú narok na vyzivne od otca, mozes dat mladsieho do jaslí, na ktore prispieva nieco stat a ist do prace, najst neaky maly podnajom na zaciatok. Z materskej teraz aj tak neusetris nic. Neviem koľko si zarábala pred materskou. Pripadne ak by to nevychadzalo su krízové centrá pre matky s deťmi. Podla toho ako sa vyjadruje o dcere pochybujem, ze by chcel mať deti pri sebe, vedel sa postarať atď. Ak sa k tebe správa zle pred deťmi, môžu si z neho brať príklad do vlastných budúcich vzťahov 😕

mishicca
autor
8. máj 2020

@pribinak skusala som od neho odist uz. Nasi sa PRILIS staraju do vychovy. A ich dom je nevyhovujuci pre deti. Vsade si mozu ublizit. Nedbaju na poriadok...mozno je to povrchne odo mna neviem. Ale nemame u nich ani vlastnu izbu.a to uz dcerka pojde do skoly. Uz pochybujem o sebe, ze som prilis naocna. Ja beham s detmi stale, v dome vsetko robim sama..jrho zivot spociva len v chodeni do orace a lehneni doma...momentalne sa radsej oddrbka do zahrady. Detom sa venuje LEN ked pridu kamosi, aby pred nimi vyzeral ako super otec... nasla som si este aj brigadu ako predavacka, a furt mu nestaci. Furt som ta leniva.... a to sa naozaj cele dni nezastavim.... je toho vela...prilis vela... neviem sa pohnut z miesta

pribinak
8. máj 2020

@mishicca môžu si ublížiť? Čo vaši bývajú na rúbanisku? Nemusíte mat vlastnú izbu. Pár mesiacov to prežiješ, kým si ušetríš peniaze na nejaký slušný podnájom.

Poriadok v dome je podľa mna menší problém ako to že by má muž nechutne ponižoval pred deťmi

lavender273
8. máj 2020

@mishicca radsej u rodicov ako s tymto chrunom, co ta ponizuje.

dollyzv
8. máj 2020

Teraz je ťažko,skús vydržať kým otvoria škôlky,jedno do škôlky druhé do jasli a ty do práce a hľadať aspoň podnájom..čo sa týka domu sú dve možnosti : buď dom predať a vyplatiť hypo,alebo pokiaľ je na teba 1/2 musí vyplatiť teba..je jedno že hypo platí on: aj ty máš nárok na svoju polovicu
Ale v žiadnom prípade by som s ním nedostávala,je jasné že si ťa vôbec neváži a ponižuje ťa,čo je horšie ešte aj pred deťmi..ty kilá zhodiť môžeš ale on debilom ostane furt

mishicca
autor
8. máj 2020

@dollyzv to potrebujem zistit.... ze keby sa dam vynat, z coho..z akeho "kapitalu" ma vlastne vyplati? Zo splatenej istiny? A uroky co? Ja neviem na co mam narok

liz_lemon
8. máj 2020

@mishicca mas narok na 1/2 domu, bez ohladu, kto plati HU, nenechaj sa zastrasit, muzi toto casto tvrdia svojim zenam, ale nie je to pravda
HU dat na neho sa da, ak splna prijem, ale musi s tym suhlasit aj on aj banka, alebo dom predat, a rozdelit si prachy, ktore ostanu po splateni dlznej sumy banke

mishicca
autor
8. máj 2020

@pribinak rubanisko- mozno trochu.... ja som bola rada, ked som ztade odisla... no cakam hlavne na rozhodnutie od riaditelky, ci maleho zoberu do skolky aspon od januara...3 bude mat az v marci

dollyzv
8. máj 2020

@mishicca to už sa porad s právnikom..my sme s bývalým kupovali byt,potom sme sa rozišli lebo si našiel inú, byt som si nechala ja(nakoľko som ho vybavovala a zariadovala ja )a jemu vyplatila zostatok úveru čo sa bralo na dofinancovanie kupy -5tis. Hypo som si prefinancovala na seba a od neho odkúpila jeho polovicu za tých spomínaných 5tis

jvlo
8. máj 2020

Ak nemáš kam ísť, musíš vydržať. Prestaň s ním spávať,nech si chudák najde inde. Zatiaľ si na tom dobre, lebo hypo platí. Je úplne jedno, na koho je hypo,ak máš na liste vlastníctva polovicu nehnuteľnosti. Chod k pravnikovi, nech ti vysvetlí, aké máš prava a povinnosti co sa tyka hypo, domu, určite ti povie ale máš možnosti. A pomaly sa pripravuj na odchod. Ale musíš mať plán, prácu, deti v škôlke, musíš vedieť kde budete bývať, dostatok financii na nájom... potom odíď. Lebo kazde zbrkle rozhodnutie by ti len ublizilo. Ak ste v dome len 2 roky, moc nedostaneš, na to by som sa nespoliehala

pribinak
8. máj 2020

@jvlo dobrá otázka, že prečo s ním vlastne spáva?

mishicca
autor
9. máj 2020

@pribinak to je priblizne... teraz aj 2 mesiace je to mozno xo sme nespali spolu. Tento rok mozno 2x co sme spali. Nechcem s nim uz ani spavat. Chlap sice pritazlivy...ale co z toho, ked vo vnutri je to odpad. Preto sa to snazim uzatvorit.

mishicca
autor
9. máj 2020

@jvlo dakujem pekne. Zvazujem aj mediatora skusit. Ale musim cakat na tu skolku. On je schopny robit taky natlak na mna, aby som vypadla hned... musim si byt na istom (skola, skolka a PRACA hlavne ).

dovozadokoca
9. máj 2020

S takýmto idiotom po dva a pol roku platenia by som sa vyprdla na nejaké vydelovanie. Nech si to tam nechá.

stefi_k
9. máj 2020

@mishicca mediator je podla mna blbost, najdi si dobreho pravnika aj ,ked spolu žijete môžeš si podať o vyživne na deti a zverenie do tvojej starostlivosti, plus žiadať vysporiadanie hypo. Je jedno kto plati hypo žijete v jednej domacnosti mate tam obaja pobyt a ste obaja v liste vlastnictva. Len si všetko poriadne premysli dopredu, sprav si nejaku rezervu finančnu. A prestan robyt veci pre neho nie si jeho sluška. Prave pred jeho kamošmi ho možeš podryvat aj ty, ty sa hraš sdetmi a ja musim robyt chlapsku pracu, alebo kamoša poprosit na plnu hubu aby ty z nejakou robotou pomohol lebo tvoj manžel robi len v praci doma ma len velku hubu. Aky požičaj taky vrať myslim že by sa hambil.

lindusss2016
9. máj 2020

Tomuto raz nemozem pochopit, ako sa mozu dvaja partneri dohodnut, ze jeden plati hypo a druhy vydavky... tie vydavky uz nikdy neuvidis, spotrebny material sa proste spotrebuje, kdezto jeho peniaze za hypo su pekne zdokumentovane. Ako toto mozte dopustit zeny? Ked uz si sa dala na hypo s chlapom, ktory nie je tvoj maznel, tak trebalo platit pekne pol na pol. A nie ze frajer vlastne 2,5 roka splacal hypo, ale zil ZADARMO a posle ta prec s holou ritou, to fakt nie je normalne. Pories si mediatora alebo pravnika a nenechaj sa odrbat. Drzim palce.

srandujete
9. máj 2020

@mishicca preco stale uvazujes o tom, ze z bytu by si mala vypadnut prave Ty s detmi?. . 😲 a co keby si nasiel byvanie mlady pan ? . .. myslim, ze takto by rozhodol aj sud. . . 😉

bodkolienka81
9. máj 2020

@mishicca preco neodide on? Nechces tam byvat?

marca12
9. máj 2020

@mishicca keby si bola v tak zufalej situacii a islo by ti o zivot aj ta jedna kutica u rodicov by ti bola dobra. A ked sme uz pritom,preco by si sa ty s detmi mala pakovat? Kriste on posle deti do horsieho??? Ak sa neviete dohodnut,bude musiet rozhodovat sud a ten rozhodne kto koho vyplati. Alebo mozte dom predat,vyplatit hypo a zvysok si rozdelit aj tak sa robi,ak nemaju ludia na vyplatenie toho druheho.

bodka70
9. máj 2020

@mishicca , ja som bola v podobnej situácii, čo sa týka vlastníctva nehnuteľnosti, u nás bytu. Tiež sme neboli zobratí, obaja sme boli poloviční majitelia, hypo platil on z účtu ale domácnosť sme mali spoločnú. Hypotéka bola v čase nášho rozchodu menšia, bola cca tretina z hodnoty bytu. On bol veriteľ, ja ručiteľ. Na vyplácanie nemá vplyv to, z koho účtu sa spláca fyzicky hypotéka. Ale my sme sa vedeli dohodnúť. On ostal v byte, ja som odišla do prenájmu, Neskôr sme sa dohodli na predaji bytu. Všetko išlo cez realitku. Budúci majiteľ bytu priamo poslal peniaze - tretina išla na účet banky (vyplatenie hypotéky), tretina na môj účet, tretina na účet partnera. On si potom vybavil novú hypotéku a kúpil menší byt, ja zatiaľ ostávam v prenájme a peniaze mám na účte.

bodka70
9. máj 2020

Medzi tým, ako sa predal byt a ja som odišla uplynuli asi 2 roky. On v tom čase platil ďalej hypotéku ale kedže sme už nemali spoločnú domácnosť, dohodli sme sa, že moja časť splátky hypotéky bude vyrovnávaná cez výživné, o tú časť mi dával menšiu sumu. Výživné sme sa tiež dohodli len ústne, ale platil a platí mi ho pravidelne, posiela na môj účet. Aj ohľadom detí sme sa osobne dohodli. Vravela som mu, že nemusíme nič riešiť súdne, ak bude dodržiavať dohody. Akonáhle by nedodržiaval, okamžite by som to riešila cez súd (a to by som pýtala určite vyššiu sumu výživného, ako platí momentálne).
Už nejaké drobné nezrovnalosti som nechala tak, i za cenu toho, že som na tom stratila nejaké financie - napr. to, že v časti hypotéky bola "schovaná" aj kúpa auta (pôžička na auto sa refinancovala k hypotéke) a auto si nechal on alebo že za ten čas, čo býval v našom spoločnom byte sám, mi neplatil nájomné za užívanie mojej polovičky bytu. Nestálo to za tie naťahovačky.
Napokon uvažujem tak, že časť týchto peňaní je v jeho byte jednoizbovom a kedže už si zrejme inú rodinu nezaloží a nebude mať iné deti a manželku (sme obaja takmer päťdesiatnici), tak tento jeho byt po čase aj tak zdedia naše deti, čiže to bude ich.

mishicca
autor
9. máj 2020

@bodkolienka81 ja to nemam ako platit tu...vysoku hypoteku mame.

mishicca
autor
9. máj 2020

@bodka70 dakujem. Pomohli ste mi. Dodalo mi to trochu sebavedomia, ze by som nemusela ostat s holou ritou.

Strana
z2