icon

Definovanie vzťahu bez nátlaku: Ako ďalej?

Dnes o 19:50

Ahojte,

rada by som počula váš pohľad na moju situáciu.

Sme veľmi dobrí kamaráti. Trávime spolu veľa času, sme si navzájom oporou, pomáhame si a rozumieme si. Sú medzi nami objatia, držanie za ruky, bozky, ale nespávame spolu. Správame sa v podstate ako pár, len ním oficiálne nie sme.

Rozprávali sme sa o tom a zhodli sme sa, že na nič nechceme tlačiť a chceme, aby sa všetko vyvíjalo prirodzene a pomaly.

On nikdy nemal vážny vzťah. Hovorí mi, že nevie, či to, čo ku mne cíti, sú už city, alebo sa len bojí ich pomenovať. Zároveň vie, čím som si prešla v minulosti, a povedal mi, že sa bojí, či by mi vedel dať istotu, ktorú potrebujem.

Ja som mu povedala, že nemusíme nič siliť ani sa nikam ponáhľať. Na druhej strane sa bojím, aby sme sa v tomto procese nestratili. Momentálne je to jeden z najlepších ľudí v mojom živote a veľmi by ma mrzelo prísť o naše priateľstvo.

Nestretávame sa s nikým iným a ani jeden z nás momentálne nikoho nehľadá.

Zaujímalo by ma, ako to vnímate vy. Má podľa vás zmysel nechať tomu čas a netlačiť na definovanie vzťahu? Alebo je to skôr situácia, v ktorej jeden z nás riskuje, že sa bude citovo viazať, zatiaľ čo ten druhý si nikdy nebude istý?

Budem rada za úprimné názory, najmä ak si niekto prešiel niečím podobným.

patrike
Dnes o 20:14

Zhrniem ti to : z mixu nesmeleho panica a traumatizovanej zeny po rozchode nic dobre nikdy nebude, len zabite roky tapanim v neistote a ak to nejako date casom dokopy stylom "aj tak nik lepsi nie je po ruke", tak sem budes pisat o jeho poruchach erekcie.

autor
Dnes o 20:20
@patrike

Zhrniem ti to : z mixu nesmeleho panica a traumatizovanej zeny po rozchode nic dobre nikdy nebude, len zabite roky tapanim v neistote a ak to nejako date casom dokopy stylom "aj tak nik lepsi nie je po ruke", tak sem budes pisat o jeho poruchach erekcie.

@patrike Je možné, že máš pravdu, a je možné, že nie. Nikto z nás nevie, ako to dopadne. Ja tomu nechcem dávať nálepky dopredu. Dôležité je pre mňa to, že sme k sebe úprimní a nič netlačíme nasilu.. a že nám je spolu fajn teraz

anonym_d807e5
Dnes o 20:40

@anonym_autor pokial nemate 15 rokov, tak v dnesnej dobe mozte "pestovat" aspon vztah "priatelia s vyhodami"... a teda neprezivat nejak fakt, ze "co ked"... proste zite "pre ten okamzik a uvidite, ako sa to vyvinie"...
A teda z jeho strany mi to pride, ze ak by si vrzol, tak by do toho siel, ale ako matros na vydavanie ta nevidi...

patrike
Dnes o 20:44
@anonym_d807e5

@anonym_autor pokial nemate 15 rokov, tak v dnesnej dobe mozte "pestovat" aspon vztah "priatelia s vyhodami"... a teda neprezivat nejak fakt, ze "co ked"... proste zite "pre ten okamzik a uvidite, ako sa to vyvinie"...
A teda z jeho strany mi to pride, ze ak by si vrzol, tak by do toho siel, ale ako matros na vydavanie ta nevidi...

@anonym_d807e5 Mne to cele pripada ako dvaja krestania pod vplyvom UPC zijuci v "cistote".

marca12
Dnes o 21:03

@anonym_autor Boji sa,ci by ti vedel dat istotu? Chlap,ktory ma zaujem,urobi vsetko pre to,aby dal zene to,co ju robi stastnou. Ako dlho sa takto stretavate?

autor
Dnes o 21:22
@marca12

@anonym_autor Boji sa,ci by ti vedel dat istotu? Chlap,ktory ma zaujem,urobi vsetko pre to,aby dal zene to,co ju robi stastnou. Ako dlho sa takto stretavate?

@marca12 my sme kamarati, a chodili sme spolu von , a teraz aj castejsie a nejako sa to same preklopilo aj do flirtu a tak. A cca mesiac je to take viac intenzivne