Dieťa pred alebo po dokončení domu
Ahojte. S manželom sme zobratí už skoro rok. Najprv sme boli dohodnutí, že vyriešime najskôr bývanie a potom dieťa. Rozhodli sme sa pre stavbu domu, pretože mám pozemok od rodičov a natiahlo sa nám to na dlhšie ako sme očakávali kvôli plynárom so stavebným povolením a potom budeme žiadať o úver. Bude to drevodom takže rýchla výstavba, len všetky tie povolenia sú nadlho. Zatiaľ bývame v podnájme a ja mám 28 rokov, on 29. Ja som už v takom štádiu, že mi "tikajú" biologické hodiny, chcela by som rodiť do 30tky. Rada by som mala to bývanie a porodila bábätko do domu určite by som bola spokojnejšia, no možno to bude trvať minimálne rok kým nám schvália pôžičku od šrfb, prípadne banky, neviem či to do konca roka už stíhame. Máme možnosť byť v podnájme alebo ísť k mojím rodičom, no oni nejako dva krát nechcú aby sme šli k ním ani manžel by sa asi necítil najlepšie a ja by som zase nešla k svokrovcom. Manžel chce dieťa až keď bude schválený úver, dom postavený a skolaudovaný, no vyzerá to ešte nadlhšie a druhá vec, on si myslí, že budem tehotná pomaly hneď ako po mne hodí trenky. Už pred dvoma rokmi vravel, že ešte by sme mohli aspoň rok počkať, pred rokom vravel pred sestrou, že ešte aspoň rok chceme počkať, to už sú dva roky. Si e sme si mysleli, že už začneme stavať tento rok teraz na jar, že už budú všetky povolenia, no žiaľ nevyšlo to ako sme si predstavovali. Ja sa bojím toho, že sa nám to takto budeme naťahovať dlho lebo nemáme dokončené stavebné povolenie kvôli plynárom, potom o úver treba žiadať a tým pádom aj moje tehotenstvo sa bude naťahovať a nakoniec to dieťa ani do 30tky nestihnem ako som vždy chcela prvé, ak vôbec niekedy. Som z toho nešťastná lebo vidím aj moje rovesníčky mladé mamičky ako si kočikujú deti a ja bohvie ako dlho budem musieť na to čakať a môže to trvať dlho kým otehotniem. Príde mi ako ako keby môj manžel to dieťa nechcel a nechápe, že mňa už tlačí vek. Čo si o tom myslíte? Máme čakať na zázemie alebo spraviť si dieťa keď aj zatiaľ do podnájmu alebo ísť k rodičom? Samozrejme keby som bola tehotná určite by sa moji rodičia potešili, len tiež si myslia, že najlepšie bude pre nás keď budeme mať postavený dom, ale ako som vravela je to ešte nadlhšie a pochopila som, že sa neoplatí dávať si podmienky čo chcem stihnúť dokedy budem mať dieťa, pretože roky mi utekajú a nie vždy ide všetko podľa plánu. Záleží aj od rozhodnutia manžela, on zatiaľ nechce aby sme sa snažili furt kondómy používa
Riešil by som to tesne pred dokončením.
Začali sme stavať, keď mal syn 7 rokov, boli to tri náročné roky, tiež som chcela druhé dieťa... vydržali sme to a nebanujem, v novembri sme sa presťahovali do domu a v auguste som porodila ako 35-ročná dcérku, som rada, že sme sa takto rozhodli... užívam si dom a som na materskej,...
@ninus1996 Pockaj aspon,kym vam schvalia uver. Tebe tykaju hodiny,ale zober si to z muzovho pohľadu. On to dieta ani neuvidi,ty budes na vsetko sama,ked on bude riesit stavbu. Dalsia vec stavba domu je obrovska skuska vztahu,vela nervov,strasne vela vybavovaciek. Neviem,ci vam to bude robit fiema alebo svojpomocne,no ak aj firma aj to je kopa nervov. Ale ked sa na to pozeram z hladiska zeny,isla by som do toho hned. Naco cakat. Cim mladsia mama,tym lepsie. Viem,ze dnes rodia aj 40tnicky,no uz je to ine.
Ja len toľko, idete brat hypo. Ako to ovplyvní vybavenie hypo, ak budeš už tehotná, na materskej prípadne už traja? Aby vám potom schválili. Ešte máte čas.
Tak záleží aj či chcete stavať svojpomocne alebo vám to bude robiť firma..my staviame svijpomocne..ale že úplne..všetko si robí manžel sám. Už chýbajú len nejaké dva mesiace aby sme sa mohli sťahovať ale tým to ešte nekončí ešte bude treba zateplovať,fasádu spraviť,dvor..no ešte rok pred nami..a aká som bola hrdinka že veď pohoda ty kludne rob ja to doma zvládnem tak už mám toho ozaj dosť. Staviame už 4 roky. Dcéra má 6 a syn má rok. Celé dni na nich sama.malá sa vypytuje celé dni kedy príde tatino a prečo tam musí zase ísť...Malý v noci nespí takže tým pádom sa ani muž poriadne nevyspí.Aj keď sa snaží stráviť s nami aspoň ako tak nejaký čas tak tým že už sme krátko pred dokončením býva tam do noci nech už to má hotové .Už by sme si to asi obaja veĺmi rozmysleli..najskôr dom,potom deti jednoznačne..alebo teda keby nám to nejaká firma postaví a muž je s nami doma tak to by bolo iné...
@ninus1996 Manžel má pravdu, treba mať zabezpečené bývanie. Nemáš sa kam ponáhľať. Vek vás vôbec netlačí.
Pockala by som kym budete mat schvaleny uver. Manzel uvazuje racionalne, ty hormonami. Stahovanie k rodicom alebo svokrovcom je cesta do pekla.(okrem toho, ze nie su nadseni… nikomu sa ta idea nepaci, ale ja chcem … ako male dieta) nesil to. Tvoje rovesnicky maju mozno byvanie poriesene a mozno za par rokov rozsiria rady igelitkarok. Vek ta netlaci … 1 rok este pockat kym sa veci pohnu nevidim ako tragediu
My sme si pred svadbou kupili byt, dohodli sa na tom, Aku cast chceme mat splatenu z napoziciavanch penazi, kym sa pokusime o dieta. Avsak, nakoniec nasa cesta k dietatu trvala 6 rokov, riesili sme rozne vysetrenia a pod. Dieta sa zadarilo, ked sme kupili pozemok, ze pojdeme stavat.
Ako SA hovori, povedal panubohu svoje plany, ak ho chces pobavit.
Nikto nevie co a ako Bude ani podla coho vybrat spravny cas. A nikdy nevies, ci to, co si naplanujez, tak Aaj vyjde.
Ja by som na vasom mieste zvazovala, ci v pride, ak by dieta vyslo rychlo, mate kde byvat a nenarusi to plany so stavbou. A teda samozrejme, aby ste obaja boli s rozhodnutie ok.
A čo keď postavíte dom a po čase zistíte,že nebudete mať nikdy deti?Budete potom potrebovať dom?
Poznám aj taký prípad.

@ninus1996 ja by som počkala kým nebudete aspoň pred dokončením a nebudete mať schválenú pôžičku aby nebol problém s tvojim príjmom ak pracujes