icon

Divná kamarátka

7. okt 2023

Ahojte, čo by ste si mysleli o takomto vzťahu: Mam kamosku, zijeme od seba cez 300 km, píšeme si, bola som jej svedkom na svadbe. Keďže je to veľká vzdialenosť, osobné stretnutia nie sú časté, mame svoje rodiny, no raz, dvakrát ročne sme sa videli. Aj tak som ju považovala za osobu blízku. Teraz som tehotná, už v 6.mesiaci a ona sa neozvala od jari, o tehotenstve vie. Nezaujíma ju, ako to zvládam, čo čakáme atď. Je pravda, že trikrát v priebehu troch rokov potratila, tak možno jej nerobí dobre, kontaktovať sa s tehotnou. Ja však si myslím, že dobrá kamarátka nemá závidieť, ale tešiť sa so mnou. Sú tu aj iné veci, ktoré sa mne daria a jej nie, napr. mam lepšie pracovné podmienky, som zabezpečená, nemám hypotéku, úspešne som ukončila fakt ťažkú vš... Je mi smutno, že asi nebola taká, za akú som ju mala, no zároveň nemienim sa jej natískat. Ja som "v inom stave" a keby to bolo opačne, zaujímala by som sa, ako sa majú, čo aj tak bolo.

autor
7. okt 2023

@777januska777 ja som tu pre ňu bola, keď bola tehotná s úspešným aj neúspešnými koncami, ona tu teraz pre mňa nie je

sofia1979
7. okt 2023

Mne príde, že píšeš, lebo ti to robí dobre vôbec ťa netrápi žiadna kamarátka ak vravíš, že sa má s tebou tešiť hmm po troch potratoch. A po ďalšie prečo sa zverujes tu a nie jej čo cítiš. Nakoniec sto ľudí sto chutí

dominyca9
7. okt 2023

@autorka Možno si úspešnejšia, ale empatická teda nie si vôbec a podľa tvojich vyjadrení máš aj EQ veľmi nízke. Prepáč, že ti to napíšem tak priamo, ale pôsobilíš arogantne a nafúkane, a ja by som ťa zrejme za kamošku ani nechcela. A určite nie pre tvoj úspech, ale pre tvoje správanie. Ďalšia vec je, čo má spoločné tvoj úspech s tvojím tehotenstvom a jej potratmi a prípadnou bolesťou? Môžeš mať IQ 200 a sebadisciplínu na úrovni Sheldona, otehotnieť ti to nepomôže. Viaceré ti tu píšu, že môže mať vzhľadom na situáciu psychické problémy a ty si ideš stále svoje. Načo zakladáš tému, keď máš jasno? Ohováranie nie je pekné od takej dobrej kamošky, ako ty iste si.

oranzovyvevericnik
7. okt 2023

´´a som tu pre ňu bola, keď bola tehotná s úspešným aj neúspešnými koncami, ona tu teraz pre mňa nie je´´ - ak vnimas priatelstvo ako nieco za nieco, nevies co je priatelstvo.

vanilkovazmrzka
7. okt 2023

Nezda sa ti sebecke, vyzadovat pozornost a zaujem od cloveka, ktory niekolkokrat prezil traumu zo straty dietata a mozno si prechadza dalsim tazkym obdobim? Ty, ako dobra kamaratka, si jej poskytla aj nejaku podporu a zaujem, ako sa citi a co preziva?

buba183
7. okt 2023

Chceš ozvi sa. Možno ma ťažké obdobie. A prísť o dieťa. Nezažila sa nevieš. Skus ju pochopiť. Dúfam že sú to len hormóny co píšeš.

autor
7. okt 2023

@vanilkovazmrzka samozrejme, potratila poslednýkrát pred dvoma rokmi, spolu sme plakali, bola som pri nej, boli sme aj na spoločnej dovolenke odvtedy s rodinami... Tu ide o zmenu odvtedy, čo som teraz tehotná

autor
7. okt 2023

@oranzovyvevericnik aha, len ja mam dávať a jej situácia stale bude dôležitejšia, ako moja

777januska777
7. okt 2023

Tak ja neviem ja som si vždy myslela, ze ak plačem s kamarátkou a som tu pre ňu, je to preto, ze tu chcem pre ňu byť a nie preto, ze chcem aby tu bola aj ona pre mňa. Ak niečo zo seba dávaš, tak to dávaš preto, ze chceš ty a nie preto, ze to iste čakáš od niekoho iného. Lebo každý máme iní život a iné trápenie. A nie fakt je sebecké žiadať, aby sa ona tešila z tvojho tehotenstva, máš partnera a rodinu nech sa tešia oni a nie kamoška co ma za sebou toľko potratov.

vanilkovazmrzka
7. okt 2023

@autorka a cudujes sa jej? Ona to dieta nemoze mat, nie ste v kontakte pol roka, netusis, co sa za ten cas udialo. Ty si sa jej ozvala? S tym, ako sa ma ona? 🤷‍♀️

autor
7. okt 2023

@777januska777 čiže jej správanie je úplne v poriadku, proste vysnívaná kamarátka

autor
7. okt 2023

@vanilkovazmrzka zhruba tuším, na sociálne siete pridáva príspevky usmievave, hoci tam je to umelý svet a môže to byť klamlivé, ten posledny kontakt v jari tiež bola moja iniciatíva, že čo a ako a nič nenasvedcovalo nejakej depresii ani ťažkým časom

huxy
7. okt 2023

Ja by som takú kamarátku ako ty, nechcela. Každý si môže vybrať, s kým sa nechce priateliť. Prídeš mi povýšenecka, arogantná. Asi vie, prečo s tebou v kontakte byť nechce. Neozývaj sa jej, urobíš jej láskavosť.

0silvia0
7. okt 2023

Mas ocakavania, ako by sa mala spravna kamaratka mala spravat. Vztahy vacsinou nie su naplnenim nasich ocakavani. Mozno kamaratka ma blbe obdobie a nechce ti pisat proforma neuprimne frazy, tak sa radsej neozyva. Rob ako citis.

vanilkovazmrzka
7. okt 2023

@autorka tak sprava vo forme textu je vzdy taka… nic nehovoriaca, nevidis skutocnu emociu. Vsak jej zavolaj, alebo ked sa da, skuste sa stretnut. Ja myslim, ze si sa jej vzdialila prave pre to tehotenstvo, mozno to uz nepojde dat dokopy, pokial to ona v sebe nespracuje 🤷‍♀️ tazko povedat. Ja len, ze si nemyslim, ze je divna, skor len vnutorne zranena.

777januska777
7. okt 2023

Áno je. Ludia su rôzni a aj ich prežívanie situácii je rôzne. Ale neviem no ak je vaše kamarátstvo také, že ty ju sleduješ na sociálnych sieťach, nenapíšeš, neriešiš, myslíš si o nej, že nie je úplne schopná a za všetko zle v živote si môže sama. Potom ju na mk ohovoris. Nepovieš o nej ani len jednu vetu peknú a píšeš, len o tom ako sa to dotýka teba, ze sa ti neozve, ale ty sa jej neozveš, lebo, radšej ju na nete ohovoriš. Asi vaše kamarátovo je dosť onicom a nepokračujte v tom.

kittykat22
7. okt 2023

Uprimne nechapem, preco sa tak trhas, ze ta ignoruje. Pises aka si uspesna, financne gramotnejsia, pracovitejsia, 2x lepsia ako ona. Ale ked ide o to, ze si ignorovana, tak sa ides zosaliet. Vies co, ja si myslim, ze nemas kamaratky a niesi oblubena. Tato jedna ta tolerovala a teraz ked o teba nema zaujem, tak prskas. Ale prskas len preto, lebo nedokazes pochopit, ako niekto nema zaujem o takeho fantastickeho cloveka ako si ty. Ale o kamaratku ktora sa povysuje nikto zaujem mat nebude. Si sama a ak nezmenis svoje spravanie aj sama ostanes 🤷🏻‍♀️ Mozes sa zacat ucit ako sa vies konverzaciu so svojimi "tazko zarobenymi peniazmi". Pretoze to je to jedine, co ti ostane. Ego a cash.
Kamaratka ta nepotrebuje - ma okolo seba inych ludi s ktorymi je jej lepsie. Jednoducha rovnica.

alickapusinka
7. okt 2023

Si panovačná a musí sa ozvať len ONA fakt asi ťa nepovažuje za kamarátku. Nenapadlo ťa že sa aj niečo mohlo stať preto sa neohlasuje. TY sa čo neozveš .Kamarátstvo nie je o tom že ONA sa mi neozvala neozvem sa ani ja sú to detské doťahovania. To robia malé deti ale nie dospelé ženy. TY si nie vhodná pre ňu ako kamarátka už len o tom ako píšeš niečo tu smrdí tvoje chválenkárstvo. TY TY TY len ja ja ja preboha prestaň byť toxická vyžadovať pozornosť. Asi vie aká si tak sa TI ani neozýva nemá potrebu. Asi pochopila aká si tak sa neozýva. Prídeš mi taká ínfantilna a naivná .Netvár sa že si riaditeľka zemegule tu na MK sú ženy ktoré majú aj lepšie školy VS tak isto sa museli učiť. Prídeš mi nevyzretá taká veľké EGA máš zbytočné. Zbytočné tvoja kamarátka ťa prekukla a preto nechce mať s tebou nič spoločne. A tehotná nie si len TY sama na Slovensku aj tu na MK je veľa tehotných žien.

autor
7. okt 2023

@kittykat22 preháňas, nič nevieš

luccija
7. okt 2023

Neozyvaj sa jej, ak by chcela dávno by sa ozvala musíš sa s tým zmieriť.Ale chápem ju neviem čo na tom nechápeš ty?

akbara77
7. okt 2023

Kamošky co si závidia, nie sú kamošky...

petamich
7. okt 2023

mne staci uz nazov prispevku - divna kamaratka 😵‍💫 kusom empatie by to chcelo, lebo nechapat, ze mozno ju boli, ze si tehotna, ked ona je po troch potratoch, tak to je kusok smutne a o ostatnych veciach ani nehovorim

kristinka92
7. okt 2023

sudiac podľa tvojich komentárov- bude lepšie keď ju odstrihneš. bude to lepšie pre ŇU. taku “kamarátku” ako ty ozaj nepotrebuje. ani si neuvedomuješ a nechceš si ani len priznat že jej to možno ubližuje.

jeennyv
7. okt 2023

Velmi si to beries, jednak zijete daleko od seba, jednak ste inde asi kazda…ja mam kamosku taku tiez, co sme sa stretavali, atd z vysky sa pozname no bol kovid..kazdy mal svoje starosti , ja mam teraz tiez svoje starosti ona uz caka 3tie dieta, ked sa ozveme napiseme, akurat sa vzdy dozviem, ze je tehu..ako piseme tiez bavime sa, ale aby som jej pisala kvoli tehu a ju ofukovala kvoli tomu atd…neviem, ale mam pocit, ze v dnesnej dobe kazdy kvoli svojmu stavu chce byt “ofukovany” a to jedno ci tehu viine, zivot je jak je a ideme dalej

jaond19
7. okt 2023

Tak priatelstvo pomaly zaniká... bezny vyvin vztahov. Cesty sa proste rozchadzaju, kazda si zije to svoje.. ale z tvojho popisu mi prides ako ty tá neprijemna kamaratka cakajuca gratulacie od (zrejme) zranenej zeny, ktora na to svoje stastie este len (zatial márne) caká. Ona ti to isto praje. Len nema potrebu o tom s tebou komunikovat a sypat si sol do rany. Tak ju nechaj. Najdi si inú kamosku, mozno z radov tehotnych s rovnakym terminom....

dominikak4
7. okt 2023

@anjelicek26 Tak sa Vám to nakoniec podarilo? Gratulujem veľmi, boli sme spolu v snažilkách, teším sa s Vami a držím Vám palce.😍❤😘

bambieblue
7. okt 2023

Mne stačí ako si to tu opísala a nečudujem sa jej ze sa ti neozvala. Hľadáš chybu v nej no myslím si že chyba je skôr v tebe

sissy27
7. okt 2023

Ked tak citam tvoje prispevky - ani sa jej necudujem, ze sa ti neozyva. Taku toxicku osobu ako si ty nikto vo svojom nepotrebuje.
A to, ze jedinu blizku kamaratku si mala 300km od seba a videli ste sa 2x za rok tiez o tebe nieco vypoveda…

miadi
8. okt 2023

Pisala si ze je to uz 2r od jej posledneho potratu. Akoze uz je to davno a mala by byt ok.? . Ale nenapadlo ta ze to mozu byt dalsie dva roky co sa marne snazi a mozu tam byt dalsie potraty o ktorych ti uz nepovedala. Ale je mozne ze si ju jednoducho urazila ani si si neuvedomila. Nieco z tych veci co tu o nej pišeš Tak pohrdavo. Mozno je len prestal bavit tvoj povysenecky ton a to teho bola posledna kvapka, A nechapem co je to za kamaratstvo ked len ticho sledujes fotky toho cloveka na soc, sietach a nic .. nenapises nekomunikujete. Uzivaj si tehotenstvo a neziv v sebe negativne pocity.

juliacenc
8. okt 2023

Ked je podla teba taka divna a ty si chudatko kvoli jej spravaniu, tak sa s nou nebav. Co ty vies mozno je taka psychicky znicena z potratov, ze si to nevies ani predstavit. Ale to ty zjavne nevies kedze sa ani ty o nu nezaujimas, co usudzujem z toho co pises. Jedine co ta zaujima, ze sa nejde posrat z tvojich uspechov