Divná svadba
Ahojte,v sobotu sme boli na svadbe manzelovej sestre.
Bola to mala svadba, len rodicia a surodenci z obidvoch stran, bolo nas 15. V plane bolo normalne svadba v kostole a potom kratke posedenie v restauracii.
To by bolo vsetko ok, sok prisiel, ked sa isiel rozratavat ucet za ten obed, co sme zjedli. To ste uz zazili niekedy?
Pritom mladomanzelia nic take predtym nespominali, ze si kazdy zaplati sam. Teda akoze ja by som s tym problem nemala, ale mohli to dat vediet dopredu. Potom by som im aj do obalky dala menej penazi.
Podotykam, ze biedou netrpia, jasne, ze keby boli v zlej financnej situacii, by som to neriesila a chapala, ale takto... a pritom viem, ze museli vyzbierat celkom slusne penazia, len my surodenci sme sa dohodli, ze im dame po 200 eur a rodicia urcite viac.
Tak to je len taky moj vylevik tu, ze ci sa to na takychto malych svadbach takto robi bezne 😀
@masinka tak verím tomu, že musela byť v riadnom šoku. Ale zase mohla jej dcéra dať aspoň základné informácie ako to tam chodí, už keď niekde išli. Človek si nevie vycucať takéto veci z prsta. alebo ju mala ponúknuť.
Uff, tak toto počujem prvýkrat a neviem si predstaviť, ako by som reagovals ja. Ok, nech si majú v zahraničí neviem aké zvyky, ale tu sú tie zvyky zase také, že ak pozývam na oslavu na hostinu, tak určite nebudem potom predkladať účet hosťom.
To je podľa mňa vrchol buranstva, na žiadnu hostinu k nim by som už ani nešla v budúcnosti
@kvetinka75
To mas pravdu, ale zrejme ked tam dcera zila uz x rokov, tak ju ani nenapadlo ze u nas sa to tak nerobi a okrem toho mamka isla na navstevu nabalena ( lebo ved u nas nie je zvykom prist na navstevu s prazdnymi rukami)...
ty kráso, ked niekde niekoho pozvem čiže pozvem tak nepytam prachy, čo si mysleli že do obálok ste dali nastrihané noviny , to ked niekoho pozvem na grilovačku skásnem hned pri vchode aby mi neušiel 😖
Jedna z rodiny od nás bola tiež na svadbe v ČR a svadobný otec vyberal peniaze za ubytovanie 🙄 o rok vydával dcéru tiež cca 200 km od nášho bydliska tak tam už ani nesli.ľudia sú rôzny 🤣
@sara07 🤣 nie, ze plati sa potom..take fukoty po zahrade, ked pozvani budu chciet utiect dierou v plote alebo rebrikom po streche po akcii
Toto je riadny gol.
@masinka to je chore a ničim ju neponukli? No bohuźial čim bohatsia krajina tym menej pohostinna.Čim chudobnejši ludia, tym zdielnejši
Ja som na oslave zatial nikde neplatila a dufam, ze ani nebudem
My sme mali ísť v októbri môjmu bratrancovi na svadbu, len nám synček ochorel, tak som dala ešte včas vedieť, aby jedlo pre nás neobjednávali a vieš čo? Oni ho objednali aj pre nás a doniesli nám to domov aj s koláčmi a na druhy deň sme ešte nafasovali torty, ďalšie koláče, klobásky rezniky, šaláty a neviem ešte co všetko s bufetových stolov a nikto nič nepýtal od nás
My sme tiež mali malú svadbu, bolo nás 26 duší, ale hostinu platila moja mamka, ostatné my dvaja, dostali sme peňažné dary, ale prepadla by som sa pod čiernu zem, keby som ako novomanželka pýtala ešte aj za svadobný obed od každého hosťa, ešte k tomu od vlastnej rodiny.
Toto počujem prvý krát, že obed na svadbe si platí každý sám.
@mamusa123456789 fu, tak to nech si od nich beru príklad
@minka201 100% vačšinou tam sa peniaze davaju, pohladnice sme zvykli poštou pred svadbou posielať
Tak to som ešte nepočula..
Tak to bol teda trapas. Este som o niecom takom nepocula, ale fakt hanba, ked nevedia vyfinancovat 15 porcii jedla. Ved to je cca do 600, max 700 eur.
Ale druha vec - financny dar a je jedno, ci vecny alebo financny.
Nic nerob pre ocakavania. Daj dar, aky chces bez ohladu, co za to dostanes ak vobec dostanes.
Trapas roka 😂
A aj ste sa o tom už rozprávali s niekým z rodiny čo bol na svadbe? Čo nato hovoria ?
A rodičia ako reagovali? A ostatní hostia čo na to? S nikým si to ešte "nepredebatovala"....? Toto by bola u nás v rodine horúca téma...aj na zasmiatie aj na zaplakanie...
@karolinakr mne to bolo až blbé si to všetko zobrat
@karolinakr a poplatok za WC je kde? ci myslis ze vsetci domov odnesu? 😂
By som sa prepadla od hanby😀😀😀🤦♀️🙈mali sme svadbu malu cca do 25 ludi, hradili sme my vsetko.. toto by ma nikdy nenapadlo si pytat peniaze🙈😀
@tykat haha..
Wau 😂 niekto je asi riadny skrob, fuu
Riadni skúptoši 🙂 ved tie dary sa davaju aj preto aby sa im naklady vynulovali, a oni takto
Toto je gol fakt,nieco v style JA pozyvam,TY platis 😂😂😂
Tak to bolo teda riadne trápne. To som ešte nepočula.
No tak toto by som nikdy v živote na svojej svadbe nedopustila, určite ani nikto z mojej rodiny a to máme pár riadnych drzgrosov 🤣ale žeby si hostia zaplatili účet za obed na svadbe tak to je riadny trapas 🤣by ma tiež zaujímalo kto jej príde na krstiny napr alebo celkovo k nim na návštevu, či aj koláčik a kávu si k nim prinesu hostia v taške? 🤦♀️
Proste sa riadili heslom ja pozyvam, ty platis.
Len aby sa z toho na slovensku nestalo pravidlo.
U nás by teda problém bol. Málo kedy mám hotovosť. Len kartou platíme 😂

Babkina kamoska sa tak prestahovala k dcere do USA. Isli k niekomu na navstevu, zisla sa vacsia spolocnost, chvilku kecali a potom si kazdy vybral z tasky svoje obcerstvenie, ako na skolskom vylete. Len ona tam sedela hladna, smadna. Prvym lietadlom sa vratila naspat na |Slovensko.