icon

Divné správanie kolegyne: Maminkina kolegyňa ohrozuje pokoj?

5. sep 2024

Dobrý deň, ospravedlňujem sa za dlhší príspevok, možno sa nájde niekto, kto si ho prečíta celý a poradí mi. Čoskoro to budú 2 roky, čo mi zomrela moja maminka veľmi mladá a mne je stále veľmi ťažko. Snažím sa cez to dostať svojim spôsobom ale mám pocit, že niektorí ľudia mi to robia ešte ťažšie. Moja mamina mala kolegyňu, s ktorou boli veľmi dobré kamarátky. A však pamätám si aj to, že mamina sa sem tam na ňu posťažovala, lebo nie vždy sa vo všetkom zhodli. Po maminkinej smrti mi stále vypisovala smsky, volala, vyplakávala a napísala som jej, že si to neželám, že ja sa potrebujem cez to dostať, keďže mi zomrel najbližší človek a nie že ja budem ešte niekomu robiť bútľavú vŕbu. Pochopila to, smsky prestali, neskôr mi začala zas písať a napísala že: ,,Viem, že sa na mňa hneváš, ale sem tam mi aspoň napíš ako sa máš"... Ja som sa na ňu nehnevala, ale chcela som mať pokoj. Potom smsky začali opäť a spýtala sa, či s ňou pôjdem niekedy na cintorín. Povedala som, že teda pôjdem, dohodli sme sa na určitý dátum, chcela som ísť aj so starším bratom a ona povedala, že nie, že ona chce ísť so mnou sama. Nakoniec mi napísala, že to musíme zrušiť lebo mala mať u seba len jedného vnuka, ale nakoniec bude mať všetkých a so všetkými na cintorín ísť nechce (prišlo mi zvláštne, že mne povie, že ona chce ísť so mnou sama, ale zároveň zabudne povedať, že ona vlastne okrem mňa chce ísť aj s vnukom). Napísala som, že v poriadku, že sa dohodneme na inokedy. Teraz sa mi zas po 2 týždňoch ozvala, že kedy pôjdeme a uvedomila som si, že ja tam s ňou ani vlastne nechcem ísť, 2 roky tam nevedela ísť sama, len sa vyhovára a mne to začína pripadať že ma "chce za dcéru", pretože ona má 2 dcéry, ktoré sa vôbec o ňu nezaujímajú a spomenú si na ňu, len keď im má strážiť deti. (to, že sa o ňu nezajímajú mi aj často spomínala mamina a tiež hovorila tej kolegyni, že nech dcéram vysvetlí, že aj ona potrebuje oddych, ale nedala si povedať, vnúčatá si vždy k sebe zobrala) Jej kolegyňa mi to ešte dávnejšie povedala, že závidí mojej mamine, akú má dcéru, že ako s ňou trávim čas, ako jej pomáham. Nechcem si nič domýšľať, ale príde mi nechutné, že chce ísť na cintorín len preto, aby sa so mnou spojila. Pretože keby naozaj chce, už by tam išla sama (sama mi hovorila, že tam ani raz nebola). Mám si ju zablokovať, alebo myslíte, že ja robím chybu a zle ju chápem? Ďakujem.

Strana
z2
katkati
5. sep 2024

Jej správanie je vlezlé a asi patrí medzi tú vzorku ľudí, ktorí robia zo seba samaritánov, len aby si ostatní mysleli, akí sú obetaví a starostliví. Ale na druhej strane, tvoj brat je dospelý a vnuk pravdepodobne dieťa, ktoré ešte nemôže ostať samé. Tak to nemôžeš porovnávať.

ahhola
5. sep 2024

Ni cudne... Ked ju tym nikto nepoveril-vymahat UL, tak tetka robila nadpracu z pohnutok, ktore mozno nevedela ani ona. Inak v rodine bol nedavno pohreb a umrtny list ziskali na matrike "vymenou" za obciansky, nie po zaplateni pohrebu, len na okraj. V kazdom pripade tej isobe nic nedlhujes a ked ti ma robit len nervy, Vymazat.
Inak dost pripadov v okoli tychto "turborakovin". Strasne... 🌿🌷

autor
5. sep 2024

@katkati brat, ktorý nás mal zaviesť na cintorín dospelý je, druhý brat dospelý nie je. Čo sa týka vnuka, nikto jej nehovoril, že ho tam má ťahať, sama povedala, že chce ísť so mnou SAMA. Dohodli sme sa na určitý deň a keďže tak veľmi chcela v ten deň ísť na cintorín, nenapadlo ma, že bude strážiť vnuka. Resp. neskôr to boli vnuci, tak keď som s niekým dohodnutá na cintorín, poviem, že dnes vnukov strážiť nemôžem. Tiež nesedím doma a nemôžem sa jej prispôsobovať. Proste mi príde divne, že ona si ide vyberať, s kým tam pôjde, ako keby sme sa išli niekam von zabávať, pritom ide o vážnu vec.

autor
5. sep 2024

@ahhola nemyslím, že ju tým niekto poveril, so šéfom som bola dohodnutá takto, povedal, že pár dní počká... u nás to bolo až po zaplatení pohrebu... áno je to strašné, má to stále viac a viac ľudí a mladých.. :(

ahhola
5. sep 2024

Velmi nespravodlive💔, ze stihla byt len mamou, nie babkou, prababkou...

autor
5. sep 2024

@ahhola áno :( ďakujem, že ma chápete, veľmi sa tešila na to, ako bude babka, ja som v takom veku, že by som za pár rokov už aj dieťa mala, ak nájdem toho pravého, ale viem, že sa nebudem z toho tešiť tak, ako keby tu bola

dadis
5. sep 2024

Tu divnu osobu normalne bloknite vsade. Nic nemusis vysvetlovat.

kaktusik007
5. sep 2024

nik nemoze zadrziavat umrtny list a vydanie podmienovat zaplatenim pohrebu. Umrtny list vystavuje matrika v mieste umrtia. Skor ste sa dohodli s pohrebnou sluzbou nech to vybavia oni a tak to zahrali stylom ze ste si mysleli ze musite uhradit pohreb, aj ked bola povinna pohrebna sluzba vam ho vydat okamzite. Spolu s pitevnou spravou ak bola nariadena a spravou o obhliadke mrtveho. Tieto tri dokumenty je potrebne si o zosnulom uchovat, nikdy nevies kedy ich budes potrebovat.

k situacii - umrel mi otec, jeden den som ho zaviezla rano do kupelov a na druhy den tam zomrel. Bude to 5 rokov a asi tak dva roky som schopna uz zit relativne normalne, moja matka sa z toho nespamatala doteraz. Deti - kedze moj otec ich vlastne aj vychovaval a velmi ich to zasiahlo - navstevovali terapeuticke skupiny v Plamienku - pomoc v smuteni. Jeden rok som na terapie chodila aj ja - boli urcene dospelym, ktorych deti na terapie chodia. A uz sa dostavam k pointe ----- pri smuteni plati jedine - rob to, co chces robit TY. kasli na veci, co by si mala robit - riad sa iba svojimi pocitmi a rob iba to co ty chces. Moj otec dodnes nie je na cintorine - brat ma jeho urnu u seba v byte v obyvacke na policke. Divne???? asi ano, tiez by som to brala ak by mi to niekto povedal ze to tak ma ze im preskakuje, ale teraz to vnimam tak, ze je to uplne v poriadku. Boli snahy okolia o to, aby sme ho ulozili na cintorin, ale my sme s tym neboli vnutorne OK.

preto ti poradim jedine ---- neries co sa ma a nema, sprav to, s cim si ty vnutorne stotoznena.
Moc nad tym premyslas, beries to vztahovacne, riesis meviemaky zaujem byvalej maminej kolegyne... Vsetko su to vsak iba tvoje domnienky. Ak s nou ist chces, chod. ak nie, tak nie. Rovnako aj telefonaty - ak ju chces dvihnut, dvihni.

neodsudzuj ju vsak za to, ze na pohrebe spominala pracku ci uraz ----- kazdy sa so smrtou okolo vyrovnavame inak a prave taketo "bezcitnosti" davaju casto ludia, ktori sa s tou smrtou vyrovnat nevedia. Z mojho pohladu kolegyna mala tvoju mamu velmi rada - a to ti chcela povedat len nevedela ako.

autor
6. sep 2024

@kaktusik007
Keď sa to stalo, mala som 19 rokov a pohreb riešil otec s mamininým bratom, za pár dní však otec skončil na psychiatrii a mne bolo pridelené ísť pohreb doplatiť, až potom som úmrtný list dostala, vôbec som netušila, že to funguje takto ako píšete, ďakujem za informáciu...

Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo vášmu ockovi, musel to byť ešte väčší šok, keď sa to stalo takto náhle. Čo sa týka toho, že váš brat má urnu doma, nemyslím, že je to divné, je to každého vec ako sa rozhodne, možno bratovi pomáha, že má otca "pri sebe"... nechápem keď sa okolie stará, čo kto robí, boli ste otcova najbližšia rodina a je správne urobiť tak, aby ste mali pokoj.

Ďakujem vám aj všetkým za komentáre, otvorilo mi to oči, že nemôžem riešiť, čo je správne a čo nie , tej kolegyni som napísala, že nech sa nehnevá, ale že tam s ňou ísť nechcem, odpísala, že: "Škoda, mohli sme pokecať"... viacej sa k tomu radšej nevyjadrujem, lebo to hovorí za všetko. Blokla som si jej číslo, bratovi som povedala, že keby mu vypisuje, že čo je so mnou, nech si ju blokne tiež.

Strana
z2