Divné správanie priateľky po kolaudácii domu. Čo robiť?
ahojte,boli sme dnes na kolaudacii RD mojej velmi dobrej kamosky a jej manzela,pozname sa mooc dlho a predtym takato nebola,vsetko vylestene keď jej moje deti natrusili z chipsov hned pustila vysávač aby to povysaval 🤦
a vrchol bol ked som sa spytala ci mi nepodaruje nejake kvety alebo ved nech odreze,vraj nech sa nehnevam ale nebude ich rezat zatial,mala tam všeličo mne sa páčili take biele monstery neviem presne názvy,co mam robiť napisat jej niečo? alebo sa jej uz neozývat alebo co by ste robili na mojom mieste? dakujem za rady
a chcem poznamenat ze kvetov ma naozaj mnoho tak nechapem tu reakciu
@anonym_autor Ja zas nechápem tú tvoju. Hádam čoskoro zistí, že ty žiadna jej skutočná kamoška nie si, ty "vrchol".
@anonym_autor neviem pomyslela by som si svoje ale neriešila. Nemozes niekoho nútiť, aby ti podaroval kvety. S tým vysavanim mohla počkať kym odídete to je take divne ale asi je poriadkumilovna. Mne sa však z opisu nezdá, ze ste az take kamošky.
@anonym_autor neviem pomyslela by som si svoje ale neriešila. Nemozes niekoho nútiť, aby ti podaroval kvety. S tým vysavanim mohla počkať kym odídete to je take divne ale asi je poriadkumilovna. Mne sa však z opisu nezdá, ze ste az take kamošky.
@anonym_a2402b boli sme najlepšie kamošky od strednej az po koniec vysky potom sme sla kazda svojou cestou ale bavili sme sa neustale,viem že taku tu najlepšiu priateľku ma úplne inde a ze tak rada som ju mala len ja....ale tak ona sama ma tam zavolala a keď som videla tie obrovské kvety myslela som ze by mo mohla aspoň odstrihnúť
@anonym_a2402b boli sme najlepšie kamošky od strednej az po koniec vysky potom sme sla kazda svojou cestou ale bavili sme sa neustale,viem že taku tu najlepšiu priateľku ma úplne inde a ze tak rada som ju mala len ja....ale tak ona sama ma tam zavolala a keď som videla tie obrovské kvety myslela som ze by mo mohla aspoň odstrihnúť
@anonym_autor dobre trusili ma to nove ok beriem
Ale prosim sa o kvety? Co to do prdele ma znamenat 🤔🤨
Ja sa nebudem cudovat ked ona sa uz tebe nikdy neozve
@anonym_autor dobre trusili ma to nove ok beriem
Ale prosim sa o kvety? Co to do prdele ma znamenat 🤔🤨
Ja sa nebudem cudovat ked ona sa uz tebe nikdy neozve
@anonym_c9fca2 ved som sa len opytala ci mi nemôže darovať kvetinu alebo odrezok....ja som tak tiež darovala už veľa
@anonym_c9fca2 ved som sa len opytala ci mi nemôže darovať kvetinu alebo odrezok....ja som tak tiež darovala už veľa
@anonym_autor si divna
Ja by som aa ti uz neozvala
Tak ona si kúpi kvety a ty sa opýtaš či ti nedaruje ? Mňa picne 🤣🤣 a ešte je to aj " vrchol" že ti nedala, neurezala.
@anonym_autor spytala si sa, nechcela dat. Co je na tom "vrchol"?
@anonym_autor spytala si sa, nechcela dat. Co je na tom "vrchol"?
@anonym_autor ja som si napr od mojej babky zo zahrady popýtala pazitku😂 a v pohode mi kusok vykopala a doma som si nasadila. Rovnako od svokry bobkový list bazalku nejake kvety ale to mi dala sama od seba. Neviem mne to cudne nepride ale nehnevala by som sa keby mi povie ze neda😂
@anonym_autor no tak aspon vies, ze nechce darovať a musis si kúpiť. Nie kazdy sme rovnaki
@anonym_autor necítila by som sa u nej komfortne, vyťahovať vysávač počas návštevy je trápne kvôli pár drobkom, dá sa to zmiesť handrou, malým zmetákom.. a odrezky z kvetín si bežne vymieňame v rodine aj s kamarátkami... je divná, neriešila by som to.
@anonym_autor Tak zrejme si dom chce udržať v čistote a poriadku. Príde mi to trochu už ako choroba,ale sú taký pedanti. Nepozastavujem sa nad tým vôbec A nas tým, že ti nechcela dať kvet. Je úplne v poriadku. Môže, ale nemusí. A je to úplne normálne nie. Prečo by aj mala proti svojej vôli. Nič nemení na tom,že ste kamošky.
A čo by si jej chcela napísať? Ahoj Aďa, neviem sa preniesť cez to, že si mi neodrezala monstery, myslela som si, že sme priateľky?
@anonym_autor ja som si napr od mojej babky zo zahrady popýtala pazitku😂 a v pohode mi kusok vykopala a doma som si nasadila. Rovnako od svokry bobkový list bazalku nejake kvety ale to mi dala sama od seba. Neviem mne to cudne nepride ale nehnevala by som sa keby mi povie ze neda😂
@anonym_a2402b ja rozdavam tiez kadejake rastliny, ale keby mam taky vzacny a drahy special ako bielolistu monsteru a este mi neprerasta cez hlavu, tiez by som z nej neufikla. Len by som povedala, ze nie. Ten kto si pyta nema dovod sa urazat. Vsak je na kazdeho slobodnom rozhodnuti ci sa s niecim podeli alebo nie. Nie je to povinnost.
@anonym_a2402b ja rozdavam tiez kadejake rastliny, ale keby mam taky vzacny a drahy special ako bielolistu monsteru a este mi neprerasta cez hlavu, tiez by som z nej neufikla. Len by som povedala, ze nie. Ten kto si pyta nema dovod sa urazat. Vsak je na kazdeho slobodnom rozhodnuti ci sa s niecim podeli alebo nie. Nie je to povinnost.
@viestta ved jasne. Autorka to asi brala ako hotovú vec a nejak nezvládla to nie. Fiha to som ani nevedela, ze je vzácne. Ja sa do kvetín velmi nevyznám.
Autorka nepýtaj si take vzácne kvety nabudúce si pýtaj pazitku ta rastie ako diva 😂
Povedala, že ich nechce rezať ZATIAĽ... takéto kvety nestoja málo, má ich v novom prostredí, možno čerstvo presadené, nevie ako sa chytia, nechce ich oslabovať... navyše robiť odrezky pri takýchto vzácnych je pre mňa celý proces, nie je to, že chytím a odfiknem, ja vždy poriadne prezriem celú rastlinu, vyberiem vhodné miesto, dezinfikujem nástroj, ošetrím ranu prípravkom na to určeným, proste nič čo by som robila počas návštevy... nestalo sa za mňa nič, na čom by malo stať kamarátstvo
@viestta Presne tak. Akoby ľudia nemali právo povedať NIE a navyše keď je niečo ich. Toto zase ja nepochopím to zmýšľanie..
Tak ona si kúpi kvety a ty sa opýtaš či ti nedaruje ? Mňa picne 🤣🤣 a ešte je to aj " vrchol" že ti nedala, neurezala.
@maca1984 Och bože ako by ľudia len hlúpli..🙈
Dnes čo téma to zábava 🤣🤣🤣🤣
@simona20201309 vonku je hnusne, ani okna sa umyvat nedaju... Ale aspon sa nenudime
@anonym_autor kedze tak vemi po nej tuzis dala som si tu robotu a nasla som ti, kde si ju mozes kupit
https://plantizia.sk/obchod/monstera-deliciosa-...
https://www.kytkasem.cz/monstera-deliciosa-albo...
staci objednat
Mne pride divny to vysavanie. To by som sa tam uz necitila dobre. Ved mohla pocitat s tym, ze deti natrusia. Ja by som sa opytala aky to je kvet a kupila si. Alebo ju poprosila, ze ked raz bude presadzat, tak ci ti moze dat z neho. Za to by som sa neofucala.
@anonym_autor si dosť divná. Nechcela by som mať takúto kamarátku
@anonym_a2402b pažítka je sakra rozdiel od panašovanej monstery.
tak ak natrusili,mohli by to rozvlacit mozno na nejaky koberec. a co sa tyka kvetin, akoze nie si trocha drza, ked si chcela podarovat nejake kvetiny, lebo ich ma vela? a ked nie tak odrezok? a este ti povedala, ze ich teraz rezat nebude, a toto je pre teba VECHOL! ja by som ta viac nepozvala
@anonym_a2402b pažítka je sakra rozdiel od panašovanej monstery.
@rozculena ano moja chyba ja nepoznám vobec drahšie rastliny. Potom som pisala autorke nech si nabudúce pýta pazitku
Však nič sa nedeje.
Čo vlastne chceš písať. Kvety si kúp a máš pokoj. Zvláštne nároky máš.

@anonym_autor ma to vsetko nove a chce si to udrazat asi tip top... trochu mohla pockat kym odidete, ale tak asi sa z noveho este dost tesi... co sa tyka kvetov... neviem... ale je toto najdolezitejsi bod vasho priatelstva, urobit ti stepy z kvetov? mozno nemala naladu, mozno nechcela.... prestat sa kvoli tomu bavit? mala si reagovat hned... toto mi pride trochu znechutenie z vysavania chipsov po detoch premostene do akoze lakomosti nedat z kvetov.... trochu za vlasy pritiahnute s ohladom na vztahy , ktore zijem ja