Dokáže fungovať bývanie so svokrou? Skúsenosti a výzvy.
Dokáže podľa vás fungovať bývanie so svokrou? Momentálne bývame so svokrou (iná možnosť momentálne nie je) a ide ma trafiť šľak.Inak ju mám veľmi rada dobre si rozumieme ale byť s nou stále mi lezie na nervy.Tiež mám pocit že nám to pokazilo vzťah..nemáme žiadne súkromie nevieme sa normalne porozprávať večer pri telke a takéto banality..Stále ma nejaké passive aggressive komenty čo sa týka výchovy syna napr prečo mu kupujem toľko oblečenia..prečo chodí spať o 19:00 že ho mám dať spať neskôr a potom bude aj spať dlhšie (čo je uplna hovadina a viem to) a podobné..mám pocit že chcem odtialto utiecť
Ja mam velmi dobru svokru, mame pekny vztah, ale chvilku sme spolu byvali (ona u nas mesiac, ked prerabala a my u nej 2 mesiace, tiez pocas prerabky) a poviem Ti, ze aj ked sme nemali ziaden konflikt, tak mi casom liezla na nervy a zavadzala a chcela som svoj klud. Pritom je to super osoba.
Ale to mam aj so svojimi rodicmi. Akonahle su oni v mojej domacnosti, alebo ja v ich viac ako tyzden, tak zacinam byt nervozna. Na neutralnej pode (chata, hotel a pod.) mi to nevadi. Vsetkych ich lubim, ale...
Tak my sme boli len týždeň na dovolenke so svokrou, a mali sme ponorku už tie posledné dni a to sme mali každý svoj apartmán.. ale svokra bola vkuse s nami. Takže sa nečudujem. My sme takto byvali u našich, keď sme prerabali byt, takmer 11 mesiacov a už sme sa mali dosť. Toto bývanie v spoločnom dome, ak nie je úplne oddelené, je na ho***.
ide ťa trafiť šľak a svokra ti ide na nervy a pýtaš sa, či to bude fungovať? No nebude. Presvedč o tom muža
Nebyvala by som ani s rodicmi, ani svokrovcami. Rok som byvala s prababkou este ako student, skoro ma *eblo. To bolo furt vysavaj takto, utieraj hentak lepsie, ukladaj riad inak, chodis spat neskoro, preco toto, preco hento.... ona sa nudila, tak deptala.... vpodstate nic ine uz nevedela.
Dajte si gauč do chodby alebo do spálne a budte večer tam. Prípadne sa chodte večer s manželom prejsť alebo si niekam sadnúť a tak sa porozprávať, však syn o 19 spí a doma je svokra. Prípadne ešte si posedieť v zahrade keď bude teplejšie. Ja by som takto riešila situáciu ak by nebola možnosť sa odsťahovat
A z manželovej strany je toto spoluzivanie ok Leno muži majú to šťastie, že si nevšímajú pasívne agresívne poznámky a nechapu ženské komentáre 😁
Spravte si obývačku u seba. Kúpeľne sú dve tak jedna môže byť vaša a druhá svokry so švagrinou. Zvyšok len musíš prežiť.
Tak podla toho co pises, nie, nedokaze taketo byvanie so svokrou fungovat. Hoci si nemyslim ze je problem vo svokre. Predpokladam ze ani neplatite riadny najom (tj mesacne v normalnom byte co by Ta vyslo na 3-clennu rodinu aj 600-800 euro priemerne podnajom), v podstate ste sa nastahovali ako rodina k nej do domu za vyhodnych podmienok, kde navyse byva ona plus este aj ine jej dieta, muzova sestra. Takze ak z toho cerpate financne vyhody lebo to bol vas zamer, tak len budte vdacni svokre ze vam to umoznuje.
Navyse je tu faktor - Tvoj manzel, ktoremu toto divne zitie vyhovuje a este mu je aj fuk, ze Tebe to prijemne nie je. Jeho pokladam za najvacsi zadrhel v tomto Tvojom probleme.
A nie, tiez z toho co pises, nezda sa mi ze "ina moznost momentalne nie je". Vravis ze ste tam kvoli muzovej robote. To v radiuse 10-15km nie je nijake byvanie kde by ste na ten cas boli? Prenajom, byt, dom, riesit vlastne... Vsetko sa da ked sa chce. Len u vas sa zjavne nechce. Takze len vydrzat v jednej izbe kym vam z toho nebude prepinat a v podstate aj tak skor ci neskor odidete po svojom - len aby dan za to nebola zbytocne pokazene vztahy (Ty-svokra, Ty-muz, atd....) a komfort a atmosfera Vasej rodiny na bode mrazu.
Fiha 4 poschodia... ako je na tom svokra pohybovo? Asi by som bola dolu ked je hore, a isla by som hore ked je dolu, aspon ju utahas ak by chcela chodit za tebou s mudrymi radami 😀
Len aby to bolo len docasne.
V situácii v akej si sa to bude len a len zhoršovať 🤷🏿♀️
Vieš keby napríklad staviate/prerabate dom či byt a ste takto len dočasne pár mesiacov tak svokru berieš tak ze jedným uchom dnu, druhým von. Áno, liezli by ste si na nervy, ale človek by svoje emócie krotil ….
Lenze ty si v bezvýchodiskovej situácii, muž nerieši, nevidí problem, nieje cele dni v stereotype materskej dovolenky. V dome momentálne nieje priestor (ani vôľa) na spravenie dvoch bytov.
A svokra je taká kvapkajúca voda, cim dlhsie kvapka tým mas viac a viac pocit ze ti ide z toho zvuku vystreliť mozog z hlavy. Nemáš sa čím ukľudniť, nieje ziadna budúcnosť na ktoru by si sa tešila.
Co spravíš záleží len a len na tebe. Konaj alebo trp, vyber si. Každý mame tie hranice toho co znesieme inde.
Ja osobne by som sa zbalila a sla, mužovi len oznámila ze môže ist s vami alebo ostať pri mamičke. Viacgeneracne bývanie nieje pre mňa, ja som ani s vlastnými rodičmi nevydržala
Píšeš 4 poschodia a vyrátala si 3. Takže niekde je chyba, aby sa nedali priestory využiť efektívnejšie a mali by ste pre seba obývačku, aj keby mini. Kúpeľne si podeľte a kuchyňu už vydržíš. Alebo si aj tu porieste aspoň mini kútik kuchynský.
Aké ja vy som nemohla takto žiť, svokrovci majú 2 podlažia a veľkorysí suterén. Keby sa všetky priestory zreorganizovali, využili účelne, boli by tam 2 šikovné byty, každý s wc kúpeľňa aj kuchyňa. Ale nebudem diktovať svokrovcom moje podmienky, nebudem vrážať svoje € do ich domu. Ani súkromie by sme aj tak nemali, do práce dochádzať 35km spojmi veru nie, tak sme radšej v mojom mini bytíku , 30minut do práce v pohode MHD.
Kedze je to 4 posch dom nemate viac obyvaciek? Akoze ja mam 10i dom ale aj tak by som ju tu nechcela, kazdy ma mat svoj klud

snazim sa ti nastriet nejake moznosti - muz je spokojny a neriesi, ty si nespokojna, chces odtial utiect, ale v podstate to vlastne neriesis, len tu na koniku
tak napis rovno, ze sa chces len vystazovat a radu vlastne nechces, lebo aj tak neodides