,,Dokonalé" vzťahy a manželstvá
Dlho som premyslala, ci tu nieco pridam, ale neda mi to a musim :D mna strasne zaujima, ci fakt tu mate take uzasne manzelstva a vztahy, ako to tu niektore prezentujete. Mam pocit, ze niektore tu maju za partnerov pomaly polobohov. Lebo, vsak oni pracuju, zarabaju minimalne 3000€, este len idu z prace, stihnu vyzdvihnut deti zo skoly/skolky, pridu domov, hned beru mop a rajbu byt, lebo ved vsak obaja pracujete a nedajboch sa NEBUDE PODIELAT na spolocnej domacnosti( pisem to velkym, lebo niektore to tu neviete predychat, ked nejaka zena napise, ze jej muz malo pomaha) potom si este aj stihnu nieco chutne uvarit a vecer vas este brutalne pomiluju :D ako, neviem, ci len ja zijem v inom svete, ale fakt v okoli nepoznam takto dokonakych chlapov a tu kazda druha sa predbieha, kto ma lepsieho chlapa :D neviem, ale ked chlap robi na stavbe alebo na zivnost, tak si fakt neviem predstavit, ako sa este podiela na domacnosti. Lebo je k***a rozdiel koncit v praci o tretej a chodit domov o siestej. Neviem, ci tu vsetky mate mhzov z kancelarie, ze koncia o 3-4 v office, ale nezda sa mi to :D a hlavne, prestante uz konecne porovnavat svoje manzelstva s tymi druhymj, lebo kazdy to ma nastavene inak. Potom tu vznikaju diskusie, kde sa zena chce trosku postazovat a normalne tu za nu pomaly podpisujete rozvodove papiere :D mne je smiesne a normalne by som chcela vidiet realne osoby, co sa skryvaju za tymito nickmi, co sa kazdy den predbiehaju v diskusiach, ze co to vlastne mate za zivoty :D ja mam uplne krasne manzelstvo, ale teda ja som za svoj zivot vola velmi velakrat sama, dokonca aj pri porode, nakolko muz ma pracu, kde chodieva casto prec,mimo slovenska. Je lekar a teda je v praci niekedy aj dva dni vkuse a ano, ked ma chvilu oddych, tak mu nejdem vykrikovat, ked nezmije podlahu alebo si opovazi odo mna vypytat najest 🙂 zeny, spamatajte sa. Je smutne, ako zena zene dokaze nalozit
normalnr sa tu na u
@viestta Písala som niekde, že žena má robiť druhú smenu po zamestnaní?
@mamina7070 Hej to hej. Ale potom je dobré tie "zbytočné" práce čo najviac eliminovať. Napr. aj také kosenie okolo domu, lebo neviem či niekto chce dostať infarkt aleo rakovinu v 40tke z prepracovania a stresu.. Asi si to musia vedieť rozumne rozdeliť a všetky veci tak trochu navyše nerobiť, ak si chcú aj oddýchnuť.
@elizabet173 "A ťažšie je to predsa len pár rokov, kým sú deti menšie." --- ak rátame 1-2 deti, tak to možno áno 🙂 Inak je to viac než len pár rokov.
Nemyslím si, že každý má dnes možnosť kúpiť si sušičku, robotický vysávač. Stále je kopa domácností, kde tieto veci nie sú. Nehovoriac o pani na upratovanie.. Ako fakt pozri priemerný plat na Slovensku - a ten priemer na tú pani na upratovanie má asi ťažko. Teraz nehovorím o sebe, ale všeobecne - ak žiješ v zahraničí, tak možno, ale na Slovensku - koľko žien má pani na upratovnaie? Ako reálne: 0,05%??
Ľudia sa môžu rozhodnúť vždy tak i tak. Strašiť sa vopred, že muž odíde.. koľké pracujú a muž ich podvedie, odídde - skončia rovnako. Len sa naháňajú. Ak niekomu práca pol na pol vyhovuje - a sú obaja spokojní, tak je to super. Ak nestíhajú, tak to super asi až tak nebude. Mnoho ľudí sa rozvedie práve pre tieto hádky, kedy už proste nevládzu a potom sa hádajú aj na úplných banalitách.
Okrem toho strašenie tým, že žena sa stará pekne o muža.. a on si nájde inú - to je také trochu hlúpe. % - tuálne je veľmi málo žien, ktoré muži takto opustia. A ak sa tak stane, tak žena, ktorá sa dobre stará o muža si nemá problém nájsť iného muža, ktorý bude opäť toto hľadať. To zase nie je žiadna tragédia ani problém. Mnoho mužov hľadá ženu, partnerku, ktorá im vytvorí milujúcu domácnosť.
Či si to ľudia rozdelia tak alebo onak, všetko má svoje výhody i nevýhody. Dôležité je, aby výhody, ktoré v tom našli prevážili nevýhody.
@cookie29 zbytocne provokujes a chytas sa slovičok. O svoju dcerku sa manzel velmi rad stara ved je jej otec a s domacnostou a domom ja nemam problem on si robi chlapske roboty a ja zenske a bavi ma to ,v pohode si to stiham som doma a venujem sa malej. Vychutnavam si toto obdobie pretoze pri starsich som pracovala a pre mňa je toto relax. A manzel ked chce a ma chut tak spravi to co je treba. On je nenarocny a je pracovity. Ked som bola v nemocnici vsetko za mňa zastal a staral sa pekne o vsetko sam. A nevidim dôvod , aby si tu vyryvala ze kto pomaha alebo kto sa stara. Ale pobavila si ma velmi a pre taketo ako si ty presne tu dala autorka tento prispevok. Stale si niečo dokazujete ake ste dokonale.
@adrianajozko nevyryvam, nebud precitlivena... ide o to, ako to ma kazdy nastavene v hlave. Samotne konkretne rozdelenie je kazdeho osobna zalezitost, podla potrieb a moznosti. Ale bud mame delbu prace, pretoze deti a domacnost su nase spolocne, alebo muz len "pomaha" a potom sa zeny stazuju....
PS som rada, ze som ta pobavila, ale rozhodne dokonala nie som ani sa na nu nehram. Nepotrebujem byt supermama, superzena, supermanzelka a superzamestnankyna, a super neviem co, vzdy dobre vyzerat, vsetko zvladat s usmevom a domacnost mat dokonalu... prave preto ze to nie som ani nechcem byt, hovorim o delbe... pretoze ked sa tie dokonale superzeny vycerpaju, tak placu ze im muzi nepomahaju.
@cookie29 tak to je asi pravda ale nam to takto vyhovuje a nikdy som sa nestazovala prave naopak ja mojho muza väcsinou chvalim pretoze nema problem sa postarat a pomahame si navzajom. Som empaticka duša ale nie precitlivela a mam uz dost rokov a deti na to, aby som brala zivot s usmevom a kazdy den si uzivam s mojou rodinou a pre mna domacnost ani nieje nejaka zaťaž robim vsetko automaticky a systematicky ,som dost poriadkumilovna ale nie chorobne a niekedy sa tu na koniku aj pobavim,ze ma niekto problem s upratovanim a domacnostou.
Vidíš, a ja to zas vidím úplne inak. Ja si myslím, že ženy, ktoré sa chvália, akého majú perfektného manžela, pochopili, že tá dokonalosť vo vzťahu nie je o tom, že partner nemá žiadnu chybu alebo zlozvyk, ale o tom, že má záujem a snahu. Dokonalý manžel nie je ten, ktorý ide stále vždy v každej oblasti na tisíc percent, vždy všetko urobí správne a nikdy ženu nevytočí. K manželskej dokonalosti bohate stačí, že si uvedomuje, že na vzťahu treba pracovať, že mu záleží na šťastí a spokojnosti svojej ženy, a teda si vypočuje, keď ju niečo trápi, je ochotný hľadať kompromisy, proaktívne rieši potenciálne konflikty ešte pred vypuknutím, vie sa ospravedlniť a netvári sa ako pán tvorstva 🙂 a teda z mojej definície dokonalého manžela mám aj ja 😊 chápem aj to, že sa to častokrát zle číta, hlavne keď si niekto nechce uvedomiť, že to má doma fakt na houby. Verím ale, že niekedy to môže byť taký budíček, že dokelu, ja môžem mať aj viac, nemusím sa s týmto uspokojiť.
@divokykonik Najviac sa mi " paci" z prispevku autorky, kde pise ze nasi muzi zarabaju minimalne 3000 Eur. To asi sotva. Nepoznam takeho. Mozno lekari....
@lenkakravcova a kto to teba spravi? Muz nie, lebo... Zena, ta tiez nie, vsak je rovnako zamestnana ako muz.
@thoughtfulweirdo tak toto si napisala krasne. Presne tak to je. V manzelstve sa to nekonci okazalou svadbou, vtedy to len zacina, nie je to koniec rozpravky. Aj moj manzel hovori, a tak sa aj chova, ze na vztahu sa musi pracovat, a su v nom dvaja. Darmo sa moze jeden pretrhnut. Hovori sa, ze v laske to ma vzdy horsie ten, kto lubi viac. Toto by vo vztahu/manzelstve nemali existovat.
Velmi pekne vyjadrenie, a tak to aj je. Dnes je velka rozvodovost, lebo je to jednoduche, uz to nie je ako stigma, ci priamo "znacka" na cele. Nehovorim, ze manzelstvo, ci partnerstvo musi vydrzat vsetko, ale rozvod, ci rozchod je velmi iednoduchy. A dnes ludia nevedia, nechcu riesit problemy(niektori)
Dobre som sa zasmiala. Tak anonymný autor tu kritizuje a neveri ženám, ktoré tu píšu, aké majú úžasné manželstvá, ale sama nezabudne dodať, že má, citujem “úplne krásne manželstvo” 🤦♀️
Neverim! 🤣🤣🤣
...Že chlapi z officeu, čo končia o 3-4 poobede 😲 To asi záleží, kde a čo v tom office robí, všakže, či pre teba kancelárska krysa ako kancelárska krysa...Môj muž je ten office zamestnanec a o 3-4 nekončil asi nikdy odkedy ho poznám :D Robí šéfa oddelenia v jednej stredne veľkej firme a nevie, čo má skôr robiť, denne skôr ako o 18.00 18.30 nepríde. A vieš, že sa stará o dieťa aj upratuje (upratovaním myslím, naloží a vyloží umývačku, vytiahne prádlo z práčky, nie, že umýva podlahy, to my robíme spolu cez víkendy), a ešte mi aj večeru spraví aj malej každý deň, úplne bez srandy a často sa stáva, že ešte keď malá zaspí, tak zas pracuje. On taký už bol, keď sme sa spoznali. Je naučený veľa robiť a stíhať veľa vecí, od osemnástich žije v podstate sám, keď chodil na univerzitu sám sa musel o seba postarať, jeho rodičia mali málo peňazí, nevedeli mu platiť život v BA, tak robil aj študoval. Za celých 11 rokov, čo sme spolu sa nikdy nesťažoval. A, áno, priemerne zarobí, tak ako si napísala. Začal s platom 800 v hrubom. Toto bola jedna z vecí, ktoré mne na ňom vždy imponovali. Jemu nikto nikdy v ničom nepomohol, on sa vypracoval úplne sám.
My sa hádame skôr preto, lebo sa sám o seba málo stará - zanedbáva lekárov, keď je chorý trepe sa do roboty, lebo by nestíhal potom, zopárkrát musel aj malú zobrať do roboty, lebo ja som bola v práci a on mal rokovanie. On radšej bude hubou do zeme hrabať akoby mal priznať, že je unavený a nezvláda niečo a ide za svoje hranice a to mňa štve, lebo mám pocit, že sa ničí, ale na chybe je štýl práce v odvetví a firme, kde robí. A na sex nemáme ani jeden energiu, máme na seba málo času a sme unavení, toto sú u nás témy, nemáme príležitosť byť sami, lebo furt robota, dieťa, domácnosť dookola.
Ja som sa tu docitala od jednej mudrlanty, ze jej muz nema ziadne chyby 😂😂😂 ze nie nie nic, co by musela prehliadat, ani malickost.
Tak to je nie ze poloboh ale rovno boh!
@scorpionflower1 aj my mame tieto iste temy, ze sme obaja taki ze vieme vela veci zariadit, aj vsetko sme samy nadobudli, zahrada, dom, solarne panely, rekonstrukcie, obaja pracujeme, sikovne dieta, ktoremu sa venujeme, pomahame aj inym a na nas samych ten cas nezostava. toto ja vidim ako vec co chcem nejako vyriesit.
@babulkomale tak vies kazds povazujeme za chyby a akceptukeme ich ako dokonalost alebo nedokonalost rozne. Co ote jednu je problem m pre dalsiu nic extra. To co vadi tebe na tvojom muzovi, pre inu je to norma.
Napr ja ked som sa rozvadzala mi par ludi povedalo co chcem, v3d mam byt stastna ved nepije, nefajci a nebije ta. Takze niekomu fajt staci mako ku stastiu.
@babulkomale takú mám kolegyňu.Muz je dokonalý, pokým ona pracuje robí 12 tky on zavara, o deti sa stará nebolo jednej vytky voči chlapovi.
Zopár krát prišiel do práce arogantný chumaj na pohľad a slovo.Jedného dňa ho hodilo o zem infarkt prežil, až potom ti čo ho poznali povedali, že pil, fajčil a doma všetci robili ako on povedal.
Niektoré ženy to majú ako mantru potrebujú sa slovne presviedčať, že doma majú zlato.
@elizabet173 príď mi povysávať za pár minút 2 podlažný dom 160 m stv.okrem toho behá robot a 2x týždenne vysavam normalne
Ja fakt neviem ako to ostatne zeny robia,ale mne teda pranie a netrva par minut, vytriedit, povesat, poskladat, odlozit....Ci to robi muz,ci ja,je to proste domaca praca,ktoru je potrebne urobit.Plus varenie,nakupy,riady a xy denno -dennych veci,ktore treba spravit a pocas dna sa nabalia a ak ku tomu pripocitame jednorazove opravy,pomoc rodine,sezonne veci,poruchy,vybavovacky,urady,doktorov,veci,ktore sa nedeju denno denne,ale stale nieco z toho 1-2-3 krat do tyzdna vyskytne,tak je to dost casu.A je to teda potrebne,podelit si to v zavislosti od dynamiky kazdej jednej rodiny individualne.
Jaj to upratovanie je asi iná téma ale ja upratujem stále sakra.Keď sú malé deti,tak poriadok nevydrží dlho a pranie je katastrofa-ešte som nepožehlila jedno a už dávam ďalšiu várku.Prosím nepíšte mi že nežehlíte načo-to je vaša vec ja žehlím-manžel potrebuje do práce každý deň čisté košele atď.A pračku máme spoločnú 4rodiny😏(bývam v zahraničí) takže si musím spraviť čas na pranie(je to dopredu dané) a trepať sa stále s tým hore a dole.
@jovan236 inak nedovolí vám Vermieter vlastnú práčku? Toto som mala aj ja pred 11-12 rokmi a prať som mohla len utorok poobede 4 hodiny a prádlo pokiaľ som nevesala na balkóne max do druhého dňa v susiarni. A keď som mala šťastie tak v sobotu doobeda. A keď sa prisťahovali jedna rodina ktorá mohla prať pondelok poobede tak bez problémov brzdila pracovnú aj na druhy deň a sušiareň aj týždeň kým jej to hauswart také mokré z práčky nevybral dal do koša na prádlo a koľkokrát to tam tak nechala aj dva tri dni keď si spomenula a prala. Znova lebo prádlo. Pachlo 🙈. Nevraviac ze po sebe nikdy nespratali
@sense toto o com pises s takymi pravidlami? Nejaky intrak, pracovny tabor alebo co?
@babulkomale v zahraničí sú tak spoločné práčky bežné.Buď máš už dopredu damé ktoré dni môžeš prať alebo sa zapisuješ.A do rána do 7dmej to musíš mať preč v sušiarni.Nie každý byt má pračku
@sense nemôžeme mať,nedovolia.Ale ťažko je nájsť pekný byt aby mal všetko a ešte aj lokalita plus cena.Takže cena je top a miesto,okolie nádherné,pre deti ideal tak som zaťala zuby ale s 8mesačným chodiť vešať a navlačovať sa tak si zabadávam😅.Tak ešte chvílu tu vydržíme potom už len do svojho pôjdeme,kde bude všetko podla nás.Ja sa stýmto praním nikdy nezmierim,je to nechutné,tolko rodín tam perie veci.Niesom z cukru ale nezvikla som si a ani si nezviknem.Hlavne je na hlavu že mám plný kôš prádla a nemôžem prať,musím si môj čas prispôsobovať k praniu😏
@babulkomale vo Švajčiarsku bežné byty na prenájom, hlavne tie staršie, nakoľko tie novšie majú už bud pracku v byte alebo vlastnu pracovnú, kde bud máš pracku a sušičkou na peniaze, alebo na chip ktorý si nabíjas peniazmi a podla toho aký program navokis podľa toho ti strhne peniaze alebo na kľúč ktorý zaratava použitú elektrinu tebe na byt. Kedysi tak boli stavané bytovky bez prípojky v byte alebo bez prípojky v pivnici. Aby si nevytopila susedov a nezničila byt. Ta pracovná bola pre byty bud v bytovke alebo vo vchode. My sme mali na 8 bytov 2 práčky, 2 sušičky a sušiareň s ventilátorom. A tieto pracovne mali systém bud každý mal fixný čas kedy mohol prať alebo si mala kalendár kde si sa napísala kedy chceš prat
Plus teda v nedeľu a vo sviatok sa nemôže prať.
@jovan236 no ja som to zažila pred tými 12 rokmi a potom sme hľadali byt kde tento systém nie je. Ale tak u nebol hlavným parametrom cena a mali sme vlastnú pracovnú. Teraz sme vo vlastnom a hoci boli byty navrhované tak ze práčka v kúpeľni, my sme si spravili z jednej pivnice práčovňu. Síce chodím z bytu do pivnice ale kedy to zapnem vtedy to ide a koľkokrát len na programujem a ide to na nočný prúd.
Predstav si ani muži z kancelárie nekončia o 3 tej 😂ach bolo by to krásne, keby manžel koncil takto ale žiaľ tam musíš robiť ďaleko viac. Celkom neviem odkiaľ to máš, že ľudia, čo pracujú v office sa majú lepšie než tí, čo pracujú rukami. Mne sestra kým pracovala vo výrobe hovorila ako sa mam super, že mám takú prácu, keď ju preradili do kancelárie, pochopila, že to tak nie je. Lebo áno vo výrobe ti práca konci o 15tej, ja som si prácu nosila domov a na telefóne som bola dostupná aj po pracovej dobe.

@adrianajozko vidis, presne pre toto tu niektore komentuju. Takze ak spravne rozumiem, domacnost je Tvoja ako aj vsetk co sa jej tyka, dom, zahrada atd... kedze muz len "pomoze" a dieta asi tiez nie je jeho, ked Ti s dcerkou pomaha....
mne napriklad pomaha kamaratka, ked mi vyberie dieta zo skoly zaroven s jej dietatom a chvilu sa spolu zahraju. A ja nemusim letiet do skoly. To je pomoc, je to moje dieta nie jej. Muz mi s dietatom nepomaha, ved je aj jeho nie? On je tiez rodic. Ze to mame nastavene tak, ze ho vzdy vyberam ja, lebo on nemoze to je ine... ale ked je s nim, nepomaha...