icon

Dom na hypotéku a rozvod

12. júl 2021

Dom bol kupovany na hypoteku/ale uver je na neho nakolko bol kupeny este ked sme sa nepoznaliii..
Nastahovali sme sa opravili si ho a pri navyseni tej hypoteky na oprsvu domu..bol posudzovany aj moj prijem ..ako manzelky ae hypoteka je len na jeho meno....po rozvode by mi daco patrilo??
A keby som nebola v manzelstve a je to na neho tak mi tiez nic nepatri ci?sz berie do uvahy aj ze moj prijem ktory sa tam platil na energie aspon?

katkaseiner
•
12. júl 2021

ono si asi vo velmi zlej situacii momentalne... ak sa navysovala hypo a prispievas aj ty asi by som chcela byt aj ako majitelka....
Inak svagrovci to tak maju... maju dom ktory je na svagra ale uver je na oboch... svagor zial neplatil a teda aj svagrina bude mat problem, aj ked su teda uz rozvedeny...

simca06022011
•
12. júl 2021

Na toto sa treba asi opytat pravnika, myslim, ze sa budu posudzovat splatky zaplatene za manzelstva a cisto teoreticky (nie som odbornik) by ti mohol vyplatit polovicu z uhradenych splatok, to v podstate islo zo "spolocnych penazi", plus ak sa bude dat preukazat kolko sa dalo zo spolocneho do rekonstrukcie. Ale teda ja by som sa poradila s pravnikom (sa opakujem :D) .
To ze sa posudzoval vas spolocny prijem s tym velmi nic nema, ak nefigurujes ako dlznik/spoludlznik, banka sledovala prijem domacnosti/manzelov ako takych.