Doprajete si čas pre seba vo vzťahu?
Zdravím, ako to máte s vašimi polovičkami? Trávite spolu všetok voľný čas alebo si doprajete aj chvíle samoty? S manželkou sme spolu už 11 rokov, dve deti Zš a Mš. Žena momentálne nepracuje a je doma neustále. Na nakupy ide len keď som v práci, pripadne keď som doma musím ísť s ňou. Nemám žiadne koníčky ako futbal alebo krčmove sedenia s kamarátmi. Buď som v práci alebo doma, keď nieje nič na praci tak sedíme na gauči a surfujeme na nete.. Pred pár rokmi som si našiel koniček a venoval som mu tak hodinu denne, ale nestretlo sa to u rodiny s veľkým pochopením. Proste keď ste v niečom amatér a oni čakajú profesionálnu prácu. Tymto moje počiatočné nadšenie opadlo a dostal som blok. Potrebujem byť na svoje hobby sám doma. A to mi nieje dopriate. Mal som z toho všelijaké stavy a keď som sa manželke na jej naliehanie zdôveril, odbila mňa, že to je môj problém a nebude koli mne odchádzať z domu. Už to trvá asi 2 roky a začínam byť nešťastný v manželstve. Som stále bez nalady, do toho zmeny v práci. V poslednej dobe banujem, že som sa vôbec oženil a zakladal rodinu. Ženu a deti milujem ale v vnútri cítim že nežijem, len prežívam. V poslednej dobe mňa prepadaju depresie.
Autor, neverim ti, ze po pol roku ti ucitel povie, ze ho uz nepotrebujes. To ti hovorim ako clovek s dlhorocnym hudobnym backroundom. Mama ucila klavir v ZUS 40 rokov, ja som chodila 8, obe moje deti po 10 r.
Vsetci sme chodili aj na sutaze, koncertov bolo neurekom. Vratane Primacialneho palaca, Reduty (so Slovenskym komornym orchestrom)….atd
Ak, tak sa zapis do ZUS, ako som ti uz pisala, tam hodina nestoji 15€.
Ano, muz ma toho casu sice neumerne viac, ale vzdy ked je doma, tak sa ja utrhnem a idem si po svojom. Cas spolu sami dvaja vsak netravime skoro vobec😅
Nedá mi ešte otázku, a to že nemá hobby a sedí doma si nevedel predtým ako si si ju zobral a mal dve deti? Rovnako ako aj to že si introvert máš rád samotu a pokoj aby si sa mohol koncentrovať na seba a svoje potreby.
A tiež neverím že ti učiteľ hudby povie po pár hodinách že už hodiny nepotrebuješ teda pokiaľ chcete ozaj napredovať a neostat na úrovni pesničiek Kohútik jarabil či po nábreži koník beží.
A čo sa týka 15eur ktoré ti žena vykrici , buď chlap a povedz jej že keď sa jej zdá že máte málo peňazí tak môže aj ona pridať ruky k dielu a začať zarabat
@autor ja bežné idem z domu keď je môj manžel doma, lenže ty píšeš, že si jej povedal aby išla. Keď nechce nech nejde, ty sa môžeš koníčkom venovať tiež ved si doma nie ?
Prepac ale mne prides zvlastny, zvlastny je cely tento prispevok, zvlastne je ako sa vyjadrujes o manzelke a uz uplne ustrelene mi pride, ze cela rodina ma ist z domu, lebo ty chces cvicit na hudobny nastroj, najviac ma pobavil komentar a deti dobehli 2x domov (deti nemozete si ist po vodu ani na zachod, lebo tatik cvici) 😵💫 podla mna mas fakt nejaky problem sam so sebou a s manzelstvom evidentne tiez, neviem, ci si prave zistil, ze si vlastne chcel byt sam, neviem, ci si zistil, ze si pod papucou, pripadne, ze tahas domacnost, zena si robi co chce a na tvoje potreby sa nehladi a zacalo ti to vadit...kazdopadne urcite to treba riesit
Smer psychológ a hneď. Si strašný tragéd a toto svoje utrpenie si robíš sam, nie žena, nie susedia ktorý by ta mohli počuť, ale ty sam sebe ubližujes svojim nastavením. Blok si si vytvoril ty sam a teraz sa v tej sebaľútosti iba rochníš.
Poviem ti novinku, svoje šťastie mame sami vo svojich rukách, nikdo iny iba my sami. Áno ľudia majú koníčky, robí to ich život šťastný s naplnený. Umenie je krásne, lahodí na duši. A nie, nikto sa nenarodí dokonalý, na nástroj sa musíš naučiť. U nás sa učia hrať všetci okrem mňa (ja mám ine hobby) Dospely sa zavrie do spálne a trénuje, dcéra sa zavrie do izby a trénuje. Áno občas sú to pazvuky, občas dookola to iste, to je proces učenia. Hadam sa nebudem túlať po vonku cele hodiny lebo niekto trénuje a vadí mu moja prítomnosť za dverami, to je fakt smiešne.
Ozaj a obidvaja na svoje nástroje oplieskali majland no a čo . Ja si idem zabehať alebo do fitka, to tiez čosi stoji
Rob zo sebou čosi, so svojou hlavou. Budto sa prekonaj alebo si zaplať skúšobnu na konci sveta. Ale to nieje o tvojom koníčku, to je cele o tebe, ako so seba robíš obeť a ľutuješ sam seba a z toho celého obviňuješ zenu a deti. Lenze oni za to nemôžu ze ty si nespokojný, za to si môžeš sam …
Naozaj jediná cesta ako si pomôcť je dať sa dokopy, skús toho terapeuta lebo očividne v živote hrozne tápeš.
@autor ja neviem no mne to príde divne, tak keď chceš byť sám nemusí preto odchádzať cela familia, odid ty. Na miesto kde nikoho niet napr. Akože toto keby mi povie manžel ze odid z bytu lebo chcem byt sam ??? Wtf akože kam mam ísť? Mam sa tarat 2 hodiny s detmi po obchodíku aby bol sam ? Veľmi zvláštne.
Tiez mám rada samotu, idem do lesa a je mi dobre. To je strašne nefér požadovať od ostatnych aby šli z domu preč lebo JA
Sú preč ked ty si preč a doma ked si ty doma, prečo asi? Lebo je to tvoja rodina, tvoja žena, tvoje deti, chcu byt doma s tebou predsa.
Potrebuješ byt sam chod sa prejsť. Zaplat si skúšobnu alebo si ju urob v tej garáži. Nie ich vyhadzovať z domu
Tak hraj aj keď je rodina doma ,možno to chytí aj deti....vieš jabta chápem že ty chves kľud keď prídeš z práce ale oni to majú inak ,oni chcú byť s tebou keďže žena je celý deň sama doma prípadne s deťmi. A žena môže kľudne pri tebe túkať do telefónu ale pozerať tv a ty do klavira veď to ťa nemôže rusit
Ahoj autor, ako ja ťa chápem 🤨ja mám doma to isté s hrou na ukulele. Začala som sa učiť zhruba pred rokom, manžel mi ho chcel vyhodiť z okna, zakázal mi výslovne na ňom hrať, keď bude doma. Tak cvičím, kým je v práci, keď príde domov, nástroj ide do púzdra. Tiež som túžila po klavíri, ale z priestorových dôvodov aj finančných som si kúpila ukulele a teším sa z neho. Tiež viem len pár pesničiek a cvičím akordy. Neuveriteľne si pritom oddýchnem a prehodím si 'hlavu" z mojej psychicky náročnej práce. Moja rada, kúp si klávesy so slúchadlami, určite nájdeš niečo na Bazoši, čo bude podstatne lacnejšie a v dobrom stave. A skúšaj doma zavretý v spálni. Nikoho nebudeš obťažovať. Skús aj deťom ukázať základné stupnice, nejakú pesničku vybrnkaj, možno ich to chytí a budete doma cvičiť viacerí.
U nás pomohlo aj to, že manžel začal chodiť na tréning do posilňovne s osobným trénerom a teraz aj sám a už trochu chápe, že každý na právo na čas pre seba a svoje záľuby. Držím palce👍, nájdi si čas pre seba, lebo inak vyhoríš.
Byvate v dome? Ak hej, tak urcite mate aj garaz, sopu, alebo nieco oddelene od domu kde by si mal klud. Moj chlap si urobil posilnovnu v sope, nikomu tam nezavadzia a aj on ma klud. Mala som kolegu co si kupil do bytu bicie, ale elektricke a mal sluchadla. Ja mam tiez klavir doma, ale som len samouk a s detmi na tom vymyslame a davame dokopy pesnicky. Ide im to lepsie ako mne, ja si na druhy den nepamatam.
Každý človek potrebuje nejaký čas pre seba. Je to veľmi dôležité pre dobrú psychiku.