icon

Dostal som status paroháča

lukas2023
15. jan 2023

Ahoj.
Ako ste sa už z názvu dovtípili, dostal som status paroháča. S manželkou sme spolu už takmer 7 rokov, z toho takmer 5 rokov manželia. Sobáš sme mali mladí (ona 18, ja 22) a donedávna mi to neustále aj vyčítala. Akonáhle prišla nejaká malá kríza, hádka alebo sa jej niečo nepáčilo, vyhrážala sa mi rozvodom. Je cholerik takže som to bral neustále s nadhľadom a vedel som že to tak nemyslí ale že to pramení z jej povahy. Pár mesiacov po svadbe na mňa tlačila že chce dieťa a po dlhšom nátlaku, som sa rozhodol že si ho aj spravíme, aj keď som mal názor, že je ešte skoro. Neskôr sa nám narodila dcérka no keď prišli prvé problémy, začala mi to vyhadzovať na oči, že je to moja vina že máme dieťa. Pred 2 rokmi sa mi priznala že takmer mala románik s jedným chlapom ale že sa nič nestalo, iba si spolu písali a posielali fotky. To som jej odpustil pretože to som ešte dokázal. Cca pred mesiacom ma podviedla avšak hneď na druhý deň sa mi priznala. Toto už neviem odpustiť a odvtedy vždy keď sa na ňu pozriem tak vidím osobu ktorá ma zradila a ktorej neverím, avšak máme spolu dcérku tak sa snažím dať city bokom a zotrvať spolu len kvôli nej. Vždy si nahováram že to bude dobré a že časom sa to zlepší ale je to už mesiac a stále jej to neviem odpustiť. Samozrejme že reči o náprave boli, že už to neurobí a že sa bude snažiť aby bolo všetko tak ako predtým len ju nemám opúšťať. Dal som jej nejaké podmienky po ktorých sa môžeme pohnúť. Nedodržala ich. Stále sa nejak snažím udržať na nejakých základoch manželstvo ale už drží iba na tom jedinom a to je naša dcérka. Nechcem aby mala detstvo bez oboch rodičov kde bude cestovať medzi dvoma rodičmi kvôli striedavej starostivosti. Od rána do večera však nemyslím na nič iné iba na rozvod.
Čo myslíte ? Má to ešte vôbec zmysel zachraňovať alebo je to úplne zbytočné ?
Ďakujem

Strana
z2
lienoccka85
17. jan 2023

Asi zbytocne, dopraj si cas, prides na to, ze vlastne mozno dobre sa ti aj stalo a stretnes zenu, ktora si ta bude vazit a ktora by pre teba urobila vsetko.

brembo
17. jan 2023

@lukas2023 potrebuje sa vy...tkať. Škoda zachraňovať. Príde ďalší a potom ďalší

katkazocele
18. jan 2023

@inak2022 ...zrejme predtým dostatočne neužila slobodný a život a ako sa hovorí "nevyskusala" to s viacerými mužmi... paradoxne sú štúdie, že ženy (aj muži) ktorí príliš skúšali, nedokážu už si vytvoriť neskôr citové spojenie s ďalšími partnermi. Hlavne u žien, ak mala viac ako 5, tak klesá to až o 80%. Je to úsmevné, ale stačí sa pozrieť na okolie, zdá sa, že striedanie partnerov si vyberá daň...

aurinia
18. jan 2023

@brembo ja si myslím že si uvedomuje to že o ňu je záujem z okolia a nesmierne jej to imponuje. Je to žena ktorá si nevaži čo má a je nevyzreta. Prejavuje to aj v rozhovore s manželom. Pri hádkach zachádza do extrémov. Takých je ako maku a tvoria nám štatistiky rozvedenosti. Pouči sa (možno) ak by dostala poriadnu lekciu.

vroni
18. jan 2023

Vy ste este obaja deti. Tvoja zena pubertacka a ty chlapec. Evidentne dospievate kazdy inym smerom. Toto je ciste a zbytocne tyranie, co si robite. Chodte od seba, pomozete tym aj dietatu.

mikadooo
18. jan 2023

@lukas2023 za mňa zbytočné. Treba to hlavne normálne vysvetliť dcérke - bez emócií. Ak je ešte maličká, zatiaľ to vezme ako fakt. Druhá vec je, že netušíme, ako sa k žene správaš, čo jej na tebe vadí. Možno by mala zmysel aj manželská poradňa, neviem aký hlboký je váš problém. Každopádne zotrvávať v nefunkčnom vzťahu len kvôli dcére je ten najhorší variant zo všetkých. Čiže - buď sa v mieri dohodnúť na rozchode, alebo skúsiť ten vzťah zachrániť, ak obe strany chcú. Držím palce.

brembo
19. jan 2023

@aurinia no veď. A chce si ich aj vyskúšať,že aké to môže byť s iným mužom

Strana
z2