Dostala som len kyticu. Som nevďačná?
Baby ahojte dostala som od muža na narodeniny kyticu nevravím krásna veľká. Ale zamrzelo ma, že len kyticu. Mohol mi za tie peniažky kúpiť niečo čo budem mať ako pamiatku.... som zla?
@lakebabe ale povedz mi, preco by mi nemala stacit cokolada na narodeniny. Predstav si, ze su zeny, co maju vsetko, maju specificky vkus, nechcu zhromazdovat dalsie zbytocnosti, su minimalistky. Mna by asi slak trafil, keby mi priniesol nejaku haraburdu, ktoru absolutne nepouzijem. Bolo by mi luto, ze dal peniaze za nieco, co sa mi nepaci a nebudem to nosit. Naroky na manzela mam teda vysoke.
@lakebabe kvety vobec nie su takze, ze idem do kvetinarstva a vybavene, moj muz ide do specifickeho kvetinasrtva (bohuzial tento tyzden vyhorelo), robia nadherne kytice a vzdy presne urobili kyticu podla jeho poziadaviek, tento rok sa mi pacia iskerniky, som zvedava, ci zozenie.
@zuzana76 ja som nepovedala, ze nemusí stačiť keď niekomu stačí je ti v poriadku,ale drvivá väčšina žien chce aby jej muž si na ňu spomenul aspoň raz za rok.
Co tu čítam drvivá väčšina chlapov není schopná ani si nastaviť pripomienky ,že žena ktorá sa o neho cely rok stará ma sviatok. A k darčekom nie je to túžba po pozornosti ,ani ich neočakávam, ale vzdy niečo dostanem co ma poteší a pre mňa je to prejav ucty, že muž na mňa myslel a dal si tu robotu.
Väčšina kvetinárstviev funguje tak ze objednám kyticu a oni urobia.
Môj muž oslavuje aj meniny, čo som ja kedysi vôbec neriešila. A robí to preto, ze tak bol vychovaný. Jeho otec každý sviatok ich mamy pozve rodinu a kamarátov, sám nakúpi, urobi vonku oslavu a grilovacku a zagratuluje jej s darom a kvetmi. Robí to z lásky sám od seba nikto to neočakáva a ako povedal robí to z úcty k svojej žene co sa o nich celý život stará. Niečo tak pekne vidím len tam a som šťastná, že to ich deti videli a robia to isté pre svoje rodiny ďalej.
@lakebabe ale ty sa sustredujes na jeden den v roku a tvrdis, ze zeny, ktore neoslavuju a nedostanu darcek, tak si na seba nepotrpia a su chudery. Mne moj manzel robi kazdy vikend ranajky a cely tyzden nam vsetkym pripravuje jedlo do prace a skoly. Plati to, co som pisala, zena trpi nepozornostou zo strany muza, ale cely rok, jeden den to nezachrani. Ja mam dve oblubene kvetinarstva, kde robia nadherne kytice, toto bola jedna z mojich, nie je ani v nasom meste, cize muz tam musi zajst. Minuly rok som len tak dostala diamantove nausnice, ziaden sviatok, potrebovala som nove zlate nausnice, striebro mi zacalo robit alergiu. Takze sme len tak isli a kupili.
@zuzana76 prekrucas co som povedala.
Starať sa jeden o druhého sa ma po celý rok, u nás sa darčeky dávajú celorocne mimo sviatkov keď niečo pekné vidí , co by ma potešilo donesie mi to hocikedy a ja takisto. Celý rok si kupujem všetko čo chcem vo veľkom sama nepotrebujem to raz za rok.
Nosíme si darčeky aj so sluzobiek, nikto to od nikoho nevyžaduje. Raňajky robí muž každý jeden deň keď sme doma, ale hovorím toľko ze väčšina žien ospravedlňuje , že je normálne keď si muž na sviatok ani nespomenie a nič nedostanú .
Starať sa treba celorocne, ale na sviatky je to prejav ucty jeden druhému, ako chodím vždy gratulovať z lásky rodičom, svokrovcov s kamarátmi si gratulujeme lebo sa mame radi tak očakávam taký prejav slušnosti aj od partnera.
@zuzana76 mňa napríklad neskutočne potešilo minulý rok na moje meniny bolo krásne počasie muž nikomu nič nepovedal objednal mi tajné tortu sám ju vybral všetko kolo toho pozval kamarátov susedov co mame radi nakúpil urobil krásnu oslavu na záhrade. To ze som dostala x darčekov bola vec, ktorú nemusel robiť a nič by sa nestalo keby ich nekúpil, ale potešili ma. Ide o to, že niekomu príde normálne žiť s chlapom, ktorý má ma tak na háku ze ani ruku nepodá.
@lakebabe neprekrucam, ty pises, ze ak zena nic nedostane na narodeniny, resp. len cokoladu, alebo kyticu, tak muz na nu kasle a je to malo a zena si nepotrpi na seba. To vobec nie je pravda. Ja nerada oslavujem, pre mna by to bol stres, keby mi muz usporiadal nieco poza moj chrbat, som introvert a nemam rada spolocnost. Kazdy sme predsa iny.
ja napr ani neviem, ako by som sa mala tvarit, pri preberani darceka, mna nepotesi ani prekvapko. Na vianoce som dostala zehlicku vlasov, muz si nastudpval presne aka na moj typ vlasov, mam 3 jemne vlasy na hlave. No este som ju nepouzila, bohuzial. Chystam sa na to, nevyhodila som ju, priznam sa, netuzila som po nej. Mozno som sa aj divne zatvarila pri stromceku. Taky ten usmev nasilu.
@lakebabe ja vysvetlujem, aby nevznikol dojem, ze muz, ktory donesie len kyticu, len cokoladu, len jeden darcek a nie aspon 5, je zly a zena sa ma citit zle, lebo si ju menej vazi. Ak dotycna zalozila tuto temu, tak tam bude asi nieco ine v neporiadku a nie to, ze dostala len kyticu.
@zuzana76 ty si evidentne vobec nepochopila preco dotycna zalozila diskusiu a ako raz uz bolo poznamenane tak preto lebo dostala LEN kyticu, to ze ty nieco neocakavas je uplne okej ale ona to ocakavala a nedostala, a este ma aj vycitky ci je ona ta zla.. preto sa tu pisu nazory ze to treba vykomunikovat a pokial nie je spokojna LEN s kyticou tak je to vec preferencie a narokov, takisto ako ty mozes byt s tou kyticou spokojna tak ina zena by sa zhrozila ze minul na palivo lebo isiel 40 km.. ja ked som dostavala tento typ kytic tak som muzovi uprimne povedala ze konkretne tieto su vyhodene peniaze lebo sa mi absolutne nepacia.. a som zla ? nie som, len sa nebudem stastne usmievat ked som nespokojna.. a to je uz uplne jedno ci ide o cokoladu, kvety, darceky alebo prakticke darceky.. kazdy sme iny ale zabudlo sa na pointu ktoru riesila autorka
Niekto to ma nastavene tak, ze musi mat oslavu s celou rodinou a velkou honosnou tortou, bohatym obcestvenim, stoji ho to mozno aj 300-500 eur, pre mna su toto vyhodene peniaze. Nasi rodicia su uz stari a nikam by neisli, ked boli mladsi tak sme oslavovali na zahrade s upecenym kolacom a najblizsou rodinou. Dnes ani to nie. Bol kovid, rodicia sa izolovali, teraz uz nevladzu, moje deti su introverti, my detto. Takze ziadne oslavy. Niekto by povedal, ze ake strasne a my sme spokojni. Boli roky, ked som nedostala nic, lebo som nic nechcela, tak sme si urobili aspon sami dvaja s muzom dovolenku na 5 dni, ked sme rozmyslali, ze ako by sme sa odmenili obaja, mame vsetko pokope v lete, vsetci styria, ja s muzom aj deti, vsetky narodky aj meniny.
Jemné, keby aj horalky. Pekné, že nezabudol. Veď veci si ľudia kupujú po celý rok.

ak zena nedostava darceky a nie je s tym spokojna, tam nie je problem v darcekoch, tam je problem v nedostavaniu sa jej pozornosti od partnera