Dovolenka v Japonsku s kamarátom: Ako to vysvetliť partnerovi?
Ahojte. Mám čerstvého frajera 3 mesiace po 4 rokoch single života. Nečakane to vzniklo. A som za to rada. Len je tu jedna vec. S mojím najlepším kamarátom ( poznáme sa 22r, aj naša rodina sa pozná roky rokúce). Chodili sme doteraz posledné 4 roky na veľa dovoleniek alebo výletov. Nič medzi nami nebolo a nebude. Nikdy by si to nedovolil ani. Aj keď kľudne mohol skúsiť ( celý čas som bola single, aj on... ale nie, nič )
No a nastáva otázka. Máme vybraté Japonsko už 2-3 roky. Nešli sme doteraz,lebo zbierame spoločne financie ( každý na svoj účet ofc ) že sporenie na Japonsko ( je to predsa drahšia dovolenka), a sme dlhšie dohodnutí že pôjdeme v roku 2027. Aj pozrieť preteky áut. Toto všetko je moje vysnene celý život... Pozerám miesta, teším sa.
No a teda...neviem ako to povedať frajerovi. Nepríde mi to fér zrušiť celú dovolenku voči najkamošovi ( frajer by nešiel, nikdy neletel,a zo začiatku chcem ísť s ním na kratší let niekde ale to sa nepodarí najbližší rok,dva z jeho strany aj tak ...kus sa vyhováral aj.. tak neviem či sa mi podarí cestovať vôbec ako doteraz ale Japonsko je môj celoživotý sen. A chcem ísť.. + kamoš vie po japonsky a anglicky ( ja za to nie ) , takže nestratime sa) a plus nepríde mi to ani voči frajerovi fér. Neviem, čo mám úprimne robiť. Je chápavý a dá sa s ním komunikovať väčšina vecí.
Áno,poviete mi,že si to mám otočiť , celú situáciu, ale predstavila som si že keby išiel s jednou kamoškou čo má ( v rámci partie jedna dlhoročná zo strednej školy.., iné kamošky baby nemá,je striktný že s osobou opačného pohlavia není normálne ísť von osamote ani na polhodinu okolo domu( najkamoš je zároveň aj môj sused, občas sa prejdeme von),keď je človek vo vzťahu. A ja na to že samozrejme ale o môjho kamoša 25r neprídem len kvôli tomu že to vraj není normálne.. ) tak by som tolerovala,ak by to bolo dlhšie dohodnuté. Ale keby je to kamoš čo ho poznám 2-3 roky,celé by som to zrušila a obetovala asi aj môj sen... Ale toto je iná situácia... Čo by ste robili vy? Ako mu to opatrne povedali? ( Najkamoš už pozerá letenky a chce kúpiť už a som v akomsi bloku. ) A klamať nechcem že letenky už boli kúpené... Akože aj to by sa dalo( milosrdna lož ) ale no... Rok dopredu ťažko.
Poraďte mi....
Jasne, že by som išla. Toto je tvoj celoživotný cieľ. Priateľa maš 3 mesiace. Nejdeš s neznámym človekom a okrem toho priateľ môže ísť s Vami keď bude chcieť. A tá intimita ... Za mňa zvláštne ale možno to tak hanblivejsi ľudia bez skúsenosti majú. Ja mam taký pocit že vy ste dosť odlišní ľudia.
@anonym_autor Chemia a jemu nestoji a este sa k nicomu nema ? Ty tam nevidis ten protiklad ? Ak by ste mali 60 a on mal z tej nadvahy cukrovkou znicene cievy, tak ma narok, ale mlady chlap ?
Toto teda nevidim vobec ruzovo, len sa budes trapit a riesit jeho makkysa. Chces partnera, ktory sa nevie spravat ako muz a vystartovat po tebe ?
Este sa na drzo hulvatsky spytam : ty mas beznu postavu alebo si tiez medvedica ?
@patrike hej nemá sa k ničomu... Mali sme teda tú kratšiu konverzáciu o Tom a citujem"chcem ísť na to pomaly"..
A keď mu dávam náznaky,tak sa vôbec nechytá... Občas hej. No a pred týždňom v posteli sa tulime ,hladime,ako vždy....a ja mu vravím, že" na jar ,v lete spávam bez trička...a dokonca aj nahá " a žmurkla som naňho tak, alebo sa usmiala zmyselne. Už si nepamätám. A on sa začervenal,zasmial a že "nieee nevyzliekaj sa 😂" .. akože nebolo to hnusnym tónom, skôr takým hanblivym? ale trochu som bola že aha... Tak som prestala naznačovať.
A čo sa týka mojej postavy, chápem prečo sa to pýtaš,takže v poriadku. Mám úplne normálnu postavu. Takú "akurát " podľa všetkých mužov čo som mala. Nie som vychudnutá ale ani tučná,ani nadváha nie je. Som normal+Cvičím,fyzicky makám veľa vecí.
Je dosť možné, že ťa aj tak frajírko kopne medzičasom do riti, alebo ty jeho 🙂 takže to je v pohode :D
@anonym_bbc646 wtf to prečo píšeš takéto komentáre???
@anonym_autor to muzeum sa objednava iba v 1 den v mesiaci na cely nasledujuci mesiac dopredu (okrem utorkov, to maju upratovaci den. A sviatkov. To si treba zistit, kedy ich maju.).
Vzdy na 10. den v mesiaci o 10:00 (ich casu, takze u nas vecer). Prihlasis sa do poradivnika a cakas. Ked sa spusti system, prideli ti poradove cislo.
My sme mali na PC nieco okolo 6000 a na mobile okolo 11000 v poradi. Takze mobil sme zrusili a cakali pri PC.
Potom cakas, kym prides na radu. Stranka sa sama refresuje a ukazuje, ako sa blizi tvoje poradie. My sme cakali nieco cez hodinu. Ide to celkom rychlo.
Ked prides na radu, tak ta s celou skupinou (system sa otvara vzdy viacerym ludom naraz) pusti na stranku a mas 10 minut na to, aby si si vybrala den, cas, typ listkov (kam vsade chces v parku ist) a pocet ludi a zakupila ich (zaplatila).
Pricom v case platby ta moze vratit do vyberu, lebo niekto stihol uhradit vybrany termin pred tebou a uz nan nie su listky.
Takze je to o nervy. Ale zabavne.
My sme to vzdali takmer hned po spristupneni stranky, lebo vhodne terminy pre nas (podla nasho planu vyletu) uz boli prec a jediny iny vhodny niekto stihol vykupit tesne pred nami (nestihla som dokoncit platbu).
Takze potrebujes mat uz kupene letenky, aby si vedela, kedy chces termin v muzeu.
Tie listky sa inym sposbom zohnat nedaju. Tak az vam niekto bude ponukat ine moznosti, tak opatrne.
@moonlight1210 wow.. tak toto som nečakala! To je úžasná pomoc toto! Neskutočne ďakujem. Nenapadlo mi že to bude takýto systém, ale bolo mi jasné že to bude žiadané. Lebo štúdio HP mi príde podobne a tam sme si normálne hocikedy vybrali termín a žiadne čakačky. Proste kto vyberie termín , má prednosť ( tiež obmedzený počet ľudí ) . Super, píšem si toto!
@anonym_autor 9 rokov sme spolu. Ja sa teším že má takúto možnosť. My ale bežne chodíme na výlety s kamarátmi/kamarátkami aj samostatne ak druhý zrovna nemôže alebo nechce.
@anonym_af108f super ,že to takto máte nastavené. 🙂
Tebe terajší frajer povedal že sa mu nezdá vhodné byť s niekým vonku a rozprávať sa s im ak je opačného pohlavia ani pol hodinu a ty si povedala ok? Ako ja chápem pointu príležitosť môže vytvoriť nejakú možnosť ale ja si toho kamaráta predstavujem ako tvojho bratranca keď sa tak dlho poznáte asi od detstva ešte a ak ste boli veľa v kontakte (je to aj biologicky podmienené človek si nezačne s nikým s kým vyrástol ako brat a sestra) ale to teda neviem je to 22 rokov a ty máš koľko ? Ja by som sa nevzdala kamaráta. Je pravda že teraz keď už nie si single ak naozaj sa s novým frajerom cítiš dobre. A cítiš že to smeruje k dobrému mala by si prirodzene túžiť tráviť veľa času s frajerom, čím ti na kamaráta ostane oveľa menej času. Frajerovi by som ale otvorene o kamarátovi komunikovala pravdu a nič nezamlcala tiež by som frajera zoznámila. Ale jednoducho je podľa mňa v pohode sa porozprávať s kamarátom raz za čas hlavne ak niečo chces prebrať a ak to aj ty tak cítiš musíš si to úprimne odkomunikovať. Myslím že milosrdne lži na začiatku vzťahu sú cesta k jeho koncu a mám pocit že aj ty to tak vnímaš. Napadlo ma ešte že by ste do partie mohli zobrať na cestu niekoho iného ešte aby ste boli skupina keďže frajer sa na to neciti zle v tomto. Ale ak by frajer potenciálne bol za to ísť s vami ale nie budúci rok ale povedzme o rok neskôr tak by som počkala o rok, aj za cenu toho že dovtedy sa možno rozídeme alebo si to on rozmyslí a nepôjde. Ak ale naozaj nikdy neplánoval ísť do Japonska tak by som asi sa mu snažila odkomunikovať že ty chces ísť že je to tvoj sen a cestu naplánovala. A s tým čo si poslala že partner nechce cestovať vôbec a ty máš túlavé topánky...tak to nieje asi moc dobrý znak že máte takéto úplne odlišné predstaví o živote. Ale tak to môže mať odtiene ktoré vidíš len ty možno pre teba vzdať sa cestovania je malá obeta za nejaké iné veľmi dobré vlastnosti vo vzťahu. Zároveň možno priateľ nebude úplný domased a bude tam nejaký prienik pre vás aj v tejto veci. Držím palce .
@oskvarka ďakujem za takúto dlhšiu a milú správu. Vážim si to. A presne si to neskutočne dobre opísala,naozaj ho beriem ako brata/bratranca a neviem si predstaviť nič viac. Cítim to ako incest :D dobrý argument si mi dala, ďakujem.
A áno nevzdám sa nikdy kvôli vzťahu takýchto kamarátov/kamarátky. ( Mala som už aj ex, ktorí žiarili aj na baby ale to je minulosť našťastie :D išli veľmi rýchlo preč )
No a čo sa týka terajšieho, vraj chce cestovať ale sme na začiatku vzťahu,tak uvidíme ako sa bude k tomu stavať. ... Len chcem ísť do toho Japonska, tak ja naozaj pôjdem. Len nájdem ešte argumenty.
@anonym_autor Normalne mu povedz,ze roky setrite na Japonsko a teraz idete kupovat letenky. Je to tvoj sen a chces si ho splnit,kym sa da. Normalny chlap to pochopi. A ak ta ma obmedzovat,to nech radsej taky vztaj skonci hned na zaciatku. Dalsia vec,nemusite byt o rok uz spolu a potom budes lutovat,ze si sa kvoli nemu vzdala svojho sna.
A este otázka prečo treba tie letenky kupovať teraz ? Lebo si potrebujete rezervovať dobre dátumy a tiež dobrú cenu? Do Japonska nebývajú last minute lacnejšie aj keď by ste sa nejako prispôsobili dátumovo, je to pre vás možné? Alebo už bývajú vypredané? Ak ide len o financie(ale ja si vôbec neviem predstaviť ten rozdiel v cene ) tak by bolo na zváženie si byť ochotný priplatiť a kúpiť letenky neskôr. Aj situácia s letmi nie je zrovna stabilná čo sa týka bezpečnosti a rušenia letov. Ale to ja neviem posúdiť či je také výhodné kúpiť letenku dopredu. Ja idem teraz do Španielska kupovali sme dopredu a nie len že nám o pol dňa posunuli let ale ešte sú letenky aj o veľa lacnejšie na nás let aj deň dopredu a dozadu 🙈🤦
@oskvarka hmm dobrá otázka na úvahu. Možno aj máš pravdu. Skôr sa oplatí rezervovať múzea,lokality,čo chceme ísť. Ako napr ghibli štúdio. A ubytovania. Chceme prejsť viac miest. Bude to ťažké na plánovanie, normálne aj na celý deň k tomu treba sadnúť:D ale aj na toto plánovanie sa teším!
Keď zistím viac,kľudne napíšem ako sme to naplánovali.
Len riešim to takto dopredu, aby aj frajer vedel a nie že mesiac pred poviem, že ahoj ideme...takže aj kvôli tomuto .
@anonym_autor Normalne mu povedz,ze roky setrite na Japonsko a teraz idete kupovat letenky. Je to tvoj sen a chces si ho splnit,kym sa da. Normalny chlap to pochopi. A ak ta ma obmedzovat,to nech radsej taky vztaj skonci hned na zaciatku. Dalsia vec,nemusite byt o rok uz spolu a potom budes lutovat,ze si sa kvoli nemu vzdala svojho sna.
@marca12 áno! Presne tento názor mám aj ja! 🙂 len som sa chcela uistiť,či to beriem v poriadku. A pravda,že o rok nemusíme byť spolu.
No nechcem sa vzdať sna. Keby mi to zakázal, ukázal by sa už na začiatku,pravda. Porozprávam sa o Japonsku asi najbližšie 1-2 týždne už
@anonym_autor ste spolu 3 mesiace a myslim, ze uz teraz ti zacina blikat kontrolka nad tym, co sa deje, resp. nedeje v posteli.. Nie je normalne, aby zdravy mlady chlap, panic, ostal po dotykoch a hladeni makky.. To, ze ta nechce vidiet nahu, lebo chce ist na to pomaly, nie je ani roztomile ani romanticke.. Casom to bude velmi frustrujuce.. Planovania Japonska by som sa v suvislosti s tymto partnerom vobec neobavala, na 95% spolu o rok nebudete.

A este otázka prečo treba tie letenky kupovať teraz ? Lebo si potrebujete rezervovať dobre dátumy a tiež dobrú cenu? Do Japonska nebývajú last minute lacnejšie aj keď by ste sa nejako prispôsobili dátumovo, je to pre vás možné? Alebo už bývajú vypredané? Ak ide len o financie(ale ja si vôbec neviem predstaviť ten rozdiel v cene ) tak by bolo na zváženie si byť ochotný priplatiť a kúpiť letenky neskôr. Aj situácia s letmi nie je zrovna stabilná čo sa týka bezpečnosti a rušenia letov. Ale to ja neviem posúdiť či je také výhodné kúpiť letenku dopredu. Ja idem teraz do Španielska kupovali sme dopredu a nie len že nám o pol dňa posunuli let ale ešte sú letenky aj o veľa lacnejšie na nás let aj deň dopredu a dozadu 🙈🤦