Ako vysvetliť manželovi obavy z lietania v tehotenstve?
Manžel nám pripravil prekvapenie viem, že to plánoval už pred mojím otehotnením. Rok a pol sme sa snažili a nič. Mám PCOS nemala som takmer žiadny cyklus. Chceli sme, že zmeníme prostredie a možno sa podarí. Ja som ešte nikdy lietadlom nešla. Zistila som pred týždňom, že som tehotná v 5tt náhodou, keď som išla gynekologovi po vyvolávacku. Bol to ako zázrak pre mňa. Máme rezervované letenky na koniec mája. Ale ja sa teraz bojím veľmi. To, že som ešte neletela v minulom tehotenstve placenta praevia aj som krvácala na začiatku. Mám stresy už teraz aj keď neletim, že sa niečo stane. Takto skoro ešte ani placenta neni poriadne vyvinutá. Manžel tvrdí, že milión žien lietali a boli ok. No ja som s tým neni vôbec ok mám strach. Ako mu to vysvetliť ?
Uplne normalne. Milan, prepac, necitim sa na to, napriek tomu ze milion tehotnych zien lieta, nechcem sa tahat po vyletoch a stresovat po letiskach a letiet.
Mimochodom, o mesiac budes v takom obdobi ze Ti moze byvat poriadne zle. Bez ohladu na to ci si niekto mysli ze prehanas alebo nie, slusne komunikuj ze je to mimo Tvoju komfortnu zonu a navyse ak si konecne tehotna. Drz sa.
@anonym_autor v prvom rade fakty... nie , nie je bezpecne lietat v tak nizkom tyzdni, rovnako ako vo vysokom... dietatko je asi vytuzene, tak naco provokovat... a povedala by som mu to normalne... proste neletim a bodka...
@anonym_autor radosť taký chápavý manžel, ešte sa dočkáš pri ňom " prekvapení" dosť, počkaj až porodíš.🙄
Ja by som isla. Lietanie samotne je ok (pokial ti nezakaze lekar).
Aj lekari hovoria, ze v 1. Trimestri ak je emryo nie je OK mozes robit co len chces a nijko potratu nezabranis.
Kazdopadne co ti neprospeje je obrovska davka stresu-ak to nevies prekonat a budes sa stresovat tak nechod. Normalne treba povedat tak ako pises tu-donutit ta ani rozhodovat za teba nemoze.bojim sa-nejdem-pochop to.
Najbezpečnejšie je to v druhom trimestri. Ono ťažko povedať. Ja by som šla, ale to som ja. Nebola som v tvojej situácii. Hovoríš, že to je vytúžené bábätko a mala si predtým nejaké komplikácie + teda by to bol tvoj prvý let. Takže ti rozumiem a mal by ti rozumieť aj tvoj muž ak nebudeš chcieť letieť.
Vie, že ti to spôsobí stres, necítiš sa na to a aj tak to nevie rešpektovať? To by ma dosť mrzelo od manžela. Je jedno, že sa na to iné cítia a zvládli to, ty sa na to necítiš. Zbytočne si budeš spôsobovať stres. Navyše môžeš mať nevoľnosti a riadnu únavu a neužiješ si to aj tak. To dopredu nevieš. My sa o dieťa snažíme a na leto nemáme na pláne nič konkrétne, lebo ak budem tehotná tak chcem kľud a oddych, tiež mám rozhádzané cykly a bolo by to vytúžené bábätko. Chápem ťa.
My sme vyhrali pobyt, ked sommsa pytala lekara, ci mozem v tehotenstve letitet, povedal, ze hlavne zalezi odo mna- ci by som Bola v strese alebo som na lietaniw zvyknuta. V pripade, ak lietam obcas a mala by som z toho stres, tak to neodporucal.
Ja som letela asi v 5 TT, ale netusila som, ze som tehotna.
Normálne, necítim sa na to, buď zruš let a pôjdeme vlakom/busom/autom, pozvi niekoho iného alebo zruš celý výlet. Vyčítala by som si keby sa niečo stalo.

Je to 1,5 hodinový let