Druhá šanca po rozvode
Som rozvedená matka troch detí . 10 a 7 ročných dvojičiek , všetko chlapci .Manžel jedno ráno vstal a povedal mi že musí odísť na týždeň , dva z domu , inak mu prepne. Táto krátka dovolenka sa pretiahla na dva roky , potom nasledoval rozvod. Som 4 roky rozvedená a dva roky som sa starala sama o deti ešte ako manželka. Keď odchádzal ráno s rupsakom , deti mali 4 roky a 1 rok . Je IT pracovník a takto si dva roky behal po svete, dával fotky na facebook a instagram , sem tam mi poslal nejaké peniaze na deti aby sme neumreli od hladu . Deti museli ísť do jaslí a ja do práce. Keď som sa ho viackrát pýtala prečo to urobil , že on musel , lebo že by si strelil do hlavy, že si neviem predstaviť čo on prežíval .
Po rozvode rok neplatil na deti , vraj od žiaľu čo som mu to vyviedla. Potom zrazu začal platiť a doplatil všetko zmeškané a aj dosť navyše. Momentálne vzorne platí a deti si pravidelne berie, kupuje im oblečenie , platí krúžky , keď je potrebné chodí s nimi po lekároch . Pred mesiacom mi z ničoho nič napísal že by chcel druhú šancu , že si veľmi dobre uvedomuje ako sa choval a čo mi urobil . Ja som po trojročnom vzťahu , ktorý som ukončila pre zhoršujúci sa vzťah môjho priateľa k mojim deťom .
Pred dvoma týždňami mi ochoreli dvojičky - obidve šarlach , neskutočne vysoké teploty , zvracanie , nespala som niekoľko nocí . Prišiel do nášho starého bytu a 4 dni tu bol a vstával k nim v noci aj on na striedačku , dávkoval antibiotiká , nakupoval jedlo , nepýtal za to žiadne peniaze. Obidvaja synovia boli ešte sním celý týždeň ale už u neho doma na doliečení , ja už som musela do práce.
Dnes ráno mi pípala sms a znova sa pýtal na druhú šancu , či by som mu ju dala. Dali by ste ?
nie nedala... pred pár rokmi to boli malé deti , o pár rokov to môže byť omnoho mladšia kolegyňa - lebo kríza stredného veku.
inak autorka dosť ho obhajuješ ako keby sme my ti v niečom bránili.... 😉
Nedala by som mu druhu sancu. Neda sa nanho spolahnut a takto ujst to si neviem ani predstavit. Takto to mate dobre nastavene,ked sa aj on stara o deti. Ty si si uz zvykla na situaciu a bez neho. Ale tak ty musis vediet,ci mu dokazes odpustit,co urobil a ci mu dokazes este verit. Rob ako citis.
Popravde keď sme náhodou spolu my sa už nebavíme čo sa stalo a prečo sa to stalo . On mi to vysvetlil - depresia, úzkosti , stereotyp, nezrelosť z jeho strany a že mal pocit že keď neodíde že by nám a aj sebe mohol niečo spraviť. Viac to nepitvem ,nebavíme sa spolu o tom znova znova a prečo a prečo a prečo si to urobil .
nie nedala... pred pár rokmi to boli malé deti , o pár rokov to môže byť omnoho mladšia kolegyňa - lebo kríza stredného veku.
inak autorka dosť ho obhajuješ ako keby sme my ti v niečom bránili.... 😉
@deti95060810 neobhajujem , píšem fakta tak ako to je . Nebudem pisať aký je z neho hajzel aj teraz keď teraz ním nie je.
Máte spolu rodinu, skúsila by som to znova. Je to otec vašich detí.
😧...že by sebe aj vám mohol niečo spraviť,keby neodíde? Tak toto je úplný ďes, nechápem,nad čím rozmýšľaš?
😧...že by sebe aj vám mohol niečo spraviť,keby neodíde? Tak toto je úplný ďes, nechápem,nad čím rozmýšľaš?
@zuzanita1609 ja viem presne nad čím rozmýšľam . Ja mám doma troch chlapcov ktor potrebujú otca , nie sem tam ale stále. Vidím zmenu , vnímam silne pozitívnu zmenu v jeho správaní , nastavení . A nie nemilujem ho a nemám z neho mokré nohavičky len čo sa zjaví vo dverách keby sa ma to neopýtal ani nad tým neuvažujem .
A on ťa lubi? Alebo chce len, aby ste boli spolu ako rodičia? Alebo chce manželstvo spolu so všetkým?
len aby ta depresia co mal nemala aj nejake zenske meno 🙂 a ked ho opustila tak sa vratil...nedala by som sancu ako partnerovi ale neodstrihla by som ako otca.. uz len kvoli tomu, ze zas moze prist toto obdobie ked zduchne na neho vacsinou sa to opakuje to unikove spravanie
uziva antidepresiva?
Ja nechcem veci šiť horúcou ihlou a cez moje ego len tak zmosta do prosta mu poviem NIE , lebo ty si vtedy a vtedy urobil hnusné veci voči mne. Keď mu poviem teraz nie , on sa pohne teraz dopredu a nájde si zrejme inú ženu pre život , nemôžem predsa od neho očakávať aby bol do konca života sám . A ja sa budem možno pozerať zvyšok života ako mu to perfektne funguje s inou ženou a cudzími deťmi .
Autorka,v podstate ty si už rozhodnutá, dúfam,že to bude správne rozhodnutie,pre všetkých. No po tom jeho odôvodnení,že by vám niečo urobil,by som sa ho už aj bála a nie len že neverila. Veľa šťastia 🍀.
Pánko mal prietrty dva roky zatiaľ čo ty si utierala osraté rite deťom a ešte zvažuješ, že sa vrátiš? 😀 Dobre čítam medzi riadkami?
Autorka,v podstate ty si už rozhodnutá, dúfam,že to bude správne rozhodnutie,pre všetkých. No po tom jeho odôvodnení,že by vám niečo urobil,by som sa ho už aj bála a nie len že neverila. Veľa šťastia 🍀.
@zuzanita1609 vôbec nie som rozhodnutá . Zvažujem všetky možnosti , riziká a aj možné následky.
Pánko mal prietrty dva roky zatiaľ čo ty si utierala osraté rite deťom a ešte zvažuješ, že sa vrátiš? 😀 Dobre čítam medzi riadkami?
@procrastique ja sa nevrátim . ON by sa MOŽNO vrátil.
Takze Tebe by sa tazko pozeralo na to ze ty by si nedaj boh tohto chrapuna nevzala spät a ina by vyhrala manzela roka ... 😵
Pánka by si mala kopnúť do riti ešte raz. Nech si konečne láskavo uvedomí čo urobil, očividne ťa má za hlupaňu a helflo by mu, keby teraz získal zas slúžku a odrastené deti k tomu.
Takze Tebe by sa tazko pozeralo na to ze ty by si nedaj boh tohto chrapuna nevzala spät a ina by vyhrala manzela roka ... 😵
@ivik4 samozrejme že by sa mi na to ťažko pozeralo . Ja by som si vyžrala z neho to najhoršie a iná by zobrala k sebe už hotový polepšený materiál , hoci mne sa ponúkal ako prvý , len moje EGO bolo silnejšie .
Nie...po tomto čo urobil, by som mu už nedôverovala, a bez dôvery nie je láska a keď nie je láska,tak nemám dôvod s ním byť. Asi mu len ide o to, aby si niečo dokázal....je to hajzel
Autorka veď sa nejdeš hneď za neho vydávať. Ak opäť vážne zlyhala ublíži tebe či deťom, tak ho výkopnes.
Ty si sk ho už do života nazad predsa už pustila.
Pánka by si mala kopnúť do riti ešte raz. Nech si konečne láskavo uvedomí čo urobil, očividne ťa má za hlupaňu a helflo by mu, keby teraz získal zas slúžku a odrastené deti k tomu.
@procrastique pánko si to dostatočne uvedomuje , netreba mu to pripomínať opakovane , on neprosí a nežadoní aby mi mohol kľačať u nôh . Opýtal sa ma na druhú šancu , ak mu poviem nie , zariadi si život podľa seba a s inou ženou .
Na jednej strane si myslím, že mohol vtedy konať inak. Neopustiť vás úplne, nie na tak dlho. Na druhej strane, ak mal psychické problémy a nechcel skončiť v nemocnici, tak to aj celkom chápem, že sa rozhodol ,,prevetrať si hlavu". Bola tu jedna téma, kde chcela žena urobiť to isté. On bol na môj vkus trochu dlho mimo. Teraz dokazuje, že sa chce starať. Bol pomoc aj pri chorobe. Ja by som to skúsila. Veľmi by som vám dopriala, aby to vyšlo a boli ste spolu všetci šťastní.
Ty si sk ho už do života nazad predsa už pustila.
@ibrunova nie nepustila . Nebýva u mňa, nespím s ním ,nevediem žiadne rozsiahle rozhovory , nechodím s ním nikam . Pomáha mi v starostlivosti o deti .
Ake Ego ? Preco spominas ego ? Ty stale davas bokom to ako Vas zradil a pozeras len ze ty a tvoje ego by ste ho neboracika nevzali spät. Ako keby Vas nenechal v štichu ked ste ho potrebovali .. nejaka banalita. Uplne to beries na seba . No nic , tak vela stastia. Vidiet vazne ze si rozhodnuta . Dufam ze Ti neutecie ked budes vazne chora. Pa
Ak sa chce polepšiť, tak to zváž. A myslím, že čas, ktorý trávi s deťmi asi aj on vidí, že je to zmysluplné. To mu dodá sebadôvery, že dokáže zvládnuť rodinný život. Lebo povedzme si rovno, muži nie sú tak nastavený na rodinný život, ako sú skôr ženy.
Keď sa budete rozprávať, tak mu jasne povedz, že zvažuješ, ale potrebuješ určitý čas, aby si opäť získala k nemu dôveru. A ak sa mu to podarí, potom môžeš zvážiť ďalší krok.
Ake Ego ? Preco spominas ego ? Ty stale davas bokom to ako Vas zradil a pozeras len ze ty a tvoje ego by ste ho neboracika nevzali spät. Ako keby Vas nenechal v štichu ked ste ho potrebovali .. nejaka banalita. Uplne to beries na seba . No nic , tak vela stastia. Vidiet vazne ze si rozhodnuta . Dufam ze Ti neutecie ked budes vazne chora. Pa
@ivik4 ale ja veľmi dobre viem ako ma zradil , ako ma nechal na všetko samú , ja si to dobre uvedomujem , že sa zachoval ako debil na druhú . Ako a teraz ho budem nenávidieť celý svoj život , zmárať sa tým alebo čo ? A skrz toho popriem všetky jeho zmeny , prácu na sebe a neviem čo ? A áno mám vážne obavy , že ak teraz hrdo poviem nie , že by som to do budúcna mohla ľutovať.
Ahoj, ja by som druhú šancu dala. Skúsila by som to kvôli deťom. Podľa toho, čo si písala, vyzera, že si usporiadal priority vo svojom živote. Ale mala by som sa utčitý čas na pozore a riadila sa svojim inštinktom.

Nie.Psychické problémy, ak sú reálne vážne na guľku do hlavy, človek určite nejde cestovať a srať na deti a zároveň postovať fotky na siete. Teba sa niekto pýtal, či si to nastrelíš a nehodíš? Taky človek sa má problém osprchovať a ísť sám na WC. Nech sa snaží byť dobrým otcom, ako partner nie-pre mňa.
Tebe však prajem šťastnú ruku pri voľbe. My k nemu nemáme vzťah a nevieme, čo všetko bolo medzi vami presne.
@enmery tak prežili sme spolu veľa veľa pekného ale aj veľmi zlý koniec.