Druhá šanca po rozvode
Som rozvedená matka troch detí . 10 a 7 ročných dvojičiek , všetko chlapci .Manžel jedno ráno vstal a povedal mi že musí odísť na týždeň , dva z domu , inak mu prepne. Táto krátka dovolenka sa pretiahla na dva roky , potom nasledoval rozvod. Som 4 roky rozvedená a dva roky som sa starala sama o deti ešte ako manželka. Keď odchádzal ráno s rupsakom , deti mali 4 roky a 1 rok . Je IT pracovník a takto si dva roky behal po svete, dával fotky na facebook a instagram , sem tam mi poslal nejaké peniaze na deti aby sme neumreli od hladu . Deti museli ísť do jaslí a ja do práce. Keď som sa ho viackrát pýtala prečo to urobil , že on musel , lebo že by si strelil do hlavy, že si neviem predstaviť čo on prežíval .
Po rozvode rok neplatil na deti , vraj od žiaľu čo som mu to vyviedla. Potom zrazu začal platiť a doplatil všetko zmeškané a aj dosť navyše. Momentálne vzorne platí a deti si pravidelne berie, kupuje im oblečenie , platí krúžky , keď je potrebné chodí s nimi po lekároch . Pred mesiacom mi z ničoho nič napísal že by chcel druhú šancu , že si veľmi dobre uvedomuje ako sa choval a čo mi urobil . Ja som po trojročnom vzťahu , ktorý som ukončila pre zhoršujúci sa vzťah môjho priateľa k mojim deťom .
Pred dvoma týždňami mi ochoreli dvojičky - obidve šarlach , neskutočne vysoké teploty , zvracanie , nespala som niekoľko nocí . Prišiel do nášho starého bytu a 4 dni tu bol a vstával k nim v noci aj on na striedačku , dávkoval antibiotiká , nakupoval jedlo , nepýtal za to žiadne peniaze. Obidvaja synovia boli ešte sním celý týždeň ale už u neho doma na doliečení , ja už som musela do práce.
Dnes ráno mi pípala sms a znova sa pýtal na druhú šancu , či by som mu ju dala. Dali by ste ?
@marcellka32 ja som vcera tiez zirala na tie komenty 😃
Ale teraz si vravim ze kolko milion tem tu bolo o zivotoch kde zeny nemaju hrdost a znesu od chlapa opakovane cokolvek tak uz som sa prebrala .. realita
@ivik4 to je pravda, ženy znášajú omnoho horšie veci, to znamená, že to utrpenie prebieha a oni s tým žijú. Tu sa kedysi medzi nimi cosi stalo. Autorka nemusí nič znášať. Čo je podľa mna iné. Otázka je, či sa dokáže preniesť cez minulosť a nie si nechať ubližovať v sucasnosti.
Je predsa rozdiel napr.žiť s alkoholikom a žiť s abstinujucim alkoholikom. Vela ľudí v tom ale rozdiel nevidí.
Ja by som mu šancu napraviť veci asi dala. Musela by som ale vidieť že naozaj na sebe zamakal a chce zachrániť rodinu.
STOP. Prestan nad tym rozmyslat, netrap sa tym. Ty mu ziadnu odpoved nedlhujes, je to znova iba jeho sebectvo, egocentrizmus, ze sa ta nieco take opytal.
Dostal ta do pozicie, ze si myslis, ze mu musis odpustit, lebo ta znova opusti.
Nie. Nic mu neodpovedaj. Ked vas ma rad, nech sa snazi do konca svojho zivota bez naroku na nejake istoty. Vy nie ste len tak niekto, koho mozno vymenit. Su to jeho tri deti a ty si ich mama. Ak aj bude mat inu zenu a ine deti, jeho zodpovednost za vas tym nekonci. A jeho zodpovednost nekonci, ani ked budes mat ineho muza.
Neviem si predstaviť, že by som mu dala akúkoľvek šancu. Takýto chumaj si nezaslúži rodinu. Odišiel keď si ho najviac potrebovala, keď ho deti potrebovali, rok nič neplatil!! Bolo mu úplne jedno či ty a deti máte vôbec čo jesť a ty by si ho chcela nazad? Zachviľu pôjdu chlapci do puberty zase zdrhne keď to nebude zvládať?
keby mu povies, nie, tak sa prestane o deti starat? Ci ako si to vlastne predstavuje? Otcom je tak ci tak uz navzdy. Stale sa veci tocia okolo deti, ale otazka vas dvoch - par, dvaja co sa lubia je kde?
Ja sa ti čudujem, že vôbec nad tým uvažuješ.
On vždy bude otcom detí a nech sa teda aj stará a ukáže, že sa "zmenil". Kľudne mu navrhni aj striedavku a uvidís, ako zareaguje. Môze to totižto na teba len hrať. A ak aj nie, ja by som o takého človeka ako partnera, nemala záujem.
Takto sa chová skoro tri roky , že na deti platí , kupuje im veci , berie ich na dovolenky aj k moru , do hôr, chodí s nimi po turnajoch , platí krúžky. Napriek tomu , že s nimi nebol určitú dobu , chlapci ho majú veľmi radi . Keď nie je s nimi , volajú s ním , skypujú . To nie je že posledný mesiac , dva .
Takže dnes ráno som mu napísala tak ako ste mi niektoré poradili , že sa druhú šancu nevylučujem a ukáže čas ako sa to vyvinie. Načo mi odpísal že je veľmi rád a že si to mimoriadne cení .
Ja som sa otvorila druhej šanci , nechám tomu čas a uvidíme. Nepociťujem stratu hrdosti a ani to že by so mnou niekto zametal , dostala som šancu sa rozhodnúť bez akéhokoľvek nátlaku . A ja som sa rozhodla týmto smerom . To však neznamená že mu od zajtra budem prať trenky a variť teplé obedy, ustielať po ňom posteľ. Je na ťahu a nech mi teda ukáže čo v ňom je.
Super! 🙏 Veľmi Vám držím päste, aby ste boli normálna spokojná fungujúca rodina.
Správne rozhodnutie 👍
Dobre si mu to napísala. Asi by som mu dala najskôr striedavku,aspoň pol roka.
“neplatil na deti od zialu, ze co som mu vyviedla”
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 prepac
To poviem nabuduce elektrarnam a operatorovi, ze nezaplatim od zialu, ze co mi to robia.
Podľa mňa by to bola úplne iná situácia, keby ten odchod dako "aspoň trošku odľahčil", položil Ti na stôl 15000, nech s deťmi máte a Ty nemusíš do roboty. To by som vnímala oveľa nadejnejsie na druhý skúšku. Ale on vás nechal. Ľudia majú depresie, častokrát ani nevieme s kým bývame. Meníme sa...
Mna udivuju komentáre niektorých žien, čo ho este obhajujú, že veď by chudacik skončil na liekoch… A komentár autorky, že on bol chudak lebo si myslel že “nič dobre ho už v živote nečaká”…Halooo? To rodina a malé deti bol akože trest? A čo mala do *iti povedať ona? Veď väčšina otcov robí mimo domu, este si aj na kavu stihnú odbehnúť, na wc chodia samy, dojdu z prace, trocha sa pohraju a všetko okolo domácnosti a deti robí žena! A po materskej este aj robota k tomu a po robote druhá šichta doma. Čo mala ona povedať? Nemala ona “vacsie” právo hodiť handru do ringu, zobrať batoh a hajde na 2ročnu dovolenku a oni nech si doma aj sk*pú hladom…. Ja mám deti v podobnom veku ako autorka vtedy, a tiez mám nervy keď sú choré a niekoľko noci som nespala, tiez mám toho niekedy dost- ale nikdy by som ich neopustila a navyše s tým že možno nemajú ani čo do úst a sunar. Pre boha 4 a 1,1ročné! Toto je na mna silna kava, spraviť toto svojej rodine, ktorej sľúboval že ich bude chrániť. Vys*at sa zo dňa na deň na nich a zdúchnuť…
Mna udivuju komentáre niektorých žien, čo ho este obhajujú, že veď by chudacik skončil na liekoch… A komentár autorky, že on bol chudak lebo si myslel že “nič dobre ho už v živote nečaká”…Halooo? To rodina a malé deti bol akože trest? A čo mala do *iti povedať ona? Veď väčšina otcov robí mimo domu, este si aj na kavu stihnú odbehnúť, na wc chodia samy, dojdu z prace, trocha sa pohraju a všetko okolo domácnosti a deti robí žena! A po materskej este aj robota k tomu a po robote druhá šichta doma. Čo mala ona povedať? Nemala ona “vacsie” právo hodiť handru do ringu, zobrať batoh a hajde na 2ročnu dovolenku a oni nech si doma aj sk*pú hladom…. Ja mám deti v podobnom veku ako autorka vtedy, a tiez mám nervy keď sú choré a niekoľko noci som nespala, tiez mám toho niekedy dost- ale nikdy by som ich neopustila a navyše s tým že možno nemajú ani čo do úst a sunar. Pre boha 4 a 1,1ročné! Toto je na mna silna kava, spraviť toto svojej rodine, ktorej sľúboval že ich bude chrániť. Vys*at sa zo dňa na deň na nich a zdúchnuť…
@kristinka92 ja som nič také nenapísala že on bo chudák . To si si v návale toho červeného súkna čo máš pred očami domyslela. Napísala som že on takto zmýšľal . A teraz ako čo ? Do konca života mu mám toto vykrikovať , ja veľmi dobre viem čo urobil a on to vie tiež viac než dobre, myslím že je načase sa pohnúť vpred či už spolu alebo každý sám . Zatiaľ sme si dali šancu , nikto netvrdí že vyjde a budeme žiť až do smrti spokojný a štastný .
Podľa mňa by to bola úplne iná situácia, keby ten odchod dako "aspoň trošku odľahčil", položil Ti na stôl 15000, nech s deťmi máte a Ty nemusíš do roboty. To by som vnímala oveľa nadejnejsie na druhý skúšku. Ale on vás nechal. Ľudia majú depresie, častokrát ani nevieme s kým bývame. Meníme sa...
@sasa1983 presne toto iste ma napadlo. Keby jej aspon posratu 1000cku posiela pravidelne kazdy mesiac ze sa o nich stara takto kedze je to jeho psia povinnost. Tak budis
Šarlach? Nato sa neockuje? Ale asi ani nie...
A ze rupsak 🤭🤣
Áno
Absolutne nie. Nechal ta v tom samu zo dna na den, vymachat cely jeden rok, bez podpory, bez nicoho. To sa neda ani odpustit, ani vratit spat.
Moze mat pekny vztah s detmi, mozete mat aj pekne chvile spolu, ale ty uz do vztahu s nim nechod. Tak ako riesil situaciu sa proste problemy neriesia, a ked ho hanba nefackovala vtedy, tak teraz uz je neskoro sa kajat.
Pri dalsej krize pravdepodobne spravi to iste, mozno ano, mozno nie, ale to nebudes vediet az pokial ta kriza nepride a nezostanes zas na holickach. To si predsa sama sebe dobrovolne nespravis?
Zivot nie je len o tom peknom. Mna by zaujimalo, keby teoretcky zostanes na voziku- postara sa o teba a deti? Alebo zas zduchne, lebo nezvladne situaciu? Samozrejme, neprajem vam nic zle, len by ma zaujimalo, co by spravil. Urcite na tuto temu, by som s nim mala xy rozhovorov, kym by som mu tu druhu sancu dala. Lebo ako som pisala vyssie, zivot moze priniest vseliake situacie.
Autorka veď ty ho už aj obhajujes, je to smiešne...
Sama už vieš, že mu šancu dáš, tak načo sa nás to pýtaš ???
Autorka veď ty ho už aj obhajujes, je to smiešne...
Sama už vieš, že mu šancu dáš, tak načo sa nás to pýtaš ???
@veselo_neveselo to či a nechá pri ďalšej kríze nebudem vedieť pokiaľ to nevyskúšam ,@melindaaaa ja sa o tomto s ním už baviť nebudem , budem pripravená aj na túto možnosť a určite sa nebudem trápiť tým či zdúchne alebo zostane a večne o ňom pochybovať.
@marcellka32 ako ho obhajujem ? Píšem len fakta. Čo mám na neho nadávať že je to hajzel , zmrd a kurevník , keď teraz taký nie je ? Že urobil to čo urobil ? No áno urobil , viem to ja a vie to aj on a ako teraz čo , budeme doživotne po sebe štekať ako psy ?
a ako si on tu druhu sancu predstavuje.
spolocne byvanie? sex? rande? ci zatial len ako rodicia?
a ako si on tu druhu sancu predstavuje.
spolocne byvanie? sex? rande? ci zatial len ako rodicia?
@pralinka25 neviem , vôbec to neriešim . Nechám to na ňom , keď mi to bude nepríjemné alebo to bude hr, hr stopnem to .
jasne. rob tak ako to citis ty. nenut sa do nicoho. cas vela veci vyriesi aj sam. uvidis ako to bude plynut
Autorka, ved je to na tebe. Ked to chces s nim vyskusat, skusaj. Nerozumiem potom tomu, naco tato diskusia, ked si evidentne rozhodnuta.
Nikto netvrdi ze mate po sebe stekat, ze sa mate hadat alebo pestovat v sebe nejake negativne postoje. To vobec. Ale vztah s takym clovekom by som ja nebudovala, necakala by som na dalsiu podobnu lekciu. Proste by som mu neverila, ze sa nezachova rovnako, a v nedovere ja nedokazem zit. Ale ty si ina, tak sprav podla seba.
Ahoj. Nečítala som všetky príspevky vo vlákne, len niektoré a všetky tvoje odpovede. Vyzeráš byť veľmi rozumná, citovo rozhľadená a realisticky sa na svet pozersjuca žena. Klobúk dole. Vidieť, že si si v živote niečim prešla.
Ja na tvojom mieste by som to určite skúsila (áno viem, som v menšine oproti tým hnusným komentárom 🙈). Počúvaj svoje srdce a svoju intuíciu. Nemusíš počúvať rady iných, ver v seba a drž sa 🤙🏽
Ahoj 🙂 ja sa teda tiež pridávam k menšine a dala by som mu tu šancu...veď ľudia sa menia ale možno by Vám prospelo časom aj nejaké to rande o samote aby si zistila či sa vlastne máte o čom rozprávať mimo deti...či aj po tej jeho pozitívnej zmene máte nejaké spoločné témy a názor ako chcete žiť nielen ako rodina ale aj ako partneri 😉
Držím palce a daj vedieť aj časom pls ako si sa rozhodla...

@marcellka32 bola tu téma, kde chcela trocha vypadnúť žena. Väčšina ju podporila. Ja tiež. Ja ho neobhajujem, ani nepíšem, že by som s tým bola v pohode, že sa venčil dva roky. Ide o to, že je to človek, ktorý autorke stál za to založiť si rodinu. Má s ním deti. Teraz je to jeho lepšia verzia. Taká, akú potrebovala celý čas. Prečo by nemohol človek potlačiť svoje ego a dať mu druhú šancu? To neznamená, že zabudne na to trápenie s troma malými deťmi sama. On by pravdepodobne skončil na psychiatrii a na liekoch, keď bol v takom stave. Autorka by z neho aj tak veľa nemala. Bolo by to možno menej ako dva roky, to je fakt. Ale dostal by ,,nálepku" pacient. Ja sa viem vcítiť aj do nej, ale aj do neho. To je ten rozdiel v mojom potoji a Tvojom.
@anketkarka pacient z čoho? Že sa mal starať o 3 deti? No zrejme máme každá iné myslenie, zakladam si rodinu s vedomím, že viem do čoho idem a čo to obnáša, a nie že sa budem z toho rútiť...asi tak.
Či ty si myslíš, keby si odišla od detí na 2-3 roky tak ťa potom partner veselo prijme opäť? Už to aj tak nemôže fungovať ako predtým, jedine žeby jej vytreli pamäť...toto je môj postoj