icon

Druhá šanca po rozvode

30. máj 2025

Som rozvedená matka troch detí . 10 a 7 ročných dvojičiek , všetko chlapci .Manžel jedno ráno vstal a povedal mi že musí odísť na týždeň , dva z domu , inak mu prepne. Táto krátka dovolenka sa pretiahla na dva roky , potom nasledoval rozvod. Som 4 roky rozvedená a dva roky som sa starala sama o deti ešte ako manželka. Keď odchádzal ráno s rupsakom , deti mali 4 roky a 1 rok . Je IT pracovník a takto si dva roky behal po svete, dával fotky na facebook a instagram , sem tam mi poslal nejaké peniaze na deti aby sme neumreli od hladu . Deti museli ísť do jaslí a ja do práce. Keď som sa ho viackrát pýtala prečo to urobil , že on musel , lebo že by si strelil do hlavy, že si neviem predstaviť čo on prežíval .
Po rozvode rok neplatil na deti , vraj od žiaľu čo som mu to vyviedla. Potom zrazu začal platiť a doplatil všetko zmeškané a aj dosť navyše. Momentálne vzorne platí a deti si pravidelne berie, kupuje im oblečenie , platí krúžky , keď je potrebné chodí s nimi po lekároch . Pred mesiacom mi z ničoho nič napísal že by chcel druhú šancu , že si veľmi dobre uvedomuje ako sa choval a čo mi urobil . Ja som po trojročnom vzťahu , ktorý som ukončila pre zhoršujúci sa vzťah môjho priateľa k mojim deťom .
Pred dvoma týždňami mi ochoreli dvojičky - obidve šarlach , neskutočne vysoké teploty , zvracanie , nespala som niekoľko nocí . Prišiel do nášho starého bytu a 4 dni tu bol a vstával k nim v noci aj on na striedačku , dávkoval antibiotiká , nakupoval jedlo , nepýtal za to žiadne peniaze. Obidvaja synovia boli ešte sním celý týždeň ale už u neho doma na doliečení , ja už som musela do práce.
Dnes ráno mi pípala sms a znova sa pýtal na druhú šancu , či by som mu ju dala. Dali by ste ?

lienka.7
31. máj 2025
@anonym_autor

Takto sa chová skoro tri roky , že na deti platí , kupuje im veci , berie ich na dovolenky aj k moru , do hôr, chodí s nimi po turnajoch , platí krúžky. Napriek tomu , že s nimi nebol určitú dobu , chlapci ho majú veľmi radi . Keď nie je s nimi , volajú s ním , skypujú . To nie je že posledný mesiac , dva .
Takže dnes ráno som mu napísala tak ako ste mi niektoré poradili , že sa druhú šancu nevylučujem a ukáže čas ako sa to vyvinie. Načo mi odpísal že je veľmi rád a že si to mimoriadne cení .
Ja som sa otvorila druhej šanci , nechám tomu čas a uvidíme. Nepociťujem stratu hrdosti a ani to že by so mnou niekto zametal , dostala som šancu sa rozhodnúť bez akéhokoľvek nátlaku . A ja som sa rozhodla týmto smerom . To však neznamená že mu od zajtra budem prať trenky a variť teplé obedy, ustielať po ňom posteľ. Je na ťahu a nech mi teda ukáže čo v ňom je.

@autorka jasne, teraz už keď sú deti veľké, to sa dobre hra na starostliveho tatinka... ale kde bol vtedy, keď si ho najviac potrebovala? Ked si musela do práce lebo ste nemali peniaze a on si vyletikoval po svete...Vtedy sa na Vás vykaslal. A na to by si mala v prvom rade myslieť. Na tatinka sa môže opäť hrať aj teraz, nech sa paci, nech platí dovolenky, výlety a neviem este co. Je to jeho povinnost. Ale ako partner by u mňa navzdy skončil. Len teraz neviem ci keď nebudeš "povolna" a súhlasiť so vzťahom, zase sa spakuje a odíde ci ako? A už len to, ze si ti on dovolí vyčítať, že čo si mu ty vyviedla??? A co vyviedol on tebe, to je ôk???

lienka.7
31. máj 2025
@marcellka32

mal pocit že keď neodíde že by nám a aj sebe mohol niečo spraviť.....NIE 🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩
Neviem či si slepá alebo blbá, prepáč mi....
On bol bohviekde a s kým, veselo dával fotky na sociálne siete z dovoleniek s milenkou (priznaj si to), kopla ho do riti, tak sa vracia k tebe...
Za ďalšie čo znamena presne druhú šancu?
Lebo do vzťahu s ním by som už nešla, bývať by som s ním nešla, voľný čas by som s ním netravila, takže čo znamená druhá šanca pre teba ? ....jedine tak že bude čas tráviť s deťmi a to už robí....takže ?

@marcellka32 no bud sa vráti k nej alebo si nájde inú... to je teda fakt "vyhra". Tak nech si nájde inú, nech sa paci, ja by som mu v šťastí nebránila. Jaj, ci potom skonci aj pretvárka co sa tyka starostlivosti o deti, lebo bude mať už "novú rodinu"? Toho sa ona boji... lebo keď ako pise ho nemiluje, naco by mu davala ďalšiu šancu???

marcellka32
31. máj 2025
@lienka.7

@autorka jasne, teraz už keď sú deti veľké, to sa dobre hra na starostliveho tatinka... ale kde bol vtedy, keď si ho najviac potrebovala? Ked si musela do práce lebo ste nemali peniaze a on si vyletikoval po svete...Vtedy sa na Vás vykaslal. A na to by si mala v prvom rade myslieť. Na tatinka sa môže opäť hrať aj teraz, nech sa paci, nech platí dovolenky, výlety a neviem este co. Je to jeho povinnost. Ale ako partner by u mňa navzdy skončil. Len teraz neviem ci keď nebudeš "povolna" a súhlasiť so vzťahom, zase sa spakuje a odíde ci ako? A už len to, ze si ti on dovolí vyčítať, že čo si mu ty vyviedla??? A co vyviedol on tebe, to je ôk???

@lienka.7 👍

asocial
31. máj 2025

Tie, čo ho zatracujete... Depresia a duševné ochorenia vedia byť ozaj hrozne nielen pre okolie ale aj pre jednotlivca. Ak to je to pravda a nemymysla si, dala by som šancu, keby som ho mala rada. Minimálne šancu byť otcom.

lienka.7
31. máj 2025
@asocial

Tie, čo ho zatracujete... Depresia a duševné ochorenia vedia byť ozaj hrozne nielen pre okolie ale aj pre jednotlivca. Ak to je to pravda a nemymysla si, dala by som šancu, keby som ho mala rada. Minimálne šancu byť otcom.

@asocial šancu byť otcom urcite👍 vsak tým bude tak ci tak. Ci sa nim bude alebo nie. Tu mam však pocit, ze na výber nie je. Bud "vsetko alebo nic"

april171
31. máj 2025

Urobil chybu, obrovskú, ale vyzerá, že sa z nej poučil. Nikto nie je dokonalý, všetci chybujeme, každý inak. Niekto sa z toho poučí, zapracuje na sebe a to ja osobne považujem za dôležitejšie než to, že urobil chybu. Áno, vykašľal sa na teba, ale koľkí neodídu a napriek tomu, akoby ani neboli prítomní? Takých tém je tu jedna denne.
Myslím, že si urobila dobré rozhodnutie.
Mimochodom, výraz ja by som nikdy ... som naposledy povedala niekedy pred 40kou 😁

procrastique
31. máj 2025
@asocial

@asocial Ale prosím ťa, manipulátor je to a nie psychiatrický pacient :D

zuzanita1609
31. máj 2025

Je to jej rozhodnutie,my sme len povedali,tak ako sa pýtala,že čo by urobila každá z nás. Keď to tak cíti a rozhodla sa dať šancu, naše názory nie sú podstatné. Len som povedala osobne za seba,že ja by som mu už nedokázala veriť a byť neustále na "ihlách",kedy sa opäť zbalí,pri prvej ďalšej kríze,nemala by som na to nervy. Ako tak to vďaka Bohu zvládla bez neho vtedy,kým boli deti malé,teraz by som sa už ani nezamýšľala, niečo s ním riešiť. O deti nech sa stará, platí,je to jeho povinnosť,nie ochota zrazu nájdená, ale čo by sa týkalo mňa,úplný "psí čumák". Autorke však prajem,nech už nikdy nemá ani len pocit,že by svoju danú "druhú šancu" oľutovala. Osobne, neverím,že ľudia sa menia,menia sa len okolnosti.

eternity24
31. máj 2025

Ahoj. Z tvojich reakcii mi prídeš ako triezvo zmýšľajúca zena. A páči sa mi tvoj koncept, že by si to s ním skúsila znova pomaly. Zacnite napr spolu tu turistiku, viac sa rozpravat, tráviť spolu čas. Nie hneď spoločný sex a bývanie. Keď s tým on bude súhlasiť a uvidíš čo to prinesie.

januska20
31. máj 2025

Takýto príbeh sme "sledovali" u susedov. Lenže v opačnom postavení.
Postavili si spolu dom a ona asi po roku čo tu bývali od neho odišla.
Mali spolu 2 chlapcov, tú ostali s otcom v tom dome, ona odišla len do vedľajšej dediny do bytu.
Rozviedli sa, majetkovo vysporiadali. Suseda som videla koľkokrát len tak sedieť a hľadieť do blba. Jeho švagriná (moja kamarátka) mi vravela,že on bol tak z toho hotový,že sa oň celá rodina bála,že si niečo urobí.
Sam chlap ostal s dvomi chlapcami v puberte.
Po 4 rokoch od jej odchodu ju zrazu vidím ako vešia prádlo. Prvé čo mi napadlo,že je možno sused niekde v cudzine a prišla ku chlapcom.
Lenže sused sa zrazu objavil na terase, hladkal ju, bozkával.
Prišla prosikajúc naspäť po 4r. Vraj sa znova vzali, ale to neviem naisto. Žijú spolu , majú tretie dieťa a "báječná ženská" je opäť pri svojich deťoch a (ex)manželovi.
Báječná ženská- na jej 30tku jej dal zahrať v rádiu túto pieseň. A ona o 2-3 roky potom od neho odišla.

zuzanita1609
31. máj 2025
@januska20

Mali spolu 2 chlapcov, tú ostali s otcom v tom dome, ona odišla len do vedľajšej dediny do bytu.
Rozviedli sa, majetkovo vysporiadali. Suseda som videla koľkokrát len tak sedieť a hľadieť do blba. Jeho švagriná (moja kamarátka) mi vravela,že on bol tak z toho hotový,že sa oň celá rodina bála,že si niečo urobí.
Po 4 rokoch od jej odchodu ju zrazu vidím ako vešia prádlo. Prvé čo mi napadlo,že je možno sused niekde v cudzine a prišla ku chlapcom.
Prišla prosikajúc naspäť po 4r. Vraj sa znova vzali, ale to neviem naisto. Žijú spolu , majú tretie dieťa a "báječná ženská" je opäť pri svojich deťoch a (ex)manželovi.
Báječná ženská- na jej 30tku jej dal zahrať v rádiu túto pieseň. A ona o 2-3 roky potom od neho odišla.

@januska20 ľudia sa proste nemenia... ľúto mi toho chlapa tiež.

calin
31. máj 2025
@procrastique

@asocial Ale prosím ťa, manipulátor je to a nie psychiatrický pacient :D

@procrastique keby manipuloval - ani by sa nerozvadzali..tak by vedel hrať divadlo, ze žena by si ani nevšimla, ze je preč. Všetko by otocil proti nej ...tu sa to očividne nedialo. Neidem tu písať ani svoju radu ani názor - nakoľko by sa k tejto téme mali vyjadriť take, ktoré to majú za sebou. Navyše je to velmi individuálne. Dotyčná autorka.. vie posúdiť aký mala život s nim pred ich odchodom.

nelka93
31. máj 2025

On opustí 1 ročne dvojičky a 4 ročne dieťa, potom sa vráti a teba začne obviňovať, že je to tvoja chyba? A ty mu to zeries? Dúfam, že máš aspoň štipku rozumu a sebaucty a pošleš ho do riti.

oneinamillion
31. máj 2025
@anonym_autor

@pralinka25 neviem , vôbec to neriešim . Nechám to na ňom , keď mi to bude nepríjemné alebo to bude hr, hr stopnem to .

@autor si rozumná a zjavne aj veľmi silná žena. A držím ti palce.
A narozdiel od väčšiny žien tu ti rozumiem. Mám doma chlapa, ktorý by asi dokázal urobiť niečo podobné. Asi by neodišiel na dva roky, ale.. občas sa mi zdá, že by to možno aj bolo lepšie. Nie každý človek má na to duševnú kapacitu, byť rodičom, odsúvať donekonečna seba a svoje potreby.. akokoľvek nepochopiteľné a sebecké sa to môže na mamičkovskom fóre zdať. Je medzi nami kopu dospelých s nediagnostikovanou PAS.. napríklad.
A to nepochopí nikto, kto to nežije..
Takze ešte raz, držím palce

liliana8
31. máj 2025
@januska20

@januska20 a druha sanca im vysla?

januska20
31. máj 2025
@liliana8

@januska20 a druha sanca im vysla?

@liliana8 ten tretí syn bude mať 4 roky, čiže tých 5 rokov sú opäť spolu.

20erika07
31. máj 2025

Minulosť sa zmeniť nedá, o svoju budúcnosť máme ešte šancu zabojovať. Nevyskusas, nevieš. Možno tá druhá šanca vyjde. Len by som to nebrala uz tak vážne, bud to vyjde alebo nie. Kvôli deťom sa to oplatí.

malary
31. máj 2025

Snáď áno. Ale asi by som povedala, že nie je to, akokeby sa nič neudialo. Tiež po tom všetkom potrebuješ čas. A ak zrejme "dorástol" za šancu to stojí.

tatisna
31. máj 2025

Takže 6 rokov bol preč a chce druhu šancu...takto teoreticky by som dala tu šancu keby sa napr. po roku max dvoch vrátil že mu preplo...ale 6 rokov je veľmi dlhá doba. Možno keby 6 rokov sekal dobrotu, ved si ho otestuj, povedz mu ze vzťah teraz nechceš (ved si po rozchode ak son dobre pochopila) a uvidíš ako sa bude správať...

autor
31. máj 2025
@tatisna

Takže 6 rokov bol preč a chce druhu šancu...takto teoreticky by som dala tu šancu keby sa napr. po roku max dvoch vrátil že mu preplo...ale 6 rokov je veľmi dlhá doba. Možno keby 6 rokov sekal dobrotu, ved si ho otestuj, povedz mu ze vzťah teraz nechceš (ved si po rozchode ak son dobre pochopila) a uvidíš ako sa bude správať...

@tatisna dva roky bol preč a potom sme sa rozviedli . Po rozvode sme 4 roky. Po rozchode s bývalým partnerom som asi pol roka .

simcas75
1. jún 2025

Ja by som dala druhú šancu. Keď je tam ten progres v jeho osobnosti ako pišeš, tak prečo nie. Určite by som nato šla ale pomaly, žiadne také že sa hneď nastahuje, tú druhú šancu si musí zaslúžiť. Vlastne si musíte začať budovať vzťah medzi vami ako keby odznova, keďže pišeš že city z tvojej strany nie sú.

eliska13
1. jún 2025

Keď mu poviem teraz nie , on sa pohne teraz dopredu a nájde si zrejme inú ženu pre život , nemôžem predsa od neho očakávať aby bol do konca života sám . A ja sa budem možno pozerať zvyšok života ako mu to perfektne funguje s inou ženou a cudzími deťmi .

Obidvaja ste si vyskúšali iný život ty si pochopila, že nikto cudzí ich nebude mať tak rád ako bio otec, on zistil, že rodina je to, co mu chyba.Cisto pragmaticky by som ho prijala aj, keď to čo spravil je neodpustiteľné.Sklaniam klobúk ako si to zvládla s nadhladom a nezrutila sa.
On si skôr niekoho nájde ako ty s 3 deťmi buďme realisti.

luba98
1. jún 2025

Zistil, že všade dobre,ale doma najlepšie, už len sex mu chýba.Keď mu budeš chcieť dať druhú šancu,najprv si vypýtaj vyšetrenie na pohlavné choroby,len pre istotu.Dostaneš aspoň trocha času na premýšľanie a keď bude súhlasiť,aspoň ti to napovie, že je ochotný urobiť čokoľvek a myslí to naozaj vážne.Možno to bude nový šťastný začiatok.

maya_hi
2. jún 2025

Dala nedala. Načo termín, jasné rozhodnutie. Nech sa snaží, stará o deti... nechaj to plynúť a uvidíš ako to budeš cítiť. Mal 2 roky čas si vetrať hlavu, ty si vypýtaj aspoň 2 roky na rozhodnutie. Užila si si tiež svoje peklo. Vôbec by som sa neponáhľala.

maya_hi
2. jún 2025
@eliska13

Keď mu poviem teraz nie , on sa pohne teraz dopredu a nájde si zrejme inú ženu pre život , nemôžem predsa od neho očakávať aby bol do konca života sám . A ja sa budem možno pozerať zvyšok života ako mu to perfektne funguje s inou ženou a cudzími deťmi .

Obidvaja ste si vyskúšali iný život ty si pochopila, že nikto cudzí ich nebude mať tak rád ako bio otec, on zistil, že rodina je to, co mu chyba.Cisto pragmaticky by som ho prijala aj, keď to čo spravil je neodpustiteľné.Sklaniam klobúk ako si to zvládla s nadhladom a nezrutila sa.

@eliska13 rak očividne aj on má problém si niekoho nájsť. ITčkár. Buďme realisti 😏

enmery
2. jún 2025
@eliska13

@eliska13 Tie 3 deti má aj on, nielen ona. Aj keby ich nemal vo svojej starostlivosti, bude platiť výživné na 3 3 deti. Až do ich dospelosti. Netreba strašiť len autorku.

ha_ha
2. jún 2025

Autorka, šancu si mu už dala, takže asi škoda písať. Ale to, čo urobil, bola zrada najhrubšieho zrna. A to, že on si dobre uvedomuje, čo urobil, tebe v tej chvíli nijako nepomohlo. Nechal ťa samú, bez pomoci, bez peňazí, bez informácií, kde je a kedy sa vráti a či vôbec. Tebe a deťom prevrátil život naruby, ty si musela s ročnými dvojičkami a štvorročným synom riešiť jasle a zamestnanie. A keď si sa po dvoch rokoch rozviedla, tak on sa ti (a deťom!) odvďačil tým, že ti rok neposlal ani euro, z pomsty za to, že si sa s ním rozviedla. Toto nie je skrat. Skrat by bol, vypadnúť s ruksakom na ten týždeň, ako ti pôvodne povedal. Ale on sa nevrátil po týždni, ani po dvoch, ani po roku. Ani obraz, ani zvuk, ani peniaze, ani záujem o deti. Len slobodienka a fotky zo sveta na sociálnych sieťach. Plus to, čo spravil po rozvode, že rok nepošle peniaze na svoje deti. Hovorí sa, nikdy nehovor nikdy. Ale nikdy, nikdy by som toto neodpustila a nedala druhú šancu. Nezaslúži si ju.

malary
2. jún 2025
@ha_ha

Autorka, šancu si mu už dala, takže asi škoda písať. Ale to, čo urobil, bola zrada najhrubšieho zrna. A to, že on si dobre uvedomuje, čo urobil, tebe v tej chvíli nijako nepomohlo. Nechal ťa samú, bez pomoci, bez peňazí, bez informácií, kde je a kedy sa vráti a či vôbec. Tebe a deťom prevrátil život naruby, ty si musela s ročnými dvojičkami a štvorročným synom riešiť jasle a zamestnanie. A keď si sa po dvoch rokoch rozviedla, tak on sa ti (a deťom!) odvďačil tým, že ti rok neposlal ani euro, z pomsty za to, že si sa s ním rozviedla. Toto nie je skrat. Skrat by bol, vypadnúť s ruksakom na ten týždeň, ako ti pôvodne povedal. Ale on sa nevrátil po týždni, ani po dvoch, ani po roku. Ani obraz, ani zvuk, ani peniaze, ani záujem o deti. Len slobodienka a fotky zo sveta na sociálnych sieťach. Plus to, čo spravil po rozvode, že rok nepošle peniaze na svoje deti. Hovorí sa, nikdy nehovor nikdy. Ale nikdy, nikdy by som toto neodpustila a nedala druhú šancu. Nezaslúži si ju.

@ha_ha ja rozumiem, čo chceš povedať. A bola to rana do srdca . Lenže odpustenie už nikomu nič nehovorí?
Šancu skúša dať, vyjde alebo nevyjde. Lenže neodpustenim blokujeme sami seba. A kopne sa človek. Niekedy tak, že naozaj sa rozum zastaví. Autorka bude najlepšie vedieť ako sa zmenil.

ha_ha
2. jún 2025
@malary

@ha_ha ja rozumiem, čo chceš povedať. A bola to rana do srdca . Lenže odpustenie už nikomu nič nehovorí?
Šancu skúša dať, vyjde alebo nevyjde. Lenže neodpustenim blokujeme sami seba. A kopne sa človek. Niekedy tak, že naozaj sa rozum zastaví. Autorka bude najlepšie vedieť ako sa zmenil.

@malary Veď píšem, že ona už sa rozhodla, je to jej vec. Ja viem odpustiť veľa, ale toto by som neodpustila. A keby aj áno, tak druhú šancu by v žiadnom prípade nedostal.

sisa0818
2. jún 2025

Mna by ale zaujímala 1 vec . Aký bol vás vzťah do toho dňa D , kedy odišiel .. ako sa správal