icon

Druhá šanca po rozvode

30. máj 2025

Som rozvedená matka troch detí . 10 a 7 ročných dvojičiek , všetko chlapci .Manžel jedno ráno vstal a povedal mi že musí odísť na týždeň , dva z domu , inak mu prepne. Táto krátka dovolenka sa pretiahla na dva roky , potom nasledoval rozvod. Som 4 roky rozvedená a dva roky som sa starala sama o deti ešte ako manželka. Keď odchádzal ráno s rupsakom , deti mali 4 roky a 1 rok . Je IT pracovník a takto si dva roky behal po svete, dával fotky na facebook a instagram , sem tam mi poslal nejaké peniaze na deti aby sme neumreli od hladu . Deti museli ísť do jaslí a ja do práce. Keď som sa ho viackrát pýtala prečo to urobil , že on musel , lebo že by si strelil do hlavy, že si neviem predstaviť čo on prežíval .
Po rozvode rok neplatil na deti , vraj od žiaľu čo som mu to vyviedla. Potom zrazu začal platiť a doplatil všetko zmeškané a aj dosť navyše. Momentálne vzorne platí a deti si pravidelne berie, kupuje im oblečenie , platí krúžky , keď je potrebné chodí s nimi po lekároch . Pred mesiacom mi z ničoho nič napísal že by chcel druhú šancu , že si veľmi dobre uvedomuje ako sa choval a čo mi urobil . Ja som po trojročnom vzťahu , ktorý som ukončila pre zhoršujúci sa vzťah môjho priateľa k mojim deťom .
Pred dvoma týždňami mi ochoreli dvojičky - obidve šarlach , neskutočne vysoké teploty , zvracanie , nespala som niekoľko nocí . Prišiel do nášho starého bytu a 4 dni tu bol a vstával k nim v noci aj on na striedačku , dávkoval antibiotiká , nakupoval jedlo , nepýtal za to žiadne peniaze. Obidvaja synovia boli ešte sním celý týždeň ale už u neho doma na doliečení , ja už som musela do práce.
Dnes ráno mi pípala sms a znova sa pýtal na druhú šancu , či by som mu ju dala. Dali by ste ?

Strana
z7
lenkakravcova
3. jún 2025
@anonym_autor

@lienka.7 zaujímavé že ty tu podstatu chápeš viac ako ja , hoci nežiješ môj život , nevidíš mojich chlapcov . jednoducho som sa tak rozhodla , prípadné následky si ponesiem ja , nie ty a ani okolie. Ja, jedine ja .

@autorka
Tvoj manžel mal asi depresiu. Keďže hovoril aj o samovražde. Tym pádom bolo asi určite lepšie aj keď odišiel a dal sa časom dokopy, než keby sa mal fakt zabiť. Ak človek berie manželstvo že v dobrom aj zlom, tak do toho spadajú aj choroby. A tie psychické nie sú o nič menšie než fyzické. Tvoj manžel vyzerá že sa pozbieral a snaží sa. Takže za mňa áno, ja by som druhú šancu dala.
Držím vám palce.

ha_ha
3. jún 2025

Tak načo si zakladala diskusiu? Chceš mu dať druhú šancu, kvôli deťom a kvôli tomu, aby si on nenašiel inú a nebol šťastný s ňou, zatiaľ čo ty budeš sama s 3 deťmi, tak mu ju daj, nemusiš nikomu nič vysvetľovať.

mk22
3. jún 2025

Škoda zakladať diskusiu 😅
Véd si rob čo chceš, ako chceš, načo to vesas na net zbytočné sa ta dotýka názor kt ti nevonia.

autor
3. jún 2025
@mk22

Škoda zakladať diskusiu 😅
Véd si rob čo chceš, ako chceš, načo to vesas na net zbytočné sa ta dotýka názor kt ti nevonia.

@mk22 mňa sa názor druhých ľudí nedotýka. Nebola som rozhodnutá , rozhodla som sa. Beriem aj druhý pohľad , zamyslela som sa nad ním , ale to je asi tak všetko.

liliana8
3. jún 2025
@lienka.7

@autorka mňa to absolútne neiirituje, len potom naco sem vypisujes, ze co mas robiť? Keď ty vlastne všetko vieš.
Inak spočiatku mi ta ak bolo ľúto, ale prídeš mi ako taka sekera... všetko alebo nič, ty sa nemýlis a pod. Uz sa ani nedivím, ze mu z teba preplo. Ale zase si asi lepším riešením, ako by mal byť sám. Drzim palce

@lienka.7 to je dost drsne vyhlasenie, ze si za to, ze odisiel moze vlastne sama. Mozno je to fajn zena a on bol slaboch, mozno to iba nezvladol, mozno mal depresiu, mozno sa stala taka akou je kvoli tomu, co sa jej stalo a predtym taka nebola...takze trochu empatickejsie vyjadrenia by nezaskodili hovoris o niekoho zivote a tazkom obdobi.

lienka.7
3. jún 2025
@liliana8

@lienka.7 to je dost drsne vyhlasenie, ze si za to, ze odisiel moze vlastne sama. Mozno je to fajn zena a on bol slaboch, mozno to iba nezvladol, mozno mal depresiu, mozno sa stala taka akou je kvoli tomu, co sa jej stalo a predtym taka nebola...takze trochu empatickejsie vyjadrenia by nezaskodili hovoris o niekoho zivote a tazkom obdobi.

@liliana8 nikde som nenapisala, ze si môže za to sama, tak do mna laskavo neskac a neprekrucaj, ako to obycajne robievas. Aj iné jej tu napisali svoj názor, ale do tých nemáš potrebu sa obuvat a poucovat ich. Tak si zachovaj aspoň trošku objektivity. Ďakujem ti

calin
3. jún 2025
@liliana8

@liliana8 tiež som tvojho názoru. Žena tu príde po trosku povzbudenia a ešte sa tu do nej kopne. Koľke tolerujú neveru a sú vo vzťahoch, lebo nemajú kam ísť ...atď.
Autorka uz je v tomto silná, lebo ona podala žiadosť o rozvod a stále je to aj ona, ktorá to môže ukončiť, ked ten muž jej ŠANCU nevyužije na záchranu RODINY. Určite drzim palce - synovia zažijú všetky uskalia vzťahu, lebo život sa nedá len tak na linajkovat🍀

liliana8
3. jún 2025
@lienka.7

@liliana8 nikde som nenapisala, ze si môže za to sama, tak do mna laskavo neskac a neprekrucaj, ako to obycajne robievas. Aj iné jej tu napisali svoj názor, ale do tých nemáš potrebu sa obuvat a poucovat ich. Tak si zachovaj aspoň trošku objektivity. Ďakujem ti

@lienka.7 ja tak malo prispievam do diskusii, ze hlaska "ako to obycajne robievas" je odveci.A nemusis ludi urazat, ked im chces poradit. Da sa to aj slusne.

Strana
z7