Druhé dieťa na ceste a rozchod
Mám taký dosť závažný problém. S priateľom sme spolu 3 roky, syn má rok a čakáme neplánovane druhé. Zatiaľ bývame u rodičov mojich, ale snažíme sa čo najskôr odsťahovať.
Vec sa má tak, že už počas prvého tehotenstva sme mali medzi sebou dosť veľké problémy, keďže som sa dozvedela, že mi dlhý čas klamal a vypisoval kadejakým babám a podobne. Po pôrode to vyvrcholilo a boli sme chvíľu od seba. Akokoľvek to však vyznie, viem, že sme sa stále ľúbili a aj kvôli tomu a aj malému sme sa dali opäť dokopy a sľúbili si, že už to bude inak.
Ale, som druhý krát tehotná a veci sa opakujú. Nehádame sa kvôli minulosti, ale absolútne sa ku mne nespráva dobre. Všetko je prednejšie ako ja a dieťa. Ledva spolu spávame, vždy len keď začnem ja a mňa to psychicky ubíja sa mu doprosovat. Ani neviem ako sa nám mohlo druhé dieťa pri tom (ne)milovaní podariť.
Ja už neviem ako ďalej. Ani len nechce doma rodičom oznámiť, že čakáme druhé dieťa. Príde mi to, že sa bojí, čo mu povedia a že sa bude správať podľa toho ako mu oni nakážu.
sama sa sťažuješ , že s akým mužom žiješ a keď ti ženy napíšu pravdu, tak sú sliepky? Tak nehľadaj rady na forach alebo napíš že potrebuješ aby ti tvoj ,,úžasný,, život všetci odsúhlasili. Máš doma jedného kkta a keď to nevidíš ani po takýchto príspevkoch, tak stiahni chvost, ži ďalej svoj úžasný život a nesťažuj sa. Lebo v tom prípade si nič iné ani nezaslúžiš. Chlap na teba kašle, na jednej strane sa sťatuješ a na druhej napíšeš že v podstate nie je zlý? To ako fakt? Tak keď nie je taký zlý, tak sa nesťažuj, maj s ním aj 5 detí a nežiadaj rady. Typické pre ľudí, ktorí nedostanú také odpovede aké čakajú je, že začnú nadávať na tých, ktorí majú opačný názor
Nie, mne nejde o odpoveď ktorú očakávam. Mne ide o to, akým spôsobom tie ženy odpovedajú. Preto sú pre mňa sliepky, lebo polovica si sem príde riešiť svoje komplexy. Každý má právo na názor, ale prečo ho podávať ako najväčší zakomplexovanec?
Sama si dobre uvedomujem v akej som situácii a že to nie je najlepšie na svete, ale čakala som skôr niečo iné, ako ešte väčšie podrývanie. Chyba, to by som sa musela asi pýtať normálnych žien 👌 ktoré reálne aj majú záujem niečo pomôcť a nie len komentovať
@heleninamama prepáč ale v dobrom tu radili možno 3 🙂 a hej, svadbu riešiť budeme, ale keďže nevieme čo skôr okolo domu, toto je teraz trošku na druhom mieste...
Ohľadom toho prečo to nepovedal rodičov som sa pýtala a to už sme si vyriešili, chcel to poňať trošku ako prekvapenie zatiaľ čo ja som čakala že im to povie narovinu
70% tu automaticky nadáva aký je, aká som ja sprostá že som s ním, ale reálne žeby niekto poradil? To som skutočne nevidela v tých komentároch
"Som druhý krát tehotná a veci sa opakujú"
To tvoje hormony su problem, nie ten chudak "dobry otec".
Neries, vyckaj kym sa ti hormony upokoja. Uz bud trochu zodpovedna, tu uz nejde o teba. Na ceste je druhe dieta, ktore bude potrebovat otca. Lepsieho, ako je ten, co mas doma, nenajdes.
@oliolijanka veci sa opakujú som myslela to, že opäť sú tam nezhody, ale nie ohľadom báb
Ja viem. Ved sa spytaj ostatnych bab. Ved si precitaj prispevky na "Ach ti chlapi". Tehotenske hormony su svine, naozaj. Ono ti to nasepkava: "zabi ho, zabi ho..." 😀 a to pritom obycajny chlap a u teba dokonca dobry otec.
Nechaj ho tak, este sa ti bude hodit.
Strašne...ľutujem chúďatka deti...treba používať rozum pri výbere partnera, ženy, nielen sorry....vaginu
@akbara77 predstav si, rozum som použila a keby mám počúvať múdre reči väčšiny z vás, asi by som ostala zatrpknutá slobodná matka s dvoma deťmi ktoré by totálne zanevrela na mužov 😉
@oliolijanka ďakujem za porozumenie. Skutočne je dobrý otec, len je to chlap no, niektorí chlapi s deťmi absolútne nie sú a nepomôžu nič, ja keby vypadnem na týždeň tak viem, že je o malé postarané. Len keď som doma, je to pohodlnejšie aj pre neho nech sa starám ja. A keď mám nervy a tie vykypia, potom mám sto chutí ho prizabiť a nikdy ho už nevidieť 🙈
S tym rozumom naozaj neviem lebo spravit si dieta s partnerom s ktorym si nemala a nemas byvanie pre Vasu malu rodinu,to neviem co za rozum Ti dovolil . Ale odhliadnuc od vsetkeho, to co robi poza tvoj chrbat je velmi zle
Tak načo tu píšeš, keď nevieš prijať kritiku?
Skusila by som poradňu. Ak ma aj on zaujem o záchranu vzťahu. Mozno tam len čosi nehrá a ešte sa to dá napraviť.
@akbara77 to je kritika že si sem ženy prišli uhasiť nervy zo svojich dní? Ja chápem kritiku trošku inak, neberiem ako kritiku keď ma ide ktosi automaticky urážať že sme malé decká a neviem čo ešte. Keď človek nevie podať kritiku správne (tým nemyslím tak aby sa páčila mne, ale aby to neznelo ako zvyšovanie si sebavedomia cez druhých), tak to radšej nech do žiadnej diskusie ani neprispieva
Svadba ako úradný akt je záležitosť Max 1 týždeň, tam vás žiadna stavba nebrzdi.
@letfenixa nie, na úrade skutočne svadbu nechcem. Nepotrebujem tam síce milión ľudí, len dvoch svedkov, ale minimálne pekné svadobné šaty a obrúčky, plus čakanie tých pár mesiacov na svadbu v kostole. Už sme si tieto veci zisťovali.. a keďže potom minimálne posedenie s rodičmi aby nebolo zle, to tiež čosi bude stáť aj kvôli miestu a jedlu. Toto už vyriešené máme, nikde som nepísala že sa nechceme zobrať 🤷🏽♀️
Možno pri treťom sa už konečne zmení a bude z neho vzorny manžel
Nezakladaj diskusie....keď nie si schopná prečítať niečo iné, ako si chcela
@akbara77 nemám záujem čítať urážanie, pokiaľ vie človek vyjadriť názor normálne a nie niekoho zosmiešňovať, je všetko v poriadku. Ľudia, ktorí to nevedia, by sa do diskusíí nemali zapájať
Tak nejak neviem, o čom chces diskutovať. V názve témy máš rozchod, ale zároveň máte naplánovanú veľkú svadbu.
treba si s priatelom sadnut a povedat mu, co ti vadi. Rozchod neriesi problemy, ani nevytvara rodinu a harmoniu.
Vy vlastne nemáte žiadny problém, ako otec je ukážkový, prerabate dom, chcete sa zobrať, tehotenstvo podal svojej rodine ako prekvapenie, tak vo čo go? Všetko je v poriadku. 🙂
Je totiž dosť komplikovaná povaha. A väčšinou adminky týchto úžasných fór tak či tak menia názov podľa toho ako sa im to hodí, tentokrát to nechali tak ako som to napísala na pokraji nervového zrútenia. Vidím, že sa fakt neoplatí kvôli niektorým ani len vypísať sa z problémov, lepšie je to asi fakt držať v sebe.
Celeeee zle. Ste spolu veľmi veľmi krátko a už čakáte druhé dieťa. Podľa toho, ako dlho ste spolu, predpokladám, že ani to prvé nebolo plánované. Takže čakáš dve deti s debilom, nezabezpečení, vzťah v koncoch. Načo privádzas deti do takéhoto vzťahu? Nemala si snímať ani to prvé. A čo sa ti dá poradiť? Iba to, že neurob si s ním tretie dieťa. Skúste začať používať antikoncepciu. To je jediná rada, čo ti viem dať. Dve stratené existencie.

@anonym Zbytočne sa rozčuľuješ. Vybrala si si zle a prvý krok k lepšiemu životu je priznať si to.
Už dávno to nemal byť Tvoj priateľ, ale manžel - veď budete mať 2 deti. Ty chodíš s bruchom ako túlavá mačka a on sa k dieťaťu ani len nepriznáva. To je dobrý otec/muž? Máš veľmi nízko položenú latku úcty k sebe samej.
Žijete z milosti Tvojich rodičov, lebo tento dobrý otec ťa síce oplodňuje, ale nestará sa, že nemáte kde bývať. Nemajú sa o to starať Tvoji rodičia, ale on, nechápeš to?
Ten chlap sa s Tebou zrejme len zaplietol, deti urobil náhodou, necíti k Vám skutočnú zodpovednosť a nebaví ho rodinný život s Tebou. Nemiluje Ťa, je s Tebou len preto, že sa to od neho očakáva a stále si necháva pootvorené vrátka. A do toho neplánovane urobil druhé dieťa. Preto vyhľadáva iné ženy a je len otázkou času, kedy sa Vám ten "vzťah" rozpadne.
Keby si bola moja dcéra, tak by si si vypočula iné veci a veru by som Vás všetkých hnala. Zrejme si ešte mladá a sprostá, ale raz si spomeň na túto tému a prečítaj si, čo Ti ženy v dobrom radili.