icon

Emočná kríza - smútok, hnev, vina, strach

yanka8952
11. aug 2023

Ahojte dobré dušičky 🙂

Práve si vytváram živnosť a absolvujem o tom kurz, kde potrebujem poradiť. Úloha je spýtať sa nestranných ľudí na ich názor, preto som vďačná za každý komentárik..

Podnikať budem v oblasti energetická psychológia. Moja služba: sprevádzam klientov v emocionálnej "kríze" (napr.rozchod, smrť blízkeho, či len konflikty vo vzťahoch...) a učím ich, ako sa za 1 hodinu mojej konzultácie natrvalo zbavia nevydržatelných pocitov a dosiahnu emočnú stabilitu. Pracujem s technikou MET - na Slovensku ešte žiaľ neznáma technika.

Kto môže, nech mi prosím napíše názor na otázky:
1. Existujú podľa teba ľudia, čo zažívajú emocionálnu "krízu" a aj vyhľadajú pomoc?
2. Aké sú ich najčastejšie problémy. Aké majú vtedy potreby?
3. Myslíš, že by mohla byť aj takáto služba (ktorú ponúkam) na webe vyhľadaná a nápomocná?
4. Myslíš, že by boli ochotní ľudia aj za službu zaplatiť a ak áno, koľko približne? (min.max.)
5. Kedy ľudia dokážu nejakej službe dôverovať?

VEĽMI PEKNE VÁM ĎAKUJEM ZA VAŠE ODPOVEDE.
krásny víkend
s láskou
yanka🌹🌹🌹

Strana
z2
akiana
15. aug 2023

@pkgirl30 Ano, lebo nikomu sa nechce studovat tazku skolu a potom este robit atestacie. Takze kazdy si da nalepku “kouc” a pyta astronomicke peniaze za generalizovane formulky. Ak by nejaki koucovia naozaj fungovali, boli by sme vsetci stastni a spokojni.

poppy22
15. aug 2023

mne staci,ze sa pytas take trivialne veci,ze ci ziju ludia,ktori maju emocionalne krizy a vyhladavaju pomoc..to vazne?...ako keby si sa opytala,ze ci podla nas existuje dazd a ci ludia moknu..navyse netusis vyznam slova sarlatan..ach jaj...a ta druha otazka,sakra.to aky si ty odbornik,ked toto nevies?!?....

pkgirl30
15. aug 2023

@akiana Ja som o tomto hovorila vo svojom videu na YouTube, keď som hovorila o svojej depresii a panických atakoch, že ľudia sa mýlia ak si myslia že ich niekto zachráni a hlavne za neviem aký krátky čas. Ja som si tak isto našla terapeutku keď som si nevedela nájsť psychológa a bolo to len šťastie že som natrafila na takú ktorá chcela vedela pomôcť, ale všetkú robotu urobíme my. Ak my si nechceme pomôcť tak to za nás nikto neurobí, niekto nás môže naviesť ale hlboko do seba vytiahnuť všetok ten bordel môžeme iba my. Robí nám dobre niekomu sa vykecať ale ten dobrý pocit je len na chvíľu a zase sme len my sami s našimi problémami, buď si dokážeme prenastaviť tú hlavu a chcieť byť šťastní alebo prepadneme hlbšie a hlbšie do depresie a nikto nás z toho nevytiahne to dokážeme len my sami

akiana
15. aug 2023

@pkgirl30 Hlavne toto, ze vyrovnavanie sa so smrtou, to su tak narocne temy, ze skuseny psycholog si na ne trufne po x rokoch praxe, ja mam vystudovanu klinicku psychologiu. Tuto sa niekto ohana nejakym trapnym kurzom a pavedeckymi metodami, a este sa drzo opyta, kolko si ma uctovat.

Teraz citam, ze za jednu hodinu konzultacie sa natrvalo zbavit negativnych pocitov. Autorka, tomuto hadam ani sama neveris, a ak ano, tak ta niekto dobre od*bal, pravdepodobne ten, kto ten kurz predaval tebe. Prosim ta, venuj sa niecomu inemu.

kp7333
15. aug 2023

@yanka8952 a to si este necitala tento clanok 😂https://zena.sme.sk/c/23196518/transformacne-ko...

yanka8952
autor
15. aug 2023

@akiana Ďakujem za odpoveď. venujem sa energetickej psychológii. študovala som u nemeckého diplomovaného psychológa, ktorý práve preto prešiel po 9 rokoch do energetickej psychológie, lebo medicínska podľa jeho slov nepracuje efektívne. podľa mňa je v poriadku, ak chce niekto ísť za normálnym psychológom-každý má slobodnú vôľu a tí, čo chcú ísť alternatívou, pôjdu tam. je to ako keď sa chce niekto liečiť tabletkami a iný bylinkami alebo homeopatiou. ja pracujem so zdravými ľuďmi, ktorí len prežili niečo bolestivé a nevedia sa emočne z toho dostať. niektorí majú napríklad pocity viny a nevedia si niečo odpustiť, niekto je žiarlivý, niekto sa bojí nejakej udalosti a niekto je napr. smutný z rozchodu. ľudom sa po sedení uľaví a naučia sa, ako pracovať sami so sebou - to je vlastne cieľ.. no a s ľuďmi, ktorí majú diagnostikované vážne psych. "choroby" pracovať nechcem. takí sú už väčšinou aj pod nejakou medikáciou a tam je skutočne správny medicínsky lekár, psychiater a podobne..

pkgirl30
15. aug 2023

@akiana ja som sa z depresií dostávala zhruba tri roky, je veľmi ľahké do toho padnúť ale vyhrabať sa z toho je veľmi náročné. alkoholizmus, choroba, smrť všetko sú to tak ťažké témy že to nejde z jedného dňa na druhý

@kp7333 Prácu Kataríny Runy z časti poznám, v niečom súhlasím v niečom nie. Ale je na nás a na našej slobodnej vôle komu budeme veriť a čomu sa budeme venovať. Nemyslím si,že len ten čo má diplom môže pomáhať. Môžu existovať ľudia čo nemajú diplomy neštudovali to ale majú v sebe nejaký ten dar ten talent že pomôcť vedia. ale ako hovorím je ich veľmi málo a sú hlboko zahrabaní takými čo chcú len zarobiť

yanka8952
autor
15. aug 2023

@poppy22 Ďakujem za tvoj názor. Otázky mi boli položené v kurze, čiže sú len prekopírované. Nejde o to, čo si myslím ja- ani v prípade "šarlatána", ale o to, čo odpovedajú ľudia na ulici (v tomto prípade tu). A áno, žiaľ muži napríklad odpovedali, že si radšej všetko spracovávajú sami, nehľadajú pomoc, lebo by im to prišlo ako poníženie. U žien je to väčšinou inak. tak len toľko k tomu.. ešte raz vďaka, veľa som sa pri vás naučila. pekný deň prajem

yanka8952
autor
15. aug 2023

@pkgirl30 Vďaka. súhlasím, že práca sa deje v našom vnútri a nie, keď očakávame, že nás niekto spasí. a mimochodom som rada, že si našla z depresií cestu von. ja som stratila pred rokom kamarátku - ktorú trápili depresie. zomrela v septembri. prajem veľa úspechov

pkgirl30
15. aug 2023

@yanka8952 mrzí ma strata tvojej kamarátky. Želám ti všetko dobré 🌞🫶

sisaka
16. aug 2023

@yanka8952 nechápem, čo sa čuduješ reakciám. Žiadny normálny terapeut nesľúbi, že ťa za hodinu zbaví problémov, alebo nauči techniku, ktorá ťa ich zbaví NAVŽDY! 🤦‍♀️
Ale to Slováci sú podozrievaví, nedôverčiví voči dobrákom z cudziny, ktorí si až doteraz! mysleli, že všetci koučovia a “terapeuti” chcú len pomáhať ľuďom a vlastne tie peniaze, čo si za to pýtajú to je len taká symbolika a slovo šarlatán doteraz nepočuli a musia si ho dať druhými ľudmi vysvetliť 🤦‍♀️
Keďže 20 rokov žijem v zahraničí môžem ťa ubezpečiť, že ani tu to pre šarlatánov nie je také ľahké, prvotné nahrabanie peňazí a zarobenie na sprostosti druhých je asi väčšie, ale zúfalí ľudia robia zúfalé činy všade na svete, takí sa nájdu určite aj na Slovensku.
Dala som si tú prevratnú metódu MET do Google a našlo mi akurát Muscle Energy Technique. Žiadne milióny šťastných ľudí, ktorí sa navždy zbavili problémov po zázračnom hodinovom sedení. 🤔

Ako čitam, ty tych ľudí naučíš techniku ako sa problémov zbaviť…. Aha, takže, keď to do hodiny nezvládnu, tak je to vlastne ich problém, nie tvoj, predpokladam, že budú potrebovať niekoľko dalších sedení, aby ju zvládli dokonale a potom sa po pól roku zisti, že sú vlastne neschopní, výnimky v dave spokojných zákazníkov a nikdy sa ju nenaučia….

anika
16. aug 2023

@yanka8952 ja pevne dufam, ze uz ziadna zena nebude vyhladavat podobne rychlokvasene mentorky, koucky, sprievodkyne, ktore chcu Iba zarobit na neatasti druhych!

yanka8952
autor
16. aug 2023

@sisaka Vďaka za tvoju správu, rešpektujem všetky tvoje presvedčenia a tvoju reakciu. Ak naozaj chceš tým strácať čas - tak si vygoogli MET - meridian energetic technic podla Dipl. psychológa a Geštalt terapeuta Rainera Frankeho, tento týždeň mal o tom reportáž v televízii s herečkou - pani Katzenberg. Ak nie, je to tiež v poriadku 🙂 veľa úspechov prajem.

akiana
22. aug 2023

@yanka8952 Pozri sa, reportaze s hereckami v televizii nie su platna alternativa ku kontrolovanemu klinickemu vyskumu, toboz ked ide o pracu s nejakymi pochybnymi energiami. Keby si to studovala, vedela by si to. Takto si na urovni sarlatanov s krystalmi a energiami, ktori vedia len uskodit. Ale vidim, ze si presvedcena a hladas tu potvrdenie, takze kazda rada marna.

akiana
22. aug 2023

@yanka8952 Teraz som si to vygooglila. V podstate ide o to, plieskat sa po roznych miestach na tele a tym “uvolnit energeticke blokady”. Uprimne, cakala som vselico, ale sarlatanstvo az takehoto kalibru nie. A este chces tvrdit, ze tento zazrak za hodinu vylieci depresiu. Pane na nebi. No ja som len rada, ze ludia su voci tomuto maximalne skepticki ako vravis, to ukazuje, ze stale povacsine vladne zdravy rozum. Mimochodom, tvrdenim, ze vies liecit choroby technikami, ktore nie su preukazane jedinou vedeckou studiou a uz na prvy pohlad su totalny nonsens, riskujes okrem zdravia ludi aj legalne problemy. Beriem, ze nemas svedomie, a si schopna tahat od ludi peniaze za planu nadej, pripadne si totalne naivna a niekto vytiahol peniaze z teba za tento kurz, ale toto fakt nie. Uplne seriozne sa na to vyser a radsej si kup krystaly a tarotove karty, tym aspon nikomu neznicis zdravie.

yanka8952
autor
26. aug 2023

@akiana Zaujimavá dedukcia. Ďakujem za názor. Krásny víkend želám.

mamina7070
26. aug 2023

ja velmi podporujem kvalifikovanu terapiu ale to co si pisala o tej hodine ta hned diskvalifikujte
ak uz mam platit vyuzijem sluzby psychiatra/terapeuta ktory na to roky studoval

yanka8952
autor
26. aug 2023

@mamina7070 Rozumiem a ďakujem za názor. Pekný deň.

akiana
31. aug 2023

@yanka8952 Nechapes jednu vec - to, co sa deje na normalnej psychoterapii, nie je nejaka magia alebo spiritulalizmus, je to systematicke presmerovavanie synaps (spojenia medzi neuronmi) tak, aby sa deaktivovali alebo aspon oslabili negativne/skodlive myslienkove systemy, pripadne, aby sa posilnili tie dobre a zdrave. Tak funguje ludska biochemia v nervovom systeme - aktivnejsie synapsy sa zosilnuju a nimi prenasane myslienky sa zintenzivnuju, naopak tie slabsie sa oslabuju, az sa uplne odpoja. Roky vedeckeho vyskumu ukazuju, ze kognitivna, pripdne kognitivno-behavioralna terapia toto dokaze.

Clovek vsak nie je stroj alebo pocitac, teda tieto biochemicke procesy trvaju mesiace, az roky. Pocas tejto doby musi byt terapia pravidelna a kontinualna. Preto je psychologicky a biologicky nemozne, toto dosiahnut za jedinu hodinu. Je to ako tvrdit, ze dokazem za hodinu vyliecit leukemiu.

ktokolvek, kto ti tvrdi, ze to mozne je, je sarlatan a podvodnik. Tolko k mojej zaujimavej dedukcii.

Strana
z2