icon

Ex rieši hlúposti

2. feb 2023

Dcéra je v predškolskej triede a nikdy tam nechcela spať až teraz. Mne to je jedno lebo som na materskej ale ex mi vynadal že to sú veci o ktorých mame rozhodnúť obaja a on s tym nesúhlasí. Lebo keď bude u neho bude s ňou velmi málo. On nepracuje a nudí sa tak rieši same hluposti. Napr pre malu nepôjde do škôlky lebo on pôjde kedy on chce tak išiel pre nu moj muž a už mi vyvolaval že on si to neželá aby pre nu išiel ten ko...t a mám ísť ja. Dcéra k nemu môže ísť kedy chce a v poslednej dobe tam ísť moc nechce. On robi zo seba veľké chúďatko ako mu celý svet ubližuje, navyše pije pivo aj 5 za den, niekedy aj Fernet a fajčí aj keď na balkóne ale vadi mi to. Jeho mama mu kupila auto za 6 tisic a on už rok nerobí a ona ho stále financne podporuje. Keď niekde robí ide po 3 mesiacoch na PN lebo sa pri najmensej kritike zrúti. Bojim sa že z dcéry bude rovnaka padavka ako je on.

haley7897
2. feb 2023

A aká je otázka?

deti95060810
2. feb 2023

@haley7897 otázka? asi že čo má s takým chmuľom robiť...

haley7897
2. feb 2023

@deti95060810 nič, už urobila. Dcéru. Teraz je ex. Ak sa o ňu nieje schopný postarať tak smer súd. Inak je to len ďalší výkrik do tmy

anjelicek26
2. feb 2023

Najhorsia je ta posledna veta... btw. podla popisu je to alkoholik s depresiami, neschopny momentalne pracovat, mama sa o neho stara... Co sa toho tyka, ci dieta v skolke spi-nespi, to je uz o komunikacii, hadam sa dvaja dospely viete nejako dohodnut... ak je nespolahlivy, ries si malu uplne sama a nedebatuj (a nepouzivaj ho na vyberanie) dcery... on nemal ako vediet, kto po nu siel, keby si to s nim nepreberala... vysledok pri jeho charaktere bol aj tak ocakavany.

autor
2. feb 2023

No a ďalšia vec že neplati výživné. Na súd dcerineho otca nedám. Občas niečo kupi a zaplati krúžky...ako môžem sa na neho vykašľat. Len nemôže chcieť výživné on po mne na neho? Teraz je nezamestnany ma hypoteku, silou mocou chcel byt tak mu cela rodina pomohla s refinancovanim. Ja len že ak sa nezamestna čo potom? Nemôže po mne nič chcieť? Nie?

anjelicek26
2. feb 2023

Zavolaj jeho mame a dohodni sa s nou... on bude hodne nepouzitelny jedinec, otazne je, ci chodi aspon k psychologovi a problemy riesi... ked neplati vyzivne, tak ho v konecnej instancii - prinutia sa zamestnat (vyzivne vedia urcit aj nezamestnanemu zdravemu chlapovi raz dva) alebo zavru za neplatenie... a mozno by mu to aj prospelo...

autor
2. feb 2023

@anjelicek26 Dcéra mu natesena volala aby pre ňu prišiel a on ju zrušil že nebude skákať ako ona píska. Tak že pôjde Peťo a bolo... Psych pacient on je ale je kamarát s obvodackou.

iffushka
2. feb 2023

Prepáč, ale čo je toto za prístup, že ho nedáš mňa súd? To nie sú tvoje peniaze ale dcerine. Nemôžeš o nich rozhodovať to si kde zobrala? Schvaľuješ trestný čin? Ty máš naopak zákonnú povinnosť trestný čin nahlásiť.

Takže pekne krásne na súd. Či aký príklad chces dať dcére? Že sa jej veci prepečú?

dadka128
2. feb 2023

Treba ísť na súd ci chces alebo nie.. inak sa budes trapit a budes sa zbytocne stazovat ked nechxes aby ti bolo lepsie.. c ptoom si nebude tak vyskakovať.. predškolská co viem je povinná, ty si si malu dala na celodenný pobyt, on s tym nic nesmie urobit ani brániť byt dcere v škôlke..

anjelicek26
2. feb 2023

To mu akoze skolkarka volala z mobilu do skolky, nech po nu prijde (???) Kazdopadne musis ho dat na sud, ina cesta nie je. Tymto mu nepomahas, len ho podporujes v lenivosti, proste "nemusi" robit...nezarobi si ani na minimalny dochodok a kto ho v starobe bude opatrovat a financovat? Dcera, ktorej nedal ani cent, lebo mama povedala, ze ona ho na sud neda...hm logicke

deti95060810
2. feb 2023

nechápem ženy čo nepožadujú od ex výživné na dieťa...
ešte by som pochopila keby maminka bola milonárka a po finanč. stránke je za vodou, ale z príspevku sa mi zdá že autorka nie je tento prípad...

ja som exovi nedala dýchat - výživné musel platiť aj keď mal blbé rečí ako neuvidím ani cent...

autor
2. feb 2023

@anjelicek26 Ale nie sak mi povedala že mu chce zavolať tak som jej ho ho vytočila.

tosomja
2. feb 2023

Aj ty riešiš hlúposti. Že má auto za 6tisic, aj že nerobí. Že fajčí. 🤔...veď nech.
Daj ho na súd, keď chces mať kľud a poriadok.
A že si nepraje, aby tvoj manžel chodil pre vašu dcéru, zase si on môže trhnúť nohou, lebo ty rozhodneš kto pôjde a kto nie, keď je dcéra v tvojej starostlivosti. Len keď nemáte súdom určené, aby jedného dňa ti dcéru nevybral zo škôlky a nedá ti ju, lebo on je jej otec a nemáte určené nič.

autor
2. feb 2023

@tosomja Je v mojej starostlivosti a toho sa nebojim. On je strašne lenivý na to aby ju takto zobral.

lienka.7
2. feb 2023

Pokial je ex nezamestnany a ma problémy , viem ze kedysi bolo ze aj po rozvode moze takýto expertner požadovať od druhého vyzivne. Bolo to kedysi 5 rokov, neviem ci sa niečo zmenilo.
Cize si daj bacha, aby si ešte ty neplatila vyzivne jemu. Nieže ze on ti neplati na dcéru. Neviem na co čakáš...

tosomja
Autor odpoveď zmazal
tosomja
3. feb 2023

No keď nechceš udať, že ti neplatí výživné súdom určené, tak čo chceš vlastne? A áno, môže od teba chcieť on výživné na seba, veď mu aj dajú zapravdu, že ty jeho peniaze na dcéru nepotrebuješ, ale zato on potrebuje ešte pomoc 🤔 tak on bude hajzel, že od vás zoberie aj posledné, ale ty na dcéru nemyslíš. Tak potom asi máš dosť a môžeš ty pomáhať jemu.

ahhola
3. feb 2023

To bol dobrý výber 😅 dobrý ročník.

ahhola
3. feb 2023

Pozvi na kaficko exsvokru, ak je s ňou normálna reč, aj keď pricetna tiež nebude-auto povalačovi. Pripadne s jeho súrodencami ak má a preber to s nimi.

lubkavargova1
3. feb 2023

Tak nehnevaj sa, ale tato veta to zaklincovala: "Bojim sa že z dcéry bude rovnaka padavka ako je on." - z dcery bude taky clovek akeho z neho vychovas ty!!!
Vy tam obaja mate toho viac a zeriete sa navzajom a na to doplatia vacsinou len deti...mat takych rodicov co povie, ze z dcery bude padavka (predskolacka, cize este dieta), otec tiez bohvieco neni no neviem neviem...a potom sa cudujeme, ze tu napise nejaka 18 rocna zaba, ze "bojim sa ze budem cely zivot sama"...najde si taky isty toxicky vztah ako jej mama a zacarovany kruh pokracuje...

autor
3. feb 2023

Ex je z rozvedenej rodiny a mama z neho vychovala toto. Ona sa stavia do ulohy obete a on ju kopiruje. My teraz s mužom normalne žijeme mámej syna, dcéra vidí ako spravne funguje rodina. Môj muž ju zoberie na výlet, nakupy, do škôlky, na krúžky doma sa jej venuje. Snaží sa ju vychovávať ako otec. Nepijeme a ani nefajčime. Doma všetko robime spolu, vobec sa nehadame.. Svojho otca berie ako kamaráta on jej všetko dovolí ale nikam ju nezoberie. Napr ked je u neho na baletny kruzok ju o 17 nezoberie lebo je zima. Ja som iba chcela vedieť čo bude ak si nenajde prácu? Môže predať byt a ist k mame, nie? Podmienky na vyzivne nespĺňa, či? 5 rokov od rozvodu to ešte nie je.

flavica
3. feb 2023

je to otec tvojho dietata, to je fakt, ale preco akoze nepodat na sud, ze neplati vyzivne? ved tebe tiez nepadaju tie peniaze len tak z neba a dieta bude rast a bude toho potrebovat viac a viac, tak by ti to aspon nieco pomohlo.

autor
3. feb 2023

A ano bojím sa že bude po otcovi a nebude zvládať život...tak ale moja chyba nemala som jej takeho otca vybrať. Tak ale to by tu zase nebola. Keď sme sa spoznali pripadal mi vzdelany a navyše bol veľmi pekný, otca ma obvodaka tak som si myslela že super...

ahhola
3. feb 2023

Aj inteligenti vedia skalicit dieťa.... Chod sa exsvokrom a niečo vymyslite.

autor
3. feb 2023

Ja teda neviem ci by ho zatvorili kvôli výživnemu ale jeho rodina by povedala že ja za to môžem že je o väzení ...Dcéra ho ma velmi rada asi by ju to ranilo a mňa by znenavidela.

autor
3. feb 2023

Exsvokor ho minuly rok vydedil...lebo je povalac

simkima
3. feb 2023

@flavica presne tak tiez by som mu nic nedarovala

ahhola
3. feb 2023

😪 No teda to nedopadne dobre... s nim. Keď mu doktor nevedel pomôcť sa vzmuzit a pozbierať. Tam už bude slušná sociálna fóbia a rozbehnutý alkoholizmus, reálny svet vidí už len cez dcéru. Tatko nech mu vybaví Prednú horu, aspoň. Otázka, kto ho tam ako vyexpeduje, presvedčí, ze je to v hodine dvanástej. Aby ešte fernety nevymenil za niečo tvrdšie a neprefetoval celý byt. 🍀Drz sa🍀