icon

Existujú naozaj dobrí muži?

18. mar 2025

Ja asi nemám šťastie na dobrého muža. Stále sa sklamem. Potom mám pocit, že sa ani žiaden dobrý chlap nedá nájsť. Existujú vôbec? Vy, ktoré takého máte doma, čo pre vás robí? Čo si na ňom vážite? Potrebujem počuť, že existuje aj protipól k tomu, čo stretávam v živote ja. Vo svojom živote som poznala takých, ktorí buď holdovali alkoholu, neverníka, žiarlivca, lakomca, sebca, diktátora, kde som nemohla vyjadriť názor, ak bol iný, ako mal on, lebo sa hneď naštval, znevažoval moje pocity... Existujú aj dobrí chlapi? Takí, na ktorých sa dá spoľahnúť, verní, starostliví, milujúci a to všetko nielen pár mesiacov, ale už dlhé roky? Dá sa nájsť muž, ktorý si ženu váži a nosil by ju na rukách? Alebo to je chiméra?

Strana
z2
biba_18
18. mar 2025

áno, existujú 🙂

petamich
18. mar 2025

Mozno je to aj o ocakavaniach, lebo ja fakt nepotrebujem, aby ma niekto uctieval a nosil ma na rukach, chcela som normalny, zdravy, partnersky vztah, kde sme si rovnocenni (v pravach aj povinnostiach 😄) a kde si budeme jeden vazit druheho a taky aj mam, jasne, ze to nie je cele ruzove a uzasne, su aj tazke dni, kedze sme obaja komplikovane povahy ale overall, ano su
a existuju

mamamasama
18. mar 2025

Existujú. Akurát sme si ich už podelili. 🫣

deti95060810
18. mar 2025

verní? verní môže byť celé roky , potom príde 40tka popr. 50tka , pánkovi prepne a začne naháňať mladé čaje ... 😉

autor
18. mar 2025

@mamamasama no super

amonet
19. mar 2025

nuz. otrepane ale pravdive. pokial nemas rada sama seba a nemas poriesene svoje sebavedomie a traumy pritiahnes si do zivota co vyzarujes

biglovemom
19. mar 2025

Uplne súhlasím s
@amonet 👌🏻👌🏻👌🏻

martinka13
19. mar 2025

Samozrejme že existujú. V mojej rodine sú viac menej len takí. Treba si však uvedomiť, že nik nie je dokonalý a vzťahy sú o kompromisoch.

galganka
19. mar 2025

A existuje dobrá žena? Taká, ktorá nepovedie, ostane v dobrom, aj zlom, komunikuje, neofučuje sa nonstop, nerobí žiarlivostné scény za každú prkotinu, nemusí byť furt po jej, nemyslí si, že iba ona vychováva deti správne, robí pre partnera aj dačo romantické, vie ustúpiť, nájsť kompromis, pred kamoškami ho neohovára za každú blbinu a tak?

sense
19. mar 2025

Existuju

liaka
19. mar 2025

A nie je chyba v tebe? Si ty dobrá žena?

glorikarebeka
19. mar 2025

Ja môžem napísať že ten môj je dobrý

kaca222
19. mar 2025

Samozrejme, že existujú. Ja mám super manžela, vôbec sa nehádame a to sme spolu 10 rokov. Najviac si vážim to, že máme spoločné záujmy a čas trávime spolu. Ja som nikdy nechápala tie reči, že “partneri si od seba musia aj oddýchnuť”. Nechodí do krčmy ani von s kamarátmi, kamarátov máme spoločných, takže občas zájdeme na chatu s partiou, na výlet, cez týždeň chodíme do fitka alebo na lezeckú stenu aj so synom. Doma varí prevažne on. Máme spoločnú firmu, papierovačky riešim prevažne ja, takže on mi každý večer chystá večeru, kým pracujem. Nemáme čas na žabomyšie vojny.
Ale ja zase nerobím scény kvôli veciam, ktoré by mnohým ženám z koníka vadili 😃 napríklad, nakoľko sme pracovne vyťažení a voľný čas radšej trávime výletmi, máme často doma neporiadok. Upratujeme,, keď je čas a ten nie je vzdycky. Kľudne nechá spinave trenky a ponožky v kúpeľni na zemi, oblečenie na gauči, špinavý tanier na stole, tieto veci pre mňa v živote nie sú vôbec podstatné.
Ďalšia veľká vec, čo si na ňom vážim je, že sme obaja prirodzene prešli na rešpektujúce rodičovstvo a veľa krát má ešte viac trpezlivosti než ja. Namiesto toho, aby so mnou bojoval, vynadal mi čo za sprostosti počúvam, sám od seba si vyhľadával odborné články a podcasty o výchove a posielal mi to 😊

simsalabim
19. mar 2025

@deti95060810 zas nezovseobecnuj…
K teme - ano, existuju. Ale kazdy z nich je len clovek a ma nejake chybicky, rovnako ako zena. A po druhe, netreba zabudat, ze vo vztahu su 2 a treba na nom pracovat.

kuggis
19. mar 2025

Nenadarmo sa vraví, že sme zrkadlom našich rodičov. Pozri sa na vzťah tvojich rodičov je pekný? Otec ''nosí na rukách'' mamu aj po xx rokoch ? Potom musíš hľadať chlapa, ktorý je tiež z takej rodiny, kde mal takýto vzor, samozrejme sa to nedá úplne takto zovšeobecniť ale môže ti to pomôcť pri hľadaní, mne to pomohlo .Chlapi a chlapci z predošlých vzťahov mali vždy nejakú traumu z detstva, ktorú prenášali do vzťahu.

petracandle
19. mar 2025

No nie, všetky žijeme s tyranmi 🤦‍♀️🤦‍♀️😃

ivik4
19. mar 2025

Ano , da sa najst...

melanta
19. mar 2025

@deti95060810 nie každý chlap dostane po 40 druhú pubertu. A keď už hejtuješ mužov, tak buď rovnako kritická aj na ženy. Veľa mužov si nájde inú, pretože má doma nonstop ufrflanú ženu, ktorá na všetko pindá,je negatívnaa, nezaujíma sa o chlapa, nestará sa o seba, ktorá berie muža len ako nosiča príjmu do rodiny a vynášača smetí.

basaj
19. mar 2025

Och existujú. 🙂 toho najlepšieho pod slnkom mám už roky ja, ale mám ich v okolí veľa skvelých za ktorých by som dala ruku do ohňa. A k tomu, čo si na mojom manželovi najviac vážim - je podporujúci, ohľaduplný, poriadkumilovný, milujúci, zábavný, pracovitý, šikovný, zodpovedný. Nikdy na mňa ani len nezvýšil hlas. Ani po rokoch ma nazabúda prekvapiť kytkou, či drobnosťou len tak. Doslova mu ďakujem za to, že aj v najhorších chvíľach drží moj svet pokope. <3 a z celého srdca Ti prajem aby ste si takého našli aj Vy.

kiki68
19. mar 2025

Ano mam jeden kus doma, nepije, nefetuje, venuje sa rodine a domu, nerobi ziadne sprostosti. Proste vydareny kus, to vyvazit zlatom je malo

stvura
19. mar 2025

@kuggis inac fakt, moj otec je uzasny clovek a ja som rada ze mam podobny "kus" doma uz 22rokov 🙂

autor
19. mar 2025

@basaj ďakujem

autor
19. mar 2025

to je super, ženy, troška ste mi vliali nádej, ďakujem

miriamzba
19. mar 2025

Zopar ich je. Vsimaj si charakter, morálku, vyhybaj sa velkohubym frajirkom, čo si s..u do huby, nestalym a labilnym kusom, lenivcom, ale aj takym tým prezdobenym pozerom, to je asi také zakladne sito aby si nezabijala svoj čas s trubirohom, a nechaj chlapov aby sa sami prejavili. Pracuj aj na sebe aby si sa cítila sama so sebou dobre, aby si sa mala rada. Držím palce 😘

maminkadeticiek
19. mar 2025

Ja poznam naozaj "dobrych muzov"len takych trosku trulkou,tutkou.Dobri su,aj dobre zeny verim ze maju,ale su to take typy,ktore vedla seba dokaze reaoektovat len urcity typ zien.Chcem verit,ze ine zeny maju lepsie skusenosti.

jozeffezoj
19. mar 2025

Ano existujú a žijú so ženami ktoré sú ako tí muži ktorých opisujes 🙂

domkakvet
19. mar 2025

Ano su aj dobri muzi, ale je ich menej.

nevelyn
19. mar 2025

Som z rozvratenej rodiny, mama mala hrozny vkus na muzov. Ja som toho svojho vyhrala v loterii, bala som sa, ze dopadnem rovnako ako ona a mozno i vdaka tomu neznasam bad boys a pritahuju ma taki slusnaci, az sa mi kamaratky smiali. Napokon mam takeho manzela, ze ani neviem, co uviest na prvom mieste. S dobrym srdcom, plnohodnotny rodic, verny, "nepomaha", pretoze deti i domacnost su rovnako jeho ako moje a primerane tomu sa zapaja, platovo skoro dvojciferny nasobok priemeru. A sialene akcny, ale prednostne s rodinou, rad sportuje, dba o seba i svoje zdravie, cistotny, ziadne vykyvy nalad ani cholerizmus. A vtipny, iskra je tiez, a casto🙂. Mozno az prilis zapaleny do prace alebo nejakych aktivit, nevie pasivne oddychovat. Takze existuju, ale myslim si, ze moj je az extremna vynimka i z tych dobrych chlapov. Za mna pri vybere sledovat ako sprava k svojmu okoliu vratane byvalych (maju slusny, korektny vztah?), sledovat vztah k praci, chlapa, co chodi do prace, lebo musi, by som nestrpela, rovnako ako niekoho, kto sa na nu kazdy den stazuje. Potom vztah k zavislostiam, velmi si vsimat travenie volneho casu. A hned na zaciatku definovat, ze doma sa rozprava slusne, ze domace prace su oboch odteraz az navzdy, ak deti, tak svadba alebo spolocna nehnutelnost. Ziarlivost, cholerizmus a nadvazovanie novych vztahov by pre mna boli red flags. A taktiez mat tieto veci poriesene u seba, uzavrena minulost, dobra nalada, nebyt leniva a snazit sa nevyrabat problemy tam, kde nie su. A nenastavovat ocakavania podla okolia.

stvura
19. mar 2025

Ja sa snazim dvoch takych si doma vychovat...pri starsom (16r) sa mi dari vskutku dobre - myslim ze buduca nevesta bude spokojna - zrucny, prijemny, rozumny, nie je lenivy, no pri mladsom cholerikovi...no neviem neviem. Je to vyzva i pre mna ako matku, ale spravim co bude v mojich silach 🙂

alenka58
19. mar 2025

normálne je túto tému príjemné čítať - tiež mám svojho aj v okolí príjemných mužov - nakoľko tých negatívnych tém je tu veľa

zero1
19. mar 2025

Bože, kde je ten dobrý, verný, milý a pracovitý chlap?? Veď som ti ho poslal pred týždňom a povedala si mu, že ho máš rada ako kamaráta. 😺

Strana
z2