icon

Existujú spriaznené duše?

15. feb 2024
autor
15. feb 2024

Pytam sa preto lebo dávno pred rokmi som registrovala jedneho vtedy 20 r chlapca (ja 15) a veľmi sa mi páčil ale nikdy som ho nekontaktovala. Nasla som si priatela a o nejaké 2 roky mi napisal ten chalan… samozrejme som ho odmietla keďže som bola šťastne zadana ale “mrzelo ma to” a keby som nemala priatela urcite by som s nim chcela byt. Casom prišli vo vztahu s priateľom problemy a ta moja”platonická láska” sa ozvala znovu. Začali sme byt v kontakte ale vedel že som zadana a tak sme mali nastavené hranice hoci sme vedeli že obaja by sme chceli byt spolu. Potom som ale mala vycitky svedomia voči partnerovi a tak som kontakt stopla ale stale som si na neho hocikedy spomenula. Raz za pol rok sme si napisali a to bolo všetko. Trva to tak asi 6 rokov… ako vravím zase som mala vycitky a tak som si ho zablokovala na sociálnych sieťach no pred pár dňami som si na neho spomenula a čuduj sa svete, na druhý deň mi napisal SMS. A tak sme si chvilku pisali a uzavreli takú “dohodu” že o 10 rokov sa mu ozvem keď nebudem zadana a on odpisal že bude cakat :D a vždy keď som sa ho počas písania pýtala ci nema priatelku odpisal že nie, lebo caka na mna. Hoci raz sa mi priznal že bol vo vztahu keď sa ozval… a tak mi napadlo, nemoze to byt moja spriaznená duša keď to mame takto? Mame sa radi no nemôžeme byt spolu

jumama
15. feb 2024

Prave to tajomno ta pritahuje. Nezazila si s nim kazdodennost. Musela by si si s nim odzit kazdodennost ako s partnerom, aby si to vedela vyhodnotit. Teda aj dni, ktore by neboli naj aj vseliake problemy prekusat. Tak ako s tvojim partnerom. Ked si predstavis svoj terajsi vztah a mala by si na papier napisat 10 najhorsich veci, ktore vas rozdeluju a 10 najlepsich veci, ktore vas spajaju a potom ku nim priradit objektivne, kvoli comu sa tie veci deju, aky podel ma na nezhodach partner a aky ty - mozno kvoli povahe, vychove atd.... Myslis, ze vo vztahu s tym vysnenym by to bolo inak? Ze ma natolko inu povahu ako tvoj terajsi partner? Mozno by vam to slo lepsie ako s tvojim terajsim partnerom a mozno aj nie. Vzdy sa ta rovnovaha ustali inde a overi sa az dlhodobym spolocnym zitim.

katica06
15. feb 2024

Súhlasím s @jumama , mám spriaznenú dušu, a nikdy ma nenapadlo mať s ním vzťah, intímnosti,čo si opísala je skôr platonické... v každodennom živote by si mohla byť sklamaná

twinflame
15. feb 2024

Autorka, naco sa trapit? Ak s nim chces byt, daj sa do toho, chod do toho vztahu. Ci to vyjde alebo nie sa ukaze casom. Ked tak dlho na seba myslite a tuzite po sebe, nemas deti a nie si v manzelstve, je priestor veci zvratit a vyskusat ten vztah.

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
15. feb 2024

@twinflame praveze mam dieta, to je to najhorsie. A partnera ľúbim ale vadi mi na ňom vela veci (dosť podstatných) ale mame rodinu takze nechcem sa toho len tak vzdať

mia247
15. feb 2024

Ono, sú len dve možnosti : buď ísť do toho alebo s tým úplne prestať. Ja, bohuvdaka je to už pár rokov dozadu , som bola tiež takto opantaná a kvôli nemu som úplne zúfalá skončila u veštice :D ta mi to vysvetlila tak, že práve ten chlap bol mojou osudovou láskou ALE osudová láska nie je to, čo láska tvojho života. Osudovú lásku mi vysvetlila ako niekoho, koho stretneme v každom našom živote ale neznamená to že budeme žiť pospolku šťastne, je to niekto koho musíme stretnúť a poučiť sa z toho vzťahu. Ja som to presne tak mala, keď sme sa stretli mala som ten pocit ze ho odniekiaľ poznám a strašne ma to k nemu ťahalo no nemohla som si pomôcť . Akurát som sa z toho bludiska nevedela dostať 7 rokov. Dnes som stastne vydatá za najlepšieho muža na svete. Tak je to na tebe, možno je on len niekto kto ti ma dat životnú lekciu alebo niekto s kým budeš naozaj šťastná ale rozhodnúť o tom môžeš len a len ty . Ja ,pokiaľ by som mala naozaj fungujúci vzťah ani by mi len nenapadlo byť v kontakte s niekym iným..

jennky13
15. feb 2024

napisem to jednou vetou : Spriaznene duse neexistuju, len ti, ktori v to veria.
Kazdy dobry vztah si vyzaduje pracu na vztahu a vediet povedat nie, ked niekto jediny -spriazneny sa ti do vztahu tlaci.

kiwi3
15. feb 2024

spriaznene duse s niekym, koho v zasade ani nepoznas? tak neviem, ale ja si pod tym predstavujem nieco uplne ine. v zmysle, ze ste na rovnakej vlne a vacsinou si nemusite ani nic povedat, aby ste sa pochopili. ze sa spolu nikdy nenudite, ze mozte byt sami sebou, ze mate velmi vela spolocneho atd. v tom zmysle spriaznene duse urcite existuju. ale toto je len nejaka iluzia, ktora sa moze premenit v katastrofalnu realitu.

autor
15. feb 2024

@kiwi3 ale toto všetko spolu mame len je to cez telefón. Dokonca sme jednu dobu spolu vedeli aj pol hodinu volať (ako kamarati)

jumama
15. feb 2024

Autorka vies co je to zalubenost? Projektovanie nasich ocakavani do druhej osoby. Teda mame nejake sny a iluzie a predstavy o spriaznenej dusi a projektujeme ich - vidime ich v niekom, koho sme stretli, sopznali. Tuzime, aby tam tie vlastnosti boli. A az spoluzitim zistime, ci tam ozaj su, alebo su to len tie nase ocakavania, pobluznene tuzbou stetnut niekoho takeho. Reci sa hovoria a chlieb sa je. Ja viem, nechce sa to cloveku uverit, kym to nevyskusa 🙂

autor
15. feb 2024

Asi mate pravdu

pkgirl30
15. feb 2024

je to skúška, máš partnera a dieťa ale ozýva sa druhý... spriaznená duša neznamená že je to rovno intímny partner, spriaznené duše môžu byť aj matka s dcérou, brať so sestrou...to to mi skôr príde na dvojplamene ale to ti s istotou nepovie nikto...musíš si byť istá sama sebou koho v skutočnosti chceš, nie len preto lebo si myslíš že je to spriaznená duša, ľudia si takéto vzťahy idealizuju ale na každom vzťahu treba makať

rorino
15. feb 2024

Existujú,a nie je to o tom,že musia byť celoživotni partneri.Spriaznena duša môže byť aj kamarátka,bez akéhokoľvek sexuálneho podtonu.

zmrzlinka8
15. feb 2024

pol hodinu spolu volať? na mňa málo 🙂 ja viem aj 4 hodiny😀🤪