Extrémne záchvaty zúrivosti manžela: Ako tento problém riešiť?
Ahojte.
Tu už ne hovoríme o tom kto je cholerik.
Manžel má problémy s ovládaním svojej zúrivosti a hnevu..
Pre maličkosti úplne máva zahmlené pred ocami. Stáva sa až agresívnym
Vždy bol cholerik. Ale odkedy sme sa zosobášili sa to zhoršuje. Nadava mi keď je v razi, nemá problém zo seba povedať tie najhoršie veci, na svete. Ked sa ho snažili upokojiť je to ešte horšie. Nedá sa vtedy ani len chytiť. Úplne zúžené oči pery do čiarky zúrivosť zuby úplne stiska. Trieska veci o Zem hádže o Zem nadava.kludne aj na ulici zvCajne Nekrici ale je to ticha zúrivosť. . Ak ho výtoci niečo a pod. Nedá sa s ním nijako apo nijakom. Sú to maličkosti ako napr. V obchode niečo ked poviem a on úplne sycí hnevom až agresiou.
Mám z toho už hrôzu
Neviem čo robiť.
Samozrejme na dg k psychiatrovi ísť odmieta. Hoci som navrhla veľakrát. Ničí má to psychicky lebo inak je fajn chlap
Jeho bracho mi povedal že to majú v rodine aj starky ich bol taký a aj môj manžel.

@anonym_autor aj môj ma niekedy amok, hoci čím dlhšie sme spolu, tým je to zriedkavejšie. Ja som ho riešila hneď ako sa ukludnil, nechala som ho pekne si to vyžrať… nie som žiadna chuderka, aby po mne niekto hulakal ako zmyslov zbavený. Lenže! On mi nikdy nenadával, nikdy jeho amok netrval viac ako pol hodinu, a keď sa ukludnil, tak si uvedomil, že to bolo prehnane a mrzelo ho to. Nezvaloval to na mňa a teraz sa snaží predchádzať hnevu ešte v začiatku. Jeho dedko bol taký cholerik, ale dá sa s tým bojovať. On tvrdí, že cíti, keď ide ba neho zlosť… vtedy buď zo situácie odíde, alebo sa sám snaží vedome zlahcit ju. U tvojho mi to príde, že ma to v povahe, ale je aj pekne vychcany a nemá záujem tento problem riešiť. Úprimne.. dala by dom mu ultimátum a ak ho nedodrží, čo zrejme nedodrží, lebo ta už ani neberie vážne, proste by som to s ním ukončila.