Financie počas rodičovskej
Ahojte, ako to mate doma s peniazmi, tie ktoré ste na rodičovskom? Ja mam dve malé deti dostávam cca 530€ztoho zaplatím elektrinu, vodu, plyn, raz za pol roka poistku na auto, škôlku.. Ostane mi cca 300€ z toho sa snažím cca 100€ ušetriť. A teraz problém ostatné peniaze miniem v potravinách pripadne v lekárni ak sú deti choré. A keď miniem svoje peniaze, väčšinou mi to vydá na necelé 3tyzdne vezmem si do obchodu mužovu peňaženku a zaplatím jeho peniazmi. Miniem v obchode každý druhý deň cca 35€. On sa hnevá ze veľa míňam... Nekupujem žiadne hlúposti (občas nanuk alebo nejaké chrumky, cipsy deťom)... Aj sa povadime za to... Jeho nezaujíma co kupujem ale vidí len celkovú sumu..
Ale nie je lakomy, chodievame aj na výlety alebo si občas objednáme jest z restiky... Len neviem teda ci naozaj tak veľa míňam, mne sa nezdá.. Co myslite?
Co by robil, keby si mala RP 190 eur + rodinné pridavky cca 23 eur...?
@simca06022011 a sestra to vyriesila ako? Ci stale takto ziju?
@0silvia0 no nechcel jej dovoliť ísť ani pracovat, ale išla. Tak s hadkami fungujú samozrjeme roky, ale.to bolo u nich vždy (su spoli cca 5-6r), tam sú aj iné problemy od istej doby. Niekedy ju chyti ze sa na to vykašle ale nejak nič..
@simca06022011 no smutne, fakt, v takomto strese fungovat, ci mozem kupit, co mi povie, kedy chyti nervy, hrozne
Tak ja z rodičak poplatim škôlku (40€ + 50€ stravu), 2 paušály, internet, TV, odoberáme knihy každý mesiac 35€, v deň výplaty spravím veľký nákup (cca 150€ + drogéria, oblečenie ak niečo potrebujeme a lieky). Malinko mi zostane. Potom žijeme z manželovej výplaty (on platí hypo, elektrinu, plyn, tankuje do 2 áut)
financie su len zastupny problem... problem je ako s twbou komunikuje
Tak deťom nemôžem variť celý týždeň špagety s kečupom.... Na nárazový nákup nechodíme, chodievali sme ale už nie. Keď viem ze je v akcii mlieko tak kúpi aj 7kartónov ,alebo kura chladené a porcujem... Inak ostatné ja kupujem a teda len v jednote lebo do mesta chodím malo
Nie detom spagety, ale chlapovi🙄, bude spokojny, ze si neminula vela, pardon nepre****ala🙄
To vážne ? A prečo si s ním ? Ako môže niekto použiť takú škaredú nadávku pred deťmi ,o deťoch ,svojej žene ??? To sa nesmie opakovať NIKDY a keď nevychadzate ,treba to inak riešiť a nie že to nedovolí každý druhý deň nákup za 35 eur čo je úplne v poriadku ... Ty si hlavne nič nevycitaj .robíš dobre ,že nekupujes deťom .a vravíš že zajtra príde materská a zas bude dobre .ach veď teba financne tyra a dobrá si len na peniaze
Veď keby zarabas 1200 eur tak za 3 týždne ich tiež minies .lebo deti budú chodiť do školy .stále budu niečo potrebovať. On to bude kazdy mesiac nadávať škaredo ? Prosím ťa dohovor mu alebo sa ho zbav .kôli deťom aspoň
Ešte ti poradím . Zajtra kúp melón ,kúp si ešte jedny šľapky ,deťom kúp čo treba a tri týždne nech platí on. Prosím správ to .nech vie a buď sklapne alebo to ukončíte
tak zas minat kazdy druhy den v potravinach 35€ ako pises, je fakt dost. tie tyzdnove nakupy su dobre v tom, ze sa narazovo kupi, co treba, chce to samozrejme naplanovat, ale o to ide - bez premyslania, co kam ides kupit, minas zbytocne vela.
ako sa da kazdy druhy den tolko nechat v obchode? ano ceny isli hore, aj to pisem, ale o to viac v tom treba mat poriadok.
ja pocas tyzdna dopisujem na papierik na chladnicke, co sa minie, co treba kupit.
a do soboty sa to nazbiera, ze potom ide muz na velky nakup. pocas tyzdna do obchodu v podstate ani nechodim, mam rozplanovane, co kedy varim, niektore jedla varim tak ze vyjdu na dva dni.
podla vsetkeho v tom absolutne nemate system, on narazovo kupi co je v akcii 🙄
ak sa hneva, ze vela minas - tak nech ide na nakup on.
u vas je to ale sirsi a vacsi problem, nez len minanie 🤦🏼♀️
Celé to máte zle nastavené.Treba nakupovať v meste, alebo veľkom obchode a nie na dedine v najdrahších obchodoch.Preco chodíš do obchodu, každý deň či každý druhý?stačí raz veľký nákup prípadne ešte raz v strede týždňa.
Ty vyrataj koľko máte na stravu a to nech Ti muž "doplatí" nie, že ty platíš z rodicaku a ešte aj šetris
Vie tvoj muž koľko máte realne náklady na domácnosť strava, poistky a všetko?
Keď je živnostník vieš vobec koľko zarobí?
Veď hypo plus jeho odvody je 460 eur cca a čo robí so zbytkom?melon ani na konci sezóny nestojí 0,30 c.Ty nejazdis a platíš poistku na auto.
Áno, všetko je drahé a potraviny obzvlášť, ale ak by Ti dal príklad 200 eur ostatných 200 dáš ty nebude sa mu zdať, že stále pýtaš peniaze.
Lebo takto sa zdá, že Ti stále doma niečo chyba a, že nemáš systém či peniaze, aby si si normálne na celý týždeň nakúpila.A každý obchod nakupis aj kopu iných veci
@zuzuliennka1 35 každý druhý deň je cca 120 tyzdenne. To sa mi teda nezdá veľa ani náhodou. Nemusí nevyhnutne nakupovať blbosti, keď chodí často do obchodu. Niekomu viac vyhovuje systém menších nákupov.
Hlavne teba jeho výdavky na podnikanie zaujimat nemusia. Jeho odvody a pod sú náklady "podnikatelske". S domácnostou a výdavkami u vás to nič nema aby sa to rátalo do porovnania kto koľko platí na chod domácnosti.
@jaroe ano, ale ona nie je ten pripad. Oni ani jeden nemaju absolutne prehlad, co sa ako kedy kupuje, podla toho, co pise.
A teda mne sa to stale zda riadne dost. My sme 3clenna domacnost a 120€ tyzdenne, ak je to bez drogerie, uff dakujem pekne, my sa zmestime do mensej sumy a stravujeme sa len doma, ziadne restauracie pocas tyzdna, semtam raz mesacne si objedname donasku. Chce to len dobre planovanie, mat prehlad, co kde kupujem, vychytat akcie a nechodit na nakupy random len tak, lebo zarucene kupi aj to, co netreba a potom sa cuduju, kam im utekaju peniaze.
@zuzuliennka1 ako myslíš bez drogérie? Samozrejme ze všetko kupujem počas týždňa keď sa minie dajme tomu toaletak, vreckovky, šampón, sprchac, Avivaz, jar,.... Nekupujem to denne ale čo treba keď nie je a nekupujem ani značkové ale vždy podľa ceny väčšinou jednotarske. Akurát deťom kúpim šampón nivea ale to zas oni majú aj na pool roka spoločný. Sme 4clenna domácnosť, nik z nás sa nesravuje mimo domu (iba syn má desiate v škôlke). Tiež si píšem týždenný rozpis jedál a co mi na to chyba. Ale príklad pondelok nekúpim všetko lebo nemajú zeleninu ani ovocie po víkende, mäso chodieva len utorok a štvrtok tak vlastne v pondelok nakúpim co treba (aj to nie vždy majú lebo v ten deň chodieva tovar a kým to vložia) takže aspoň na prvé dva dni aby sme mali na varenie a stredu nakúpim co ešte chýba plus ovocie a zeleninu (aj tej zeleniny už minimum keďže už v záhrade dorastá kadečo) ak nemám mäso a potrebujem tak si ho nechám odložiť na piatok a v piatok teda to mäso a ešte ak chýba ovocie alebo žel. Na víkend... Plus teda rožky kupujem každý deň aby bolo na raňajky a desiatu mužovi do prace a na víkend chlieb.. Mne sa to nezdá až tak veľa, tých 35€ nie je vždy.. Dnes som minula 40€ ale viem ze v stredu sa zmestí do 15...

Treba chodiť na nákup spolu. A teda nie peniaze nemáte spoločne. Inak by si po bežných nákupoch ústa neotvoril. Môj švagor toto robil sestre dlho, proste ju len deptal, aby si mal kde zabrdnut a ju zhadzovať. Tiež ona bez účtu, maky príjem a platiť všetko z jeho...A on v minúte ako uhradila niečo volal, čo prečo a za čo... A blbé reči. Ako ja by som ho obesila :D Prestala by som sa mu spovedať, vysvetľovať, preratavat. Odkladaj si viac a nenakup. Povedz ze nemáš peniaze = nenakupis. Nenaje sa.