Financie počas rodičovskej
Ahojte, ako to mate doma s peniazmi, tie ktoré ste na rodičovskom? Ja mam dve malé deti dostávam cca 530€ztoho zaplatím elektrinu, vodu, plyn, raz za pol roka poistku na auto, škôlku.. Ostane mi cca 300€ z toho sa snažím cca 100€ ušetriť. A teraz problém ostatné peniaze miniem v potravinách pripadne v lekárni ak sú deti choré. A keď miniem svoje peniaze, väčšinou mi to vydá na necelé 3tyzdne vezmem si do obchodu mužovu peňaženku a zaplatím jeho peniazmi. Miniem v obchode každý druhý deň cca 35€. On sa hnevá ze veľa míňam... Nekupujem žiadne hlúposti (občas nanuk alebo nejaké chrumky, cipsy deťom)... Aj sa povadime za to... Jeho nezaujíma co kupujem ale vidí len celkovú sumu..
Ale nie je lakomy, chodievame aj na výlety alebo si občas objednáme jest z restiky... Len neviem teda ci naozaj tak veľa míňam, mne sa nezdá.. Co myslite?
Ten on je tvoj frajer a dom je jeho?
@maminazosatnika ja platím 8 eur. Na východe v škôlke na dedinke kde je 14 detičiek a je to úžasná škôlka 😍 pripomína mi moje dectvo😂
@jaga18 to sme si navysili zalohy pred rokom. Uvidime ci nam nieco vratia 😂 dufam ze taku spotrebu nemame. Ale teda teraz tak platime.
Muž platí všetko, ja robím nákupy len v menších potravinách. Fakt len keď niečo pochybí. Keď treba idem z rodicaku kúpiť nejaké oblečenie pre dieťa, pre seba keď chcem, drogériu kupujem väčšinou ja.
Áno škôlka na dedine.. Stravu platí on ale dieťa tam ma len desiatu. On kupuje napríklad vo veľkom mlieko, mäso,zemiaky. Ja už len do kupujem co treba.. Účet ja nemám lebo som si ho zrušila, dostávam penaize na poštu. Tých 100€ si odkladám hneď ako prídu a mam ich také tajné.. Z toho si kúpim keď niečo ja chcem alebo pre deti co by mužovi pripadalo zbytočne.. Alebo niekedy ich meniem aj na stravu keď už nemám svoje a on už orbi dusno ze veľa sa mina... Ale teda nerozdelujeme peniaze na moje a tvoje uplne ale tak celkovo ze to sú naše ale nestará sa na čo míňam ja, ešteže deti už nemajú plienky lebo to bola. Pálka teraz už kupujem len jednému na noc takže to sa dá.. Ja mam jeho peniaze k dispozícii stále, no keď miniem veľa tak je zle. Ale teda tým štýlom ze odkladá pre nás aj teda si ich užijeme aj ekd na dovolenku ideme (na Slovensku) tak teda nešetrí na nás vôbec alebo na výlete alebo tak.. Len proste takéto bežné výdavky ho vytrácajú lebo pondleok som minula 30€,utorok 35€,stredu 9€,vcera 18€ a dnes 30€ to už do pondelka nepôjdem. Ale inak sa snažím menej len just bolo treba aj prach na pranie, Avivaz, vajcia,.. Tak sa to nakopilo. A este som synovi veci objednala (to som dala 30€ ja a 30€ co mal z veľkej noci) a ešte čo som mala z narodenín peniaze co som dostala som si šľapky 9bjednala (ale aj mužovi som kúpila) takže to videl Naraz a už sa rozhadzujem... A možno ma. Pravdu šľapky nebolo treba, mohla som si aj u Číňania kúpiť za 5€..ale chcela som také "lepšie" (stali 18€)
Boze zena, strasne citat, nie to zit😔
@maminazosatnika U nas v Humennom napr. ;)
Ale teda len skolne samozrejme 🙂 Zas az taky lacny kraj nie sme aby sme do toho aj stravu vtrepali. Ta je okolo 25e mesacne.
Šľapky za 5e by som si nikdy nekúpila.
Véd si dostala k narodeninám, tak ich utrat na seba! Bez výčitiek kúp sebe. A nie dokladať na stravu..
Posli ho robiť aj tie male nákupy nech vidí ceny, možno nevie kolo stojí prach ci vajcia..
Wau,to su ake poplatky za skolky. V BA je to 70e + strava a pritom prispevok rovnaky a naklady tu ovela vyssie. Zvlastne to mate podelene. Ja som nikdy poplatky za byt ani hypo neplatila,to ide od muza,kedze zarobi viac a ja robim mensie nakupy + oblecko detom.
Ja toto nepochopim...to je nova moda na koniku alebo co? Byvat spolu, urobit si deti, ale peniaze delit na moje/tvoje a kazde euro prepocitavat? Ja si neviem predstavit takto zit. Odkedy mame spolocne byvanie, sme manzelia,mame spolocne aj peniaze. Sme MY=moja+manzelova vyplata. Nikdy mi manzel nevycital kolko a na co minam peniaze,rovnako ani ja jemu. Neviem si predstavit prepocitavat vydavky na polovicu, najma ked som bola na rodicaku a poberala 202€ aj s pridavkami. Co je to za zivot takto vsetko rozdelovat na polovicu?
@lentilka46 oni nemajú rozdelené peniaze, len manžel sa ešte nestihol adaptovať na vyššie ceny.
Tak primárne to nedelime len proste ze je to zaplatím keď som na poste ze ved to je jedno kto to zaplatí.. Sú to spoločne peniaze.. Ale na nákup potravín keď sa viackrát už platí z účtu jeho tak už roz*ebavam peniaze... Aj dnes bola skriepka lebo je pred výplatou (ale peniaze smaozjreme mame) ale proste išiel on do obchodu a ani sa ma nepýtal ci daco netreba ani neviem co išiel kupovať lebo som si robila vnútri akurta zobral deti a povedal ze "idem do obchodu, dúfam ze si všetko neroz*ebala".. Hovorím prosím? Však čo som ja kupovala len domov co treba. Ptm ma to tak naserie ze najradšej by som fakt všetko kúpila sama a mala pokoj lebo len zato sa stále hádame.. Mna už nebaví vysvetľovať ze to neminam na seba ale na jedlo pre všetkých...
Akoze fakt?
Ty platis energie a chod domacnosti on hypo. To ste si cca rovnako. Ak ty platis potraviny. Lieky… co je mozno dalsich 200€. Tak minimalne tolko nech ti dava muz mesacne…. To co si on ako zivnostnik plati a jeho pivo ci neviem co je jeho vec…..
ale aby ti neprispieval na deti? Teda nie tebe on svojim detom?
No keď to tak rátam v podstate len na jedlominieme cca 400€ za mesiac, lieky, nafta, oblečenie ( nekupujeme často, len keď deťom treba ) to je navyse...
Razne sa ohrad nad takouto vulgarnou komunikaciou, ake roz***ala? To ako sa muz s tebou rozprava? Nech robi nakupy on, ked ti nedoveruje. Ty pis listky co treba.
My máme od začiatku svoje účty a každý niečo platí. Nedelili sme to nejako špeciálne, že ty to a ty zase ono. Samé to nejako vyplynulo zo spolužitia. V čase RD sa manželovi zvýšili výdavky, ja som si vtedy platila len moje veci a drobnosti. Pri mojom nástupe do práce sa zase vrátilo všetko do starých koľají. Sme spolu už takmer 21 rokov, takže to funguje už dlho.
No skusil by mi manzel takto vulgarne povedat,co som daka zena z ulice,aby sa so mnou takto rozpraval? Ked sa mu nepaci,kolko minas, nech nakupuje on. Napis listok s tyzdennym nakupom a posli ho do lidlu,kaufu na velky nakup,ci on spravi za 30€nakup na tyzden..a potom sa ho opytaj,kde nechal tie peniaze, mozno sa spamata..
Keď on je v práci a keď príde u nás v obchode už nemajú "nič"... Ale je to všetko okolo tohto naprd.. V pondelok mi príde rodičak tak bude trochu kľud..
U nás sa finančne stará muž. On je hlava rodiny.
Platí všetko. Komplet. Nakupujem ja s rodinnou kartou najčastejšie, kam on posiela financie.
Ja keď niečo prispejem, je to na mojom dobrovoľnom rozhodnutí (väčšinou na nábytok..). Z RD kupujem oblečenie pre deti - lebo ti kupujem asi aj nad rámec potreby (tak aby som mala nejaké obmedzenie v tom), a pripadne nejaké špeciálne veci sebe, do domácnosti.
uz len pri tychto tvojich slovach mi blikaju vsetky kontrolky: “Tých 100€ si odkladám hneď ako prídu a mam ich také tajné.. Z toho si kúpim keď niečo ja chcem alebo pre deti co by mužovi pripadalo zbytočne.”
ja som od zaciatku na rodicaku, bez materskej, zaraba teda len manzel, mne sa o chvilu crta nejaka praca, ale NIKDY sa u nas nic nedelilo, kto co plati, ani som nikdy nemusela pre seba tajne odkladat eura.
vsetko je na jednom ucte (jeho plat, moj rodicak) a odchadzaju trvale prikazy za byvanie, energie, voda, nafta,.. a vsetky platby, potraviny, drogeria,.. a ked ja nieco chcem, proste si to kupim, manzelovi, rovnako ako mne, pipne aplikacia, ze z uctu odislo xy€ a kde.
nemusim nic zatajovat, vysvetlovat, zaroven ale neminam na nijake hluposti, drahe kabelky, topanky za tisicky a neviemco este,.. proste normalne veci: oblecenie, kozmetika,.. ale nedelime to nijak…
nerozumiem tomuto vydelovaniu penazi medzi dvoma ludmi, co spolu ziju (zobrati) a maju aj dieta
Nechápem tomu ani ja.. Na jednej strane rozpráva, že všetko je naše ale na druhej sa správa inak... Nie vždy aby som mu nekrivdila. Preňho je hlúposť napríklad aj melón lebo je drahý, mam s
Ho vraj kúpiť keď bude po 0,30€ na konci leta. Tento rok som ho 3x kúpila...
Ved nemusi chodit cez tyzden, posli ho sobotu rano a mas vybavene na cely tyzden
tak z toho mi vychadza, ze on nema prehlad, co kolko realne stoji.
robite take ze velke tyzdnove nakupy v sobotu? ze taky fakt narazovy velky nakup, doplnit zasoby (cestoviny, ryza, maso, toalet. papier,….) - chodi(te) na take nakupy?
ma on realne prehlad, co kolko dnes stoji a ako isli ceny hore za posledne (dost kratke) obdobie?
Si strasne submisivna, nech aj nemaju v obchode nic ale ak by som taketo vulgarizmy mala pocuvat, tak nepachnem viac do obchodu. Budem jest mesiac spagety s kecupom, to maju v obchode vzdy.
A to som zvedava, ako dlho zvladne panko papkat spagety s kecupom.
Tak nech platí účty on a keď kúpiš melon (zo “svojich”) tak mu nedaj lebo je drahý a rozj***la si svoje a nie jeho 😀 Nedaj sa, veď aj Ty prispievaš do domácnosti a životnú úroveň máte mat všetci rovnaku.. Nepoviem, kebyže v peňaženke prázdno a posledné minieš na kaderníka, tak nech sa hnevá.. Ale bežný nákup 🤷🏽♀️ Inak nechápem fakt čo kupuješ, lebo ja keď idem na bežný nákup tak pomaly pod 50€ to nie je.. Keď chcem kúpiť malej ovocie, zeleninu tak to naskace…

Všetko platí manžel. Ja nakupujem pre dieťa, mám väčší prehľad, co potrebuje. Drogériu, oblečenie, lieky, pripadne hračky a iné potreby. Potraviny, poistky , hypotéku, bývanie plati manzel. Benzín podľa toho kto šoféruje, ale tiež častejšie manzel. Financie spoločne nemáme. Obaja sme z rozvrátených rodín a chceme mať každý svoje. Snažíme sa fungovať tak, aby si každý vedel odložiť podobnú sumu na konci mesiaca.