Financie v partnerskom vzťahu s podnikateľom
Zaujimalo by ma, ako fungujete vo vztahoch s manzelmi/partnermi, ktori maju sro. Myslim hlavne skrz financovanie beznych veci. A to hlavne v pripade, ze vo firme nijak nefigurujete a mate vlastny prijem. Predpokladam, ze toto coskoro budeme riesit a neviem si asi uplne predstavit co vsetko to obnasa.
za mna odpoved je - fungujem uplne normalne, nieco plati muz, nieco platim ja (plus minus je to polovica)respektivne, ja platim menej ako plati on.....
nie sme manzelia, takze zrusenie BSM sme neriesili.....
nevidim v tom problem.....
za mna odpoved je - fungujem uplne normalne, nieco plati muz, nieco platim ja (plus minus je to polovica)respektivne, ja platim menej ako plati on.....
nie sme manzelia, takze zrusenie BSM sme neriesili.....
nevidim v tom problem.....
@lucik194 keď nie ste manželia, tak logicky nemusíš nič riešiť. Autorka sa pýta preto, lebo plánujú svadbu.
ano, ale do tej svatby este nejaky cas prejde (mesiace - rok?) a vtedy si to je potrebne nastavit, uz na prvej strane som jej pisala ohladom BSM, ja by som isla tym smerom tiez.....
lebo ocividne uz teraz jej to vadi, ze muz nema peniaze na ucte a vsetko riesi ona.....
a to , ze nie sme manzelia - to je len nastavenie tych penazi (50/50) ako sa minaju .....
lebo toto si musi autorka nastavit - hlavne ked zostane na materskej / rodicovskej , ze ako bude chlap riesit platby za nu...... ked ona prijem mat nebude.....
Ja ti napíšem jeden príklad ako to fungovalo v jednej s.r.o. bol majiteľ a konateľ dve rozdielne osoby. Ako normálne boli vo svojej firme zamestnaní, každý mesiac im išla výplata na súkromný účet. Platili odvody atd..najskôr minimum, potom majiteľ si dal navýšiť oficiálne plat skrz tie odvody aby sa mu lepší priemer započítaval so dôchodku. Plus samozrejme boli tam cash na ruku (neoficiálne), plus si majiteľ nechal raz do roka vyplatiť dividendy na účet. Takže mal svoj vlastný súkromný účet, kde mu chodili peniaze, výplata plus peniaze mimo firmy za prenájmy atď a ďalší účet bol firemný, kde boli peniaze firmy. Nemal problém chodiť a vyberať hotovosť na dennej báze akože do pokladni a bežne ich používať na chod a jemu jeho súkromné peniaze ostávali na jeho súkromnom účte. Súkromný účet je súkromný, ten vôbec nič nemá s s.r.o., len závisí od toho koľko peňazí si naň posiela. A to už ako vy dvaja sa rozhodnete hospodáriť je vaša vec.

@anonym_autor Ženy, vy ste vadné? Každá píšete, ako to máte doma...ale jej je to jedno! Pýta sa, ako to má zabezpečiť, aby neostala s holým zadkom...Len taká malá pripomienka, aby on neostal s holým chu*om, že?
@mandarinka555
"Zaujimalo by ma, ako fungujete vo vztahoch s manzelmi/partnermi, ktori maju sro. "
rovno prva veta