icon

Finančná nerovnováha vo vzťahu. Je partner na voľnej nohe problém?

16. máj 2025

Napríklad obaja podnikame, ja mam mesačný príjem z ktorého viac menej žijeme, muž je stavbar a od začiatku projektu po jeho koniec nemá ziadne peniaze. Napr.teraz dokončuje projekt na ktorom robí 14 mesiacov, preraba nehnuteľnosť a peniaze budu až keď sa nehnuteľnosť predá. V podstate sme spolu 20 rokov a takto to je stále. Áno donesie jednorazovo väčší balík ale ja sa neviem zbaviť pocitu že ho živým a niekedy mu to aj vykricim. Aj keď v podstate ked sa to prerata, tak zarábame približne rovnako. Len to ze rok skoro všetko platim ja, letenky, dovolenky atď.. vadilo by vám to?

Strana
z3
autor
16. máj 2025

Myslím tieto veci ako sú dovolenky, letenky,mam stale pocit ze vsetko platim ja..okrem energií tie platí on, má trvalý príkaz.

sima234
16. máj 2025

A ten balík peňazí, čo dostane jednorázovo miniete spolu?

oceanahory
16. máj 2025

Nechapem, ved snad si ten jeho jednorazovy vacsi prijem aj nejako zadelite, ci vsetko hned utratite a potom zijete z tvojej vyplaty? Ved ak si to zratate, ze on donesie domov jednorazovo rovnako, ako ty po mesiacoch, tak ako mozete zit iba z tvojho zarobku...ved toto nedava zmysel 🫣.

oriesocek
16. máj 2025

ta si dajte tie peniaze na iný ucet a posielajte z neho kazdy mesiac fixnu "akoze" vyplatu a bude....

deti95060810
16. máj 2025

po 20 rokoch ti to zrazu vadí? ak ti to vadilo tak si sa mala ozvať omnoho skôr.

zltalienka
16. máj 2025

"mam stale pocit ze vsetko platim ja..okrem energií tie platí on, má trvalý príkaz"
Ste spolu 20 rokov a Ty mas len "pocit" ze kto co plati? Tak si zober najblizsi mesiac a spis si kto platil stravu, drogeriu, cestovne, poistky, pausaly, oblecenie, obuv, ine do domacnosti...hypoteku ak mate.

autor
16. máj 2025
@sima234

A ten balík peňazí, čo dostane jednorázovo miniete spolu?

@sima234 ten balík - niečo minieme spolu, dačo sa kúpi pre všetkých, ide sa na dovolenku a tak, ale on si z neho veľkú časť berie späť do podnikania..akože si navyšuje kapitál..napr. začínal so stavbou garáže a teraz stavia domy..neviem či je to zrozumiteľné.
Neviem prečo mi to začalo posledné roky vadiť. Možno preto, že dom kde bývam je len jeho.. ja bývanie nemám, ale všetky peniaze z mojho podnikania dávam pre rodinu aj pre dom.

autor
16. máj 2025
@oceanahory

Nechapem, ved snad si ten jeho jednorazovy vacsi prijem aj nejako zadelite, ci vsetko hned utratite a potom zijete z tvojej vyplaty? Ved ak si to zratate, ze on donesie domov jednorazovo rovnako, ako ty po mesiacoch, tak ako mozete zit iba z tvojho zarobku...ved toto nedava zmysel 🫣.

@oceanahory nie neutratíme, časť si necháva na účte aby sa pokryli trvalé príkazy..časť si berie k podnikaniu a časť sa minie spoločne

balerina2025
16. máj 2025

ale toto mi nepride ako zdravy vztah. nieco zacina skripat.
si sa s nim o tom bavila?
doteraz ti to nevadilo a zrazu zacina? zaujimave

autor
16. máj 2025
@balerina2025

ale toto mi nepride ako zdravy vztah. nieco zacina skripat.
si sa s nim o tom bavila?
doteraz ti to nevadilo a zrazu zacina? zaujimave

@balerina2025 vadilo by ti to? ja neviem presne uplne prečo mi to vadí, ale najviac asi preto že nemám svoje bývanie a niekedy je platovo neschopný par mesiacov a musím platiť ja, napríklad teraz od júla kym nebude mať peniaze budem platiť trvalé príkazy ja.

autor
16. máj 2025

ja som vela pracovala a život ide rýchlo, nikdy som to neriešila a teraz som začala..

vler
16. máj 2025

Ty davas peniaze do domu ktory Ti nepatri? Ake sumy?

balerina2025
16. máj 2025

moznoze si proste len dozrela a mas na veci trocha insi pohlad. chapem ze doba je nestabilna, a clovek ma strach, co ked...
bavila si sa s nim o tom?
lebo 14m je naozaj dlha doba.

lauruska_sumienka
16. máj 2025

preboha, 14m bez primu? a peniaze az ked sa preda nehnutelnost? a ked sa nepreda? tak robil zadarmo? cele zle....no jasne ze ho zivis.. tam nie je problem tvoj partner ale podmienky za akych pracuje a kedy dostava financie. ano davaju sa financie na konci projektu avsak ten netrva 14m ale par tyzdnov, pri dlhodobych projektoch objednavatel vyplaca sumy priebezne.

a este ani spolocne byvanie. tymto sposobom to vyzera ze oberas vlastnu firmu a seba.
ALE chce to chladnu hlavu a kalkulacku.
prejdi si aky mate rocne prijmy, pozri si svoje vydavky a kolko on dava do spolocneho. a prerataj to. pokial ti vyjde ze vacsinu platis ty, zakroc, nechavaj si nejaky podiel aj pre svoju firmu, pre seba. ty si poznas partnera najlepsie, tak sa zamysli ci je potrebne mysliet aj na zadne vratka.

Alebo to vyjde na rovnako a bol to len blby pocit.

luccija
16. máj 2025

Keď sa vyplatí, tak ma všetko platiť on, lebo ty si ho ťahala 14 m.Ako sa môže stať, že nemá na trvalé príkazy tie sú dané a vie sumu, takže keď dostane peniaze musí si ich rozdeliť na mesiace kedy peniaze mať nebude ...čo, ak ty budeš rok doma PN s chrbticou?takto rozdelené by mi to vadilo.
Väčší problém je, že to je iba jeho dom.
Tak nebudete cestovať, lebo on na to nemá....podľa mňa platíš viac ako on plus on si necháva peniaze "do podnikania"..ale nevadilo by mi 14 m platiť viac a on iba energie, ak potom donesie naraz dobrý zárobok skôr to rozdelenie čo s tým zarobkom spravi.

autor
16. máj 2025
@vler

Ty davas peniaze do domu ktory Ti nepatri? Ake sumy?

@vler kolko treba ked treba kupiť chladničku, alebo min.rok sa zateplovalo, vždy som to brala že " naše" ale manžel sa vyjadril že, nechce na mna dom napísať a ja ho nenútim, som si plne vedomá, že ho nadobudol pred tým ako sme sa poznali.

0silvia0
16. máj 2025

V tomto pripade by mi to vadilo, najvyssi cas mysliet na seba. Teraz by manzel mohol postavit dom tebe, za to, ze vsetky financie si doteraz vrazala do spolocneho. Povedz mu, ze kym ti ho postavi, budes ho zivit tak ako doteraz😄 (brat s nadsazkou)

veronicka1901
16. máj 2025

No autorka, neviem, ci robis dobre, aby si neskoncila s holym zadkom, vrazala by som peniaze iba do tych veci, ktore si viem odniest - napriklad tu chladnicku. Zateplovanie? Isto nie.

autor
16. máj 2025
@balerina2025

moznoze si proste len dozrela a mas na veci trocha insi pohlad. chapem ze doba je nestabilna, a clovek ma strach, co ked...
bavila si sa s nim o tom?
lebo 14m je naozaj dlha doba.

@balerina2025 dakujem, on mna nevie pochopiť, ked mu to vravím, tak že nemám byť nedočkavá, že peniaze budú, že robí všetko preto, okrem menežovania aj fyzicky pracuje.

autor
16. máj 2025

ja neviem, začala som byť nespokojná..prestáva sa mi páčiť tento štýl..a začínajú hádky kvôli tomu. On vidí ako sa narobí a všetko pre nás robí..a mne to leze na nervy, ved každý muž robí a čo ako?
A ked sa preráta a nevýjdu mu splátky, tak musím ja platit..a zisťujem že moja rezerva sa stenčuje..

lienka.7
16. máj 2025
@anonym_autor

@sima234 ten balík - niečo minieme spolu, dačo sa kúpi pre všetkých, ide sa na dovolenku a tak, ale on si z neho veľkú časť berie späť do podnikania..akože si navyšuje kapitál..napr. začínal so stavbou garáže a teraz stavia domy..neviem či je to zrozumiteľné.
Neviem prečo mi to začalo posledné roky vadiť. Možno preto, že dom kde bývam je len jeho.. ja bývanie nemám, ale všetky peniaze z mojho podnikania dávam pre rodinu aj pre dom.

@autorka prepáč, ale si hlupa a keď začneš "vyskakovat" , zbali ti tvoje 2 igelitky a môžeš ísť 👌 nechápem načo toto robíš. Dostane na konci projektu peniaze? Ok, tak takú a takú sumu ti proste vyplatí naspäť. Len tebe, keďže mimo to sa nepodiela. Neexistuje, aby som ja dookola všetko platila. A dovolenky tobôž. Keď panko nema, tak nech necestvuje, nedovolenkuje...
A len taka (recnicka) otázočka... ty si platila zatepľovať, keď on stava domy? Tak toto som ešte teda nepočula, lebo všetci čo poznám co maju stavebné firmy tak toto majú "uhradené " z firmy. Nemáš pocit ze ta tak trošku vyuziva?

marsmykkok
16. máj 2025

ja ťa nebudem hejtovať a chápem ťa, sama som takto na voľnej nohe (hoci nejaké peniaze mám každý mesiac, ale niekedy veľa niekedy skoro nič) a hľadám niečo stabilnejšie. Naozaj iné to bolo napríklad v roku 2019 ked človek dal za nákup na víkend 30 eur a dnes dá 70 eur, ked za prezutie auta dal 25 a teraz dá 75 eur a proste napríklad v tom roku 2019 sa aj z mála dalo vyžiť a náklady mesačne napríklad 800 eur a iné teraz ked je všetko drahé a náklady sú napríklad 1700 eur. Tam tá nestabilita proste prekáža.

ahhola
16. máj 2025

Tak ked teraz po 14.m.preda " dielo" nech ti zo zisku kupi 1.i.byt. Celkom vazne. Robi si z teba dojnu kravu a ked sa mu zunujes, najde novu. Kto poctuje, ten gazduje, ty davas do domu, ktory je jeho, neda ti ani symbokucku desatinu. Za kratucky koniec tahas, dievca. 🍃

zuzanka.zuzu
16. máj 2025

ja tak fungujem (som tvoj muž) a som šťastná že muži nemajú svojho modrého koníka kde by im iní muži tlačili kaleráby do hlavy aká som k ničomu 🙈 našťastie u nás je tá kalkulačka pomerne jednoduchá keďže som "zo svojich' kúpila nám obom autá 😂 takže keby môj muž začal s úvahami ako mu je pri mne zle a že sa mu nepáči ako domov nosí každý mesiac svoju výplatu len on, tak kľudne môže ísť.... a to pritom máme nehnuteľnosti v BSM! autorka, ak si myslíš že bez neho ti bude lepšie, tak choď 😉

som_realistka
16. máj 2025

tak jedine sadnúť a vyrátať, koľko z balíka čo dostane, reálne zostane na účte pre rodinu (výplata) či vôbec je aspoň taká ako Tvoja, keď sa financie vracajú späť do podnikania, to sa nedá považovať za peniaze pre rodinu, a v druhom kroku vyrátať, koľko si vrazila do domu zo svojich a požiadať aby ti takú sumu dal a tú použi na kúpu nehnuteľnosti, ktorá bude iba Tvoja a vyňatá z BSM, alebo tá firma, čo máš, je iba Tvoja? Mala si ju už pred manželstvom, ak áno, kúp nehnuteľnosť na firmu.

autor
16. máj 2025
@zuzanka.zuzu

ja tak fungujem (som tvoj muž) a som šťastná že muži nemajú svojho modrého koníka kde by im iní muži tlačili kaleráby do hlavy aká som k ničomu 🙈 našťastie u nás je tá kalkulačka pomerne jednoduchá keďže som "zo svojich' kúpila nám obom autá 😂 takže keby môj muž začal s úvahami ako mu je pri mne zle a že sa mu nepáči ako domov nosí každý mesiac svoju výplatu len on, tak kľudne môže ísť.... a to pritom máme nehnuteľnosti v BSM! autorka, ak si myslíš že bez neho ti bude lepšie, tak choď 😉

@zuzanka.zuzu aj on kúpil nám autá, to áno aj dovolenku zaplatí ked má zrovna peniaze..
ja neviem ako to spraviť s tým "mojim" bývaním, keby som aj kupila byt tak ide do BSM, či dá sa aj mimo BSM kupiť v manželstve prosím?

autor
16. máj 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu netuším či by mi bolo lepšie

autor
16. máj 2025
@som_realistka

tak jedine sadnúť a vyrátať, koľko z balíka čo dostane, reálne zostane na účte pre rodinu (výplata) či vôbec je aspoň taká ako Tvoja, keď sa financie vracajú späť do podnikania, to sa nedá považovať za peniaze pre rodinu, a v druhom kroku vyrátať, koľko si vrazila do domu zo svojich a požiadať aby ti takú sumu dal a tú použi na kúpu nehnuteľnosti, ktorá bude iba Tvoja a vyňatá z BSM, alebo tá firma, čo máš, je iba Tvoja? Mala si ju už pred manželstvom, ak áno, kúp nehnuteľnosť na firmu.

@som_realistka no to by sa veľmi urazil a povedal by že či som s ním pre peniaze..ano ja s ním pre peniaze...keby som chcela polovičku zo všetkých prerábiek čo sme vrazili počas manželstva

krasneleto
16. máj 2025

a ked dostane tie peniaze po x mesiacoh, kam ich da? nechava si, ci ich da tebe?

krasneleto
16. máj 2025

ano, das zuzit BSM

Strana
z3