Finančný rozdiel v partnerskom vzťahu
Ahojte,
potrebujem poradiť. Mám partnera sme spolu cez 5 rokov. No je veľky rozdiel v naších mesačných príjmoch. Obaja podnikáme, každý v inom sektore. Partner ide s peniazmi od mesiaca do mesiaca, keď mu platia faktúry neskoro po splatnosti tak je aj bez peňazí. Teda ženy, vytáča ma to. Hoc viem že robí ako sa dá, nie je žiadny lenivec je veľmi pracovitý a šikovný. Ono ani nie je problém v tom koľko zarobí ale že to všetko odíde na poplatky. Ja ho veľmi ľúbim ale už ma ozaj unavuje všetko ťahať finančne. Mám na to bez problémov ešte viem aj ušetriť ale neviem cítim sa ako chlap. Nehovoriac o tom že neviem ako by sme fungovali keby som otehotnela.
Tak keď otehotnieš, ostaneš na materskej a keď ti skončí, pôjde na rodičák on a ty budeš pracovať
píšeš, že všetko odíde na poplatky, aké poplatky, v akej výške, koľko je to všetko? Stále má vysoké pohľadávky?
@som_realistka no 600€ platí nájom za priestor kde podniká, 600€ spláca dom bratovi, a zdravotka 100€, plus bežné veci ako telefón tankovanie atď.
Stravu a energie platím ja.
Alebo po materskej dieťa do škôlky a robíte obaja
spláca dom bratovi..to znie zvláštne... musí to byť? 600 e nie je málo... prečo si to brat neplatí sám...
Evidentne mu to podnikanie nejde ked furt nema peniaze. Nie kazdy ma na to vlohy a stastie. Nech sa normalne zamestna, odpadne mu vela vydajov a povinnosti a nech sa nauci setrit. S dietatom by som pockala kym sa nezastabilizujete.
hm, telefón, tankovanie aj tvoje? Lebo strava a energie je pre oboch, kde bývate? Ten dom čo spláca bratovi, to ho vypláca? alebo ako? ak ho vypláca, je to dom písaný iba naňho?
spláca dom bratovi..to znie zvláštne... musí to byť? 600 e nie je málo... prečo si to brat neplatí sám...
@deti95060810 zle si to pochopila alebo teda ja som to zle napísala. S bratom zdedili dom 50:50, brat ho nechcel tak sme sa dohodli že mu jeho polovicu vyplatíme. My v tom dome bývame
hm, telefón, tankovanie aj tvoje? Lebo strava a energie je pre oboch, kde bývate? Ten dom čo spláca bratovi, to ho vypláca? alebo ako? ak ho vypláca, je to dom písaný iba naňho?
@som_realistka nie ja si telefón a tankovanie platím sama, áno vypláca brata z jeho polovice, my tam bývame
Neťaháš všetko finančne ty. Bývanie ťahá finančne tvoj priateľ, teba to nestojí nič a bývaš v dome.
Neťaháš všetko finančne ty. Bývanie ťahá finančne tvoj priateľ, teba to nestojí nič a bývaš v dome.
@ha_ha áno ale predtým sme bývali v mojom byte a tam zas on neplatil bývanie, a teda nebudem splácať jeho dom predsa, nie je ani to nebude môj majetok.
@ha_ha stará klasika, bývanie síce platí on, ale spláca svoje, a bez autorky by sa "nenajedol a nezasvietil", takže so spoločných výdavkov väčšinu platí autorka, autorka, dúfam, že byt stále máš,
@ha_ha stará klasika, bývanie síce platí on, ale spláca svoje, a bez autorky by sa "nenajedol a nezasvietil", takže so spoločných výdavkov väčšinu platí autorka, autorka, dúfam, že byt stále máš,
@som_realistka áno samozrejme, taká bola dohoda ja si nechám byt, ten bude iba môj a jeho bude dom s tým že si ho samozrejme sám vyspláca
Je milé ze sa snaží ale z toho sa šeky nezaplatia. Takýto štýl podnikania si môže dovoliť ten, čo ma rezervu a vie to vykryť z toho, nie, ze nemám, nech cvaka niekto druhý.
Ak by nemal teba, mohol by takto podnikať? Asi ťažko.
Chvíľu sa to dá zvládnuť, aj podporiť alebo dlhodobo by to nešlo, a nejde len o peniaze. Ty sa tiež môžeš v práci " bavkat " a výdavky nech platí niekto iný.
Je milé ze sa snaží ale z toho sa šeky nezaplatia. Takýto štýl podnikania si môže dovoliť ten, čo ma rezervu a vie to vykryť z toho, nie, ze nemám, nech cvaka niekto druhý.
Ak by nemal teba, mohol by takto podnikať? Asi ťažko.
Chvíľu sa to dá zvládnuť, aj podporiť alebo dlhodobo by to nešlo, a nejde len o peniaze. Ty sa tiež môžeš v práci " bavkat " a výdavky nech platí niekto iný.
@mischy00 Lenže keby šiel do klasickej práce tak nezarobí ani na tie jeho výdavky, preto som napísala že on v podstate si zarobí normálny peniaz mesačne ale 1.300€ odíde len na poplatky a ostane mu pár stovák ktoré minie na bežný život ako tankovanie poistky paušál ...
a to chlapec vopred nevedel, že s jeho príjmom nedokáže utiahnuť 600 eur splátku bratovi a 600 eur nájom za priestor na podnikanie + ostatné výdavky? keď sa pustil do tejto splátky tak si mu povedala na to čo? nič? alebo? to je ako chcem hypotéku na nehnutelnosť, na ktorú nemám príjem.
a to chlapec vopred nevedel, že s jeho príjmom nedokáže utiahnuť 600 eur splátku bratovi a 600 eur nájom za priestor na podnikanie + ostatné výdavky? keď sa pustil do tejto splátky tak si mu povedala na to čo? nič? alebo? to je ako chcem hypotéku na nehnutelnosť, na ktorú nemám príjem.
@zojazoja ja som sa mu do toho nejak nechcela starať, je to dom po rodičoch o predaji ani počuť tak som bola v tom že na to má, predtým som nelustrovala koľko zarába. V poslednej dobe bol hrozne nervózny tak som začala riešiť že čo sa deje a vypadlo z neho že mu to teda mesačne ledva vychádza
Keby sa zamestna, minimálne 600 eur za prenájom priestoru odpadá, plus dane, odvody a podobne. Ak mám zarábať iba na poplatky, to o com je taký život? Lebo podnikam? Jemu nevadí, ze nemá nič?...ved sa môže hocičo stať. Nechápem ako si niekto môže nastaviť poplatky takto vysoko a potom každý mesiac s odretymi ušami končím možno v malom pluse.
Nech si prehodnotí, čas, energiu, zárobok a co mu zostane, možno sa mu otvoria oči.
Ja dúfam, ze ma aspoň dobrú životnú poistku , ak zostane nedajbože doma.
Keby sa zamestna, minimálne 600 eur za prenájom priestoru odpadá, plus dane, odvody a podobne. Ak mám zarábať iba na poplatky, to o com je taký život? Lebo podnikam? Jemu nevadí, ze nemá nič?...ved sa môže hocičo stať. Nechápem ako si niekto môže nastaviť poplatky takto vysoko a potom každý mesiac s odretymi ušami končím možno v malom pluse.
Nech si prehodnotí, čas, energiu, zárobok a co mu zostane, možno sa mu otvoria oči.
Ja dúfam, ze ma aspoň dobrú životnú poistku , ak zostane nedajbože doma.
@mischy00 ja som mu to vravela ale tvrdí že už dal toľko peňazí do vybavenia a strojov že sa mu to už neoplatí ukončiť... ach ja neviem, na jednej strane mu chcem pomôcť no na druhej strane ma nebaví takýto vzťah furt je nervózny a nepríjemný a keď sa snažím nájsť riešenia tak všetko zamietne
Neoplatí ukončiť ale oplatí sa zivorit.🤦♀️....aj ked zarobí slušne, čo z toho. Toto by ma hnevalo, mas prácu a nemáš v podstate nič. Akurát tak infarkt zachviľu príde.....
Však aj jeho to hnevá, ja som chcela ísť aj na dovolenku ale teda nebudem frajerovi platiť dovolenku takže môžem ísť tak do ...
Vybavenie a stroje moze predat. A najst si beznu pracu, nemusi kazdy podnikat. Ale ked nechce, tak nechce. Bud mu to budes tolerovat alebo nebudes.
Na dovolenku mozes ist aj so sestrou, kamoskou, mamou...
čite ty platiš energie + strava + drogeria, ano? nájom mu neplaťíš žiadny, ani minimálny. on plati 600 eur splátku bratovi. teba kolko vyjde to čo platíš ty? z toho bytu čo máš nemáš ani cent? to neprenajímaš?
Mňa by zaujímalo ci je možnosť, že sa to zlepší....ze raz bude dobre . Vtedy by som si možno povedať, ok, rozbieha sa, podporím ho. Ale ak nieje svetielko na konci tunela, tak je to strata času. Tebe nikto nič nevráti, ani nebudeš v jeho očiach o nič krajšia a lepšia.
čite ty platiš energie + strava + drogeria, ano? nájom mu neplaťíš žiadny, ani minimálny. on plati 600 eur splátku bratovi. teba kolko vyjde to čo platíš ty? z toho bytu čo máš nemáš ani cent? to neprenajímaš?
@zojazoja ja si platím hypo na svoj byt a mám ho v nájme, ale teda odmietam frajerovi splácať barák, ja som núkala že tú bratovú polovicu vyplatím a dom budem mať napoli my dvaja ale teda že ja mám byt tak on by chcel dom
Mňa by zaujímalo ci je možnosť, že sa to zlepší....ze raz bude dobre . Vtedy by som si možno povedať, ok, rozbieha sa, podporím ho. Ale ak nieje svetielko na konci tunela, tak je to strata času. Tebe nikto nič nevráti, ani nebudeš v jeho očiach o nič krajšia a lepšia.
@mischy00 neviem on to robí už roky, a mám pocit ako by sa zasekol, neviem či sa na neho vykašlať alebo čo robiť, ako chlap je dobrý ale takto žiť nechcem
@zojazoja ja si platím hypo na svoj byt a mám ho v nájme, ale teda odmietam frajerovi splácať barák, ja som núkala že tú bratovú polovicu vyplatím a dom budem mať napoli my dvaja ale teda že ja mám byt tak on by chcel dom
@autor máš pár možností. zázraky na počkanie a nemožné do 3 dní sa konať nebudú ani ked napišes na modreho koňa. bud mu prestaneš platiť stravu a drogeriu a energie a budeš mu prispievat na najom s najomnou + čast energie za dom - zmluvou uzatvorenou medzi sebou alebo sa na to vykašleš a pojdeš späť do svojho bytu alebo budeš trpieť dalej tak ako doteraz. alebo vlastne este raz poriadny rozhovor s nim..na papier mu spísať všetko. neviem čo iné dalej by sa dalo robiť.
Ja sama som živnostník ale viem, ze sa mi oplatí. Ze aj ked jeden mesiac nieje skvelý, mam stále rezervu a v pohode si vykryjem svoje náklady. A o tomto podnikanie je, nie robiť a nič nemat. To nieje potom podnikateľ, to je normálne ze charita 🙂.
Jedna vec je podporovať, lebo veď si dobrá žienka a druha vec, ze ako ti to on odplaca. Ak je skvelý, pozorný atď a tebe to stačí, ok, zostan si s ním.
Ak ti nieco vadí, povedať mu to. Ze ľúbiť sa môžte aj ďalej ale nemienis byt zvyšok života v strese, ci bude mať na svoje poplatky. Podotýkam svoje☝️
Skuste sa zamysliet nad tym jeho podnikaním. Spustiť vacsiu reklamu, poposielat ponuky nie len po firmach ale aj na fb skupiny. Zapojiť socialne siete aj keby zobral na to nejakeho študenta za 200€ mesiacne. Jeden sikovny podnikateľ nemoze zarobit 2000€. Tolko zarobia pracovníci na stavbe. Neviem aky ma odbor a co vlastne robi ale urcite ak ma nejake nove stroje, by som zatlačila na reklamu. Nech sa to viac rozbehne.
Skuste sa zamysliet nad tym jeho podnikaním. Spustiť vacsiu reklamu, poposielat ponuky nie len po firmach ale aj na fb skupiny. Zapojiť socialne siete aj keby zobral na to nejakeho študenta za 200€ mesiacne. Jeden sikovny podnikateľ nemoze zarobit 2000€. Tolko zarobia pracovníci na stavbe. Neviem aky ma odbor a co vlastne robi ale urcite ak ma nejake nove stroje, by som zatlačila na reklamu. Nech sa to viac rozbehne.
@betulinka1 ale on to má dobre rozbehnuté má veľa zákaziek. Podľa mňa má príliž nízke ceny na dnešnú dobu, ale keď som mu povedala že by mal brať viac peňazí tak povedal že sa bojí že stratí zákazníkov.

píšeš, že všetko odíde na poplatky, aké poplatky, v akej výške, koľko je to všetko? Stále má vysoké pohľadávky?