icon

Finančný rozdiel v partnerskom vzťahu

30. jún 2025

Ahojte,
potrebujem poradiť. Mám partnera sme spolu cez 5 rokov. No je veľky rozdiel v naších mesačných príjmoch. Obaja podnikáme, každý v inom sektore. Partner ide s peniazmi od mesiaca do mesiaca, keď mu platia faktúry neskoro po splatnosti tak je aj bez peňazí. Teda ženy, vytáča ma to. Hoc viem že robí ako sa dá, nie je žiadny lenivec je veľmi pracovitý a šikovný. Ono ani nie je problém v tom koľko zarobí ale že to všetko odíde na poplatky. Ja ho veľmi ľúbim ale už ma ozaj unavuje všetko ťahať finančne. Mám na to bez problémov ešte viem aj ušetriť ale neviem cítim sa ako chlap. Nehovoriac o tom že neviem ako by sme fungovali keby som otehotnela.

Strana
z3
rejka7
30. jún 2025

Veď netreba špekulovať, ty platíš hypo, on platí hypo. Ty platíš stravu, on neplatí stravu, ty platíš energie, on neplatí energie, ty platíš drogeriu on neplatí drogériu. Matematika nepustí. Využíva ťa.

domkakvet
30. jún 2025

Ked nema na to peniaze, tak nemoze byvat v dome a z coho by to financoval keby ste sa rozisli, uz by peniaze mal?

vler
30. jún 2025
@rejka7

Veď netreba špekulovať, ty platíš hypo, on platí hypo. Ty platíš stravu, on neplatí stravu, ty platíš energie, on neplatí energie, ty platíš drogeriu on neplatí drogériu. Matematika nepustí. Využíva ťa.

@rejka7 presne; navyse on je o 9 rokov starsi ako ona a financne by mal byt na inej urovni- zarobene, nasetrene- hlavne ked doteraz nezivil deti ani rodinu. A nie este, ze jeho mladsia partnerka podporuje jeho

lllaila
30. jún 2025
@rejka7

@rejka7 ona síce platí hypo, ale v zápätí inkasuje nájomné. Aby mohla inkasovať nájomné, uvolnila byt a nasťahovala sa k nemu. On platí hypo, ale nemá sa komu nasťahovať, aby rovnako inkasoval nájomné. Dopln to do rovnice, že ako to potom výjde.

autor
30. jún 2025

Keď vo vzťahu zarába muž násobne viac tak je normálne že finančne podporí aj ženu. On chcel isť do domu aj kvôli nám aby sme raz ozaj mohli mať dieťa (môj byt je malý) ako partner je skvelý je starostlivý a pozorný, veľa mi pomáha a dal by mi ozaj aj modré z neba keby mal.

autor
30. jún 2025
@lllaila

@rejka7 ona síce platí hypo, ale v zápätí inkasuje nájomné. Aby mohla inkasovať nájomné, uvolnila byt a nasťahovala sa k nemu. On platí hypo, ale nemá sa komu nasťahovať, aby rovnako inkasoval nájomné. Dopln to do rovnice, že ako to potom výjde.

@lllaila áno to máš samozrejme pravdu, ja za byt platím hypo + energie ale mne sa celá suma vráti od nájomníkov

vler
30. jún 2025

Ale modre z neba, aj keby mal, Ti je na prd makovy.
To je alibisticky argument. Ty potrebujes minimalne nebyt v dennej financnej neistote. A este pripominam ze sama si ho vykreslila nasledovne: "druhej strane ma nebaví takýto vzťah furt je nervózny a nepríjemný a keď sa snažím nájsť riešenia tak všetko zamietne"

lllaila
30. jún 2025

Prepáč, ja sa do toho nestarám, fakt nemám dušu účtovníka a nikdy som nerozumela takému má dať - dal vo vzťahoch. Len som chcela, aby babula doplnila do rovnice aj túto skutočnosť. Na mňa je to príliš veľa premenných, držím palce 🙂

autor
30. jún 2025
@vler

Ale modre z neba, aj keby mal, Ti je na prd makovy.
To je alibisticky argument. Ty potrebujes minimalne nebyt v dennej financnej neistote. A este pripominam ze sama si ho vykreslila nasledovne: "druhej strane ma nebaví takýto vzťah furt je nervózny a nepríjemný a keď sa snažím nájsť riešenia tak všetko zamietne"

@vler ja nie som vo finančnej neistote, ako som písala zarábám dostatočnú sumu a mám aj našetrenú dostatočnú sumu, len ma to niekedy škrie že ako by mi bolo fajn keby partner zarábal tiež peknú sumu a mohli by sme aj po dovolenkách pobehať...

rejka7
30. jún 2025
@lllaila

Prepáč, ja sa do toho nestarám, fakt nemám dušu účtovníka a nikdy som nerozumela takému má dať - dal vo vzťahoch. Len som chcela, aby babula doplnila do rovnice aj túto skutočnosť. Na mňa je to príliš veľa premenných, držím palce 🙂

@lllaila skutočnosť je taká, že ona si platí svoje vlastníctvo zo svojho a plus celé živobytie aj pre neho, on si platí svoje vlastníctvo a to je všetko. Ona síce zinkasuje od podnajomníkov, ale dá do hypotéky. A v budúcnosti, keď budú deti a všetky jej peniaze sa s prepáčením prežerú a minú na bežnú spotrebu, jeho pôjdu na jeho vlastníctvo, v dome treba stále niečo opravovať zveľaďovať a ona bude míňať do cudzieho? Keby sa rozišli, ona sa vráti do malého bytu rozbitého od podnajomníkov a on bude mať udržiavaný dom. A čo preukáže súdu? neukáže nič, lebo všetky peniaze dala ona do jedla a do bežnej spotreby. Ťahá za kratší koniec a to ešte nemá deti, to by už bola totálne že v ... Je síce milý, ale za mňa buď hlúpy a si neuvedomuje, že ju využíva, alebo vychcany (a podľa mňa to druhé)

motylik2559
30. jún 2025

Ahoj, mne napada este taka moznost, nemohol by este chodit na nejaku brigadu? Su brigady, kde sa da dohodnut, ktore dni a casy by tam chodil...to by si odkladal na hluche miesta, kym mu zaplatia faktury a aspon tym odbremeni aj teba aj seba.

vakatko
30. jún 2025
@rejka7

@lllaila skutočnosť je taká, že ona si platí svoje vlastníctvo zo svojho a plus celé živobytie aj pre neho, on si platí svoje vlastníctvo a to je všetko. Ona síce zinkasuje od podnajomníkov, ale dá do hypotéky. A v budúcnosti, keď budú deti a všetky jej peniaze sa s prepáčením prežerú a minú na bežnú spotrebu, jeho pôjdu na jeho vlastníctvo, v dome treba stále niečo opravovať zveľaďovať a ona bude míňať do cudzieho? Keby sa rozišli, ona sa vráti do malého bytu rozbitého od podnajomníkov a on bude mať udržiavaný dom. A čo preukáže súdu? neukáže nič, lebo všetky peniaze dala ona do jedla a do bežnej spotreby. Ťahá za kratší koniec a to ešte nemá deti, to by už bola totálne že v ... Je síce milý, ale za mňa buď hlúpy a si neuvedomuje, že ju využíva, alebo vychcany (a podľa mňa to druhé)

@rejka7 autorka má našetrené peniaze môže si kúpiť väčší byt, alebo dom a prenajímať, zveľaďovať.. svoju nehnuteľnosť.

pikachu999
30. jún 2025

Šak choďte do tvojho bytu dom nech prenajme a platte rovným dielom

cyberk
30. jún 2025

Tvoj byt sa ti splaca sam lebo tam mas podnajomnikov.. jeho dom si plati on sam aj ked tam zijes, no tak daj polovicu zo zisku z tvojho bytu na jeho dom, to znie fer.
Ale inak toto by ani mna nebavilo 😅 a uz nie ste najmladsi, aby si este x rokov premyslala kedy dieta..

rejka7
30. jún 2025
@vakatko

@rejka7 autorka má našetrené peniaze môže si kúpiť väčší byt, alebo dom a prenajímať, zveľaďovať.. svoju nehnuteľnosť.

@vakatko no to áno, myslím však,že v realite to bude vyzerať inak, ona finančne bude ťahať domácnosť, lebo partner nemá z čoho a keď bude treba tak kúpi koberček do záchodu, poličku pre detske knihy, odsávačka na noštek, garníž do spálne, odrážadlá pre deti, mixer, tanieriky, tu praská dlažba, tam sa pokazí radiátor, batéria kvapká ... každý každučký mesiac sa vyskytne toľko veci, čo bude treba do domácnosti a hlavne pre deti, že jednoducho tam pôjdu peniaze a keď v prenajatom byte budú bývať podnájomnici, tak čo im bude kupovať? Veď nebude mať ani z čoho, pri takom mužovi. A keď písala, že si platí zdravotné poistenie sám, tak už mu nezostávajú peniaze na platbu nemocenského, dôchodkového poistenia, nedajbože úrazového, či životného poistenia. Teda partner ani na rodičovský nemôže nastúpiť, lebo mu štát nedá ani deravý groš a keď ma 40 na krku nemyslí na dôchodok? Veď musí byť dôchodkovo poistený 40 rokov, aby mal dôchodok na staré kolená! Keď mu ruku odfaklí pri podnikaní, ani invalidný nedostane, ani peniaze z poistky nič. Lebo však nič si neplatí.

rejka7
30. jún 2025
@cyberk

Tvoj byt sa ti splaca sam lebo tam mas podnajomnikov.. jeho dom si plati on sam aj ked tam zijes, no tak daj polovicu zo zisku z tvojho bytu na jeho dom, to znie fer.
Ale inak toto by ani mna nebavilo 😅 a uz nie ste najmladsi, aby si este x rokov premyslala kedy dieta..

@cyberk 1/2 zo zisku z bytu? Veď ona mu platí jedlo 600€ mesačne dvaja a energie 300€ mesačne. Si prečítaj. Spolu 900€. Teda jednu polovicu ( a možno aj viac lebo chlap zje asi viacej ako žena) 450€ mesačne ju stojí tento týpek. A určite sú aj bočné výdaje, tu káva, tam darček, doprava, kino, pizza, zmrzka, ... Ako, aj ja by som bola milučka a zniesla modré z neba, keby som mala takého sponzora.

vakatko
30. jún 2025
@rejka7

@vakatko no to áno, myslím však,že v realite to bude vyzerať inak, ona finančne bude ťahať domácnosť, lebo partner nemá z čoho a keď bude treba tak kúpi koberček do záchodu, poličku pre detske knihy, odsávačka na noštek, garníž do spálne, odrážadlá pre deti, mixer, tanieriky, tu praská dlažba, tam sa pokazí radiátor, batéria kvapká ... každý každučký mesiac sa vyskytne toľko veci, čo bude treba do domácnosti a hlavne pre deti, že jednoducho tam pôjdu peniaze a keď v prenajatom byte budú bývať podnájomnici, tak čo im bude kupovať? Veď nebude mať ani z čoho, pri takom mužovi. A keď písala, že si platí zdravotné poistenie sám, tak už mu nezostávajú peniaze na platbu nemocenského, dôchodkového poistenia, nedajbože úrazového, či životného poistenia. Teda partner ani na rodičovský nemôže nastúpiť, lebo mu štát nedá ani deravý groš a keď ma 40 na krku nemyslí na dôchodok? Veď musí byť dôchodkovo poistený 40 rokov, aby mal dôchodok na staré kolená! Keď mu ruku odfaklí pri podnikaní, ani invalidný nedostane, ani peniaze z poistky nič. Lebo však nič si neplatí.

@rejka7 nevieš čo si on platí a neplatí. Keď sa rozhodnú pre dieťa, môže si zobrať hypotéku, vyplatiť brata a znížiť mesačné splátky..... Je na nich ako sa dohodnú do budúcna, keď autorka nie je spokojná môže odísť do svojho bytu.

rejka7
30. jún 2025
@vakatko

@rejka7 nevieš čo si on platí a neplatí. Keď sa rozhodnú pre dieťa, môže si zobrať hypotéku, vyplatiť brata a znížiť mesačné splátky..... Je na nich ako sa dohodnú do budúcna, keď autorka nie je spokojná môže odísť do svojho bytu.

@vakatko veď na začiatku písala autorka, si prečítaj, 600 € nájom priestorov na podnikanie, 600€ splátka pre brata, 100 € zdravotná, tankovanie, telefón a je švorc. Jedlo mu platí ona aj energie. Tak odkiaľ by asi zobral na nemocenské, úrazové, ... ?

vakatko
30. jún 2025
@rejka7

@vakatko veď na začiatku písala autorka, si prečítaj, 600 € nájom priestorov na podnikanie, 600€ splátka pre brata, 100 € zdravotná, tankovanie, telefón a je švorc. Jedlo mu platí ona aj energie. Tak odkiaľ by asi zobral na nemocenské, úrazové, ... ?

@rejka7 ako som písala, keď autorka nie je spokojná môže sa vrátiť do bytu, on môže predať dom, firmu zamestnať sa... je veľa možností ako sa zariadiť.

rejka7
30. jún 2025
@vakatko

@rejka7 ako som písala, keď autorka nie je spokojná môže sa vrátiť do bytu, on môže predať dom, firmu zamestnať sa... je veľa možností ako sa zariadiť.

@vakatko je to na nej. Keď som bola mladá, tiež som bola zhovievavá a ospravedlňovala som si kadečo. No, ale keď človek nechce riešiť, vidieť ale vidí len to dobré, tak môže ale, veľmi zle dopadnúť. Keď prídu deti všetko sa zmení a keď už bez detí autorka vidí takéto ťahy od partnera, tak ...

margotka17
30. jún 2025

Čiže on dotuje len svoju firmu a seba a ty zvyšok, čiže spoločné bývanie a stravu? Noooo, niekde bude chýba, ak mu firma nevynasa, tak nech ju zruši a ide robit inde nie?

margotka17
30. jún 2025

No hej matka Tereza z neho bude. Môj muž tiež tak uvažoval,aby ceny neboli vysoké, no boli príliš nízke a odrážalo sa to dosť okato. Potom som s ním hodila reč, že isté veci musia byť drahšie, lebo inak pôjdeme do mínusu. Dal na moje rady a všetko je v pohode, každý je spokojný. Ono ak niečo človek potrebuje, tak to kúpi tak či tak.

kabyko
1. júl 2025

Zasa ta realita MK. Priemerný plat v čistom na Slovensku je niečo málo pod 1200eur. V PO kraji ešte není priemerný plat ani 1000eur v čistom. Čiže pokiaľ zarába pod odpočítaní nakladov na podnikanie 1200eur, tak zarába Slovenský priemer. Ako chápem, ze na MK ma každá muža ITeckara, podnikateľa a miliobivymi tržbami, remeselníka čo berie 500eur na deň a tak. A potom je tu zbytok populácie, ktorí robí na normálnych pozíciách, kde si nemôžu účtovať milióny..

Jednoducho Slovensko je aktuálne extrémne dráha krajina v pomere k platom. A dobre sa tu ma len určitá skupina ľudí. Pracovať sa stáva čoraz viac nevyhodnejsie, lebo ledva človek vyzije z priemerného platu.

jankasmejka
2. júl 2025

Takže s tými zákazkami v strojárstve takto....on lacno vyrába, lebo sa bojí, že zákazníci odídu inde....neodídu, skončilo veľa strojárskych firiem na SK, nemá poriadne a hlavne kvalitne, kto vyrábať a predáva sa za niekoľkonásobne drahšie ako pred covidom. Pracujem v takejto firme, takže mám ako taký prehľad....takže jeho zákazníci ho odrb....kávajú a on nemá pomaly z čoho žiť. A dobrých strojárov je minimum, takže o robotu by nemal núdzu.

som_realistka
2. júl 2025

@kabyko on nezaraba slovensky priemer ani zdaleka, lebo to co zaratala autorka do prijmu 600 E na prenajom miestnosti na podnikanie patri do nakladov na podnikanie. Ale podstatne je nieco ine, a to ze bez financnej podpory ci uz autorky alebo inej baby by nevyzil a nemal na splatky domu. To je podstatne, nie reci o dvojitom metri na MK, ano ten tu je, ale tento pripad je o inom.

orisker
2. júl 2025

Čítal som, že ho veľmi ľúbiš.
A jestvuje taká okrídlená fráza, ktorú zvlášť ženy rady používajú: láska všetko prekoná.
Ale tu ide o peniaze, takže už asi ani nie.
😉

rejka7
2. júl 2025
@kabyko

Zasa ta realita MK. Priemerný plat v čistom na Slovensku je niečo málo pod 1200eur. V PO kraji ešte není priemerný plat ani 1000eur v čistom. Čiže pokiaľ zarába pod odpočítaní nakladov na podnikanie 1200eur, tak zarába Slovenský priemer. Ako chápem, ze na MK ma každá muža ITeckara, podnikateľa a miliobivymi tržbami, remeselníka čo berie 500eur na deň a tak. A potom je tu zbytok populácie, ktorí robí na normálnych pozíciách, kde si nemôžu účtovať milióny..

Jednoducho Slovensko je aktuálne extrémne dráha krajina v pomere k platom. A dobre sa tu ma len určitá skupina ľudí. Pracovať sa stáva čoraz viac nevyhodnejsie, lebo ledva človek vyzije z priemerného platu.

@kabyko tu ani neide o to, koľko zarobí, ale koľko minie a to je kameň úrazu, lebo keď mám 1500 v čistom tak je to super a z toho dám 600 na nájom priestorov na podnikanie teda 900 v čistom, stále super. Z 900 € nie som síce žiaden prachač, ale OK. Ale tento vychcaný týpek ide z tých 900€ vyplácať brata na rodičovskom dome a to 600€ a je len on vlastník a čaká že dievča mu dá najesť a kúpi drogériu, aby mu montérky a trenky oprala a keď to chce dievča riešiť ( má svoj byt) tak je zdutý. Takže?

gabrielladan
7. júl 2025
@rejka7

@rejka7 toto si super vystihla. A to je úplne jedno že má autorka nájomníkov v byte... To je už jej zárobok v podstate ktorý do matematiky nespadá... 😅 Ide čisto o výdavky... Všetko platí ona, +svoj majetok ,on nič neplatí,iba svoj majetok. Absolútne mi to nedáva zmysel. Keby to je krátkodobo, tak ešte ok, 3-4 mesiace ale dlho? Nie ďakujem.

Strana
z3