icon

Frustrácia vo vzťahu: Čo robiť, keď láska bledne?

Dnes o 17:06

S mojim partnerom sme spolu od roku 2006. Nikdy sme sa nezobrali, kedze sme deti mat nechceli, nebolo to pre nas nejake potrebne. Resp. teraz sa ukazuje, ze je to aj dobre. Na zaciatku to bola velka laska, taka co hory prenasa, nevedeli sme sa od seba odtrhnut. Prvych 10r rokov to bolo fajn. Poslednych 5 rokov je to vsak zle. Zo 7 dni sa hadame 5. On to pripisuje tomu, ze ja som sa zmenila a ze nie som taka ako som bola v mladosti. No nie, nie som taka. Staram sa o vsetko, mam dve prace, fungujem, aby som nas uzivila. On je doma, nakolko ma zdravotne problemy a je na dlhodobej PN, do prace sa uz nema kam vratit, ide ziadat o ID, co mu urcite neschvalia. Hadame sa na kazdej blbosti, na vsetko je podrazdeny, cokolvek poviem je zle. Dnes mi vynadal, ci si o nom myslim, ze je maly chlapec a nevie nic vybavit. A to som len povedala, ze zavolam svojej lekarke a vybavim, aby ho zobrala urgent - kedze jemu dal lekar termin az 30/06. Mam pocit, ze je podrazdeny len ked ma vidi. Ani neviem, ako sa zachovat. Snazim sa uz byt ticho a veci neriesit. Chodim do prace a po praci sa potom este zavriem vo svojom office, aby som pracovala bezne do ôsmej, deviatej večer. Nepocuva co hovorim, nepocuva moje pocity, ide to ako keby okolo neho. Za to on ma skusa. Minule mi poslal obrazok so siahodlhym odkazom na clanok o zvieratkach. Ja som to prebehla ocami a necitala som to, nemala som priestor. On ma skusal v ten den, co bolo v tom clanku a ze preco som to necitala... tomuto sa podla mna v Amerike hovori pri rozvode neprekonatelne rozdiely.
Dnes som uprimne rada, ze nemame deti, asi by sme sa rozisli ovela skor. Neviem ako dalej. Teda asi viem. Ale ja ho milujem. Len on uz asi nemiluje mna.

moze
Dnes o 17:14

Ak mas ako vyriesit byvanie a mas dost penazi, aby si sa o seba postarala, rozisla by som sa.

anonym_d7fc36
Dnes o 17:23

Unava materialu. Aj tak ste dost rokov vydrzali. Vela veci ma proste svoj koniec, expiraciu. Ani jeden nie ste zli, ale uz sa nahromadila unava, stare spory, alergia jeden na druheho.

anonym_66c73f
Dnes o 17:50

A ja si myslím, že su to okolnosti
On je doma stále a chorý
A ty stále robíš
To ma na vás veľký dopad, bohužiaľ v živote to nieje ideálne a niekedy dvaja co sa milujú nehaju sa tým zlým zahltit miesto toho aby sa tesili z toho dobrého a v tom zlom si emočne pomohli
Ja by som na vašom mieste nasla terapeuta
Urcite on je psychicky na tom zle pre chorobu,nepotrebnost a bohvie čo ešte a ty si vyhoreta, že máš všetko na ramenách

anonym_0feed2
Dnes o 21:34

@anonym_autor Mame to podobne, len s tym rozdielom, ze my sme spolu o rok dlhsie, mame dve deti. Ale tiez sa velmi casto hadame. No mame aj pekne chvilky, len uz akoby boli zatienene tymi hadkami :( . On vela pracuje, ja tiez chodim do prace a do toho starostlivost o deti, domacnost a docasne teraz aj parkrat do tyzdna o mamu.