Frustrácia z nerovnosti vo vzťahu
Ahojte. Asi tri mesiace byvam s priatelom, ktory je o dost starsi a ma deti,ja mam tiez deti z predchadzajuceho vztahu. Predtým som sa s priatelom vidavala asi rok. Odkedy sme v jednej domacnosti, vacsinu prac ostalo na mne. Dnes rano mi povedal, ze je posledny den a mohla by som umyt okna. Zda sa mi, ze som lacna pracovna sila, navarim, operiem, upracem, nakupim, obcas mu odveziem deti do skoly... Vsetko by som to rada urobila, rada sa staram o rodinu, ale moj partner toho pre mna vela neurobi, ziadne prekvapko, kino, vylet... kvety dvakrat do roka a tym to hasne. Som narocna? Mama mi vravi, ze mam byt vdacna, ze ma niekto chce s detmi 🙄 Nemyslim si to, lebo sportujem, staram sa o seba... Zacinam byt frustrovana a radsej by som bola asi sama, ako niekomu robit sluzku.... Co si o tom myslite?
@huxy tak si bola na tom rovnako ako ja. Naozaj nechcem cakat na nieco, co nepride...
@anonym_autor bývaš u neho,možno zadarmo,umy tie okná a možno ťa vezme na wellness. (Ironick) 🤭
@anonym_autor čiže teraz nepracuješ. Tak čo by si chcela? Nič nerobiť v domácnosti?
@anonym_ea9683 V prvom rade som sem neprisla robit sluzku. Pracu mam najdenu, a to ze som momentalne doma (cca mesiac a pol), znamena, ze po sebe nemaju upratovat? Cele toto nastavenie je mimo...
Aký posledný deň? Však je 22.9.2025.🙂
@zojazoja posledný teply zrejme myslel, od zajtra sa ma prudko schladiť a ma prísť aj dazd.
@anonym_autor myslím si, že si mala priateľa nasmerovať k čistiacim prostriedkom.
@anonym_ea9683 V prvom rade som sem neprisla robit sluzku. Pracu mam najdenu, a to ze som momentalne doma (cca mesiac a pol), znamena, ze po sebe nemaju upratovat? Cele toto nastavenie je mimo...
@anonym_autor ale domáce prace nie je robenie sluzky. To je základ domácnosti. On zarába momentálne aj na teba, si doma, času máš dosť, tak to berie tak, že upraces. Čo je na tom také divné? Keď si nechcela cudziemu prať trenky, nemala si predávať svoj dom. Ja toto všetko robím doma čo ty a chodím aj do prace, muž robí okolo domu a tiež chodí do prace. Každá jedna sa staráme o domácnosť. A keď chceš ísť do kina, tak rezervuj lístky a choďte. Chla starý, už nie je taký ako mladík, že príde z prace a ide si užívať
@anonym_autor teraz si to zoberme opačne. K tebe príde bývať chlap s dvoma deťmi, ktorý predá dom lebo na neho nemá, nepracuje a ešte sa mu nepáči, že musí niečo v domácnosti robiť zatiaľ čo ty si čele dni v práci a živíš aj jeho
@huxy tak si bola na tom rovnako ako ja. Naozaj nechcem cakat na nieco, co nepride...
@anonym_autor tak, podobne. Len sme spolu nebývali. Čiže moja domácnosť, dieťa, práca, prvý rok vzťahu som si ešte robila druhú maturitu, plus jeho domácnosť a jeho deti, s ktorými som sa aj chodila učiť.
Ak chceš, skús sa s ním ešte o tom priamo porozprávať, ale u mňa to nepomohlo.
@anonym_autor ale domáce prace nie je robenie sluzky. To je základ domácnosti. On zarába momentálne aj na teba, si doma, času máš dosť, tak to berie tak, že upraces. Čo je na tom také divné? Keď si nechcela cudziemu prať trenky, nemala si predávať svoj dom. Ja toto všetko robím doma čo ty a chodím aj do prace, muž robí okolo domu a tiež chodí do prace. Každá jedna sa staráme o domácnosť. A keď chceš ísť do kina, tak rezervuj lístky a choďte. Chla starý, už nie je taký ako mladík, že príde z prace a ide si užívať
@anonym_ea9683 tak ja si platim vsetko sama. Skor ja im kupim, ked nie o vidim, co maju radi a tak. Pomaham mu aj vonku okolo domu, tak preco by on nemohol raz za cas umyt riad? A kupila som dost...aj listky do kina, na masaz, poukazku do restiky... uz ma fakt nebavi robit chlapa vo vztahu...
@anonym_autor predať dom bola neuveriteľná hlúposť. To budeš ľutovať asi do konca života. Hádam ti nejaké financie zostali, mohla si si kúpiť aspoň malý byt, preniesť hypo naň. Si teraz v nezavidenia hodnej situácii.
To čo ťa napadlo nasackovat sa aj s deťmi k mužovi o toľko staršiemu? A jeho deti nie sú ešte odsťahovane? Nejako tomu prestávam rozumiet
@anonym_ea9683 tak ja si platim vsetko sama. Skor ja im kupim, ked nie o vidim, co maju radi a tak. Pomaham mu aj vonku okolo domu, tak preco by on nemohol raz za cas umyt riad? A kupila som dost...aj listky do kina, na masaz, poukazku do restiky... uz ma fakt nebavi robit chlapa vo vztahu...
@anonym_autor tak si kúp menšiu nehnuteľnosť a choď tam, či čo čakáš? Tam budeš mať menej práce a možno budeš šťastnejšia. Máš 40, hádam, vieš čo máš robiť.
@anonym_autor teraz si to zoberme opačne. K tebe príde bývať chlap s dvoma deťmi, ktorý predá dom lebo na neho nemá, nepracuje a ešte sa mu nepáči, že musí niečo v domácnosti robiť zatiaľ čo ty si čele dni v práci a živíš aj jeho
@anonym_ea9683 ale on mna nezivi, ja mam svoje peniaze aj si vsetko financujem sama. Ak by to kvoli mne urobil, ze by takto zmenil zivot, urcite by som si to vazila. A aj ked som doma, dlho uz nebudem, tak som mu urobila komplet generalku v dome. Ale ja mam pocit, ze sa to zvrhlo, zacal ma ukolovat a prestal vsetko robit.
@anonym_285 ja 40 on 58. Byvame unho.
@anonym_autor jooj toto nieeee. Ja mám 41, ale o 58-ročného by som ani nezakopla. Veď si ešte mladá žena a takto chceš žiť? S ním to pôjde len dolu vodou, keď už teraz má takýto prístup
@anonym_autor predať dom bola neuveriteľná hlúposť. To budeš ľutovať asi do konca života. Hádam ti nejaké financie zostali, mohla si si kúpiť aspoň malý byt, preniesť hypo naň. Si teraz v nezavidenia hodnej situácii.
To čo ťa napadlo nasackovat sa aj s deťmi k mužovi o toľko staršiemu? A jeho deti nie sú ešte odsťahovane? Nejako tomu prestávam rozumiet
@anonym_9d4e93 ten dom vyzadoval este velku investiciu, bolo ho treba este zrenovovat... Rozhodla som si, ze radsej si kupim nejaky mensi byt, ktory zvladnem splacat a starat sa on.
@anonym_ea9683 ale on mna nezivi, ja mam svoje peniaze aj si vsetko financujem sama. Ak by to kvoli mne urobil, ze by takto zmenil zivot, urcite by som si to vazila. A aj ked som doma, dlho uz nebudem, tak som mu urobila komplet generalku v dome. Ale ja mam pocit, ze sa to zvrhlo, zacal ma ukolovat a prestal vsetko robit.
@anonym_autor Generálku v dome? Tak už chápem. Ako si si to dovolila po 3 mesiacoch?
@anonym_autor jooj toto nieeee. Ja mám 41, ale o 58-ročného by som ani nezakopla. Veď si ešte mladá žena a takto chceš žiť? S ním to pôjde len dolu vodou, keď už teraz má takýto prístup
@huxy nuz, laska je slepa...
@anonym_autor Generálku v dome? Tak už chápem. Ako si si to dovolila po 3 mesiacoch?
@zuzanita1609 ze som mu vyupratovala a vydrhla? To je zle?
@zuzanita1609 ze som mu vyupratovala a vydrhla? To je zle?
@anonym_autor vieš,že tomu neverím. Proste si zistila,že tu bude makačka od rána do večera a prosím ťa,to 58ročný ti bol pridelený úradom,alebo len nebolo kam ísť? Choď ku sestre,ako si písala a máš kľud,na chvíľu,ale aj tam bude treba umyť okná raz za čas. Teda bolo by fajn 😏.
@anonym_autor a aké prace ostali na tebe? Bežné ženské prace, ktoré robíme každá žena?
A prečo si vlastne predala dom?
@anonym_ea9683 bezne zenske prace? To su ake? U nas vsetko, co robi jeden, robi aj druhy.
Ale suhlasim, ze predat svoju nehnutelnost je chyba.
@anonym_autor vieš,že tomu neverím. Proste si zistila,že tu bude makačka od rána do večera a prosím ťa,to 58ročný ti bol pridelený úradom,alebo len nebolo kam ísť? Choď ku sestre,ako si písala a máš kľud,na chvíľu,ale aj tam bude treba umyť okná raz za čas. Teda bolo by fajn 😏.
@zuzanita1609 prečo píšeš tak ironicky? Nemyslím si, že autorka nie je schopná tie okná umyť. Ale už odmieta robiť slúžku chlapovi, ktorý sa jej extra nevenuje a len požaduje
X-krat sa tu žena sťažuje, že jej muž nepomáha v domácnosti atď. Ostatné jej nakladajú. A že muž nemá že pomáhať, ale má sa rovnako podieľať na chode domacnosti, že je ich spoločná.
A tu zas má robiť gazdinú chlapovi v jeho dome??? Netvrdím, že sa má vyvaľovať, ale na druhej strane maká na jeho dome. A za čo? Za nič...ani len ju nikam nepozve atď.
@zuzanita1609 ale aka makacka, ja mam za sebou 17rocne manzelstvo, v ktorom som sa starala o vsetko iba ja, deti, domacnost, robota, zahrada... Ja uz proste takyto vztah nechcem, bodka. Ak sme partneri, tu ma byt rovnovaha, vzajomna podpora, pomoc, budovanie vztahu. To ze po 15 odrobenych rokoch mam dvojmesacnu pauzu je smiesne.
@anonym_ea9683 bezne zenske prace? To su ake? U nas vsetko, co robi jeden, robi aj druhy.
@simsalabim mala som ten dom iba dva roky. Radsej si kupim byt v blizkosti terajsej prace.
@simsalabim u vás asi pracujete obaja. Tu sa bavíme o žene, ktorá nepracuje a prišla bývať k nemu
@simsalabim u vás asi pracujete obaja. Tu sa bavíme o žene, ktorá nepracuje a prišla bývať k nemu
@anonym_ea9683 tu vobec nejde o to. Ja odidem na tri dni prec, vsetko vyupratujem a moj partner ani neschova ten umyty riad.
@anonym_ea9683 bez práce je chvíľu, ak som dobre čítala, 2 mesiace, či ani toľko? A už má aj prácu, onedlho začína? Či zle čítam?
A za to vygruntovať celý dom? No určite nieee

@anonym_autor presne toto som si hovorila, bol to takmer 2-ročný vzťah, takéto pocity som začala mávať v podstate dosť skoro. Dúfala som, ze sa to zmení. No nezmenilo.
Lebo on to nechcel, potreboval gazdinú a "slúžku" ale nebol ochotný do vzťahu nič dať 🤷🏼♀️