icon

Fungovanie rodiny: Kedy sa zapojí aj partner?

20. feb 2024

Dobrý večer,idem si sem vyliať srdce,trochu sa posťažovať a prečítať si názory iných.Mam 3 deti,staršie 14 a 10 mám z prvého manželstva a 1.5 ročne s terajším mužom. Nikdy sa nejako extra nezapájal do domácnosti,ale keďže veľa manuálne pracoval,tak som to nechávala tak,že sa narobí dosť. V lete okolo domu trochu ano,inak je zručný,keď sme prerabali,robil dosť,ale to bolo take “jednorazové”.odkedy sa najmenšie narodilo,ani raz k nemu nevstal v noci,ani raz ho ráno nevzal,aby som si poslala,nekocikal,nebol s ním viac ako hodinu,nikdy neuspaval.ked mu vylozim a nachystam jedlo,to mu dá.Od konc roka má novú prácu,nie manuálnu,cestuje tam okolo 1.15 tam,chodí ráno okolo 5 a domov chodí okolo 6.(je workoholik,má dane odpracovať si 40h týždenne,ale práca je uňho na prvom mieste,ok zvykla som si).staršie deti vozim do školy aj spolu s najmenším,poobede domov,krúžky,nezapája sa do týchto aktivít.Raz za týždeň urobí veľký nákup. Neupratuje,nevari,keď príde večer,je s malým tak 2 hodiny(vrátane toho,že on večeria,ja dám malému večeru),čiže “venuje” sa mu ešte menej.ked je s ním,väčšinou sa maly hra sam(je to skvele dieťa,ktoré sa dokáže zabaviť samé,neplače,iba keď sa udrie),on má sluchatka,počúva nejaké audioknihy a je vidieť,že je duchom neprítomný,dokonca si myslím,že ho to obťažuje.Pravidelne sa stava,že sa pri ňom maly udrie a on ani nevie,ako sa mu to stalo,pretože ho zrejme ani nevníma. Ja sa nesťažujem,svoje deti milujem,vždy som chcela veľkú rodinu,ja ráno vstávam okolo 4-5,aby som mala iba chvilocku času pre seba,kedy odo mna nikto nič nechce.Nechodim cvičiť,žiadna mani,pešo,kadernicka,žiadne kávy s kamoškami,čiže naozaj mám na pleciach všetko,vrátane toho,že cely čas pracujem a financujeme domácnosť (dom je môj po rozvode,platím Hypo plus všetky účty),on posledný rok potraviny.cize nie som žienka domáca odkázaná na jeho peniaze.vecer okolo pol 9 si sadne s malým do kresla a pravidelne s ním v lone tvrdo zaspí. Nechodíme na spoločne výlety ( možno 3-4x do roka),cez vikend soboty má väčšinou nejaké povinnosti mimo mesta,nedele si potrebuje oddýchnuť.v lete chodíme na 10 dni na dovolenku,kde prvé 4 dni len a len spi,pretože si potrebuje oddychnut.Mam pocit,že ho naša rodina len obťažuje,všade rozpráva,koľko on nám venuje času,čo všetko pre nás robí. Som naozaj taká nevďačná,že to len ja nevidím a nie je mi to dosť,je chyba vo mne?

Strana
z2
cacianka
21. feb 2024

Takže moje pocity boli veľmi intuitívne a oprávnené- sebestredný egoista, ktorý sa prezentuje ako výborný človek na úrovni, ako pracovitý a veľmi potrebný odborník, má o sebe naozaj vysokú mienku že je nedocenený, a má na viac ako mu uznávajú. Keď je taký kariérista, netuším načo mu bola rodina. Domnievam sa že iba ako prestíž, pozlátko, že je muž na pravom mieste, že je mačo, ktorý sa snaží napredovať pracovne, ťahá sa hore, aby zamaskoval kariérizmus a ale budoval si ego, tak si našiel ženu (predpokladám mladšiu ako jeho prvá) s 2 záväzkami, aby mu mal kto hladkať ego, vidíte -aj o 2 cudzie deti sa starám, som geroj splodil som si ešte aj nové dieťa, som mega šikovný na všetky strany, kukajte aký som geroj. To že na ceste za svojimi métami šliape po chrbátoch iných, bohužiaľ je smutné že to boli "chrbáty " jeho detí a oboch žien....
On len potreboval pomocnicu v domácnosti, obdivovateľku jeho vznešených rečí, v preklade kydov, aby mal svoj verejný status ako "zlatý človek" , aby mal hladkačov ega a obdivovateľov jeho vznešenosti, aby sa v reále mal kto o neho starať, robiť teplo domova, prať oprdené trenky, žehliť košele, kupovať fusakle, upratovať okolo jeho riti, robiť servis , aby mal zázemie, deti, rodinu ale bez pričinenia.
Teraz cíti, že mu horí kúdel pod zadkom, tak nie že by zmenil prístup, ale ešte viac sa ťahá za kariérou, uniká od rodiny v predstave a a machrovaní že to robí pre rodinu, pozerajte a záviďte ako mi to ide. On len čaká, že ťa to všetko omrzí aq vyrazíš ho, aby mohol machrovať že to nie ON zlyhal, ale ty si neuniesla ťarchu jeho úspechu , závidela si mu napredovanie, nebola si vďačná "za všetko čo pre teba a tvoje deti robil", nebola si mu oporou a ešte si si dovolila ho kritizovať a za všetku jeho snahu a prácu pre rodinu, si nebola mega vďačná, nešúchala si nohami a dovolila si si oponovať.
Asi pomôže ignorovať jeho predstavy o šťastnej rodine, prestať mu robiť full servis, alebo úplne servis obmedziť či až zrušiť. Nehladkať jeho ego, iba slušne ale priamo natvrdo pomenúvať jeho vnímanie rodiny a prístup k rodine, k deťom / dieťaťu, prístup k tebe. V kľude ho ignorovať, riešiť si svoje , brať ho ako vzduch, nepodstatnú vec v domácnosti ( čo asi aj je, menej ako pračka alebo vysavač) , lebo on je skôr podnájomník, ako člen rodiny. Ukladaj si finančnú rezervu, prehliadni všetky doklady a komplet papiere, schovaj na bezpečné miesto mimo domu, a pripravuj sa na život bez neho. Aby on sám pocítil, aké je to byť vyčlenený, aby sa sám zbalil a odišiel z takeho "studeného domu a rodiny", kde si žena neváži jeho mega veličenstvo, nedáva mu najavo svoj nekonečný obdiv.
Iba ty vieš ako to doma, v súkromí máte, neviem nakoľko som šliapla vedľa, ale je to môj všeobecný názor, iba podľa napísaného, a keď chceš, vyber si čo ti pomôže.

reanda
21. feb 2024

narcis ako vysity.. zmenu necakaj.. cim skor to skoncis, tym lepsie pre teba a deti.. a nic si nevycitaj, na takeho clovek lahko naleti, hlavne, ked sama mas dake problemy a nie si si stopercentne ista sama sebou..
jo a 'zla sprava' - budes ho musiet vyhodit, takito tazko odidu sami od seba..on je predsa spokojny, to ty mas problem, preco by mal on odchadzat

marcellka32
21. feb 2024

Paneboze ďalší člen, ktorý je pekne mimo...ja už sa aj bojím otvárať mk, lebo mi to je potom ľúto, že takto musí nejaká žena s deťmi žiť..lepšie ti bude bez neho

autor
21. feb 2024

@cacianka dakujem,sama by som to lepšie nevedela opísať.naozaj je to presne takto do bodky.akurat niekedy sa nechám spochybniť,že ozaj som ja ta nevďačná.

cacianka
21. feb 2024

Netráp sa, aj ja spochybňuje sama seba, lebo si to s odstupom času analyzujem, preberám zo všetkých strán a uhlov a nakoniec aj tak dospejem k výsledku, že snaha bola, aj kompromisy, aj pochopenie, ale keď to nejde tak to nejde. A ešte sa utvrdim, že som mala prestať so snahou, chápaním, kompromismi oveľa skôr, konať ráznejšie a nenechať si ľudovo povedané srať na hlavu.
Žena moja, drz sa, konaj tak aby si bola spokojná hlavne ty a deti v pohode, bez vzoru tohto suseda.
PS. Ani som netušila, že som tak trafila, fakt som išla iba podľa intuície a podvedomia.

Strana
z2