icon

Funguje polygamický vzťah harmonicky a udržateľne?

Včera o 09:26

Ahojte.. zaujímalo by ma, či má niekto z vás osobnú skúsenosť s partnerským vzťahom založeným na polygamii, teda v ktorom sa vedome a dlhodobejsie nachádzajú traja dospelí ľudia v jednom vzťahu (napríklad jeden muž a dve ženy, alebo jedna žena a dvaja muži). Prípadne, či takýto typ vzťahu poznáte zo svojho blízkeho či širšieho okolia. Chcem zdôraznit, že mi nejde o sexuálny aspekt týchto vzťahov ani o provokáciu či senzáciu. Zaujíma ma, či je podľa vašich skúseností, alebo pozorovaní možné, aby takýto vzťah fungoval harmonicky, vedome a udržateľne, bez ustupkov jednotlivca. Alebo ide skôr o výnimku podmienenú veľmi špecifickými osobnostnými črtmi, vysokou mierou sebareflexie a emocionálnej zrelosti, alebo o reálnu alternatívu k tradičnému sposobu súžitia dvoch.. Ak máte osobnú skúsenosť, sprostredkovaný príbeh,alebo aj len premyslený názor,
Vopred ďakujem.

Strana
z2
anonym_2e2927
Včera o 09:30

pozri si TLC , nefunguje to.

anonym_dd444d
Včera o 09:32

zaleží od nastaveniach tých 3 ludi
ano funguje to ale vzácne

biba_18
Včera o 09:34

keď to funguje tak to sa musia stretnúť traja čo sú jeden z milióna ...

enmery
Včera o 09:36

Stačí si pozrieť dokumenty o tom, nefunguje to. Čím viac ľudí vo vzťahu, viac problémov a skôr či neskôr je vždy niekto zranený a nespokojný.

kiki68
Včera o 09:36

@anonym_autor vztah je vzdy o ustupkoch jednotlivca voci tomu druhemu, zalezi ake su tie ustupky. Ale vztah je trosku diplomacia. Traja ludia musia byt este trpezlivejsi, neviem into sama predstavit

anonym_1c430f
Včera o 09:37

Myslis polygamiu alebo polyamoriu? Lebo polygamia u nás nie je legálna tak asi hovoríš o polyamórii. Je veľmi veľká rarita aby takýto vzťah dlhodobo stabilne fungoval.

anonym_e45bf2
Včera o 09:37

na začiatku to môže fungovať, ale postupne bude vždy niekto kto sa bude cítiť menejcenný a odsúvaný na druhú koľaj

anonym_d7b034
Včera o 09:38

Ked ma muz viac mileniek naraz leto to presne to je stejne skor ci neskor zacne jedna ziarlit. Ak ma zena viac partnetov ktori o sebe vedia stejne jeden bude ziarlit ze s druhym spava viac.

anonym_62afca
Včera o 09:43

Somarina nikdy dlho nevydrži.

dajna8
Včera o 09:58

Verim tomu, ze nie kazdy je strastny v klasickom vztahu dvoch partnerov. Ale ci to funguje dlhodobo, ci nie, to si nedovolim povedat. Asi zalezi ako u koho.

anonym_239d63
Včera o 10:07

Neviem si predstaviť, že by som mala svojho manžela pripustiť ešte k jednej žene, ktorú by som ešte aj ja rešpektovala a mala rada. Veď si vezmite, ako sa správame niekedy k ich ex, keď im napíšu na narodeniny, ide nás roztrhnúť. Čiže zavolá miláčik 1, miláčik 2...jedna sadne na jedno kolienko, druhá ja druhé a ľúbime sa všetci. Moja, nemáš chuť na sex, lebo mňa dnes boli hlava, uži si ho dnes ty, zajtra pôjdem ja. Ach, pre mňa nepredstaviteľné. V jednej zámene manželiek boli takí nie?

dora281
Včera o 10:09

@anonym_autor Kto z tých troch:
- nakupuje?
- perie?
- žehlí?
- nosí deti do MŠ, či školy, či na krúžky?
- robí doma poriadky?
- kde bývajú, v jednom byte?
atď, atď,.
Príliš veľa otázok. Neverím, že toto môže fungovať. Dlhodobo.

minenkaa
Včera o 10:14

Je to presne aký kolvek vzťah ,vždy to záleží od zúčastnených,len si pozri klasické manželstvo ,storočía je to podľa všetkých správne a aj tak veľa manželstiev konci rozvodom
Myslím,že v našej kultúre ,kde žiarlivosť znamená lásku a vzťah len o dvoch ľuďoch ,je ten správny ,to ,ťažko nájdeš tých správnych ľudí,ja som ešte nenašla ,vždy zvíťazilo ego jedno zucastneneho

minenkaa
Včera o 10:15
@dora281

@anonym_autor Kto z tých troch:
- nakupuje?
- perie?
- žehlí?
- nosí deti do MŠ, či školy, či na krúžky?
- robí doma poriadky?
- kde bývajú, v jednom byte?
atď, atď,.
Príliš veľa otázok. Neverím, že toto môže fungovať. Dlhodobo.

@dora281 tak ako v klasickom vzťahu ako sa dohodnú ,ako aj iné veci v partnerstvách,ľudia maju usta aj na iné veci ako jedenie a cmulanie pohlavných orgánov,jedna z funkcii je aj rozprávanie

dora281
Včera o 10:18
@minenkaa

@dora281 tak ako v klasickom vzťahu ako sa dohodnú ,ako aj iné veci v partnerstvách,ľudia maju usta aj na iné veci ako jedenie a cmulanie pohlavných orgánov,jedna z funkcii je aj rozprávanie

@minenkaa A ty poznáš takú trojku? Či len akademická debata?

minenkaa
Včera o 10:19
@dora281

@minenkaa A ty poznáš takú trojku? Či len akademická debata?

@dora281 a ty poznáš pár kde to tak nefunguje?

dora281
Včera o 10:24
@minenkaa

@dora281 a ty poznáš pár kde to tak nefunguje?

@minenkaa Tak ti odpoviem frázou : manželstvo nie je síce najideálnejšia forma spolužitia muža a ženy, ale ľudstvo doteraz nevymyslelo nič lepšie.

anonym_e30fb9
Včera o 10:24

Ja poznam taky par. Uz maju cez 70. A este stale su "spolu".
Manzelka akceptovala milenku s ktorou mal aj dieta. Skratka fungoval s obomi, ale nieviem ci aj s obomi fugoval sexualne.
S manzelkou mal nadalej oficialne manzelstvo a bydlisko. K milenke a dietatu odskakoval a bola to vereja zalezitost.
Manzelka si udrzala manzelstvo a milenka mala financnu podporu (aj s dietatom), tak im to asi obom vyhovovalo.

minenkaa
Včera o 10:26
@dora281

@minenkaa Tak ti odpoviem frázou : manželstvo nie je síce najideálnejšia forma spolužitia muža a ženy, ale ľudstvo doteraz nevymyslelo nič lepšie.

@dora281 ale vymyslelo,nech každý žije ako to je dotyčnému najlepšie a manželstvo a ani partnerstvo to pre mnohých nie je,
Manželstvo je len tlačené ľudom do hláv spoločnosťou ,tak isto ako aj deti a povinnosti zeny a muza
U vás sa kto staral o deti a rodinu a kto pracoval?

dora281
Včera o 10:26
@anonym_e30fb9

Ja poznam taky par. Uz maju cez 70. A este stale su "spolu".
Manzelka akceptovala milenku s ktorou mal aj dieta. Skratka fungoval s obomi, ale nieviem ci aj s obomi fugoval sexualne.
S manzelkou mal nadalej oficialne manzelstvo a bydlisko. K milenke a dietatu odskakoval a bola to vereja zalezitost.
Manzelka si udrzala manzelstvo a milenka mala financnu podporu (aj s dietatom), tak im to asi obom vyhovovalo.

@anonym_e30fb9 Tak takýto prípad je ojedinelý, ako čierna ovca, resp. výnimka potvrdzujúca pravidlo.

dora281
Včera o 10:28
@minenkaa

@dora281 ale vymyslelo,nech každý žije ako to je dotyčnému najlepšie a manželstvo a ani partnerstvo to pre mnohých nie je,
Manželstvo je len tlačené ľudom do hláv spoločnosťou ,tak isto ako aj deti a povinnosti zeny a muza
U vás sa kto staral o deti a rodinu a kto pracoval?

@minenkaa Ty máš deti? A manžela? Mne sa zdá, že si slobodná a žiješ pre seba.

minenkaa
Včera o 10:31
@dora281

@minenkaa Ty máš deti? A manžela? Mne sa zdá, že si slobodná a žiješ pre seba.

@dora281 mam oboje
No čo kto u vás pracoval a kto sa staral o deti

dora281
Včera o 10:38
@minenkaa

@dora281 mam oboje
No čo kto u vás pracoval a kto sa staral o deti

@minenkaa Pracovali sme obaja, o 3 deti sa starala viac manželka. Ja som hrával v hudbe, tak ja menej. No je pravda, že keby sme boli 3 dospelí, žeby na jedného pripadlo menej povinnosti. Šak nech to dajú do ústavy a bude dobre. Po tvojom.

minenkaa
Včera o 10:40
@dora281

@minenkaa Pracovali sme obaja, o 3 deti sa starala viac manželka. Ja som hrával v hudbe, tak ja menej. No je pravda, že keby sme boli 3 dospelí, žeby na jedného pripadlo menej povinnosti. Šak nech to dajú do ústavy a bude dobre. Po tvojom.

@dora281 veď ale načo do ústavy to dávať,veď to nie je zakázané

minenkaa
Včera o 10:41
@dora281

@dora281 vidíš ty si človek pre ktorého bolo manželstvo vyhodne

dora281
Včera o 10:43
@minenkaa

@dora281 veď ale načo do ústavy to dávať,veď to nie je zakázané

@minenkaa No dobre, čo nie je výslovene zakázané, je dovolené. A pre teba nie je tvoje manželstvo výhodné? Chýba ti tretí?

minenkaa
Včera o 10:44
@dora281

@minenkaa No dobre, čo nie je výslovene zakázané, je dovolené. A pre teba nie je tvoje manželstvo výhodné? Chýba ti tretí?

@dora281 ja som so svojim mužom preto lebo chcem a a nie ,že musím
Aj tretí a aj štvrtý ,len nemôžem nájsť

anonym_e30fb9
Včera o 10:46
@dora281

@anonym_e30fb9 Tak takýto prípad je ojedinelý, ako čierna ovca, resp. výnimka potvrdzujúca pravidlo.

@dora281 Ja som netvrdila, ze je to pravidlo. Ja som napisala, ze taky par poznam a fungovalo to. Do detailu neviem, ale cely zivot tam neboli dramy.
Chlap vychoval s dvoma zenami viac vlastnych deti.

dora281
Včera o 10:48
@anonym_e30fb9

@dora281 Ja som netvrdila, ze je to pravidlo. Ja som napisala, ze taky par poznam a fungovalo to. Do detailu neviem, ale cely zivot tam neboli dramy.
Chlap vychoval s dvoma zenami viac vlastnych deti.

@minenkaa
@anonym_e30fb9 Máte pravdu ženy, žena má vždy posledné slovo. Vzdávam sa. A nemáte prebytočné srdiečka? Rád rozdávam srdiečka. Pošlete mi, prosííííím...❤❤❤

minenkaa
Včera o 10:49
@dora281

@minenkaa
@anonym_e30fb9 Máte pravdu ženy, žena má vždy posledné slovo. Vzdávam sa. A nemáte prebytočné srdiečka? Rád rozdávam srdiečka. Pošlete mi, prosííííím...❤❤❤

@dora281 máš ❤️❤️

Strana
z2