Funguje polygamický vzťah harmonicky a udržateľne?
Ahojte.. zaujímalo by ma, či má niekto z vás osobnú skúsenosť s partnerským vzťahom založeným na polygamii, teda v ktorom sa vedome a dlhodobejsie nachádzajú traja dospelí ľudia v jednom vzťahu (napríklad jeden muž a dve ženy, alebo jedna žena a dvaja muži). Prípadne, či takýto typ vzťahu poznáte zo svojho blízkeho či širšieho okolia. Chcem zdôraznit, že mi nejde o sexuálny aspekt týchto vzťahov ani o provokáciu či senzáciu. Zaujíma ma, či je podľa vašich skúseností, alebo pozorovaní možné, aby takýto vzťah fungoval harmonicky, vedome a udržateľne, bez ustupkov jednotlivca. Alebo ide skôr o výnimku podmienenú veľmi špecifickými osobnostnými črtmi, vysokou mierou sebareflexie a emocionálnej zrelosti, alebo o reálnu alternatívu k tradičnému sposobu súžitia dvoch.. Ak máte osobnú skúsenosť, sprostredkovaný príbeh,alebo aj len premyslený názor,
Vopred ďakujem.
zaleží od nastaveniach tých 3 ludi
ano funguje to ale vzácne
keď to funguje tak to sa musia stretnúť traja čo sú jeden z milióna ...
Stačí si pozrieť dokumenty o tom, nefunguje to. Čím viac ľudí vo vzťahu, viac problémov a skôr či neskôr je vždy niekto zranený a nespokojný.
@anonym_autor vztah je vzdy o ustupkoch jednotlivca voci tomu druhemu, zalezi ake su tie ustupky. Ale vztah je trosku diplomacia. Traja ludia musia byt este trpezlivejsi, neviem into sama predstavit
Myslis polygamiu alebo polyamoriu? Lebo polygamia u nás nie je legálna tak asi hovoríš o polyamórii. Je veľmi veľká rarita aby takýto vzťah dlhodobo stabilne fungoval.
na začiatku to môže fungovať, ale postupne bude vždy niekto kto sa bude cítiť menejcenný a odsúvaný na druhú koľaj
Ked ma muz viac mileniek naraz leto to presne to je stejne skor ci neskor zacne jedna ziarlit. Ak ma zena viac partnetov ktori o sebe vedia stejne jeden bude ziarlit ze s druhym spava viac.
Somarina nikdy dlho nevydrži.
Verim tomu, ze nie kazdy je strastny v klasickom vztahu dvoch partnerov. Ale ci to funguje dlhodobo, ci nie, to si nedovolim povedat. Asi zalezi ako u koho.
Neviem si predstaviť, že by som mala svojho manžela pripustiť ešte k jednej žene, ktorú by som ešte aj ja rešpektovala a mala rada. Veď si vezmite, ako sa správame niekedy k ich ex, keď im napíšu na narodeniny, ide nás roztrhnúť. Čiže zavolá miláčik 1, miláčik 2...jedna sadne na jedno kolienko, druhá ja druhé a ľúbime sa všetci. Moja, nemáš chuť na sex, lebo mňa dnes boli hlava, uži si ho dnes ty, zajtra pôjdem ja. Ach, pre mňa nepredstaviteľné. V jednej zámene manželiek boli takí nie?
@anonym_autor Kto z tých troch:
- nakupuje?
- perie?
- žehlí?
- nosí deti do MŠ, či školy, či na krúžky?
- robí doma poriadky?
- kde bývajú, v jednom byte?
atď, atď,.
Príliš veľa otázok. Neverím, že toto môže fungovať. Dlhodobo.
Je to presne aký kolvek vzťah ,vždy to záleží od zúčastnených,len si pozri klasické manželstvo ,storočía je to podľa všetkých správne a aj tak veľa manželstiev konci rozvodom
Myslím,že v našej kultúre ,kde žiarlivosť znamená lásku a vzťah len o dvoch ľuďoch ,je ten správny ,to ,ťažko nájdeš tých správnych ľudí,ja som ešte nenašla ,vždy zvíťazilo ego jedno zucastneneho
@anonym_autor Kto z tých troch:
- nakupuje?
- perie?
- žehlí?
- nosí deti do MŠ, či školy, či na krúžky?
- robí doma poriadky?
- kde bývajú, v jednom byte?
atď, atď,.
Príliš veľa otázok. Neverím, že toto môže fungovať. Dlhodobo.
@dora281 tak ako v klasickom vzťahu ako sa dohodnú ,ako aj iné veci v partnerstvách,ľudia maju usta aj na iné veci ako jedenie a cmulanie pohlavných orgánov,jedna z funkcii je aj rozprávanie
Ja poznam taky par. Uz maju cez 70. A este stale su "spolu".
Manzelka akceptovala milenku s ktorou mal aj dieta. Skratka fungoval s obomi, ale nieviem ci aj s obomi fugoval sexualne.
S manzelkou mal nadalej oficialne manzelstvo a bydlisko. K milenke a dietatu odskakoval a bola to vereja zalezitost.
Manzelka si udrzala manzelstvo a milenka mala financnu podporu (aj s dietatom), tak im to asi obom vyhovovalo.
@minenkaa Tak ti odpoviem frázou : manželstvo nie je síce najideálnejšia forma spolužitia muža a ženy, ale ľudstvo doteraz nevymyslelo nič lepšie.
@dora281 ale vymyslelo,nech každý žije ako to je dotyčnému najlepšie a manželstvo a ani partnerstvo to pre mnohých nie je,
Manželstvo je len tlačené ľudom do hláv spoločnosťou ,tak isto ako aj deti a povinnosti zeny a muza
U vás sa kto staral o deti a rodinu a kto pracoval?
Ja poznam taky par. Uz maju cez 70. A este stale su "spolu".
Manzelka akceptovala milenku s ktorou mal aj dieta. Skratka fungoval s obomi, ale nieviem ci aj s obomi fugoval sexualne.
S manzelkou mal nadalej oficialne manzelstvo a bydlisko. K milenke a dietatu odskakoval a bola to vereja zalezitost.
Manzelka si udrzala manzelstvo a milenka mala financnu podporu (aj s dietatom), tak im to asi obom vyhovovalo.
@anonym_e30fb9 Tak takýto prípad je ojedinelý, ako čierna ovca, resp. výnimka potvrdzujúca pravidlo.
@dora281 ale vymyslelo,nech každý žije ako to je dotyčnému najlepšie a manželstvo a ani partnerstvo to pre mnohých nie je,
Manželstvo je len tlačené ľudom do hláv spoločnosťou ,tak isto ako aj deti a povinnosti zeny a muza
U vás sa kto staral o deti a rodinu a kto pracoval?
@minenkaa Ty máš deti? A manžela? Mne sa zdá, že si slobodná a žiješ pre seba.
@dora281 mam oboje
No čo kto u vás pracoval a kto sa staral o deti
@minenkaa Pracovali sme obaja, o 3 deti sa starala viac manželka. Ja som hrával v hudbe, tak ja menej. No je pravda, že keby sme boli 3 dospelí, žeby na jedného pripadlo menej povinnosti. Šak nech to dajú do ústavy a bude dobre. Po tvojom.
@minenkaa Pracovali sme obaja, o 3 deti sa starala viac manželka. Ja som hrával v hudbe, tak ja menej. No je pravda, že keby sme boli 3 dospelí, žeby na jedného pripadlo menej povinnosti. Šak nech to dajú do ústavy a bude dobre. Po tvojom.
@dora281 veď ale načo do ústavy to dávať,veď to nie je zakázané
@dora281 vidíš ty si človek pre ktorého bolo manželstvo vyhodne
@anonym_e30fb9 Tak takýto prípad je ojedinelý, ako čierna ovca, resp. výnimka potvrdzujúca pravidlo.
@dora281 Ja som netvrdila, ze je to pravidlo. Ja som napisala, ze taky par poznam a fungovalo to. Do detailu neviem, ale cely zivot tam neboli dramy.
Chlap vychoval s dvoma zenami viac vlastnych deti.
@dora281 Ja som netvrdila, ze je to pravidlo. Ja som napisala, ze taky par poznam a fungovalo to. Do detailu neviem, ale cely zivot tam neboli dramy.
Chlap vychoval s dvoma zenami viac vlastnych deti.
@minenkaa
@anonym_e30fb9 Máte pravdu ženy, žena má vždy posledné slovo. Vzdávam sa. A nemáte prebytočné srdiečka? Rád rozdávam srdiečka. Pošlete mi, prosííííím...❤❤❤

pozri si TLC , nefunguje to.