icon

Fungujú vzťahy iba vtedy, keď človek nerieši problémy?

9. sep 2025

Mám pár ťažkých chvíľ vo vzťahu za sebou. A zamýšľam sa, či vzťahy naozaj fungujú len keď človek moc nerieši oblasti kde sa pár nezhodne a naopak sa zameriava na to pozitívne. Lebo ja som hĺbavá a rada diskutujem, rada mám vykomunikovane nezhody a uzavreté témy. Rada sa rozprávam o hodnotách, nastavení, považujem za dôležité poriadne sa spoznať a to aj cez otvorenú a dôkladnú komunikáciu. A môj vzťah na tom nejak stroskotal. Vytiahla som asi témy ktoré považujem za základne ale ten muž to asi nemal v sebe vôbec vyriešené a tak akurát to viedlo k rozchodu, pomaly ale isto nám to viac a viac naštrbovalo vzťah. A stretla som sa s tým u viacero mužov. Teraz mi práve na tomto škrípe další vzťah. Nejak nechápem kde je problém. Či mám byť rada že dôkladná diskusia mi ukázala včas, že sa k sebe nehodime alebo je to zle a kazím si zbytočne vzťahy ktoré by mohli inak funguvať. Ja nejak vnimam, že keď vytiahnem take základne témy ( financie, postoj k strave, telu, kariéra, spôsob života) nejak sa z toho spustí hádka kde vidím, že úplne inak zmyslame a v mnohych témach je necitlivy vo vyjadrovaní čo ma utvrdzuje v tom, že to nemá význam a bolo by lepšie vzťah ukončiť. Ale pritom je mi s ním fajn, keď práve neriešime témy ktoré nás rozdeľujú ale zároveň sú podľa mna dôležité, tak je milý, vtipný, zábavný, láskavý. No keď prídem s témou kde si nerozumieme je hrubý a arogantný, ako keby mu chýbala schopnosť empatie. Prosím poraďte čo robiť, a nebuďte na mňa zle, sama som už dosť nešťastná z tejto situácie a že sa mi to opakuje už 2. krát po sebe. Chcela by som šťastný vzťah a je to frustrujúce. Dávnejšie som nemala takéto problémy vo vzťahoch, ale to som bola mladšia a neriešila som či sa k sebe hodime alebo nie. Iba som si užívala vzťah. No ako starnem začína mi viac záležať na výbere správneho partnera. Teraz som v bode kde by som sa chcela usadiť, mat podporu a funkčný vzťah a frustruje ma ako sa to vyvíja. Dúfala som že tento partner už bude ten pravý na budovanie skutočného a hodnotného vzťahu.

Strana
z3
thirstymonk
9. sep 2025

@anonym_autor Je to jasne. Si vegánka.

majus2323
9. sep 2025

@anonym_autor no. Som rovnaká že riešim všetko čo mi vadí hneď na začiatku a áno hlbave témy o budúcnosti s budúcim mužom sú alfa omega. Neprestaň byť taká aká si a naozaj si vyber dobre lebo keď príde svadba a deti nebude také jednoduché povedať , aha , zistila som že mi nevyhovuješ tak ahoj.
Čiže len tak ďalej. Nie je na Tom nič zlé. Potrebuješ niekoho s kým ti bude komfortne a HLAVNE s kým budeš zažívať pokoj. Držím palce

majus2323
9. sep 2025
@thirstymonk

@anonym_autor Je to jasne. Si vegánka.

@thirstymonk aj by som čosi povedala ,ale, keďže ste monk, asi to máte overené

madeincssr
9. sep 2025

@anonym_autor hladame 100% kompatibilneho, dokonaleho partnera (lebo 50% aj viac partnerstiev sa rozpadne najneskor do 15-20 rokov). Ale taky neexistuje. Tiez neviem, co s tym. Asi to vydrzi len vtedy, ked su obaja VELMI tolerantni pohodaci a ano, mozno sa v nesuladnych temach (po case ich obaja vedia, ktore su to) zbytocne nevrtaju, lebo to moze sposobovat obom rany? Neviem.

autumn1
9. sep 2025

Komunikácia je základ. Ale niektoré ženy dokážu byť, no.... otravné.... aj tu na MK to vidieť. Ja som žena a niektoré ženy sú proste príliš... a mužom to tiež vadí. Z mojich skúseností, keď niečo vykomunikujete už sa k tomu neradi vracajú, jednoducho to majú uzavreté. Nemajú radi ani zbytočný overthinking... Majú radi jasné a stručné komunikácie žiadne náznaky alebo pol dňa riešiť, čo bude na večeru... Ako každý muž je iný a toto je len moje skromné pozorovanie, čo sa mi potvrdilo, že všeobecne platí. Ale v tvojom prípade môže byť aj možnosť, že nemáš šťastie na tých správnych s podobnými názormi ja život.

minilla
9. sep 2025

Vies uviest konkretny priklas situacie/temy, kedy dochadza k tomu nastrbeniu? Za mna teda nastavenie “ Rada sa rozprávam o hodnotách, nastavení, považujem za dôležité poriadne sa spoznať a to aj cez otvorenú a dôkladnú komunikáciu” je viac nez ziaduce. Kiez by ine zeny takto zmyslali. A ano, myslim si tiez, ze sa len ukazalo, ze sa k sebe proste nehodite. Nezlavuj z narokov a pockaj na takeho, krory to bude mat nastavene ako ty. Teda, ze komunikacia je zakladom vztahu.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
mirokub
Odpoveď bola odstránená
madeincssr
9. sep 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka ...a AUTORKA musi vediet prijat partnera takeho, aky je (...a uz tu bude ohen na streche 😁).

oli18
9. sep 2025
@majus2323

@anonym_autor no. Som rovnaká že riešim všetko čo mi vadí hneď na začiatku a áno hlbave témy o budúcnosti s budúcim mužom sú alfa omega. Neprestaň byť taká aká si a naozaj si vyber dobre lebo keď príde svadba a deti nebude také jednoduché povedať , aha , zistila som že mi nevyhovuješ tak ahoj.
Čiže len tak ďalej. Nie je na Tom nič zlé. Potrebuješ niekoho s kým ti bude komfortne a HLAVNE s kým budeš zažívať pokoj. Držím palce

@majus2323 hned na prvy precitany prispevok musim reagovat, potom uz odchadzam z temy. Do istej miery s tebou suhlasim. Ale, kedze som v manzelstve 45 rokov a velmi vela som preskakala a mm ma prekvapuje este aj teraz, s istotou mozem napisat, ze na manzelstvo sa neda dopredu pripravit, keby si akokolvek chlapov luskala. Denne tu citame, ake problemy prinasa zivot. Nie vzdy ti "bude komfortne a budes zazivat pokoj" . To je naivna predstava. Kazdy vztah je loteria.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
biba_18
9. sep 2025

som žena a aj ja si myslím že riešiš hlúposti, áno… silou mocou si na neho tlačila aby bol úprimný - a keď bol, tak problém 🤷‍♀️

zuzanita1609
9. sep 2025

Ono by to zamrzelo asi každú ženu,ale na druhej strane,bol aspoň k tebe úprimný. Aj ten môj mi niekedy tiež povie,že čo som si to pre kristove 👀 hodila na seba,že toto mi nepristane (napríklad široké nohavice,do ktorých by sa vošli dve Zuzany 🤭). A dám na neho,vôbec to neberiem v zlom,naopak,vážim si to,že je ku mňe úprimný. Na druhej strane vie aj polichotiť,že ty moja kočica opica a pod 😆.

autumn1
9. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor presne o tomto som písala... že, niektoré, ženy sú otravné... jednoducho chcela si vedieť pravdu, nedala si mu s tým pokoj, povedal ti ju a nie si spokojná lebo si očakávala niečo iné a ešte mu vyčítaš, že ťa to ranilo... Inými slovami vyčítala si mu, že ti povedal pravdu. To nedáva zmysel. Ale na druhej strane byť s niekym komu sa nepáčiš tiež nie je výhra, obaja ste urobili chybu.

biba_18
9. sep 2025

@autumn1 ale ona sa mu nemusí vyslovene nepáčiť - presne ako on nie je pre ňu vysnívaný, tak ani ona pre neho. len on do nej nehučal nech mu to povie… 🤷‍♀️

autor
9. sep 2025

Ja neviem či som chybná ozaj ja, ale akože pytala som sa ho na to opakovane, lebo mi to vŕtalo hlavou, to že nevie dať kompliment ani občas. Ja úprimne verím že škaredá nie som, dostávam komlimenty od cudzích mužov aj pozvania na kávu. A toto bolí. Od začiatku sa ho pýtam a stále tvrdil že keby sa mu nepacim tak somnou nie je. A až po čase a mojich otázkach sa dozviem, že moje telo vnima ako nepekne. Ja som aspoň úprimná od prvého dňa. A aj teraz úprimne cítim že ma to bolí. Keby mi povedal hneď že moje telo považuje za škaredé tak s ním ani nejdem do vzťahu. Cítim že nepotrebujem žiť s tým, že si o mne toto mysli človek, ktorého ľúbim. Že to neni to čo si zaslúžim. Cítim sa hrozne sklamane. A nejak nemám chuť ani na vzťahy už.

reanda
9. sep 2025

ak stretnes toho praveho, nebude treba mrte komunikacie a hlbania, aby ste sa spoznali.. tam to totiz budes citit.. a komunikacia to iba vytiahne na svetlo..
nie, nie je to tvoja chyba, ze rozbijes vztahy, lebo moc riesis.. to ani neboli vztahy, aspon tento posledny urcite nie.. to co ma byt, ze chlap je so zenou, ktora sa mu nepaci? a este tie nazory, ze moc sa pytas a potom si sklamana, ked pocujes pravdu.. moje nervy.. ved pravdu si urcite citila, preto si sa pytala, inak by si sa nepytala, ci sa mu pacis, lebo by ti to bolo jasne.. toto, co maju dnes zeny s muzmi, ani nie su vztahy, to su obchodne transakcie 🙄
nehladaj partnera.. ano, chcela by si uz vztah, usadit sa, rodina, ale nezameriavaj sa na to.. v mladosti si to lepsie riesila - UZIVAJ SI.. vo vztahu si uzivaj.. a podla toho uvidis, ci je to ono... ked si uzivas, tak to funguje 🙂 .. a netreba zdlhavo diskutovat 🙂

autumn1
9. sep 2025
@biba_18

@autumn1 ale ona sa mu nemusí vyslovene nepáčiť - presne ako on nie je pre ňu vysnívaný, tak ani ona pre neho. len on do nej nehučal nech mu to povie… 🤷‍♀️

@biba_18 píše, že jej povedal, že jej telo nie je pekné. Keby podľa mňa partnerove telo nebolo pekné tiež s ním nie som ale napriek tomu, že nie je model ani kulturista jeho telo uprimne vnímam ako pekné. Rovnako, keby sa mu nepáčilo moje telo neboli by sme spolu... neviem ako iné ženy ale minimálne ja potrebujem počuť aspoň raz za čas ako sa mu páčim, aj postavu, celé telo, oblečenie... mi chváli a znamená to pre mňa veľa... Ale tiež je ku mne uprímny, keď sa mu niečo na mne nepáči účes, oblečenie... povie to otvorene a rovnako som zato rada. Len telo vs. účes/oblečenie je dosť veľký rozdiel.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_584a2b
10. sep 2025

@anonym_autor som žena a tiež mám rada hĺbku v rozhovoroch, ale ako ti už napísali vyššie, toto by bolo aj na mňa veľa a chlapom sa toto určite nepáči. Sama si napísala, že nie je pre teba ideál krásy. A si s ním. Takže máte v podstate rovnaké nastavenie. Jeho partnerka pre neho nemusí byť ideál krásy. Vyprovokovala si ho k vyjadreniu a teraz to prekúsnuť nevieš. Načo to bolo dobré? Toto by ti toleroval iba nejaký zúfalý chudáčik a nie taký chlap, ktorý splňa tvoje vyššie nároky na partnera. Vyvolávaš týmto konflikty a teraz si si privolala to, čo si veľmi ani počuť nechcela. Možno mu už toto zabudnúť nebudeš vedieť a váš vzťah na tej vete stroskotá, lebo niekde v pozadí ťa to bude mátať vždy. Pripadáš mi ako kópia umelej inteligencie, ktorá musí všetko analyzovať a očakáva všetko absolútne správne. Jemu vyčítaš bezcitnosť, ale vy ste sa v tomto asi našli. Ty toho citu asi tiež veľa nemáš. K tomu chalanovi určite nie. Za mňa ešte nemáš nastavenie na to, aby si sa zvládla s niekým usadiť a vedieť partnera rešpektovať aj s jeho nedostatkami. K tomuto chalanovi určite nič necítiš, podľa tohoto čo si napísala. Vieš vôbec ty byť citlivá? Odškrtávaš si zoznam, čo musí mať chlap splnené. Ako robot. Prepáč.

ivangeline
10. sep 2025

Áno, mozes byt príliš… na to zameraná. Tešiť sa treba viac z dobrého, pozitívneho, chváliť a podporovať to v druhom a vo vzťahu (ani mne to nejde ;D). Ak ti aj niekto bude vyhovovať, keď prejde všetkými tvojimi filtrami, neznamená to, ze o pár rokov ten človek nebude niekde úplne inde v mnohých smeroch.. vzťah je o neustálej komunikácii..

miadi
10. sep 2025

Nebudem hladat chyby v tebe ( urcite nejake mas kazdy ich mame) no z toho co ti povedal .. mne osobne vychadza ze ta nemiluje nie je zalubeny len mu vyhovujes . Nemas prenho pekne telo ale na sex mu je dobre . Si predstav s takym clovekom cakat dieta pribrat 20 -24kg ako ja v teho v 9m ako taky hrošik napuchnute nohy rano sa zobudis strapata spiaca v muzovom xxl tricku a tam ti muz inak skupi na komplimenty povie aka si krasna . Co by ti povedal tento tvoj frajer ? Ked teraz nemas podla neho pekne telo ??? Ano Chlapi nemaju radi moc analizovanie a dookola nieco riesit ci vytahovat . Ale Keby som bola ty tak to “nie pekne “ telo zoberiem daleko od neho a uz by ho nevidel ,

andreatytler
10. sep 2025

@anonym_autor Tu vobec nejde o to ze riesis veci na ktorych sa nezhodnete. Aspon ten priklad co si dala urcite nie.
On je proste magor.
Tomu pravemu chlapovi sa bude tvoje telo pacit presne take ake je a da ti to urcite vediet.
Tvoje tusenie ta nesklamalo ze nieco tam nesedi, ked ti nikdy nic nepochvali.

biba_18
10. sep 2025

@autumn1 to si ty. nemôžeš nútiť človeka aby všetko vnímal ako ty vnímaš. možno by niekto povedal že si povrchná keď ti viac záleží na tele ako na iných veciach 🤷‍♀️
ja si možno dokonca myslím že vačšina je vo vzťahoch keď má partnera ktorý nie je ideál pre toho duhého - len sme natoľko vyspelí, že vieme že to nie je potrebné…

unicornlady
10. sep 2025

Keď sa tak zamyslím nad minulými vzťahmi, tiež by som nepovedala na priateľov, že boli ideálne krásni alebo nebodaj, keby sa mi spýtali, či sa mi páčia, ani neviem, ako by som odpovedala.
Musí ma priťahovať osobnosť človeka. A také niečo v očiach. ja som si vždy najviac všímala oči.

Takže, keby partner rýpe, či sa mi páči jeho telo, neviem. Samo osebe to neboli atletické pevné telá, ale ja to nevnímam takto oddelene.

Komplimenty som tiež od partnerov nedostávala, ale to vidíš, či sa ťa chce dotýkať, či sa na teba pozrie, ako vyzeráš atd...
Možno je to tým, že si si zvykla, že cudzí chlapi ťa pozývajú, chvália, a toto očakávaš aj od partnera.
A možno že ťa aj predtým chválil, ale neustále si to žiadaš, tak ho to prestalo baviť.
Ale to len tipujem.

Ako dlho ste spolu? Inak fungujete ako? Chce sa ťa dotýkať či máš pocit, že sa mu vôbec nepáčiš?

autumn1
10. sep 2025
@biba_18

@autumn1 to si ty. nemôžeš nútiť človeka aby všetko vnímal ako ty vnímaš. možno by niekto povedal že si povrchná keď ti viac záleží na tele ako na iných veciach 🤷‍♀️
ja si možno dokonca myslím že vačšina je vo vzťahoch keď má partnera ktorý nie je ideál pre toho duhého - len sme natoľko vyspelí, že vieme že to nie je potrebné…

@biba_18 ja už naozaj nebudem reagovať na označenia od ľudí, ktorí nevedia čítať s porozumením. Nikde som neuviedla, či mi na tom záleží viac alebo menej len, že mi na to záleží. A ty niekde medzi riadkami si si domyslela vlastnú verziu, v ktorej mi na tom záleží viac.

mischy00
10. sep 2025

Tlačis muza do odpovede, ktoré reálne nechceš počuť. On mozno aj v hlave zvažuje, ako to povedať aby to nevyznelo hlúpo ale zároveň pravdivo. No a ty si nezvládla niektoré odpovede.
Ak si si sebou spokojná ty, nemala by ta rozhodiť aj negatívna recenzia. Všetci chceme úprimnosť a ked ju dostaneme, tak sme v koncoch. Tak sa radsej nepýtaj..

doriiis
10. sep 2025

Po prečítaní tvojich komentárov ťa mám plné zuby aj ja.Toto počúvať celé dni,tak beriem nohy na plecia tiež.

thirstymonk
10. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Chcela si pravdu, tak ju máš. Nechápem, čo sa ti nepáči. Spokojnejšia by ti bola, keby ti klamlivo tvrdil, že si najkrajšia na svete? To by si si potom v sebe "uzavrela"?

Ty chceš hlboke rozhovory, ale aby prebiehali tak, ako si to ty predstavuješ :D Mala by si sa na to vybodnuť a stať sa političkou. K tomu máš predispozície :D

Strana
z3