icon

Fungujú vzťahy iba vtedy, keď človek nerieši problémy?

9. sep 2025

Mám pár ťažkých chvíľ vo vzťahu za sebou. A zamýšľam sa, či vzťahy naozaj fungujú len keď človek moc nerieši oblasti kde sa pár nezhodne a naopak sa zameriava na to pozitívne. Lebo ja som hĺbavá a rada diskutujem, rada mám vykomunikovane nezhody a uzavreté témy. Rada sa rozprávam o hodnotách, nastavení, považujem za dôležité poriadne sa spoznať a to aj cez otvorenú a dôkladnú komunikáciu. A môj vzťah na tom nejak stroskotal. Vytiahla som asi témy ktoré považujem za základne ale ten muž to asi nemal v sebe vôbec vyriešené a tak akurát to viedlo k rozchodu, pomaly ale isto nám to viac a viac naštrbovalo vzťah. A stretla som sa s tým u viacero mužov. Teraz mi práve na tomto škrípe další vzťah. Nejak nechápem kde je problém. Či mám byť rada že dôkladná diskusia mi ukázala včas, že sa k sebe nehodime alebo je to zle a kazím si zbytočne vzťahy ktoré by mohli inak funguvať. Ja nejak vnimam, že keď vytiahnem take základne témy ( financie, postoj k strave, telu, kariéra, spôsob života) nejak sa z toho spustí hádka kde vidím, že úplne inak zmyslame a v mnohych témach je necitlivy vo vyjadrovaní čo ma utvrdzuje v tom, že to nemá význam a bolo by lepšie vzťah ukončiť. Ale pritom je mi s ním fajn, keď práve neriešime témy ktoré nás rozdeľujú ale zároveň sú podľa mna dôležité, tak je milý, vtipný, zábavný, láskavý. No keď prídem s témou kde si nerozumieme je hrubý a arogantný, ako keby mu chýbala schopnosť empatie. Prosím poraďte čo robiť, a nebuďte na mňa zle, sama som už dosť nešťastná z tejto situácie a že sa mi to opakuje už 2. krát po sebe. Chcela by som šťastný vzťah a je to frustrujúce. Dávnejšie som nemala takéto problémy vo vzťahoch, ale to som bola mladšia a neriešila som či sa k sebe hodime alebo nie. Iba som si užívala vzťah. No ako starnem začína mi viac záležať na výbere správneho partnera. Teraz som v bode kde by som sa chcela usadiť, mat podporu a funkčný vzťah a frustruje ma ako sa to vyvíja. Dúfala som že tento partner už bude ten pravý na budovanie skutočného a hodnotného vzťahu.

biba_18
10. sep 2025

@autumn1 ja rozoberám situáciu autorky… potrebuje vedieť že sa mu jej telo páči bez výhrad?? ja to nepotrebujem. a ty si napísala že by si nebola s niekým komu sa tvoje telo nepáči - citujem “keby sa mu nepáčilo moje telo neboli by sme spolu”… nie sú to moje slová. ale tvoje…. takže kľud…

venom19
10. sep 2025

Zdravim, zakladne temy resp otazky zivota treba mat vyriesene. Tiez som zena, ale taketo zdlhave pateticke disputy by mi tiez poriadne liezli na nervy. Nemam rada take dumanie a hladanie priblemov aj z malickosti. A co sa tyka toho tela, tak mozno nie si jeho typ uplne, ale napriek tomu ta moze milovat. To si myslim ja. A ano, suhlasim s dalsimo, ze si sprtala do neho kym naozaj nebol uplne uprimny a nakonoec ostal najhorsi. Ja neviem, prides mi ako dost drama queen. Zivot je o inom. Chvalabohu, ze nemate ine problemy ako riesit nesmrtelnost chrusta. Ako, raz za cas podumat nad vyznamom zivota, ok, ale nie stavat na tom vsetko. Moj nazor, ak ta nieco urazilo, nemyslela som to v zlom.

autumn1
10. sep 2025
@biba_18

@autumn1 ja rozoberám situáciu autorky… potrebuje vedieť že sa mu jej telo páči bez výhrad?? ja to nepotrebujem. a ty si napísala že by si nebola s niekým komu sa tvoje telo nepáči - citujem “keby sa mu nepáčilo moje telo neboli by sme spolu”… nie sú to moje slová. ale tvoje…. takže kľud…

@biba_18 A dalej som za tym napislala vysvetlenie ohladom mojej potreby preco by sme neboli spolu kde som navyse uviedla, ze neviem ako je to u inych zien ale u mna je tak. Nemusis vytrhavat vyroky z kontextu podla toho ako sa ti hodia.

autumn1
10. sep 2025
@biba_18

@biba_18 Tuto cast treba vnimat ako celok, nie, ze z toho vytrhnes len to, co tebe pride vhod. Takto ako celok to uz vyznie inac, nemam pravdu? "Rovnako, keby sa mu nepáčilo moje telo neboli by sme spolu... neviem ako iné ženy ale minimálne ja potrebujem počuť aspoň raz za čas ako sa mu páčim, aj postavu, celé telo, oblečenie... mi chváli a znamená to pre mňa veľa... Ale tiež je ku mne uprímny, keď sa mu niečo na mne nepáči účes, oblečenie... povie to otvorene a rovnako som zato rada. Len telo vs. účes/oblečenie je dosť veľký rozdiel."
Este pre upresnenie, to ze to pre mna znamena vela ≠ ze to znamena pre mna bezprostredne uplne najviac z celeho vztahu

biba_18
10. sep 2025

@autumn1 lenže ako by si to vedela ak by si do neho nerypala ako autorka? asi nijak. tam je pes zakopaný… 🤷‍♀️

zuzanita1609
10. sep 2025

A tiež som si myslela,že riešite niečo dôležitejšie, napríklad deti a tak. Je to celé trochu pritiahnuté za vlasy...keď som sa raz partnera opýtala,že čo by robil,keby umriem tragickou smrťou (neviem čo mi to napadlo 🤭),pozeral po mňe ako puk 😁 a vyšlo z neho ironicky..." No čo,veď tak poplačem si,ale našu posteľ si nechám,či ťa mám dať mumifikovat a uložiť do nej?A nepýtaj sa hlúpe otázky, môžeš dostať hlúpu odpoveď "😏.

autumn1
10. sep 2025
@biba_18

@autumn1 lenže ako by si to vedela ak by si do neho nerypala ako autorka? asi nijak. tam je pes zakopaný… 🤷‍♀️

@biba_18 ver ci never ani raz som sa ho nepytala hovori mi to sam od seba a tym, zaroven prirozene naplna moju potrebu. Maximalne co som sa ho par krat spytala ci sa mu paci ten alebo druhy outfit a on z toho vybral. (Par krat za 11mesiacov a spocitala by som to na prstoch jednej ruky.)

autumn1
10. sep 2025
@biba_18

@biba_18 partner mi ma naplnat tu potrebu nie ja od neho vyzadovat otravovanim s otazkami. V tom je cela pointa.

autor
10. sep 2025
@autumn1

@biba_18 ver ci never ani raz som sa ho nepytala hovori mi to sam od seba a tym, zaroven prirozene naplna moju potrebu. Maximalne co som sa ho par krat spytala ci sa mu paci ten alebo druhy outfit a on z toho vybral. (Par krat za 11mesiacov a spocitala by som to na prstoch jednej ruky.)

@autumn1 mám to ako ty s tou potrebou, a tiež to neni že by som sa pytala neustále a vŕtala sa v tom, ale prirodzene cítim že nejak od neho neprichádzajú tie milé slová a záujem, ale skôr malá nebadaná kritika, ktorá je stále viac častá. A možno niektoré ženy sú v pohode keď sa nepáčia svojim partnerom. Ale mne to veru nevyhovuje. A keď mi niečo nevyhovuje a nesedí, tak sa pýtam. A ja neľutujem, že som sa pytala, i keď jeho odpoved rozhodne neni komfortná pre náš vzťah, aspoň vidím na čom sme, skôr ľutujem že mi to takto otvorene nepovedal skôr.

tarvika
10. sep 2025
@anonym_autor

Ja neviem či som chybná ozaj ja, ale akože pytala som sa ho na to opakovane, lebo mi to vŕtalo hlavou, to že nevie dať kompliment ani občas. Ja úprimne verím že škaredá nie som, dostávam komlimenty od cudzích mužov aj pozvania na kávu. A toto bolí. Od začiatku sa ho pýtam a stále tvrdil že keby sa mu nepacim tak somnou nie je. A až po čase a mojich otázkach sa dozviem, že moje telo vnima ako nepekne. Ja som aspoň úprimná od prvého dňa. A aj teraz úprimne cítim že ma to bolí. Keby mi povedal hneď že moje telo považuje za škaredé tak s ním ani nejdem do vzťahu. Cítim že nepotrebujem žiť s tým, že si o mne toto mysli človek, ktorého ľúbim. Že to neni to čo si zaslúžim. Cítim sa hrozne sklamane. A nejak nemám chuť ani na vzťahy už.

@anonym_autor ja si myslim ze je dobre ze to riesis. a toto je zakladna vec, ze chcem aby som sa svojmu partnerovi pacila. potom nerozumiem naco je s tebou, ked sa mu nepacis. potom by som si myslela (len na zaklade tejto informacie, lebo nemam dalsi kontext), ze je so mnou iba docasne lebo nema nic lepsie. ale len co sa mu podari najst krajsiu, stihlejsiu, vysportovanejsiu, tak ma vymeni. a toto by som nebola vo vztahu ochotna akceptovat.

madeincssr
10. sep 2025

Zaujimalo by ma, kolko partneriek pravidelne (alebo aspon obcas) pochvali, ci oceni cokolvek na partnerovi (povie mu to). A to ani nehovorim o jeho (ne)dokonalom tele 🥴.
Pramalo z nas su modeli/modelky, ze ano.

autor
10. sep 2025
@madeincssr

Zaujimalo by ma, kolko partneriek pravidelne (alebo aspon obcas) pochvali, ci oceni cokolvek na partnerovi (povie mu to). A to ani nehovorim o jeho (ne)dokonalom tele 🥴.

@madeincssr ja pravidelne chválim, snažím sa aby sa cítil fajn, prirodzene, milovane, atraktívne. A chválim skutky aj výzor. O to divnejsie si pripadam že som v našom vzťahu jediná kto to robí .

mysicka36
10. sep 2025

Ja som skôr myslela, že sa rozchádzate v názoroch na smerovanie života ako kedy si založiť rodinu, kedy a ako si vziať hypotéku na byt. Kde v akom meste chcete žiť... to je naozaj smerodajné, či si ochotná akceptovať kvôli vzťahu takéto zásadné rozdielne názory a predstavy.
A ty tu rozoberáš vaše telá? No toto je povrchné, a vypáčila si z neho odpoveď, ktorú si počuť nechcela 😀

anonym_af5f04
10. sep 2025

Hlavne že ženské dookola vyhadzuju ako su chlapi vizuálne stvorenia ale pritom je ok ked vlastna zena sa mu nepáči
A že chcela vedieť pravdu na tom nieje nič zlé a dostala tu pravdu,no ked sa muzovi nepáči jeho žena a pritom nieje obézna ani nemá nejaký fyzicky problém tak je to mega problém
Otázka je na čo je s tebou lebo si milá a bla bla bla ale na pačenie sa mu sú iné ženy
To nieje zdravý vzťah a môže si hovoriť kto chce čo chce
Teprv keď tebe to ubližuje

autumn1
10. sep 2025
@madeincssr

@madeincssr ja to robim, dokona som aj ocenila, ze mi naplna moju potebu o ktorej vyssie pisem bez toho aby som mu o nej stihla povedat. Ale samozrejme aj v inych veciach... Jednoducho co dostavam to davam.... Pre mna je to samozrejmost

autor
10. sep 2025
@tarvika

@anonym_autor ja si myslim ze je dobre ze to riesis. a toto je zakladna vec, ze chcem aby som sa svojmu partnerovi pacila. potom nerozumiem naco je s tebou, ked sa mu nepacis. potom by som si myslela (len na zaklade tejto informacie, lebo nemam dalsi kontext), ze je so mnou iba docasne lebo nema nic lepsie. ale len co sa mu podari najst krajsiu, stihlejsiu, vysportovanejsiu, tak ma vymeni. a toto by som nebola vo vztahu ochotna akceptovat.

@tarvika vieš ja si tak vravím, že možno nie je zvyknutý chváliť, alebo to je tým, že ani seba nepovažuje za pekného, možno to je nejaká jeho ťaživa téma a preto nevie oceniť to pekne na mne, lebo nevie to robiť ani na sebe. No ale potom mi ide hlavou, či to ma takto význam ostávať spolu. Ja sa potrebujem páčiť polovičke a cítiť sa chcena, myslím že sebavedomie mám fajn, ale i tak mi nerobí dobre počúvať kritiku bez následnej aspoň občasnej peknej poznámky na moje telo a na to ako sa mu páčim. To tiež asi časom nebude úplne zdravá cesta pre moje sebavedomie. A navyše chcela by som deti, a chcem pre ne otca, ktorý im povie že sú krásne a bude ich učiť milovat sa také aké sú. Bude im sebavedomie budovať a nie ničiť. A keď dokáže povedať mne, aj keď ma miluje to čo povedal, tak čo by povedal dieťaťu, keby nebolo tiež ukážkový typ pre modeling?

doriiis
10. sep 2025

Autorka bez urážky ale tvoje sebavedomie je tak nízke,že ho ani nevidieť.Zakladas si na svojom vzhľade až natoľko,že ti uchádzajú oveľa potrebnejsie veci,ktoré sú dôležité vo vzťahoch.Jedine o čom vieš hovoriť je krása.Tak si nájdi partnera,ktorý ťa bude mať rád iba kvôli tomu,ako vyzeráš a potom pochopíš to peklo a začneš si možno viac vážiť,to čo máš teraz.Mas to v tej hlave riadne pomylene

autor
10. sep 2025
@doriiis

Autorka bez urážky ale tvoje sebavedomie je tak nízke,že ho ani nevidieť.Zakladas si na svojom vzhľade až natoľko,že ti uchádzajú oveľa potrebnejsie veci,ktoré sú dôležité vo vzťahoch.Jedine o čom vieš hovoriť je krása.Tak si nájdi partnera,ktorý ťa bude mať rád iba kvôli tomu,ako vyzeráš a potom pochopíš to peklo a začneš si možno viac vážiť,to čo máš teraz.Mas to v tej hlave riadne pomylene

@doriiis od teba som pár rád na koniku už videla príde mi, že ty píšeš len tak.. aby si mohla niekoho uraziť, takze tvoje dobre rady si moc k srdcu nevezmem nech už napíšeš cokolvek, Takze ani sa moc snažiť nemusíš.

doriiis
10. sep 2025

A preto ti stroskotal aj každý vzťah.Pretoze si si ho založila na nesprávnych pilieroch.S takýmto nastavením ostaneš skôr na ocot.Lebo kvalitný,pevný a stabilný vzťah sa nenachádza ale buduje.

anonym_472c26
10. sep 2025
@anonym_autor

@doriiis od teba som pár rád na koniku už videla príde mi, že ty píšeš len tak.. aby si mohla niekoho uraziť, takze tvoje dobre rady si moc k srdcu nevezmem nech už napíšeš cokolvek, Takze ani sa moc snažiť nemusíš.

@anonym_autor Ano, vzťahy naozaj funguju lepšie, keď sa všetko nerieši. Ale nejde to v štádiu veľkej zamilovanosti, keď chceš s druhým človekom všetko zdieľať. Ide to vo vzťahoch, ktoré sú založené na skôr racionálnej úrovni a kde si každý žije aj svoj život. Najlepšie to takto funguje, ked dvaja spolu nežijú, len sa stretávajú.

doriiis
10. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ....aha,chápem Takže ty si prišla naháňať iba sústrastné komentáre,ktoré podporia tvoju verziu a utvrdia ťa v tom,že si inak dokonalá iba tvoj chlap je dilino.Chapem.Tak veľa šťastia v živote ti želám.🤞🏻

autor
10. sep 2025
@doriiis

A preto ti stroskotal aj každý vzťah.Pretoze si si ho založila na nesprávnych pilieroch.S takýmto nastavením ostaneš skôr na ocot.Lebo kvalitný,pevný a stabilný vzťah sa nenachádza ale buduje.

@doriiis ako pisem, tvojich komentárov som videla len pár, ale vždy boli tak arogantne a neprajne, že som si až zapamätala tvoj nick. 😉

anonym_af5f04
10. sep 2025
@anonym_autor

Autorka kašli na všetkých aj na diskusie
Dôležité je to ze teba to zranuje, máš ine predstavy a očakávania a ajtak nech žiadna ženská nerozpráva ze by bola s chlapom ,co by jej povedal a si aj naozaj myslel ze sa mu nepáči
To je súčasť vzťahu fyzicky a duševne
A môžu sa tváriť na budhistky a co ja viem čo ze su so vsetkym ok a len ty si chybná
Nech sa teda hlásia ktoré majú mužov ktorým sa nepáčia fyzicky a je to pre nich prirodzene

anonym_af5f04
10. sep 2025

A nehovoriac ze máte aj iné problémy

venom19
10. sep 2025

Ja si nemyslim, ze by doriiis bola arogantna a neprajna. Na druhu stranu, vela razy tu vidim diskusie ludi, ktori su presvedceni o svojej pravde a neotvoreni inym nazorom. Rob ako uznas za vhodne autorka, je to tvoj zivot, tvoje nastavenie, tak hladaj cloveka, s ktorym sa v pre teba dolezitych veciach zhodnete 🙂 ale ak sa clovek rozhodne pytat na nazor inych ludi, treba ho respektovat (nevravim, ze hned suhlasit). Ale osobnr si myslim, ze toto tu je hadzanie hrachu..... 🙂

zuzanita1609
10. sep 2025

Ale veď no tom to celé je...keď nedostaneš takú odpoveď akú čakáš a potom je už problém na svete. Každý má inú povahu, iný názor, iné rozmýšľanie, inú osobnosť a chcieť niečo od niekoho aby urobil,či povedal tak ako si to predstavujem,je prinajmenšom veľmi naivné.

anonym_48efaa
10. sep 2025
@anonym_autor

@doriiis ako pisem, tvojich komentárov som videla len pár, ale vždy boli tak arogantne a neprajne, že som si až zapamätala tvoj nick. 😉

@anonym_autor autorka, nenájdeš ideálneho partnera. Si staršia a viac preberáš. No, lenže s vekom sa znižuje množstvo chlapov z ktorých budeš vyberať. Vždy budeš musieť niečo tolerovať. Vždy. Nikto nebude dokonalý. Myslím, že chceš toho veľa. Muž sa bude vyjadrovať ako si myslí a keď nie si pripravená prijať všetky jeho odpovede, tak radšej sa v tom nepytvaj. S takým prístupom uzaj zostanes na hlboké filozofické reči sama. Čo by bolo, keby bolo a nebolo sa radšej chlapov nepýtaj. Skôr k veci. Je s tebou spokojný, tak čo riešiš. Sám povedal, že keby nechce s tebou nie je, tak čo.🤷

anonym_81b359
10. sep 2025

Chlapi sú takí pragmatickí, chcela si to počuť, tak ti to povedal len aby mal pokoj, druhý x vyhodnotí, že nepovie radšej nič, lebo len problémy a hĺbavej diskusie sa už vobec nedočkáš.
V skutočnosti sa len necíti konfortne v omáčkach a lichotkach, mal ti stačiť jeho pohľad a fakt, že s tebou niekam ide keď sa vyparádiš aj keď nehíkal nadšením.
Ja sa cítím celkom pekná a tiež by ma občas potešil kompliment, namiesto toho skonštatuje, že som si mohla dať iné topánky🥺 a pozerám viac na fakty, ako že urobí čo mi na očiach vidí možem iba snívať, musím to povedať stručne, jasne, výstižne, lebo keď to zaobalím do omáčky tak mu to nedocvakne.
Hĺbavé diskusie treba viesť s kamarátkou, alebo naozaj keď má náladu, inak sa správa normálne chlapsky, od chlapov sa hĺbavosť vačšinou nevyžaduje ani v detstve, nepokaz si vzťah a nevyžaduj od chlapa niečo, na čo nemá bunky.
Takéto debaty najradšej odložia.. a ty skús si to uzatvoriť v sebe s tým, že pokiaľ nemá potrebu niečo riešiť, tak je všetko v najlepšom poriadku😋

autor
10. sep 2025
@anonym_81b359

Chlapi sú takí pragmatickí, chcela si to počuť, tak ti to povedal len aby mal pokoj, druhý x vyhodnotí, že nepovie radšej nič, lebo len problémy a hĺbavej diskusie sa už vobec nedočkáš.
V skutočnosti sa len necíti konfortne v omáčkach a lichotkach, mal ti stačiť jeho pohľad a fakt, že s tebou niekam ide keď sa vyparádiš aj keď nehíkal nadšením.
Ja sa cítím celkom pekná a tiež by ma občas potešil kompliment, namiesto toho skonštatuje, že som si mohla dať iné topánky🥺 a pozerám viac na fakty, ako že urobí čo mi na očiach vidí možem iba snívať, musím to povedať stručne, jasne, výstižne, lebo keď to zaobalím do omáčky tak mu to nedocvakne.
Hĺbavé diskusie treba viesť s kamarátkou, alebo naozaj keď má náladu, inak sa správa normálne chlapsky, od chlapov sa hĺbavosť vačšinou nevyžaduje ani v detstve, nepokaz si vzťah a nevyžaduj od chlapa niečo, na čo nemá bunky.
Takéto debaty najradšej odložia.. a ty skús si to uzatvoriť v sebe s tým, že pokiaľ nemá potrebu niečo riešiť, tak je všetko v najlepšom poriadku😋

@anonym_81b359 ale ten problém nevznikol tým že mi povedal že sa mu nepacim, vieš to mi len potvrdilo to, čo som cítila. Ono to bolo problémom aj skôr ako to povedal nahlas. A ostáva to problémom aj naďalej.

anonym_af5f04
10. sep 2025

Jasné s mužom sa baviť o počasí a s kamarátkou o spôsobe života a hodnotách
A to je ten rozdiel ci človek chce byť na jednej lodi alebo len plávať vedla seba
A každý to ma inak
No o tom nepaceni sa fyzicky .. žiadna ma nepresvedčí ze by ste boli s tým ok alebo máte takých mužov co sa im neľúbi vaše telo a beriete to ako nepodstatnu vec- pri tých,, vizuálnych stvoreniach,,