icon

Mám ostať vo fungujúcom vzťahu bez detí?

karo77
Včera o 23:15

Mam 35, on takmer 40, tahame 4.rok. Pri zoznameni sme si samozrejme ujasnili ze obaja chceme dieta. Vztah funguje, rozumieme si. Mne prave diagnostikovali endometriozu, idealne je tehotenstvo a tu nastava problem, zrazu zistil, ze nechce dieta. Boji sa tejto zodpovednosti a ako to obrati zivot naruby. Paradoxne cely zivot pracuje s detmi .

Kedze tehotenstvo sa teraz nejde diat bola mi nasadena liecba. Neviem ake su sance na dieta vzhladom na vek a diagnozu a preto riesim dilemu, zostat alebo odist? Zahodit funkcny vztah a ist do neznama alebo zostat?

Podla toho co tu citam, najst v tejto dobe normalneho partnera s ktorym si rozumiete je vyzva, +nikde nie je napisane ze v pripadnom novom vztahu bude dieta dopriate, co ak si budem potom buchat hlavu ze ten rozchod za to nestal. Hlavou mi idu vsetky mozne scenare a moznosti "co ak". Neviem ktorou cestou sa vybrat.

anonym_a9da66
Včera o 23:29

@karo77 máš pred sebou ťažké rozhodnutie. Najskôr by som sa zamyslela ci partnera naozaj milujem tak veľmi, že mi stoji za to, ze sa kvôli nemu vzdam túžby mat dieta. Ak je váš vzťah založený len na tom, ze si rozumiete a ste zvyknutí na seba no nie je tam naozajstná láska, asi by som to prehodnotila. Ak po dieťati naozaj túžiš a je to to, co v živote chces, mohlo by sa stať, ze ta to bude zozierat vnútorne ak sa ho vzdas. Pokiaľ partnera naozaj miluješ a aj on teba a ste šťastní, možno sa naozaj oplatí zostať. Je to ťažké ale držím ti palce aby vsetko dobre dopadlo

anonym_b2fe89
Dnes o 02:59

@karo77 dolezite si zistit, ci partner nechce dieta alebo ho nechce s tebou. 40-rocny muz by uz mohol byt sam v sebe zorientovany aby ti dal zodpovednu odpoved. Tuzba po dietati vie byt velmi silna a moze ti narusat a nahlodavat pohlad na inak idylicky vztah. Dieta je vazna tema a ja si myslim, ze je taka “rozcestnikova”. Predstav si, ze s tym muzom zostarnes s tuzba po dietati ti ostane nenaplnena. Das to?

andreatytler
Dnes o 04:00

@karo77 To zalezi od toho ako velmi to dieta chces. Ak si vies predstavit ze budes statna aj bezdetna, tak ostan. Ak vies ze sa o to dieta musis pokusit, ostan a donut muza do dietata. Najst noveho chlapa a stihnut dieta sa ti nemusi podarit v tomto veku.
Ak ostanes mas 50/50 sancu ze muz zmeni nazor a zivot s dietatom sa mu zapaci. Ak nie, a on odide, budes mat aspon dieta.
Moj muz nechcel dieta, ale koli mne do toho isiel. Tiez som mala vysoky vek. Teraz ma syn 6 rokov a mala som stastie. Dopadlo to dobre. Muz je do syna blazon.

Co sa deje v tom chlapskom mozgu. Boji sa toho ze mu prichod dietata prevrati zivot hore nohami, ale neboji sa zit so zenou, ktora bude cely zivot vedla neho nestastna a nenaplnena? To fakt chce on pokracovat v takom vztahu, kde jeho rozhodnutie spravi teba nestatnou? No ma bud odvahu, alebo je mu to jedno ze budes nestatna.

vilma7
Dnes o 04:22

Myslím že prednedávnom tu bola téma podobná, ako sa tiež chlap odkazu rozhodol že dieťa nechce, keď prišlo na "lámanie- chleba". Túto tému ste mali zrejme vydiskutovanu a nepríde mi vobec z jeho strany fair play, že názor zmenil (možno už oveľa skôr) a tebe to zabudol opomenúť.
Chlap sa možno spamätá o 5-10 rokov, nájde si mladšiu a deti bude mať. Ty môžeš ostať sama...a bez deti. Aj to je jedna z možností konca vášho vzťahu. Na druhej strane ak sa rozidete, je možné že nenájdeš priateľa ktorý si ešte bude chcieť založiť rodinu.
Zas na druhej strane ti z môjho pohľadu môžem napísať že deti je to pre mňa to najlepšie a najväčšia radosť v živote, aká sa mi mohla stať...a to som sa matkou stala takmer v 41 rokoch prvý x a v 43 druhý. Ja by som si zvolila cestu za dieťaťom. A je mi fakt veľmi ľúto kamarátok ktoré by boli úžasnými mamami ale jednoducho to šťastie zažiť nesmeli.

emmusska
Dnes o 04:47

Mas to tazke ale isto by som sa samej seba spytala, ci ho natolko milujes, ze kvoli nemu sa vzdas tuzbe po dietati, ak nie, tak je to jasne. Treba od neho odist a najst si partnera, ktory ti to vsetko bude opatovat aj ked ano, v dnesnej dobe je tazke si najst chlapa

anonym_89b96f
Dnes o 05:58

@karo77 zaujímavé že ti tak nejak "zabudol" povedať že už dieťa nechce. Prečo to nepovedal skôr? Prečo sa čakalo až kým ty prídeš s návrhom aby ste šli do toho vtedy sa už musel priznať. V podstate to už vedel skôr ale asi mu hralo do kariet že si ticho a tým pádom mal čas.
Takže on keď mal 36 tak dieťa chcel a v 40tke už nechce. Bravo. Už ako 36 ročný dospelý mal mať ujasnene čo presne v živote chce a vedieť naisto či chce dieta alebo nechce.
Normálne ma na*ral aj keď ho nepoznám 😆.. ale nie..
Jednoducho podľa mňa to už dávno vedel že dieťa nebude ale nechal to plynúť lebo si zatiaľ bola ticho 🙂 tak to je. To sú také typy mužov čo sú OK keď zatiaľ žena na nic netlačí ale už keď k tomu dôjde tak sa priznajú až vtedy. Zažila som to trošku z inej strany. S bývalým som bola 7 rokov, bavili sme sa aj o svadbe že bude keď skončím školu, mojím rodičom ešte 2 mesiace pred rozchodom vravel že po škole sa vezmeme. No a zrazu keď som sa ho opýtala že ako teda, čo budeme ďalej riešiť (končila som školu v tom roku) tak z neho vyšlo že on vlastne nechce svadbu a nie je si istý či somnou chce byť. Keď som sa ho opýtala ako dlho už ma v sebe túto dilemu, tak povedal že asi posledné 2-3 roky. Čiže mi to proste "zabudol" povedať kým som sa nezačala vypytovať o budúcnosť a bolo mu pohodlné že som a ničím nechodila a mal teda čas.
To čo urobil tvoj priateľ mi príde podobné. Určite to vedel už skôr za zmenil názor.

anonym_b7736b
Dnes o 06:06

Myslim, ze v opačnom prípade, keď by sa žena napokon rozhodla, že si na dieťa netrúfa a partner po dieťati túži, by vaše hodnotenia boli celkom iné.

anonym_a18e6e
Dnes o 06:23

a moze sa stat,ze vas vztah nevydrzi a ty ostanessama a bez deti .. treba sa poriadne porozpravat.vztah nieje o rom co chce ci nechce len jeden partner,ale najst riesenie pre oboch ... laska casom pomynie-dokazes mu "odpustit" ze in je ta pricina,preco nemate deti? sanca ze ich budes mat s niekym inym je 50:50 ale s terajsim 0lova ... a o funkcnosti by som polemizovala-keby ste fungovali neriesis teraz tak zasadnu vec sama s cudzimi ludmi na nete ....

efka77
Dnes o 06:25

Ja by som sla do rozhovoru ci je jeho rozhodnutie nemat deti uz pevne,nemenne. Ak ano na dieta by som u neho netlacila. Tiez ma pravo sa rozhodnut. Ani sama by som nechcela dieta s niekym kto to vlastne ani nechce.
No a potom si odpovedz co s tym....len sama nosis v sebe odpoved po com v zivote tuzis a kde su tvoje priority. Len si najdi cas byt chvilu sama so sebou - odpovede nosis v sebe. Bud k sebe uprimna,nic nerob nasilu, umelo nekalkuluj. Ja neverim ze v podvedomi uz netusis co s tym. Tak bud k sebe uprimna. Zijes s tym chlapom dlho na to aby si vedela ci za to stoji. A to my tu na MK netusime. Drzim palce 💪

anonym_5ef627
Dnes o 06:51

@karo77 ste spolu 4 roky a vas vztah sa za tie 4 roky nikam neposunul. Teraz prisla ta chvila, ze sa treba rozhodnut, ci je vas vztah naozaj vazny a ci stoji za to.
Skuste sa vazne porozpravat, ci je jeho rozhodnutie nemat deti 100% alebo sa len zlakol. Vsak dieta sa narodi najskor o 9 mesiacov, nie pozajtra.
Ak naozaj nechce deti, ja by som sla hladat dalej. Nie si este stara, ale s nim uz nestracaj cas.

anonym_0e9baa
Dnes o 06:53

My sme spolu s manželom 20r. Keď sme sa zoznámili, mala som 24 rokov a veľmi jasne som mu povedala, že mať dieťa nebudem, že dieťa vlastné nechcem. On s tým súhlasil. Miloval ma nadovšetko a nikdy ma nechcel stratiť. Približne v mojej 35tke som prišla s témou potencionálna adopcia, na čo zase on povedal rázne, že toto nechce a v žiadnom prípade nie. Absolútne som to rešpektovala. Nikdy som to neoľutovala a svojho muža nadovšetko milujem.

gabrielabydzo
Dnes o 06:59
@anonym_0e9baa

My sme spolu s manželom 20r. Keď sme sa zoznámili, mala som 24 rokov a veľmi jasne som mu povedala, že mať dieťa nebudem, že dieťa vlastné nechcem. On s tým súhlasil. Miloval ma nadovšetko a nikdy ma nechcel stratiť. Približne v mojej 35tke som prišla s témou potencionálna adopcia, na čo zase on povedal rázne, že toto nechce a v žiadnom prípade nie. Absolútne som to rešpektovala. Nikdy som to neoľutovala a svojho muža nadovšetko milujem.

@anonym_0e9baa Ale ona dieťa chce mať.Len on nechce.Vy ste sa spolu dohodli že nechcete,tak je to v poriadku.Keď môže mať vlastné,isto si neadoptuje.To by som ani ja nechcela mať cudzie dieťa keď rodím jak čerešňa.Ona nepíše že nemôže mať a túži po adopcii.

bykaterina
Dnes o 07:00

rozhovor medzi vami dvoma, ako to on vidi a ty tiež. vysvetlit mu že obaja ste isli do vztahu že chcete deti.. opytaj sa ho preco nechce deti. coho sa boji... vyrozpravt si to,
neboj endometrioza nie je nic prijemne ani dobre, ale da sa s tym pracovat, ak je horsia tak operovat , ale jedna vec je ista neotalat s otehotnenim. ta svina sa zvykne zhorsovať, hlaven podla toho kde ju maš.
a pri otehotneni vie pomoct IVF. ale totiež nie je liek na vsetko. držim palce

anonym_1a02cb
Dnes o 07:07

Dala by som s nim este jeden rozhovor a podla toho sa rozhodla.. ja mam v okoli niekolko zien, ktore sa rozisli s muzom, ktoreho milovali, lebo tuzili po dietati a on nechcel. Vsetky tieto zeny maju uz dieta a dalsieho muza, ktoreho tiez miluju a vyzeraju byt spokojne.. a poznam aj zenu, ktora sa tiez kvoli tomuto rozisla s muzom a on potom po nejakom case prisiel, ze si to premyslel a suhlasi s dietatom. aj oni uz maju dieta

osky
Dnes o 07:08

Z jeho strany je to nefer..
On vie,ze by ti to pomohlo pri tvojej diagnoze-uz len z tohto dovodu-keby ta ozaj tak miloval,by sa prisposobil a bol by chlap.
On vie,ze ty tuto tuzbu mas uz od zaciatku,takze ked zmenil nazor,mal ti to oznamit okamzite....
On vie,ze mas 35-najvyssi cas na dieta...ano,dnes rodia aj starsie,ale vzdy tu je väcsie riziko a s tvojou diagnozou .
ani nie je iste ,ci vobec otehotnies...moze sa to natiahnut,mozno bude treba terapia...to nikto nikdy dopredu nevie...
A ty si stratila cas.....
Jasne,nikto ti negarantuje,ze s novym partnerom dieta mat budes...
V tomto nejde o to..
V ttomto za mna hra velku ulohu ten postoj k tebe-jeho sebeckost.

Clovek moze zmenit nazor,ale mal ti to uz davno povedat.
Toto vedel urcite uz skor....

Cize nemozes si nim byt ista,ja by som z casti uz stratila doveru....
On nema co stratit.
Ak znova zmeni nazor,kludne moze mat dieta aj v 50tke,60tke...

Ale to uz bude pre teba neskoro.
a teba bude ta tuzba po dietati zozierat.
Bude to v podvedomi za tebou chodit....si myslim

osky
Dnes o 07:11

Navrhni,ze si date pauzu....
A uvidis,ci si medzitym niekoho najdes...
Uvidis,ako sa bude chovat on....

Nemam rada taketo spravanie,ale v tomto pripade sa mi to zda dobre riesenie.

jimbean
Dnes o 07:13

Ziaden clovek na svete nestoji za to, aby niekto zostal bez deti, ak ich chce a moze mat ... A mozte mat najlepsi vztah na svete, to ze ti odprel dieta, vam ho postupne rozlozi. Normalnych ludi je na svete dost a to, ze sa niekto pride stazovat, lebo si vybral zle podla zlych kriterii ... 🙂

anonym_2d939a
Dnes o 07:17

Uplne normalne a narovinu by som mu povedala ako rozmyslam. Je to Tvoj manzel? Ci frajer? Ak frajer, vyjadril sa niekedy ze chce aby si bola zena jeho zivota, alebo aj tato otazka visi vo vzduchu alebo v nedohladne?
Ak je Tvoja tuzba po dietati velmi silna (co chapem) tak by som uplne realne povedala ze Ta jeho zmena rozhodnutia vyrusila a jednoducho v Tvojej predstave buducnosti bolo dieta, s ktorym povodne suhlasil. Ze ho mas rada, ale bojis sa toho, ze nenaplnena tuzba po dietati narusi Vas vztah, ze sa cez to nebudes vediet preniest a moze to skoncit rozchodom, pretoze je to jeden z dolezitych milnikov cloveka co po tom tuzi. Nepostavit to na hranu "nebude dieta=bude rozchod", ale nech citi, ze tam ta moznost (prirodzene a uplne opravnene!) je...

janinah
Dnes o 07:18

Kazdy ma pravo zmeniť nazor,ale nema pravo nútiť toho druhého,aby ho zmenil aj on a ešte sa tváril,že je to ok a že je vlastne šťastný.Vy funkčný vzťah už nemáte,ak jeden sa cíti oklamaný a nemá splnenù tak vážnu potrebu akou dieťa je.Ja som v tom mala jasno celý život,bez detí by som nebola šťastná.Chlapi v živote ženy boli aj budú,ale vlastné dieťa je nadovšetko.Odišla by som a verila,ze šancu na dieťa a rodinu stále mám a šla by som za tým aj ma kraj sveta.

bielasovicka
Dnes o 07:23

Len ci ten novy chlap bude chcieť mať vôbec dieťa. Lebo chlap okolo 40ky keď je ešte slobodný, bud dieťa nechce, a preto ho ani nemá ako ten tvoj, alebo je rozvedený, a deti už má, čiže ďalšie už nechce. Takže si to dobre rozmysli.

anonym_5ef627
Dnes o 07:37
@bielasovicka

Len ci ten novy chlap bude chcieť mať vôbec dieťa. Lebo chlap okolo 40ky keď je ešte slobodný, bud dieťa nechce, a preto ho ani nemá ako ten tvoj, alebo je rozvedený, a deti už má, čiže ďalšie už nechce. Takže si to dobre rozmysli.

@bielasovicka z toho co mi rozpraval manzel ako to oni maju v praci (muzsky kolektiv) tak muzi okolo 40-tky si akurat zakladaju rodiny a riesia "plienky" ... takze si nemyslim, ze mas pravdu