icon

Ghosting vo vzťahu - čo robiť a ako riešiť?

Včera o 12:11

ahojte, zazil niekto ghosting v dlhodobom vztahu? Lebo mne sa toto stáva aktualne. Pozname sa par rokov, boli sme najprv kamosi potom sa to posunulo do vztahu. Sme spolu ako pár cca 2 roky a posledny rok zazivam dost zvlastne situacie. Priatel sa prestal z nicoho nic ozyvat. Aktualne 5 dni, posledny telefonat bol ok, taky bezny ako mavame, zaujimal sa co som zazila aky som mala den v praci. Potom sa odmlcal a neozval sa. Zit zije lebo do prace chodi. Uz som toto zazila minulé leto, ked sa prestal z nicoho nic ozyvat a vydrzalo mu to 3 tyzdne. Vraj som vtedy nieco povedala, aj ked si nepamatam reku ok mohlo byt. Vo februari sa tiez takto odmlcal ale to som mu ja potom volala ci je ok, rozoberali sme to, ze mi chyba ked sa par dni neozve, vypocul si, prikyvol , skonstatoval ze on je na vine a odcudzili sme sa. Uz nechcel specifikovat preco sa sprava inak. Aktualne som mu nic nepovedala, rande minuly tyzden bolo tiez ok, boli sme na veceri a v kine, spraval sa uplne normalne, bol pozorny, mily. Podotykam ze on vzdy prejavoval velky zaujem o mna, bol ten co telefonoval, pisal, inicioval kontakt niekolkokrat denne...Cize ta zmena tam je. Neviem ako sa mam vlastne ani zachovat? Ci mu pisat a opytat sa ako naposledy pred 3 mes kde som sa dokopy nic nedozvedela. Alebo cakat ci sa sam ozve. Mne je to az smiesne. Vekovo sme 35 cca. Deti nemame. Nejake napady co mam robit? Cakat ci sa ozvat?

miusa00
Včera o 13:00

A ty si sa mu ozvala alebo ste si pisali a on ta odignoroval alebo so sa mu ani ty neozvala a cakas ze bude vzdy vswtko on iniciovat?
Akoze v dospelom veku mi ani z jednej strany nepridu ok taketo hry kto z koho…

autor
Včera o 13:02
@miusa00

A ty si sa mu ozvala alebo ste si pisali a on ta odignoroval alebo so sa mu ani ty neozvala a cakas ze bude vzdy vswtko on iniciovat?
Akoze v dospelom veku mi ani z jednej strany nepridu ok taketo hry kto z koho…

@miusa00 teraz som sa mu neozvala. ALe predtym ano a ako pisem vyssie on povie ze ma toho vela, par dni, tyzdnov je normalny a potom sa zas odmlci. Preto mi teraz pride zbytocne zas sa ozyvat

anonym_1ecc6a
Včera o 13:05

A prečo spolu nebývate po 2 rokoch?

autor
Včera o 13:12
@anonym_1ecc6a

@anonym_1ecc6a planovali sme spolu byvat tak nie kazdy zacne spolu byvat po roku. Nic nenormalne si myslim. Planovali sme normalne buducnost spolocny zivot. Vztah sme mali normalny, travili sme spolu vikendy, dovolenky, nebyvame v jednom meste ale nie sme ani extra daleko od seba. A pocas pracovnych dni sme dali aspon veceru, kino, welnes.... Len podla niektorych zien MK je to cisto kamaratstvo s vyhodami 🙂

autor
Včera o 13:13
@anonym_1ecc6a

@anonym_1ecc6a planovali sme to v lete . Zatial sme spolu cez vikendy, dovolenky.

jeennyv
Včera o 13:16

@anonym_autor toto neni vztah to je jedno velke 💩 ako uz to urobil a si predstav, ze byvas nedajboze si za takeho cloveka akkoze vydata a on tyzden nepride domov, lebo si nieco povedala ci akoze spravila….ma ta totalne na haku…ako na postel a ked mie je nic lepsie po ruke si mu dobra….maj sebauctu…sa ani pytat nemusis na toto na konovi, tak sa normalny chla a partner nespravs

a0
Včera o 13:19
@anonym_autor

@a0 mame vztah normalny, harmonicky akurat sme zatial spolu nebyvali kazdy byva v inom meste ale blizko pomerne seba. Vikendy a dovolenky spolu bud u mna alebo u neho. Normalne prespavame u seba par dni. Odmlky zacali tak pozvolna.

@anonym_autor neviem, za mňa v normálnom harmonickom vzťahu sú ľudia v dennom kontakte, keď nie osobne, tak aspoň cez telefón. Keby som sa rozhodla mať niekoho len na sex a vyplnenie voľného času, tak áno, trávim s ním víkendy a dovolenky

autor

No nic zeny dakuejm za odpovede, napisat tu asi bola chyba. Dozvedela som sa ze nemam vztah len hovno....Parada ....ako dodrbat niekoho vam ide na celej ciare

autor
@a0

@anonym_autor neviem, za mňa v normálnom harmonickom vzťahu sú ľudia v dennom kontakte, keď nie osobne, tak aspoň cez telefón. Keby som sa rozhodla mať niekoho len na sex a vyplnenie voľného času, tak áno, trávim s ním víkendy a dovolenky

@a0 ved sme boli v dennom kontakte pokial nezacal raz za cas tieto odmlky

a0
Včera o 13:21
@anonym_autor

@a0 ved sme boli v dennom kontakte pokial nezacal raz za cas tieto odmlky

@anonym_autor keďže si tu napísala, ani tebe samotnej to nepríde normálne vo vzťahu. Ale ozajstnú radu nechceš, lebo čo správa to obhajoba, že je to v
poriadku a harmónia.

autor
Včera o 13:21
@a0

@anonym_autor keďže si tu napísala, ani tebe samotnej to nepríde normálne vo vzťahu. Ale ozajstnú radu nechceš, lebo čo správa to obhajoba, že je to v
poriadku a harmónia.

@a0 ja nepisem ze je to v poriadku

anonym_143aea
Včera o 13:23

Je uplne jedno, ci sa ozve o tyzden, ci mesiac. Ty si mas uvedomit, ze je to emocionalne nestabilny jedinec s ktorym budes neskor riesit aj ine veci, ktore svojou nestabilitou spravi a bude aj horsie. Radsej, aby mal ine zle vlastnosti, ale to co tvori vztah je komunikacia. Budes mat mozno neskor dieta a ty psychicky chvilkovo na dne z nejakeho dovodu. Tento clovek ta nepodrzi. Nemozes sa nan spolahnut. Je nevyzrety. Cakat, ze vyzreje je strelba do prazdna. Nemusi sa to stat nikdy. Radsej, aby ste sa hadali, aj ked to neschvalujem, lebo horsi pristup k cloveku, ako hadanie sa, je lahostajnost. Takze bud si mu lahostajna, alebo je proste nestabilny a nespolahlivy. V oboch pripadoch je to na rozchod. Ale bez hnevu. On za to mozno ani nemoze. Neries ho, najdi si druheho, alebo zostan nejake obdobie sama - ako ti vyhovuje. Jemu oznam, ze je to v poriadku aky je, chces partnera ktoreho mozes respektovat a respektujes, ze sa obcas strati. Je to proste on, ale tebe to nevyhovuje a preto sa posuvas dalej.

victoriab
Včera o 13:31
@anonym_autor

No nic zeny dakuejm za odpovede, napisat tu asi bola chyba. Dozvedela som sa ze nemam vztah len hovno....Parada ....ako dodrbat niekoho vam ide na celej ciare

@anonym_autor prosim ta, nelutuj sa a nestavaj sa do pozicie obete. toto nie je zdravy vztah
uz ked sa to stalo prvy druhykrat, mali ste to mat odkomunikovane, nie ze ty napises, ze si sa nic nedzovedela, preco to spravil. vzdy stretnemw partnera ktory je ore nas v tejto chvili ten oravy. bud rada. ukazuje ti, ze nemas ziadne hranice, ziadnu sebahodnotu, lebo sedis doma a cakas. nevazis si seba, nevazi si ta ani on. marnis zivot i cas, on ti to len zrkadli. zdravy vztah je, ze ste v dennom kontakte. a prwpac, po 35ke nebyvast spolu ani po 2 rokocg je dopredu jasne ,e ten clovek sa asi nechce viazat len nevie ako to vyjadrit kedze sa zasekol v 20tke. praveze v tomto veku je najlepsie sa k sebe skoro nastahovat (ja som sa nastahovala pk 3 mesiacoch, povedala som mu .ze ja nemam cas stracat cas na kavach a randickach tam sa o partnerovi nedozvies nic) takzs ty necakaj, bud tvorca svojho zivota. ujasni si co chces od zivota vztahu a ci si spokojna s tym kde si a ako zijes. ak nie tak necakaj a zmen to. je to v tvojich rukach. ale bez komuniakcie sa nepohnes nikam a do roka strwtnes rovnakeho cloveka a bude sa to diat dovtedy kym nieco nepochopis a nezmenis.

terezia74
Včera o 13:32

@anonym_autor zaslúžiš si viac a ja ti prajem lepšieho muža, ktorému budeš stáť za to, aby s tebou komunikoval a nenechal ťa na pochybách. Tento trtko sa správa ako malé nevyzrete dieťa, dobýjať má muž , nie žena

anonym_9dc471
Včera o 13:34

@anonym_autor najprv som si myslela,že či to nepíše moja jedna známa,zažívala/zažíva niečo podobné vo vzťahu (tiež cca 2r.vztah majú ). Dlho nevedela čo je za tým,teraz už vie:jej partner má psych.ochorenie,na ktoré raz užíva lieky,raz nie. Podľa toho sa mu menia aj nálady a jeho stavy. Rozísť sa s ním nechce,no od lásky to má teda hodne ďaleko. 🤷‍♀️

autor
Včera o 13:40
@anonym_9dc471

@anonym_autor najprv som si myslela,že či to nepíše moja jedna známa,zažívala/zažíva niečo podobné vo vzťahu (tiež cca 2r.vztah majú ). Dlho nevedela čo je za tým,teraz už vie:jej partner má psych.ochorenie,na ktoré raz užíva lieky,raz nie. Podľa toho sa mu menia aj nálady a jeho stavy. Rozísť sa s ním nechce,no od lásky to má teda hodne ďaleko. 🤷‍♀️

@anonym_9dc471 fuha a co za psych.dg ma? To ma veru nenapadlo ani. A ako na to prisla?

zmrzlinka2021
Včera o 13:41

@anonym_autor

Úprimne. Vieš si s ním v tejto chvíli predstaviť manželstvo, prípadne aj deti?

Lebo ak nie, nestracaj čas a život. Si už vo vyššom veku a možno prichádzas o možnosť nájsť človeka, ktorý si ťa bude vážiť, milovať a budeš pre neho prioritou

Ber to ako radu ženy, čo už takmer 17 rokov je vydatá.

anonym_1ecc6a
Včera o 13:55

Pýtaš si od nás radu a názor, ale nevieš ho potom prijať. Očividne pre to, lebo sa to ťažko prijíma. Tak to napíšem ináč ako ženy vyššie - podľa mňa a mňa vzťah máte, ale je nefunkčný, nie si pre toho muža prioritou, nechýbaš mu, zovšednelo to a stratil záujem (keďže píšeš, že kedysi ten záujem mal enormne veľký), neviem si predstaviť niekomu sa cielene neozvať pár dni, keď som s ním vo vzťahu a nebyvame spolu. Prijmi pravdu a radšej to ukonči, ak chces byt este šťastná s niekym. Viem, o com pisem. Zazila som to. Ak ma chlap zaujem, takto sa nespráva. Thats it

anonym_834a08
Včera o 13:55

Mal toho veľa? To sa ani vysrat nejde, aby jednu správu napísal? Každý si nájde čas keď chce

autor
Včera o 14:03
@anonym_1ecc6a

Pýtaš si od nás radu a názor, ale nevieš ho potom prijať. Očividne pre to, lebo sa to ťažko prijíma. Tak to napíšem ináč ako ženy vyššie - podľa mňa a mňa vzťah máte, ale je nefunkčný, nie si pre toho muža prioritou, nechýbaš mu, zovšednelo to a stratil záujem (keďže píšeš, že kedysi ten záujem mal enormne veľký), neviem si predstaviť niekomu sa cielene neozvať pár dni, keď som s ním vo vzťahu a nebyvame spolu. Prijmi pravdu a radšej to ukonči, ak chces byt este šťastná s niekym. Viem, o com pisem. Zazila som to. Ak ma chlap zaujem, takto sa nespráva. Thats it

@anonym_1ecc6a vdaka za nazor, ved ja sama vidim, ze sa to nejako kazi a ten zaujem je taky kolisavy. Raz hej potom urobi toto ze ignor par dni. Sama neviem co mam robit ci mu napisat a ziadat vysvetlenie ktore bude zrejme vseobecne alebo proste tiez byt ticho a nechat to tak.

yollanda
Včera o 14:13
@anonym_autor

@anonym_1ecc6a vdaka za nazor, ved ja sama vidim, ze sa to nejako kazi a ten zaujem je taky kolisavy. Raz hej potom urobi toto ze ignor par dni. Sama neviem co mam robit ci mu napisat a ziadat vysvetlenie ktore bude zrejme vseobecne alebo proste tiez byt ticho a nechat to tak.

@anonym_autor očividne ta to trápi aj keď si to nechceš priznať. Ja by som mu zavolala, povedala, že takto si to nepredstavuješ a ukončila to

anonym_1ecc6a
Včera o 14:15
@anonym_autor

@anonym_autor ja by som to ukoncila. Lebo ked uz to spravil tretíkrát, tak spravi aj ďalší a očividne ta to trapi, takže riešenie je jasné. Ja by som sa s nim ani nestretla uz. Mate u seba nejake veci?

anonym_8feff0
Včera o 14:15

@anonym_autor zazila som v mojom vztahu presne toto iste. Dva tyzdne dozadu som to ukončila. Je to znak manipulácie a narcizmu. Aj ked ma to velmi boli, viem ze mam na niekoho lepšieho. Na takého co si ma bude vážiť a len tak bez slova sa nevypari. Je to nezrely muz a vztah s nim bude pre teba boj. Ukonči to

autor
Včera o 14:16
@yollanda

@anonym_autor očividne ta to trápi aj keď si to nechceš priznať. Ja by som mu zavolala, povedala, že takto si to nepredstavuješ a ukončila to

@yollanda ano trapi ma to, kedze toho cloveka poznam roky a pokial sme boli len kamarati tak sa ozyval denne, neexistovalo toto co teraz a to sme vo vztahu. Napisala som mu co je s nim a odpoved mal som vela prace. takze ja sa uz v duchu smejem.

autor
Včera o 14:17
@anonym_8feff0

@anonym_autor zazila som v mojom vztahu presne toto iste. Dva tyzdne dozadu som to ukončila. Je to znak manipulácie a narcizmu. Aj ked ma to velmi boli, viem ze mam na niekoho lepšieho. Na takého co si ma bude vážiť a len tak bez slova sa nevypari. Je to nezrely muz a vztah s nim bude pre teba boj. Ukonči to

@anonym_8feff0 fuha tak to ma mrzi a akym sposobom si to ukoncila?

yollanda
Včera o 14:17
@anonym_autor

@yollanda ano trapi ma to, kedze toho cloveka poznam roky a pokial sme boli len kamarati tak sa ozyval denne, neexistovalo toto co teraz a to sme vo vztahu. Napisala som mu co je s nim a odpoved mal som vela prace. takze ja sa uz v duchu smejem.

@anonym_autor každý si nájde čas keď chce. Nikto nad ním s bičom nestojí, ani mu mama nevzala mobil za trest. Manipulátor.

victoriab
Včera o 14:22
@anonym_autor

@anonym_autor ozyval sa denne, lebo ta potreboval ohurit, ziskat, dobyt, bola si zaujimava, evidentne dovtedu, dokym ta nemal a nezunovala si sa mu
za 2 roky ste sa neposunuli prakticky nikam. on ta odbije detinskou vyhovorkou. nedrz sa niekoho nesoravneho len preto aby si nebola sama
nenechaj sa zviazat strachom lebo o 2 roky sem napises mame spolu dieta on na nas kasle. to fakt nechces.

anonym_8feff0
Včera o 14:26
@anonym_autor

@anonym_8feff0 fuha tak to ma mrzi a akym sposobom si to ukoncila?

@anonym_autor keďže ma ignoroval, ignoroval pozvanie na stretnutie, nedvíhal telefon tak som mu napisala spravu. Ze jeho spravanie pre mna v poriadku nie je a takto si vztah nepredstavujem. Ze mu prajem vsetko dobre v ďalšom živote, ale nevidím zmysel aby sme v našom vztahu pokračovali. Spravu si doteraz ani neprečítal a ani sa mi neozval. Takze asi tak...no a ked sa mi naaaaaahodou ozve tak ako to zvykol urobit tak odo mna dostane ignor. Ked niekoho ľúbiš a vážiš si ho tak sa takto spravat nedokážeš. Ignoracia je znak toho ze si ta ten muž vobec nevazi, nie si jeho prioritou a nikdy ta nepodrzi. Niečo mu preletí cez nos a zmizne. Myslim, ze takeho muza na spoločný zivot nechces

anonym_30d26f
Včera o 14:28

Tiez poznam toto neozyvanie sa. Normalny chlap by napisal, ze ma toho vela, nema cas volat a stretavat sa. Bud nie si u neho na 1.mieste, alebo fakt su tam nejake psychicke problemy. Vztah s takym muzom je len trapenie. Ja vas vztah povazujem za normalny, aj ked nebyvate spolu, ale jeho spravanie nie je normalne. Toto ta bude len viac a viac nicit. Ja by som ho poslala do ….

autor
Včera o 14:34
@anonym_8feff0

@anonym_autor keďže ma ignoroval, ignoroval pozvanie na stretnutie, nedvíhal telefon tak som mu napisala spravu. Ze jeho spravanie pre mna v poriadku nie je a takto si vztah nepredstavujem. Ze mu prajem vsetko dobre v ďalšom živote, ale nevidím zmysel aby sme v našom vztahu pokračovali. Spravu si doteraz ani neprečítal a ani sa mi neozval. Takze asi tak...no a ked sa mi naaaaaahodou ozve tak ako to zvykol urobit tak odo mna dostane ignor. Ked niekoho ľúbiš a vážiš si ho tak sa takto spravat nedokážeš. Ignoracia je znak toho ze si ta ten muž vobec nevazi, nie si jeho prioritou a nikdy ta nepodrzi. Niečo mu preletí cez nos a zmizne. Myslim, ze takeho muza na spoločný zivot nechces

@anonym_8feff0 ach jaj tak to ma mrzi . No mne napisal ze mal vela prace a ze ho ucili aby mlcal ak nema co rozumne povedat. Tak teraz cakam ci zareaguje na take argumenty moje ze teda preco taka zmena v spravani