Hádame sa a uvažujem o rozvode

barborachors
10. mar 2021

Ahojte baby, akosi neviem, kam z konopí. Mam dva roky vztah s muzom (40), ustaleny typ, šikovný, introvert. Od začiatku korony byvame spolu. Problem je ten, ze kazdy mesiac sa hadame a kazdy mesiac uvažujem o rozchode. Nezhody spocivaju v určitých zdanlivo banalitach, ale uzmierovanie je pre mna peklo. Nedokaze komunikovať a je pasívne agresivny. Raz pri jednom takom nasom nedorozumení, bolo to v supermarkete, od zlosti hodil chleba do cestovín. Len zato ze som s nim nesuhlasila vo vybere cestovín. Vzorec stale ten istý. Je mesiac kľud, potom sa nieco zomelie (napr mu párkrát pokojne pripomeniem nech si dlhsie umyva ruky) a oheň na streche. Som chorlavy typ a on to vie... Pohadame sa, pritom ja hadky neznášam. Ja idem potom spať do obývačky (nepride za mnou), druhy den tichá domacnost. Dalsi den vecer sa uz chce rozprávať. Ale nema co povedat, len cuci do zeme. Tak hovorim ja. Potom sa kaja a viem ze ho to mrzí. Potom je mesiac kľud a potom vsetko začína odznova. V hádke tvrdi, ze mu rozkazujem. Necitim to vsak tak. Mam 37 rokov a je to moj stvrty vztah v spolocnej domacnosti. Nikdy mi chlap toto nevycital. A tento vycita. Pre uplnost - ja som jeho prvá partnerka v spolocnej domácnosti, byvam v jeho byte, zenit sa nechce a deti neplanujeme.

gertrudka222
10. mar 2021

@barborachors takze si s tym aj ty ok, ze sa zenich nechce a ani deti nebudete mat? Musis sa sama rozhodnut, ci v takomto vztahu chces byt. Ako je jasne, ze hadky su normalne v kazdom vztahu, len zavisi, ci ta vztah naplna alebo sa len cely mesiac trasies, kvoli comu sa zase pohadate.

jankalukasova
10. mar 2021

No ak mu kážeš ako dlho si má umývať ruky... predpokladám, že to nie je jediná vec... že je toho počas mesiaca viac, tak jasné, že potom vybuchne, keď sa to v ňom nazbiera. Akokoľvek kľudne mu toto povieš (a aj čokoľvek iné ale obdobné), tak si musí vo vlastnom byte pripadať ako malé decko.

monro
10. mar 2021

chcela by som vidiet, ako to v skutočnosti je to "parkrat pokojne pripomeniem aby si dlhsie umyval ruky"

barborachors
autor
10. mar 2021

@monro párkrát do mesiaca. nevediem si zrovna k tomu evidenciu. ale max trikrát. keby som mala silnu imunitu tak by som uz aj chcela mat koronu za sebou a nie byt takto pojasena zakazdym. ale nie o tom je tu rec. chcela som skor rady od tých co maju skusenosti s pasivnou agresivitou u partnerov muzov a co s tým a ako na takeho cloveka ist. lebo očividne tu snaha o komunikaciu z mojej strany nepomaha a iba sa viac ten clovek uzavrie. a neni to o tych rukach, ver mi. jeho dokaze vytocit ked suseda zapne mixér. takze pohoda, jo? A dakujem všetkym za konštruktivnw rady.

via88
10. mar 2021

No keby sa muz za mna postavil a povedal mi aby som si dlhsie umyvala ruky, tak inaksie by dostal, inak mne to vlastne aj muz robieva... vnimam to ako sikanu, neznasam to. A vzdy sa pohadame. 🙂

barborachors
autor
10. mar 2021

@gertrudka222 ohladom spolocnej buducnosti mame jasno. ja by som casom sobas ale privítala. Deti v tejto dobe nechceme. Dalej, ten mesiac co je klud, tak je to super, panuje pohoda. Keby to boolo celkovo o nicom, tak dovidenia, ale nie je to tak. Len potom pride zlom a on na mna vyvali sto veci co sa za ten mesiac napachalo a ja zla striga mu vlastne cely cas rozkazujem. Pritom mi vypisuje sms so smajlikmi, srdieckami tak ako mam dopekla vediet ze mu daco vadí?

barborachors
autor
10. mar 2021

@via88 😁😁😁 neboj aj on mi vravi take veci ze netrieskaj s tou skrinou tolko! a snazim sa aj potichu zavret ale je to rolldor a niekedy sa mi vysmykne... a furt potom trpnem ze uff zasa bude zle 😄😄 alebo idem do kuchyne daco povarit a uz mi stoji za chrbtom ze co tam kutrem. Mne to ale az tak nevadí .

vilma7
10. mar 2021

@barborachors a cítiš sa u neho ako doma? Lebo ja keby som slobodne a bez kontroly nemohla ísť do kuchyne, tak sa stadial sťahujem asi dosť rýchlo. On je zvyknutý na svoj kľud a keď uzy v čase najväčšej lásky takto "alergicky" na seba reagujete, čo bude neskôr?
Výbuch má zrejme raz mesačne, ale frflanie, komentáre atď máte asi obaja celý čas. Takže ja by som v takom vzťahu určite neostávala.

barborachors
autor
10. mar 2021

@vilma7 on zil u rodičov do predvlanajska. poradila som mu nech si kupi byt on velmi vahal ale napokon kupil. celý ho sam opravil a chápem dost ho to stalo nervov. Od zaciatku tu musím chodit po spickach aby som nebudila susedov. Musim opatrne vsetko otvarat, zatvarat, aby som nepoškodila nove nábytky, všetko musim robiť potichu a opatrne. Po desiatej veecer musim potichu hovoriť lebo sa to vraj ozýva atd atd Uz je tu rozvadeny so susedmi lebo mu vsetko vadi, hluk, psy, klepanie reznov, holuby vsetko mu starsne prekaza kazdy den sa mi na to stazuje... Ja jedným uchom dnu druhym von. Snazim sa ho motivovat k dobrej nalade, som taka ze mam aj vela kamaratok a celkovo som clovek vesely, on je uplny opak. Ale citim ze jeho nastavenie mi neprospieva a postupne sa mi zacala zhorsovat imunita. Neviem ci to neni toxický človek a jasne, aj ja mam milion chyb ale odkedy som s nim, citim taku zvlastnu tazobu....

barborachors
autor
10. mar 2021

@jankalukasova mas pravdu. zial je to aj o povahe velakrat. zila som s partnermi v minulosti a toto fakt problém nebol, tolka jesitnost... Skor oni napominali mna 🙂

retatka
10. mar 2021

@barborachors Nuž starý mladenec ,je zvyknuty na svoj stereotyp ,nie je zvyknuty na kompromisy .S nimi je život veľmi ťažký .Do 38-čky žil u rodičov ,žiaden vážny vzťah asi nemal ,so žiadnou nebýval .Ked už teraz si leziete na nervy ,nebude to mat dlhé trvanie .On zrejme nemá vôbec vzťahové návyky ,ako žiť s niekym .Často sú starí mládenci veľký egoisti ,napr.aj/nechce sa ženiť,deti/

jaskolka
10. mar 2021

Ok.. V kocke..
Ste spolu krátko, dva roky je veľmi krátky čas. Už teraz si v podstate leziete na nervy, k azdy mesiac hádka... Teda mesiac sa to kopi a potom už to vybuchne...čím je človek starší, tým ťažšie znáša "narušenie súkromia" a v 40 tke už je človek skutočne na hranici tolerancie a zvyku žiť s iným človekom. Jednoducho ma už svoj spôsob života a ten druhy (ak nie je na neho zvyknutý, ako trebárs na rodičov, súrodencov, s akými žil nepretržite) mu ho proste aj nechtiac naruší. Iste, dá sa zvyknúť, ale tu akosi to nejde tak ľahko. Neviem, podla mňa dlho spolu nevydržíte fungovať, zvlášť ak nič také, čo by vás nejako spojilo(deti, svadba) neplánujete. Ste zrejme aj odlišné temperamenty. Je to len môj názor, ale je možné, že so žiadnou ženou by on nemohol existovať v spolocnej domácnosti. Aj keď konkrétne to upozorňovanie na umývanie rúk by asi vadilo aj mne, ale keď píšeš, že obaja sa stále upozorňujete... 🤔🤔

barborachors
autor
10. mar 2021

@jaskolka uplne si to vystihla, sme odlisni ale zasa mne je uplne jasna rovnica jeho dom = jeho pravidla, v tom neni problem. Tie ruky som uviedla ako priklad kedze je korona a on pochyta kde co pride, sme v bytovke, je tu vytah, male chodby, ludia su doma, vyliezaju so psami na vencenie. Ano, som uzkostliva co sa korony tyka, mala som v minulosti aj onko problemy a tak nemyslim ze je take zvlastne naliehat na zvysenu hygienu... Necakam ze mi tu dakto povie ze je to v poriadku, ale proste radsej prevencia a opatrnost a mozno aj prehnana opatrnost, ako lezat v plienkach intubovana a pomaly zomierat (ked to teda prezeniem). Vsetci predsa vieme, ako sme na tom s nasim uzasnym zdravotnictvom (ako aj inde, nehovorim), tak preco to nevie pochopit? Okrem toho, ja zijem v jeho byte cize sa neopovazim mu nakladat len ho prosim o tie ruky aj mu poviem ze mam strach a uz somre. Somre, ked ho prosim aby sme nechodili do Lidla ale na trhy, ze nech vola kuriera a nie ze chodit pre tovar co si musi nutne objednat, do skladov... Proste je zdravy, ziadny zavaznejsi zdr problem nemal, hold ja ano a preto je to tak, ako to je.

mpg
10. mar 2021

@jaskolka To je dobre napísané, obom by prospelo, keby na sebe viac hľadali dobré stránky (pre ktoré sa dali dohromady) a na také "maličkosti" sa neupozorňovali, lebo keď mu raz povedala, ako si má umývať ruky, tak si to pamätá a netreba mu to znovu opakovať.

barborachors
autor
10. mar 2021

@retatka presne aj to vie, aj to uznal ze nema navyky a aj povedal ze bude respektovat ak sa rozhodnem odist.Skvele.

monro
10. mar 2021

Ako tak čítam, tak každý si idete to svoje. Jemu vadí jedno, Vám zase iné. Upozorňujete sa na to navzájom opakovane. Nehodíte sa k sebe, tu sa musí jeden prispôsobiť, aby to nejako išlo...ale ten by preto nemal trpieť.

vianne
10. mar 2021

@barborachors ako keby si môjho exmanžela opisovala, čo sa tých vzťahov týka....všetci susedia sú chuji, hlučný, so psom, holuby strieľa vzduchovkov...všetko mu lepšie na nervy. Pritom dôvod je skôr v Tom,, že je nespokojný so svojím ,životom,ale ten zmeniť nevie, tak opindava všetko dookola. Otázka je, či tvoj priateľ je spokojný so svoj životným krokom. V jeho veku ak donedávna žil s rodičmi, zrazu sa osamostatnil, priateľa, bývanie,korona...niekedy je to dosť veľa zmien naraz. A zdá sa mi že niečo z toho nespracoval. Skusk jemne hodiť debatu aj na tento smer.

barborachors
autor
10. mar 2021

@vianne nie som sice psycholog ale dovtipila som sa ze ano, nie je spokojny, vadia mu ludia ako taki, kamosov ma dvoch a aj s nimi ma take zvlastne vztahy, akoby ich ani nemal... o jeho zivote a jeho spokojnosti v nom sme sa bavili uz pred dvomi rokmi, aj sa zamyslel ze mam asi pravdu atd ale nic sa nezmenilo. Frfle stale. Ja som dnes od neho odisla, aspon na par dni, vyvetrat si hlavu. Este sa ponukol ze ma odvezie. Mam neustale nutkavy pocit ze jedinu vec s ktorou sa nezmieril ze vo vztahu je so mnou a nie s nejakou mladou pipkou 20rocnou a ze som proste pre nho stara a chce si este tak celkovo uzivat.... Dalej parkrat sa nam stalo ze ideme po ulici a okolo nas prejde nejaka vyzyvava sexi baba na stekloch a on zacne mne o nej ze fuuuuj aka k... rva stetka odporna... atd mne to vzdy prislo take zvlastne. Ved ludia sa mozu obliekat ako chcu, nie...

tykat
10. mar 2021

@barborachors ...tak mu nerozkazuj 🙂 ... vytocit chlapa tak ze v obchode hodi chlieb do cestovin... fuuu neviem si predstavit co a ako si musela povedat, ved je to len chlieb... s muzom sme spolu viac ako 25r a kupujeme si kto co chce alebo na co ma chut. Takisto ruky si umyva tak dlho ako chce, a ja tiez.
Mozno keby si dala viac prikladov tak zistime ze ho fakt sekirujes. Teda aspon on to tak citi. Uvolni sa, nechaj ho zit...budete mat menej stresu a mozno budes aj menej chorlava.

tykat
10. mar 2021

@barborachors ...oj tak teraz citam dalej...a teda on je celkovo taky napruzeny, ked pises ako sa musis spravat v jeho byte, ako je s kazdym naokolo rozvadeny, ako mu vsetko vadi...tam asi staci mala pripomienka a uz vystartuje. Do 40tky zil u rodicov...to uz je stary pes na ucenie novych kuskov. Tam sa len prisposobit alebo odist. Osobne by som evedela zit s takymto clovekom co mu vsetko vadi

andreatytler
11. mar 2021

@barborachors Toto sa mi podoba na nas. My sme sa na zaciatku vztahu viac hadali ako teraz po 13 rokoch. Velakrat hadky koli malickostiam... naslavnejsia bola koli gombiku). A po kazdej velkej hadke som mala pocit ze toto uz neurovname a ze to bude rozchod. Tiez sme sa stretli v zrelom veku (ja 35, on 47). Vtedy uz clovek presne vie kto je a co chce a velmi tazko sa prisposobuje. Myslim ze kedze ste spolu len 2 roky, stale iba obrusujete hrany. Robite dobre ze kazdu velku hadku vydebatujete.. aj ked je to vacsinou len tvoj monolog.
Vyber si veci, ktore su pre teba dolezite a ktore urite potrebujes aby on zmenil a povedz mu o tom a trvaj na tom a potom zase veci s ktorymi dokazes zit aj ked ti vadia.
Ja napriklad neznasam rozhadzane topanky v predsieni. Muz bol nauceny si ich vyzut v strede chodby a nechat ich tam. Namiesto toho aby som ho upozornovala, som ich bez slova dala do policky. Kazdy bozi den. Asi po 2 rokoch si on sam zacal davat topanky do policky.
Ale u vas vidim jeden velky problem a to je ten ze byvas v jeho byte. Koli tomu vas vztah nikdy nebude rovnocenny.

fino
11. mar 2021

Ďalší zbytočný vzťah.
Načo si s ním keď nechce nič ďalej?...

barborachors
autor
12. mar 2021

@tykat prisposobila by som sa, keby vo vztahu s nim nebolo este par inych "zadrhelov". Akotak ratam v hlave plusy a minusy, vychadza mi, ze tych negativ je viac.

barborachors
autor
12. mar 2021

@andreatytler mali sme iks takych debat aj v minulosti a aj som uz viackrat od neho odisla s tym, ze sa rozchadzame. Vzdy ma ale po par dnoch ukecal, ze bude na sebe pracovat a ja som vzdy mu dala sancu. Lebo ono tych veci, co u nas nekapalo, bolo veru viac ako len nervy na susedov. Kedze prve mesiace ked sme len spolu randili boli ozaj nadherne a ja som bola velmi zamilovana, tak som dlho zo spomienkoveho optimizmu potom davala tie sance... Ako vravim, zavazky so mnou odmieta, konicky spolocne ani nemame ( on nema ziadne), vadi mu moja veselost, sex nemame vobec ( on nema chut a nepaci sa mu, ze som pocas korony kedze rok sedim doma, pribrala tri kila) jedine co rad robi je jeho robota.

barborachors
autor
12. mar 2021

@fino preco som s nim, lebo nepije a nebeha za zenami 😁 Lebo ma aj dobre vlastnosti a preto lebo asi k nemu nieco citim. Ale mam sa rada a uz je toho trapenia moc, takze ako som uz spominala, odisla som k rodicom na par dni. A ano este budem musiet mozno aj tak u neho byvat lebo som ostala bez roboty ( korona) a byt prenajimam sesternici s dietatom... A nasim do toho casu kym si nenajdem job, na krku byt nechcem.

katpox
12. mar 2021

Ked do neho hustis staci v malych davkach, je introvert asi ti na to nic nepovie, potom uz len pridas posledne polienko a vybuchne, mozno za blbost lebo to v sebe dusi, aj mne by vadilo keby mna ako dospelu osobu niekto poucuje ako si umyvat ruky.... Skus sa na to pozrietaj z jeho stranky... A teda kto vie, v com ho este aj ked mierne upominas... A asi to berie moj dom moj hrad... Tak no tazko posudit...

barborachors
autor
12. mar 2021

@katpox ja viem ze ho to stve. Ale ja ho upozornujem len na ROR on mna na vsetko co sa tyka jeho bytu. Vadi mu ze nie som na jeho strane ked ide sa hadat so susedmi. Nerusia nocny klud len cez den robia napr rezne a klepu maso. Jemu to vadi. Mne to nevadi. Jemu vadi ze som akoby na strane susedov. Ja som v 19 sla na internat mali sme tam mysi svaby zurky do rana. Potom som sla do USA to len bola skola zivota a prisposobovania sa. On nikde nic. Zil do 38 r u mamy vo svojej detskej izbe....Keby neni korona pre mna za mna nech sa aj v h... ne spara.

canany
12. mar 2021

@barborachors som sa zasmiala na tych dovodoch, ze preco si s nim, nepije a nebeha za zenami. To akoby som ja zmyslala pred desiatimi rokmi, nebije ma, nepije, nefajci, nehazarduje, vyplatu donesie, tak som ostala. Az prisli dve deti a zistila som, ze to vobec nestaci a ze som vobec nebola stastna. Takze ak mas pochybnosti, daj na svoj siesty zmysel a odid definitivne. Ja som ho nepocuvala a skoncila som bez splnenych snov, s dvomi detmi sama, bez nejakych ruzovych vyhliadok do buducnosti. Drzim palce

luccija
12. mar 2021

@barborachors ja naozaj nevidím jeden dôvod pre ktorý si s ním prepáč...ani sa mi nechce písať všetky tie negatíva a v tvojom veku neplánovat dieťa ani svadbu kvôli takémuto chlapovi ....akože, keby si mu neporadia, že si ma kúpiť byt je pri rodičoch?poraď mu deti a svadbu😀nerozumiete si po tak krátkej dobe by ste sa mali na rukách nosiť a užívať si, ani hobby spoločne...

mandarinka555
12. mar 2021

@barborachors Neviem si predstaviť, že by som dospelému chlapovi vravela, ako dlho si má umývať ruky...alebo aby sme sa pohádali kvôli kolienkam....sú to debiliny a ty ho len komanduješ stupiditami , že čo má robiť...ako to má robiť...Ani sa nedivím, že ti krachol už štvrtý vzťah, keď takto rýpeš do každého chlapa.